JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

30 May 2016

seminar pengurusan kewangan di UTHM & seminar emas pokli june 2016

alhamdulillah
minggu lepas saya di jemput oleh persatuan Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) UTHM... kalau kat sekolah tu macam PRS..pembimbing rakan sebaya...
yang bestnya pengarah program ini terinspirasi dengan kejayaan kita dalam pelaburan dan perniagaan emas.... jadi mereka banyak berjumpa dengan rakan2 membimbing dan memberi nasihat agar pihak pekerja tidak terlibat dgn mana2 skim cepat kaya @ terperangkap dgn bebanan hutang jahat.

wowowowo masa yg diberikan masa seminar tu tak cukup...yela dari pukul 9 hingga 12.30 tgh mmg cerita pasal kewangan dia tak cukup. insha allah mereka akan jemput lagi aka pajak seminar pengurusan kewangan kepada lebih ramai warga pekerja dan student...

tahniah pada yang datang ke seminar pokli

insha allah lepas ni kita anjurkan lagi

sebarang jemputan ceramah / seminar boleh uruskan terus kepada pokli melalui whatsapp 019-6645066, atau call pejabat 06-6030916, admin@pokli.com
bagi tahu awal ye

bulan 6 ni pokli ada projek seminar JV dgn Public GOLD di cawangan2 Public GOLD
book masa anda ye..setiap hari sabtu

11.06.16 - PG Kajang 10.30pagi
18.06.16 -PG Seremban - 10.30pagi
25.06.16- PG Ipoh - 10.30pagi

untuk mendaftar sila sms pokli 019-6645066


Read more...

27 May 2016

25 Idea Semasa Ekonomi Gawat - Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Seminar Pokli

Pada 29 Mei 2016, Ahad saya dijemput oleh Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awan (Akrab) UTHM utk berkongsi ilmu tentang pengurusan kewangan & perniagaan. Insha Allah saya akan berada di sana.. jumpa di sana ye
5 Idea biz semasa ekonomi gawat? Comfirm boleh jana Rm2000 sebulan Insha Allah......... Sapa nak ilmu ni jumpa di UTHM Baru Pahat bersama den. Di anjurkan oleh Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam ( AKRAB) UTHM.
Ambik no telefon di bawah
013-6157423
Bisnes yang mudah mula, seronok dibuat, dan untung tinggi yang boleh maju walaupun kegawatan ekonomi
p/s- ada hadiah cabutan bertuah EMAS tau
lawati www.uthm.edu.my

Read more...

23 May 2016

alat penguji emas tanpa membuka casing / plastik

assalamualaikum wbt

saya nak share skit ilmu arini
tips beli emas
pastikan membeli dengan mereka yg professional @ berkelayakan
bukan apa....nak elakkan penipuan
contoh

Produk keluaran Public gold memang terbukti tulen & memenuhi piawaian antarabangsa. Emas keluaran Nadir turki berstatus LBMA sememangnya berketulenan 999.9, 24k. Walaupun casingnya tidak dibuka, pihak kami boleh test ketulenan emas tersebut.

gold bar keluaran public gold 50g kami test menunjukkan ketulenan 999.9

Sekarang ini ada mesin/handheld yg boleh test ketulenan emas tanpa membukanya. Produk keluaran USA ini terbukti sangat sesuai utk peniaga2 emas dan pengedar2 emas seluruh malaysia...kena invest skit la....ada yg berminat boleh PM kami ..barang kemas pun kami ada alat jugak nak test...insha allah
dinar keluaran nadir 999.9 LBMA menunjukkan hasil hasil scan 999.9...hati2 ye....kalau palsu...rugi woooooo

BONUS


kita test atas gold lbma keluaran PAMP

dinar 916 22k sebab apa keluar 91.7% sebenarnya 91.66666666 hasil dari 22k bahagi 24k...kita bundarkan...teknikal la sikit
agak2 emas ni tulen tak? hehehehe jgn tertipu ada yg tungsten ye..hati2 sebab tu kena ada test..... ramai yg tertipu beli emas palsu sebab tgk kulit je

setakat timbang berat tu salah satu SOP penentuan ketulenan emas...... biasanya emas 20g akan ditimbang tetap 20gram
test belah emas 0.5g utk timbang berat....
test berat...kena sama berat seperti yg di tulis di luar kad....nak test ketulenan...terpaksa kena buka...
selain tu kita kena belah/patahkan emas nak lihat kandungan dalam adakah emas atau tak


-dari Meja Pokli
019-6645066
06-6030916
Wisma Pokli
P/s- nasihat pelaburan & penyimpanan emas yg tepat adalah tugas kami sebagai mentor emas no 1 di Malaysia. Insha Allah 29/5/2016 pagi kami ada seminar di UTHM Batu Pahat Johor...join la ye nak tambah2 ilmu..call nombor penganjur di bawah

Read more...

11 May 2016

10 Kelebihan Travel Secara Solo Dan Kenapa Ia Sangat Baik Untuk Anda

10 Kelebihan Travel Secara Solo Dan Kenapa Ia Sangat Baik Untuk Anda

Sebab kenapa sesetengah orang lebih suka mengembara bersendirian




Pilihan terpulang kepada anda, mahu memilih travel secara solo, duo, trio atau berkumpulan. Tapi pernah tak anda terfikir kenapa ada sesetengah individu lebih suka mengembara secara 'solo' bersendirian? Ini sebabnya.
Anda lebih mengenali diri anda. Ya, sudah pasti, mengembara seorang diri tanpa teman buat anda lebih mengenali diri anda. Apabila mula membuka langkah untuk berjalan, anda akan berhadapan dengan setiap keputusan yang dibuat.
Mengembara temukan anda dengan pengalaman-pengalaman yang berharga, dan disitu anda tahu setakat mana anda mampu mencabar diri sendiri dari segi fizikal dan mental.

2. Anda berani keluar dari zon selesa

Anda berani keluar dari 'comfort zone' zon selesa terutama bila pergi ke tempat-tempat yang pelik atau berisiko.
Disitu anda akan belajar dari setiap keputusan yang dibuat, baik atau tidak. Siapa yang tidak sayangkan diri sendiri bukan? Hidup hanya sekali, cara ini buat anda lebih menghargai kehidupan anda.

3. Ia lebih murah dan jimat


Mengembara secara solo sebenarnya lebih jimat! Ini bukan soal berkongsi kos penginapan, tetapi tentang perancangan dan bajet untuk diri sendiri. Lebih mudah, anda bebas membuat keputusan tanpa perlu menjaga hati orang lain.

4. Anda dapat banyak kawan baru


Mengembara secara solo tidak bermaksud anda pasti keseorangan. Percayalah, apabila anda mengambil keputusan untuk mengembara berseorangan, ini jadikan anda lebih mesra dan pandai bergaul, terutama dalam bab mencari kawan.

5. Anda memilih haluan anda sendiri


Anda membuat keputusan kemana arah tuju anda. Bebas merancang kemana destinasi yang ingin anda pergi. Biasanya bila mengembara dengan kumpulan, masalah perbezaan pendapat adalah perkara biasa.
Ada orang suka pergi ke pulau, tempat membeli-belah, berjalan di 'street' atau duduk bergaul dengan masyarakat setempat. Pengalaman anda, biar anda tentukan dan selalunya anda tidak kisah dengan gambar-gambar yang dimuat naik dilaman sosial, kalau boleh tempat yang anda mahu pergi biarlah lebih menarik dari orang lain.
Betulkan? 

6. Belajar untuk percaya dan bergantung pada diri sendiri


Pergi mengembara sebenarnya mengajar anda bagaimana untuk bergantung pada diri sendiri bukanya pada orang lain. Ketika berhadapan dalam keadaan yang sukar, anda belajar kenapa pentingya setiap keputusan yang dibuat, lebih tepat percaya pada diri sendiri.
Membuat keputusan yang terbaik, tetapi tetap bersedia berhadapan dengan situasi yang mungkin sangat teruk!

7. Meningkatkan keyakinan diri sendiri


Berjalan bersendiri buat anda lebih yakin dengan diri sendiri. Ini kerana pengalaman mencabar had dan keupayaan anda dalam mengatasi setiap halangan. Untuk mencapai impian, kita mesti terus melangkah kehadapan! Yeah.

8. Pengalaman yang baik


Walaupun sepahit mana pengalaman anda ketika mengembara, ia tetap sesuatu yang baik! Anda berani mencabar diri sendiri untuk teroka tempat-tempat yang menarik di seluruh dunia. Bak kat pengembara, lebih mencabar itulah yang lebih seronok. (terbang juga pokli ye)

9. Anda mula cinta diri sendiri


Yuhooo, anda lebih bahagia dengan diri sendiri dan mula tidak kisah jika ada individu yang cuba menilai siapa diri anda. Apa pun kata mereka, anda tahu bahawa "saya lebih kenal siapa saya".
Orang yang paling hampir dengan anda setiap hari adalah diri anda sendiri, itu membuatkan anda lebih cinta kepada diri sendiri.

10. Anda jadi seorang yang positif dan berfikiran terbuka


Pengalaman mengajar anda tentang apa itu kehidupan. Melihat dunia luar juga rezeki ilmu. Anda banyak melihat dan belajar daripada setiap perkara yang dilalui,  itu membuatkan anda mempunyai banyak pandangan dalam menentukan keputusan.
Anda menjadi seorang yang berhati mulia, anda lebih suka senyum dari berkata-kata dan anda sentiasa berusaha menjadi orang yang lebih baik setiap hari.
Apa lagi? Pack  barang dan jom mengembara! Lepas ni saya nak ke Spain Pulak...Lepas Spain nak ke USA.....New Zealand....doakan saya..semoga dapat melihat keindahan Allah swt sebelum melelapkan mata buat kali terakhir ;)

Read more...

09 May 2016

Pengalaman Insentif Melawat Kilang Emas Public Gold di Turki - Nadir


Insentif bercuti ke luar negara tahun 2016 adalah Turki.... Sebab apa kami memilih Turki..... Tauke besar emas keluaran PUBLIC GOLD adalah dari sebuah syarikat muslim di turki iaitu Nadir.

Jadi sejak bekerjasama dengan turki akhir tahun 2014 lagi kami berurusniaga.... Sekarang ambik peluang melawat keindahan turki disamping berkenalan dgn warga kerja dan melihat sendiri bagaimana emas keluaran public gold dibuat. Jika ada kesempatan masa boleh masuk kilang NADIR .... Pengalaman yang sungguh mahal.....kena terbang berbelas jam nak tgk kilang...tu pun bukan senang2 nak masuk......orang terpilih je dapat

Mr Ferhad - Salah Seorang kakitangan Nadir yg byk berurusniaga dgn kami sebelum ni...byk kali datang ke malaysia...

Siapakah pengasas Nadir Metal Refinery?
Jawapannya Mr. Nadir Tutuncu, usahawan Islam tersohor di Turki.
Start Bisnes Emas 1967...kedai kecil je dulu.....49 tahun lepas
Jualan Nadir Metal Refinery tahun lepas (2015) berjumlah USD 25 billion
Beliau sangat humble orangnya.
Seronok jumpa usahawan tersohor ini.
Nadir Metal Refinery adalah pengeluar emas jenama Public Gold. Kualitinya bertaraf antarabangsa.
Sebab itu, Public Gold memilih Nadir sebagai rakan niaga.




Insha Allah tahun 2017 kami akan melawat Spain..... Atau dikenali Sepanyol... Kenapa Spain? Jawapannya kita tunggu update terbaru... Tahniah...

Bersama-sama saya Dato Wira Louis Ng - Founder Public Gold, Mr Abdullah (anak Nadir - Sales Manager Nadir) , Mr Nadir . kat belakang kami tu merupakan kilang refinery emas ( NMR - Nadir Metal Refinery)... kat sini ada tempat melebur emas mentah, Ketuhar, Lab, Mesin2 dan macam2...... Bangunan Setinggi 4 tingkat ini menyimpan seribu rahsia emas....meh pokli selongkar skit2

Layan Video Ni...den upload kat youtube..boleh share nanti ye
video 2
video 3



Video 4

Video 5




Target kami tahun 2016- RM2.5 Billion order untuk Market South East Asia...Insha Allah dengan ada support dari kilang emas LBMA Nadir mmg boleh order....anda pun kena bantu kami ye!


1kg emas yang baru keluar oven panas2...dan di engrave Public GOLD....hehehe bawa balik la sekeping buat simpanan pokli.....jgn mare


Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP