JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

13 May 2009

Power Of Trust


Pagi tadi ada seorang akak call Nama Shakirah dari Sirim, Nilai (pelabur senyap)....berminat nak beli emas.....emas tu ada dgn aku....1 dinar dia nak...tapi dia berada di Nilai....aku berada di UTM City Campus, Jalan Semarak...ada meeting pagi nih...so disebabkan kepercayaan yang telah akak tu beri dia minta no akaun Maybank2u aku...aku bagi...lepas 5 minit dia dah transfer RM463 untuk membeli 1 Dinar Emas.......walhal akak tu tak kenal pun siapa aku,kerja di mana,org ke siapa? tapi dia percaya bahaya Internet ni tidak menipu.....sebelum kena tipu dia dah survey...buat homework....aku tanya mana dapat contact aku...dia dapat melalui Jutawanemas.com....dalam link nak beli emas/dinar

So aku janji petang nanti, masa dalam perjalanan balik dari Cyberjaya ke Seremban...aku akan

singgah ke Nilai untuk hantar emas tu...best kan.....buat kerja yang aku minat.....balik umah pun dalam perjalanan boleh buat duit......dan dalam masa yang sama aku pun tgh survey rumah lelong kat nilai nih....nak buat pelaburan bagi student2 kat Nilai University....USIM..UIA....peh..byk la peluang pelaburan....

Untuk pengetahuan Korang, akak ni bank in sbb dia nak lock harga supaya kalau ada kenaikan harga dia dah bayar dulu disebabkan oleh harga yang sentiasa naik jer...so akak bertindak berani dan sifat2 seorg pelabur semestinya ambil peluang.buat homework.focus....kalau dia tak bayar lagi...petang ni masa delivery..harga naik..akak ni terpaksa membayar pada harga petang....kalau harga naik rugi ler....tapi kalau turun..untung la.....

13 Komen:

MattDemon May 13, 2009 at 4:34 PM  

wow..tahniah Pokli..dah mula dapat kepercayaan circle of investment friends...tahniah gak kat akak tue sbb pantas bertindak..

ucapan untuk Pokli...."kalu tak dipecahkan batu konkrit..manakan dapat hablur emasnya.."..:)

Khairul Nizam May 13, 2009 at 9:11 PM  

hehehehe...thay why En Matt Demon pon pernsh ajar mcm mana utk mendapatkan kepercayaan org & power of kautim

Shakirah,  May 13, 2009 at 9:48 PM  

Eh sbb apa publish nama saya. Nie nak kena charge Royalty.

pOkLi May 14, 2009 at 1:32 AM  

hehehe.terima kasih akak.brg dah selamat deliver pk 10.30pm..ala pinjam nama nanti rekemen la kwn2 kat Sirim tu yer.tak rugi beli emas.

merdeka May 14, 2009 at 3:55 PM  

Harga emas pun dah naik dari usd 890 kepada usd 924 per ounce. Untung siapa-siapa yang beli bulan lepas.

che yah,  May 14, 2009 at 4:26 PM  

Baik kita beli sekarang...kalau tak next month kan naik lagi...betul tak pokli..ntah berapa pulak naik

pOkLi May 14, 2009 at 10:52 PM  

betul-betul-betul...paling tinggi naik rm125 per gram

jeguk,  May 15, 2009 at 7:29 AM  

salam..pokli...kalau yg jauh sangat kat selatan bleh jugak ke beli melalui ko? penghantaran?bleh diuruskan ke?

pOkLi May 16, 2009 at 6:29 PM  

boleh.bank in duit utk lock harga.aku almost 2 minggu sekali turun jb..bole hantar jb.

jeguk,  May 17, 2009 at 10:29 PM  

Ooo...slalu turun jb...turun jb g mane?

pOkLi May 18, 2009 at 3:28 PM  

aku pergi utmjb.skudai.nanti boleh TT

jeguk,  May 18, 2009 at 10:55 PM  

pokli...da dekat sangat ngan rumah aku tuh...kalau turun hway..nak ke utm..masuk flyover ke kanan...kalau ke kiri masuk ke taman aku tuh...blehler kalau turun jb..TT..ngeteh kat mana2..

pOkLi May 19, 2009 at 3:58 PM  

jeguk.nanti sms no anda kat saya.

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP