JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

29 December 2009

ASET DAN LIABILITI

APA YANG DIKATAKAN ASET DAN LIABILITI ?

Salam

Ok... Kali ni, pokli akan berkongsi ilmu tentang macam mana nak kenal ASET dan macam mana nak kenal LIABILITI. Tahukah anda apabila kita dapat mengenal pasti dan memahami apa itu ASET dan apa itu LIABILITI, maka kita berpeluang mencapai "TAHAP MENGHAMPIRI JUTAWAN"... Ini kerana 99% manusia di dunia ini telah MEMBAZIRKAN USIA mereka dengan membeli LIABILITI. Hanya 1% manusia sahaja yang BETUL-BETUL membeli ASET dalam hidup mereka. Dan golongan 1% ni benar-benar memahami apa yang dikatakan ASET dan apa yang dikatakan LIABILITI.

Apa yang dikatakan ASET adalah apabila anda melakukan sesuatu tindakan itu akan menyebabkan :

(1) wang tunai anda bertambah

....CARANYA adalah dengan MENYIMPAN WANG TUNAI ANDA DI BANK / KOPERASI yang dapat MEMBERI PULANGAN FAEDAH MELEBIHI KADAR INFLASI SEMASA

(2) harta yang anda beli menjadi semakin meningkat nilai dalam tempoh tertentu

....CARANYA adalah dengan MEMBELI DAN MENYIMPAN EMAS

(3) perniagaan yang anda usahakan memberi aliran tunai positif

....CARANYA adalah dengan MENGENALI dan MEMAHAMI apa yang dimaksudkan UNTUNG, RUGI dan TIDAK BERUBAH

(4) pelaburan yang anda buat memberi pulangan keuntungan yang positif

....CARANYA adalah dengan MEMBELI HARTANAH yang memberikan anda PULANGAN SEWA YANG POSITIF

(5) hutang yang anda buat menambahkan harta atau simpanan wang tunai

....CARANYA adalah MENGGUNAKAN TEKNIK PENGUMPILAN

Apa yang dikatakan LIABILITI pula adalah apabila anda melakukan sesuatu tindakan itu akan menyebabkan :

(1) wang tunai anda berkurangan

...CONTOHNYA dengan berbelanja boros @ berbelanja tanpa beringat

(2) harta yang anda beli itu menjadi semakin menurun nilai dalam tempoh tertentu

...CONTOHNYA dengan membeli RUMAH @ KERETA yang tidak sesuai dengan perolehan pendapatan anda

(3) perniagaan yang anda usahakan memberi aliran tunai negatif

...CONTOHNYA dengan TIDAK MENGENALI dan MEMAHAMI apa yang dimaksudkan UNTUNG, RUGI DAN TIDAK BERUBAH

(4) pelaburan yang anda buat memberi aliran tunai negatif

...CONTOHNYA dengan MEMBELI HARTANAH yang memberikan anda PULANGAN SEWA YANG NEGATIF

(5) hutang yang anda buat mengurangkan harta atau simpanan wang tunai

...CONTOHNYA dengan 'mengikat diri' pada SKIM BAYARAN MUDAH, KAD KREDIT dan PINJAMAN PERIBADI

Kesimpulannya, jika anda ingin mencapai "TAHAP MENGHAMPIRI JUTAWAN", anda mesti MEMBELI ASET YANG BETUL dan MENGELAKKAN DIRI daripada terperangkap dengan MEMBELI LIABILITI. Ingat !!! Ini adalah SYARAT UTAMA jika anda serius nak mencapai kebebasan kewangan yang sebenar.

"ORANG MISKIN ( 99% ) membazirkan umur dengan MEMBELI LIABILITI. Manakala ORANG KAYA ( 1% ) pula memanfaatkan nikmat umur yang diberi untuk MEMBELI ASET yang betul. Inilah SEBAB UTAMA yang menjadi punca mengapa orang kaya menjadi semakin kaya dan orang miskin menjadi semakin miskin "

Read more...

25 December 2009

Pendedahan Eksklusif Rahsia Bisnes Emas Public Gold

Salam
Pokli nak kongsi ilmu kenapa orang berlumba2 beli emas dan jadi agen public gold...sebenarnya adalah kita boleh jana pendapatan atas penjimatan yang diberikan...

yela cuba korang bayangkan...jadi agen dapat komisen 1.5% dari harga semasa....katakan harga emas hari bagi 20g = RM2695...korang akan dapat komisen 1.5%=Rm40.40.....bayangkan kalau setiap hari dan mmg betul terjadi orang beli emas 4-5 keping sehari...dah berapa komisen?????? tu baru sehari...camna kalau 10-20 keping sebulan.......kalau nak best lagi.....1-2kg sebulan??? berapa komisen yg agen-agen dapat?

Inilah yang di panggil teknik BUY LOW SELL HIGH.......setiap hari org nak order dapat harga murah.....tapi benda ni adalah tercapai kepada orang yg mmg kaki bisness la...yg nampak peluang cerah nak buat duit...yela..sapa nak bagi wang mudah2 kalau bukan Tokey Emas PG...terima kasih kepada Public Gold Sebab bagi peluang kepada kami peniaga2 kecil dapat laa berbisness......
dan yang paling best......harga emas makin naikkkk...tak kisah pun harga emas naik ke turun...kita dapat duit......sbb tu la kedai emas bisnes diaorang sustain sampai bila2........itulah rahsia nya......

belum masuk lagi emas yang diaorang beli daripada orang yang trade in....dah dapat harga "BUYING"....murah dah 5-6%.........wah wah wah.......tu dah untung atas angin (ehh betul ke ayat ini?)....kira untung perniagaan la.......dan kalau dah kaya kena la bayar zakatttt......2.5% je daripada keuntungan perniagaan.....

Pokli suka kongsi perniagaan franchais Public Gold ini sbb :

1) Sistem yang bagus & berjaya.....boleh cek harga 24jam.....via website....via sms....call....pembahagian komisen yg telus.... http://www.publicgold.com.my/ & http://www.publicdinar.com/

2) Beli emas dapat emas...bukan beli emas dapat surat...dapat kontrak....tu yg the beauty part of Perniagaan EMAS PELABURAN.......(komisen lagi tuh...)

3) Perlu ada orang yang berjaya......pokli sendiri mendapat didikan admin jutawanemas.com.....en syukor menjadi mentor pokli sehingga berjaya sampai sekarang....terima kasih sifu....sifu syukor ini telah mendapat pendapatan RM20k sebulan hasil perniagaan emas public gold nih.....(psssttt: beliau pun nak resign dari makan gaji sbb nak jadi tokey emas sepenuh MASA)

4)Ilmu dan maklumat yang lengkap....mmg utk berjaya kita perlu ada kemahiran...ilmu....maklumat yang mencukupi....nak ilmu boleh download di tepi kanan blog pokli ini...ada slide presentation/bonus emas..free of charge.......dah ada ilmu baru la bergerakkkk majuuuu............

kalau anda ada modal yang banyak boleh jadi MASTER dealer......dapat komisen 2.0%........tengok bawah rangkaian pokli ada ramai dah jadi master dealer......lagi best dapat komisen 2% dan overiding 0.5%...
dapat komisen atas jualan anak2 buah 0.5%....ini di kira mcm PASIF Income......duduk diam2 dapat duit....itu la pasif income yang sebenarnya.........En syukor pasir income dah banyakkkk gilerrrr.....yela...semua agen2 bawah dia ada berapa RATUS oranggggggg!!!!!!!!!!!!!!!! alhamdulillah...

apa lagi?? anda nak tahu??? boleh call pokli......pokli boleh ajar A-Z pasal pelaburan emas dan bisness emas.......janji anda ada duit dan sanggup nak terjun ke dalam dunia PERNIAGAAN emas...kalau anda rajin download la slide-slide presentation pokli wealth management.........dan tgk la cara2 dan komisen pokli di http://www.emaspokli.blogspot.com/

ILMU adalah untuk di kongsi dan di manafaatkan.....kadang2 kita tak ada duit pun boleh buat duit.....pokli nak bagi duit kepada sapa2 yang rekemen orang jadi agen bawah pokli.com...........mcm Pemaju Perumahan buat......BUYER GET BUYER Program....tapi pokli nak bagi Agent Get Agent program.....pokli nak hadiahkan RM50 kepada sesiapa yg takde duit tapi nak HADIAH daripada PWM.....

Sharing is CARING....

Read more...

22 December 2009

Agen ke 60th - pokli.com

alhamdulillah...harini pokli dah ada 60 orang agen seluruh malaysia......Welcome on Board PWM kepada En Abdul Salam Zainal dari Petaling Jaya telah men'lock' harga emas yg tengah murah dan tanpa sabar2 menjadi agen di bawah rangkaian pokli.....Tahniah...bagi orang2 puchong....petaling jaya...especially UM boleh contact En Abdul Salam di talian 017-6010246 nih....



untuk makluman beliau adalah kawan / classmate pokli masa di UTM.....belajar sekali...so skrg beliau dengan bersemangat nak bekecimpung dalam bisness EMAS ni....so...jom kita pakat jadi agen Public Gold di bawah rangkaian pokli.com

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

21 December 2009

agen ke 59th - pokli.com

salam
hari pokli mengucapkan welcome on board kepada Puan Hidayati bt Md Nor (Eda) dari Taman Medan,PJ....tahniah......jom kita pakat jadi agen Public Gold di bawah rangkaian pokli.com....banyak kelebihan...berbaloi-baloi

1) network yang besar- coverage seluruh malaysia.....
2) kongsi ilmu emas,hartanah,blog,rahsia tarikh lahir,....nak ni special (ilmu emas lelong) limited......nak belajar kena caj.....hehehehe
3) pokli akan ajar camna nak jadi kaya dan berjaya
4) ilmu baca graf emas
5) ilmu keusahawanan
6) buy low sell high....(bagaimana nak cari emas2 murah dan jual harga semasa)
7) share ilmu OD / ASB....ni yg paling best...tools yg boleh di gunakan utk menyimpan duit " PAY URSELF FIRST".
8) teknik menyimpan kekayaan.......
9) sharing is caring....ambik la semua ilmu2 yg tuan2 nak....semoga impian untuk menjadi kaya dan berjaya tercapai....

pokli pun seronok agen2...pembeli2 emas....dapat buat duit dan KAYA dengan emas fizikal nih...

so Puan Hidayati bt Md Nor harini menjadi agen di bawah rangkaian pokli.com dan membayar RM 38,930.00 untuk membeli emas dan dapat komisen 1.5% tuh...tahniah...

so orang2 Taman Medan..Petaling Jaya..Taman SEA.. Sunway....Kelana Jaya.....Subang...Shah Alam boleh call Puan Hidayati (Eda) ini di talian 012-625 3023 edamzul@gmail.com



target pokli nak ada rangkaian sehingga 1000 orang seluruh malaysia

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

19 December 2009

Welcome on Board PWM - Agen Emas Public Gold

Salam
harga emas turun naik minggu nih.....ramai dah buat untung atas kenaikan dan penurunan harga emas...tu la mmg tak rugi invest dalam emas FIZIKAL ini....
harini pokli wealth Management ingin mengucapkan "welcome on Board PWM" kepada 2 orang agen baru

Shah Alam/Sunway/Subang Jaya/Setia Alam Sek U13

Suzana Mohammed Zahir
012-295 0966
suzanazahir@yahoo.com

Sungai Merab/Bangi/Kajang/Kelana Jaya/Petaling Jaya
Pn Anizah Bt Juki
013-3948309
Alisyaz05@gmail.com

Semoga kita sama-sama membuat keuntungan daripada Pelaburan dan Perniagaan EMAS ini...alhamdulillah agen-agen PWM sekarang dah berkembang kepada 58 orang.....TAHNIAH buat anda semua

cepat....jomm pakat jadi agen Pokli Wealth Management.....ada offer menarik pokli nak kongsi pada agen2 nih....tunggu.....
Tahniah agen-agen Publi Gold.....Komisen dah masyukkkkk....alhamdulillah......tgk komisen PWM di sini
bila lagi anda nak tambah pendapatan dengan perniagaan emas?  jom sertai rangkaian PWM

layan movie hasil pembikinan www.emaskini.com

sharing is caring
Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

17 December 2009

Seminar "Krisis Kewangan & Peranan EMAS" - Sabtu, 16 Jan 2010

Salam...
Pokli Wealth Management akan mengadakan Seminar "Krisis Kewangan & Peranan Emas "yang akan di adakan pada 16 Januari 2010 Sabtu 9 pagi- 6petang....Speaker adalah


Dato' Saleh Majid,



Dr Ahmed Kameel Mydin Meera


Mr Loius Ng.


Bertempat di Dewan Melawati ,Bangunan Tabung Haji, Kelana Jaya.

Ini Map



Agenda adalah mengupas tentang pelaburan emas dari pelbagai perspektif. Bayaran adalah RM50 sahaja....berminat boleh bank in RM50 kepada akaun syarikat Pokli Wealth Management Enterprise Maybank 555171003253 dan Email bukti pembayaran...tempat adalah terhad berdasarkan First Come First Serve.....

Pada seminar ini, kami akan menjemput Media cetak & media elektronik untuk membuat liputan.Pokli adalah Pengerusi bagi seminar ini.....hehehe..tanggungjawab besar nih....tapi tidak apa...niat kami adalah untuk berkongsi ILMU emas dari orang-orang yang MAHIR dan Berpengalaman di BSKL...
Ada apa-apa soalan boleh tanya pokli dan agen-agen PWM.

satu lagi tahniah pada warga Putrajaya/Cyberjaya/Kajang/Puchong/Bangi kerana datang ke seminar perniagaan emas semalam di Presint 16.....woowowow....memang ramai...penuh.....120 orang....tahniah kepada penganjur En Zakaria aka Pokya admin http://www.putremas.com/ lain kali kita boleh anjur lagi.....
insya allah lain kali Pokli dan agen2 PWM akan buat Bengkel/Seminar di Putrajaya dan berkongsi Ilmu Pelaburan Emas...Ilmu Hartanah Lelong....Ilmu OD/ASB dan Rahsia  Tarikh Lahir....bayaran mungkin agak minima untuk menampung kos Sewa Auditorium dan lain lain.....agak2 dalam Rm50 jer...!!!

layan gambar seminar di bawah ini...


Syukor Hashim, Admin Jutawanemas.com dan Zakaria (pokya) admin http://www.putremas.com/

Di depan tu Pn Nurul admin (http://www.gold2rich.com/) & En Azman/Jemas (http://www.goldemas.com/


Agen2 PWM- barisan kedua-Berbaju Merah - En Roslan, Sebelah Kirinya En Faiz BHR (http://www.faizbhr.blogspot.com/) dari Perak,
 barisan ketiga bertopi baju kotak2 En Amod Daniel (http://www.armootz.blogspot.com/)


sampai berdiri di belakang.....

Semoga semua mendapat manafaat dari Seminar yng di anjurkan
Ingat emas ingat pokli

Read more...

15 December 2009

ASB...........oh ASB

Pemegang ASB dapat dividen, bonus 8.55 peratus


14/12/2009 1:22pm

KUALA LUMPUR 14 Dis. – Seramai 6.78 juta pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) bakal menerima agihan pendapatan sebanyak 7.30 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2009.

- Utusan

YAHOOOOOO!!!!!!!!!!!!! pakcik kayoooo

best kan setiap tahun dapat pasif income 8.55%*.......

alhamdulillah rezeki.......

asb 200K......pastu buat od.......pastu duit od tu beli hartanah dan emas.....yahooooooooooooooo

patut la orang KAYA makin KAYA kan???

duit tu beranakkkk sendiri....

so apa lagi...jom la tambah pasif income banyak2...

untuk pelaburan emas bagi tahun 2009- Pokli Wealth Management mengumunkan keuntungan / Capital GAIN - 26%

harga emas pada 1.1.2009 = USD880/oz
harga emas pada 15.12.2009 = USD1115/oz
so.......keuntungan = 26%
sumber http://www.kitco.com/


yahoooo.............!!!!!!!!!!!!!!1

bayangkan anda anda ada emas 1 kilogram......






Ingat emas Ingat Pokli

Read more...

12 December 2009

seminar datang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Atas permintaan ramai melalui sms & email....so pokli wealth management & agen2 akan mengadakan seminar di kawasan2 berhampiran anda.....pokli & agen2 pokli akan bagi talk tuh......


Schedule of Public Gold Seminar:
          Day        Date          Time                           Town Venue

  1. Sat       19.12.09    8pm-10pm     Sungai Petani Park Avenue Hotel
  2. Sun      20.12.09    8pm-10pm     Butterworth Pearl View Hotel
  3. Sat       26.12.09    8pm-10pm     Kota Bahru Grand Riverview Hotel
  4. Sun      27.12.09    8pm-10pm     Kuala Terengganu Ming Star Hotel
  5. Sat       02.01.10    8pm-10pm     Johor Bahru J. A. Residence Hotel


Details of Venue:
• Park Avenue Hotel
Jati room,Level 2
E-1 Jalan Indah Dua, Taman Sejati Indah,
08000 Sungai Petani, Kedah.
Tel: 04-431 7777


• Pearl View Hotel
Pearl 6 (Level 5)
Jalan Baru, Seberang Prai,
13700 Butterworth, Penang.
Tel: 04-398 9888


• Grand Riverview Hotel
Dewan Congkak (1stFloor)
Jalan Post Office Lama,
15000 Kota Bharu, Kelantan.
Tel: 09-743 9988


• Ming Star Hotel
Dewan Tanjung 2 – Level 1
217, Wisma Cemerlang, Jalan Sultan Abidin,
20000 Kuala Terengganu, Terengganu.
Tel: 09-622 8666


• J. A. Residence Hotel
(Formerly known as the Compact Hotel Johor Bahru)
Hall J.A. Residence
18, Jalan Wong Ah Fook,
80000 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-221 3000

masuk adalah PERCUMA/FREE

berminat tempat terhad

kena daftar dgn pokli sms nama/lokasi seminar ke 019-6645066 atau email

berminat nak jadi agen....boleh call pokli dan agen2 master dealer pokli wealth management

Read more...

11 December 2009

Ilmu EMAS Baru Sempena Correction Price

Salam

Harini jumaat diistiharkan cuti buat warga Selangor sempena Hari Jadi Sultan Selangor, so pokli mengambil kesempatan untuk bercuti...balik kampung...balik Kota Bharu , Kelantan....sbb raya haritu pokli raya di seremban...so cuti 3 hari ni sempat la.....balik tengok maa pokli di kampung....

kalau kita tengok harga makin turun sekarang nih....wah....tu petanda baik tu...mmg best nak tambah stok banyak2.....

kepada agen2 pokli wealth management & pelanggan2 kami,

pokli nak kongsi ILMU baru.....

tapi ilmu ni untuk orang yang berminat nak buat duit dengan EMAS sahaja....boleh jumpa dengan Pokli face to face atau call pokli.....pokli memang nak kongsi ILMU & tips ini.....

ok......berminat call pokli sekarang.....

Read more...

09 December 2009

Seminar Perniagaan EMAS Putrajaya

Salam...merujuk pada email yang di hantar oleh agen pokli....en Zakaria.....beliau akan mengatur seisi seminar perniagaan emas di putrajaya.....so.....ni 1st time agen pokli arrange seminar dan akan bagi talk adalah Branson dari Public Gold & Pokli.......so...sesiapa yg berada di sekitar Putrajaya sila jemput....



Tuan/Puan,


Saya dengan merendah diri ingin menjemput tuan/puan untuk ke seminar berikut:

Tajuk: Seminar Emas Pelaburan di Malaysia oleh Public Gold

Tempat: Auditorium 1, Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya.

Tarikh: 16 Disember 2009 (Rabu)

Masa: 8.00 - 11.00 malam.



Masuk PERCUMA. Semua dijemput hadir. Sila maklumkan pada saya untuk

pendaftaran kehadiran memandangkan tempat adalah terhad. Sila daftar

kehadiran melalui emel ke putremas@ymail.com @ sms 012-9883445.



Sekian, terima kasih.



pokya - 0129883445



www.putremas.com

Read more...

08 December 2009

"Seminar Buat Duit Dengan EMAS"

Salam

Seperti yang di janjikan sebelum ini, Pokli Wealth Management (PWM) akan menganjurkan "Seminar Buat Duit dengan EMAS" yang akan di adakan pada

Hari       : Sabtu
Tarikh    : 16 Januari 2010.
Masa     : 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Lokasi    : Dewan Melawati ,Bangunan Tabung Haji, Kelana Jaya
Speaker : Mr Branson (GM Public Gold), En Syukor Hashim (Admin Jutawanemas.com) dan Dato' Salleh Majid




Agenda adalah mendedahkan cara & teknik bagaimana anda boleh buat duit melalui EMAS ini. Ramai orang dah jumpa personally dan di ajar membuat duit melalui emas sehingga mendapat RM10K sebulan....jadi kami nak kongsi cara2 kepada anda semua secara SEMINAR.........

Bayaran akan dikenakan untuk menyertai seminar nih...lingkungan RM50 seorang....makanan disediakan...sesiapa yang berminat boleh Daftar dengan Komen di ruangan komen.....pokli memerlukan Reaksi dari pembaca-pembaca blog dan peminat2 EMAS......

sekian terima kasih

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

04 December 2009

Aktiviti minggu ini

Salam kepada semua
apa kabo?baik....seronok tgk harga emas naik gilerrr sampai USD1200++ per Oz.....masa pokli mula2 berjinak dgn pelaburan Emas tahun 2006 harga Emas dalam lingkungan USD800++....huhuhuuhu...mujur pokli dapat kesedaran Awal....terima kasih kepada Otai2 Emas yang Kongsi Ilmu-Ilmu emas secara percuma....so sekarang Pokli nak balas balik jasa otai2 untuk kongsi dengan orang ramai....peluang pelaburan emas dan jadi tokey emas sendiri...tak sangka......sebelum ni hanya tahu emas sebagai simpanan sahaja....tapi turn kepada TOKEY....muda2 dah jadi tokey...best kan???

untung kan beli emas??apa yang pokli galakkan adalah beli emas pelaburan....bukan barang KEMAS...beli barang kemas kos jual beli tinggi (spread).....baik simpan wang dalam EMAS pelaburan..

Minggu ini pokli dikejutkan oleh panggilan Agen Pokli yg Kerja di bank Rakyat 2/12/2009 jam 12 tgh (orang dalam tuuu)......beliau memberitahu yang Bank Rakyat tak benarkan lagi Emas jongkong....dinar...coins....kijang emas....dinar kelate.....UOB maple leaf....singapore lion untuk dirempitkan di Ar Rahnu.......nasib baik pada 1/12/2009 pokli sempat merempit 300g emas (100g PG x 2 keping, 50g  PG x 2 keping) di Ar Rahnu putrajaya presint 15 dekat mydin......kekekeke....selamatt......tunggu tahun depan 1/6/2010 la pokli tebus.....cuma bayar upah simpan jer la.........bukan mahal pun RM390 sebulan.......tapi pinjam duit orang sebanyak RM33k.....OPM........70% dari nilai emas.....huhuhuu....bestnya.....dapat cash beli stok emas lagi.....sedapnya...lepas pokli beli emas hari 1/12/2009 harga emas terusss melambung naik.......untung-untung.....bestttttnyaaaa...........tak pe la...sbb tu pokli galakkan anda semua tambah pasif income banyak2.......emas ini adalah salah satu pasif income tuh.....duduk diam2....harga emas naik............37% setahun ......perrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......mmg best.....terbakarrrr kalau tak beli kan?



Seperti yang pokli ceritakan dalam seminar emas yang lepas.....Fast Action Fast Result.....sapa2 yg join jadi agen pokli dulu modal cuma rm30k....sekarang...jangan harap...dah naikkkk...sebab apa....?? sbb emas naik harga...anda ttp kena beli emas PG 20g,50g,100g...1 dinar...5 dinar...10 dinar........semalam dan harini ada 2 orang jadi agen PWM....bayar RM41,0008......huhuhuhuhuuh......tahniah.....Saudari Siti Rafizah dari Sarawak...sapa2 nak beli emas dari Kuching Sarawak boleh call beliau di 017-808 5814


tengok harga 1 dinar- Rm595....harini?




So nasihat pokli kepada pembaca2 blog ini janganlah simpan duit dalam bentuk WANG FIAT...cepat2 tukar kepada EMAS PELABURAN....anda tidak akan menyesal.......percayalah....
jom join rangkaian pelaburan EMAS PWM...ambil borang di sebelah kiri blog pokli nih......

kalau anda ada facebook....sertai kami di sana...best masuk facebook ini.......24jam ONLINE........boleh follow di mana pokli berada dan status.........seronok pakai Blackberry Curve Tour 9630.........jom la beli satu BB....:-)

Di sebabkan bank rakyat dah tak boleh rempit emas...anda boleh pergi ke
Ar Rahnu UniKEB http://www.unikeb.koperasi.coop/arrahnu.htm
MAKLUMAT UMUM

Unit ini boleh dikunjungi dan dihubungi melalui;
Lokasi :Lot 2.09, Aras 2, Wisma UNIKEB, UKM, 43650 Bangi, Selangor
Tel : 03-8921 4038
Faks : 03-8925 7177
Email : unikeb1@po.jaring.my
MAKLUMAT KAKITANGAN
Penyelia : Ahmad Al-Hakim Zawawi (013-2002450)
Pembantu Eksekutif : Muhammad Aziz

Koperasi KOTANI di Bandar Tasik Selatan
http://www.kotani2u.com.my/

Ar Rahnu Xchange

Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM)

 Agro Bank.....
macam2 lagi yang berdekatan dengan anda....kalau nak tahu tanya Agen2 Pokli di seluruh malaysia....

Tahniah & Welcome On Board PWM kepada agen terbaru pokli


Kuala Kangsar/Taiping/Kuala Selangor
En Faiz Bin Baharulah
019-634 6608

Sepang/Sungai Pelek/Morib
Pn Maziah Seman (abim)
019-338 7098




JOHOR BHARU/Taman Kobena/Perling/Masai
En Hasfarizan Md Hashim
013-435 3317

okla...ingat emas ingat pokli

019-6645066

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP