JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

01 December 2015

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum wbt 

Terima kasih pada yang berkunjung ke blog pokli walaupun dah lama takde update.....banyak update kot FB je...heheheh www.fb.com/pokli

ok harini pokli nak update satu berita gembira yang mana projek anak angkat Madrasah Tahfiz Firdaus al Warisi. Pada bulan Julai ada entry pasal pokli dan keluarga berkunjung ke pusat tahfiz untuk menyalurkan zakat dan sumbangan kepada pusat tahfiz hasil dari berniaga emas dan perak serta kutipan jualan DVD. 

Semasa berkunjung Ustaz Mazri Firdaus memberitahu mereka kekurangan dana sebanyak rm500,000 lagi untuk pembelian tanah wakaf untuk dijadikan pusat tahfiz yang kekal. 

Sebelum ini mereka telah berpindah banyak kali bermula dari pekan nenas johor, pasir salak, dan lain2 hingga ada satu tanah di Tapah yang tuan empunya tanah ingin menjual tanah. Empunya tanah ini adalah anak2 tuan tanah yang tengah pergi menemui pencipta.

 Apa yang menarik semasa proses penjualan tanah tersebut, syarat yang ditetap oleh waris adalah sebanyak rm1,4juta (hasil dari yang diberitahu @ maaf jika tidak tepat ) sebab tanah agak besar dan ada kemudahan rumah, kolam ikan , pokok2 dsb....dulu bekas kem motivasi....ok... 


pengalaman yang sangat indah...

Ustaz Mazri Firdaus yang merupakan roomate semasa belajar di UTM dulu. tujuan utama 

adalah untuk menyalurkan zakat dan sedekah hasil berniaga emas dan perak selama ini di 

samping  mendekat diri dengan asnaf yg layak


PROGRAM BERSAMA MTFAW -Aktiviti Pokli Wealth Management Group

#############‪#‎Alhamdulillah‬........sudah cukup Dana belian tanah ...sujud syukur pada Allah swt. 
terima kasih kawan2 FB saya

kita nak buat program bersama anak2 tahfiz ini

Program lawatan ke Madrasah Tahfiz Firdaus al Warisi di Tapah, inshaaAllah akan diteruskan lagi. 
Matlamat mendekatkan diri kepada asnaf & salurkan zakat/sedekah kepada mereka yang layak

Tarikh : 5 Disember 2015Hari : Sabtu
Masa : mulai 9.00am
Tentatif : Ziarah, Kongsi Ilmu, Solat, Jamuan dll

Saudara Ustaz Mazri Firdaus sudah dihubungi dan sangat teruja menanti kita di sana...
Kepada yang berkesempatan, marilah kita raikan golongan asnaf dan sahabat kita di sana...
Tolong info dalam FB saya ini siapa yg boleh join dan bil. peserta @ ahli keluarga sekali...
-------------------------
1) Muhammad Fairuz Sarkowi - 6 (3 dewasa, 3child)
2) Shukor Idris - 5 (2 adult, 3 child)
3) Shalil AA - 1(dewasa)
4) Hj Aziz Riadi - 4 (2 dewasa 2 kanak2)
5) Pokli- 7 (3dewasa, 4 child)
6) G-Joe Abdullah - 6 (2 adults, 4 children)
7) boleh tambah kat komen di bawah
sebarang pertanyaan boleh PM saya @ wasap 019-6645066


Read more...

14 October 2015

Workshop Ar Rahnu & Seminar Emas Perak Bersama Pokli Di Pantai Timur - Pendedahan Asas Kepada EMAS & Perak Sebagai Pelindung Kekayaan

Assalamualaikum w.b.t


Tahniah kepada pengunjung blog pokli, terima kasih kerana masih singgah dan dah bookmark page ini......ramai yg menanti update blog pokli....insha Allah saya akan berkongsi ilmu yang dapat diberikan kepada tuan2.... tgk dalam tgn den ada berapa kilo emas?

ok

nak share jadual seminar emas dan perak bersama pokli bulan oktober ini. Pokli akan berada di Pantai Timur, pada bulan lepas mendapat jemputan dari HOB PG Kota Bharu. Jadi pokli masukkan slot seminar di Kota Bharu pada

Tarikh   : 24/10/2015
Jam       : 10.00 pagi - 12.00 tengah hari
Tempat : MGU Firdaus Hotel , Wisma MGU, Jalan Pintu Pong, 15000 Kota Bharu Kelantan.


Berminat nak datang dan tambah ilmu boleh daftar nama , lokasi seminar ke 019-6645066
Insha Allah kesempatan sempat kita berjumpa minggu depan

Selain itu pokli juga menganjurkan Workshop Ar Rahnu di Wisma Pokli pada

Tarikh                :  31/10/2015
Hari                   :  Sabtu
Jam                    : 10.30 pagi - 12.30 tgh
Tempat              :  Dewan Seminar, Wisma Pokli, 101 Jalan S2F2,
                              1 Avenue, Garden Homes, Seremban 2
Pendaftaran       : 017-6665497, 06- 630 7797 , 019-6645066
Bayaran Yuran : RM100.00 RM50.00 early birds kepada 30 orang sahaja

Apa yang akan dikongsi

ILMU Ar Rahnu
Panduan Menggunakan kemudahan Ar Rahnu
Kenapa Ar Rahnu
Tips & Teknik
Bagaimana Memaksimakan Keuntungan dgn Ar Rahnu
Emas dan Ar Rahnu

##### BONUS - Buat duit dgn Ar Rahnu yang tidak di ajar di tempat lain #############


berminat utk mendaftar boleh hubungi kami sekarang
Bayaran RM50 kepada akan maybank pokli wealth management 555171003253 , Tempat terhad
First Come First Serve Basis





Read more...

30 September 2015

Kelebihan Emas & Perak Public Gold Jual Beli Oleh Pokli

KELEBIHAN PUBLIC GOLD YANG JUAL/BELI OLEH POKLI WEALTH MANAGEMENT SDN BHD

Produk
1. Produk emas & perak yang bebas GST
2. Produk emas & perak diiktiraf LBMA (London Bullion Market Association)
3. Pelbagai produk pilihan, jongkong emas, jongkong perak serta Dinar (syiling/coin)
4. Gold bar design yang tercantik di Malaysia
5. Gold bar design pelbagai terma untuk pilihan - Produk edisi terhad - 1gm goat & 1gm Hari Raya
6. Syarikat pertama yang mengeluarkan jongkong Silver yang terbesar di Malaysia-5kg (investment Precious Metals)
7. Satu-satunya Dinar emas pertama yang bebas GST di Malaysia & Singapore
8. Most circulated Dinar in Malaysia/dunia
9. Syarikat pertama yang mempunyai GAP (Gold Accumulation Program)
10. GoldCash in GAP to custom make PG Jewellery products (GST only on workmanship)
11. GoldCash di GAP untuk bayar pakej Umrah (coming soon)
12. Syarikat pertama yang mempunyai SAP (Silver Accumulation Program)
13. Syarikat emas yang menyediakan akaun simpanan emas/perak bersama untuk anak-anak pelanggan
14. Kualiti produk No. 1- berat and purity produk yang sangat jitu
15. Produk boleh di Ar-Rahnukan di kebanyakan Ar-Rahnu provider
16. IPM (Investment Precious Metals) bertaraf antarabangsa
17. Emas serendah 0.5gm, menggalakkan simpan emas di Malaysia
18. Guarantee quality dengan ketulenan 999.9
19. Public Safe –menyediakan servis peti simpanan keselamatan untuk pelanggan
20. Servis AGSS – Allocated Gold Storage Service, pelanggan boleh beli produk Public Gold walaupun dari luar Negara.
21. X-plan, tukar emas/perak kepada produk Public Gold dengan harga yang berpatutan di Malaysia
22. Cawangan yang banyak 18 cawangan di Malaysia termasuk 1 di Singapore
23. Boleh dibeli dari mana-mana di seluruh dunia sama ada melalui AGSS atau GAP
24. 1stop trading centre in Malaysia

Price
25. Harga emas/gram murah, berbanding kedai emas yang lain, terendah di Malaysia
26. Harga jual beli transparent dan dipaparkan dalam laman web www.tinyurl.com/pokli
27. Pelbagai cara pembayaran: bayaran secara online, cash, cheque, atm machine
28. Susut nilai yang rendah 5- 8% sahaja

Sistem
29. Beli emas dapat emas, Beli Perak dapat Perak
30. Stok yang tidak terhad walaupun pada masa harga rendah (boleh book)
31. Senang untuk dijual balik& Jaminan belian balik
32. Buy back produk Public Gold walaupun calar/bengkok
33. Teknologi laman web yang canggih
34. Sistem lock yang telus & senang melalui laman webwww.publicgold.com.my
35. Boleh Jual beli 24jam 7hari seminggu
36. Harga dikemaskini setiap 20 minit, dapat lock harga murah walaupun tengah malam
37. Database powered by Oracle
38. Online gold trading platform yang pertama & terbaik di Malaysia
39. Dealer boleh check online untuk group dealer yang introduced dalam bisness Public Gold
40. Dealer boleh check insentif online
41. Dealer boleh buat international sponsoring
42. Code of conduct untuk guide dealer
43. Empayer network boleh pass ke generasi akan datang

People

44. Kebanyakan mentor-mentor Emas di Malaysia lahir dari Public Gold
45. Mempunyai penasihat-penasihat Dinar emas yang terunggul di dunia
46. Customer/investor yang paling ramai di Malaysia, melebihi 70ribu
47. Pengedar yang paling ramai di Malaysia
48. Dibantu oleh pengedar-pengedar yang komited dalam memberi kefahaman sebenar tentang emas
49. Pasukan management komited untuk membantu dealer menjadi jutawanemas
50. Pasukan management yang kuat melebihi 130 staffs di seluruh Malaysia
51. Berpegang pada core values Public Gold- Unity , integrity &
Fairness
52. Pengedar/pengedar berpeluang untuk bertemu dengan pengasas Public Gold
53. Raja Permaisuri Agong sudi mencemar duli untuk menyertai Kejohanan Golf Tahunan Public Gold selama 2 tahun
54. Global Business Centre –HQ yang dirasmikan oleh Raja Permaisuri Agong
Marketing
55. Promosi yang menarik dari semasa ke semasa
56. Mempunyai marketing materials yang menarik
57. Satu-satunya syarikat emas yang mempunyai ruangan khas untuk article emas & perak di suratkhabar (Nanyang Siang Pao & Kwong Wah Yit Poh)
58. Syarikat emas yang mempunyai paling banyak media coverage (interview, newspaper, TV, online media) di Malaysia, melebihi 10,000 kali
59. FREE gold bar untuk lucky draw – Mega Seminar, GAP, promosi
60. Satu-satunya syarikat yang kekal aktif menganjurkan seminar emas sejak 2008 yang diadakan hampir setiap hari di seluruh Malaysia.
61. Berkongsi pengetahuan/ilmu dengan pengedar/pelanggan melalui > 50 seminar seminar percuma setiap bulan
62. Kejohanan Golf Tahunan (Yearly Golf Tournament)
63. Master dealer Forum untuk bagi feedback dan update info
64. Specific training kepada semua, customer, Dealer dan Master dealer dengan subsidi >60% ditaja oleh Public Gold
65. Program SIP Orientation untuk semua pelangan/pengedar menyaksi sendiri syarikat beroperasi
Rewards
66. Platform perniagaan emas yang terbaik untuk pengedar Public Gold
67. Satu-satunya syarikat yang tiada yuran keahlian untuk pengedar
68. Maksimakan keuntungan jika anda menjadi pengedar, introduce saja dah dapat insentif
69. Incentive yang menarik untuk pengedar-pengedar
70. Insentif pengedar tepat pada masa, 20hb setiap bulan
71. Pasif income. Build your network once and forever yours
72. Promosi pengiklanan untuk pengedar seperti pengiklanan suratkhabar, Facebook, seminar dan sebagainya.
73. Percutian FREE ke luar Negara untuk pengedar yang berkelayakan – Public Gold Leadership Seminar-SIP Trip (2012- Pearth Australia, 2013- Cape Town Africa, 2014 - Japan, 2015 - Swistzeland, 2016- Turki, 2017- Spain, 2018 - seluruh dunia tempat yg belum kita melawat)
74. Car Fund-Kereta Percuma untuk Master Dealer yang berkelayakan (pokli dapat tahun 2013)

75. Satu-satunya syarikat emas yang menyediakan Localized marketing fund untuk membantu pengedar-pengedar
76. Satu-satunya syarikat emas yang menyediakan Q-Bonus untuk pengedar-pengedar
77. Berpeluang merasi pengalaman menaiki Kereta Rolls Royce, Porche, Brabus milik Public Gold
78. Melancong bersama pengedar dengan kapal terbang & yatch milik Public Gold pada masa akan datang
Awards & Recognitions
79. Business model yang diselidik dan disahkan oleh pihak berkuasa
80. Mendapat surat pengiktirafan pihak berkuasa dari Malaysia dan Singapore
81. TIGA kali disenaraikan dalam Malaysia Book of Records

82. Malaysia Book of Records - sebagai syarikat pertama yang keluarkan jongkong emas yang tersendiri (pokli pernah join majlis berprestij ini)
83. Malaysia Book of Records - sebagai syarikat pertama yang keluarkan jongkong perak yang tersendiri
84. Malaysia Book of Records - sebagai muzium yang pertama di Malaysia-PG Gold Museum
85. Syarikat yang mendapat awards & recognition yang terbanyak di Malaysia
86. Custom minting No. 1 di Malaysia
87. Dilantik sebagai pengeluar rasmi -Royal Minter untuk Royal Collections sempena Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Ke-14 (11 April 2012)
88. Mint syiling “Anak Malaysia” untuk Australian company- Royal East Ptd. Ltd
89. Mint Gold brooch untuk untuk bank yang terbesar di Vietnam - Vietin Bank
90. Mint jongkong emas untuk redONE - Mobile service provider
The Brand Of Laureate 2011
Other achievements

91. Panel for Ar-Rahnu@POS dan Bank Rakyat untuk bayback their emas lelong
92. 1st Ar-Rahnu service di Singapore (916 Pawnshop Pte. Ltd.)
93. Syarikat Emas yang pertama mempunyai Muzium emas-PG Gold Museum yang terunggul di Asia
94. Jongkong emas yang terbesar 50kg di Malaysia dipaparkan di PG Gold Museum
95. Jongkong perak yang terbesar 30kg di Malaysia dipaparkan di PG Gold Museum
96. Memiliki Koperasi Dagang Emas (KDE)
97. Keuntungan Ar-Rahnu KDE membayar Zakat
98. PG Foundation untuk aktiviti amal di seluruh Malaysia - sentiasa membuat kerja amal untuk anak-anak yatim dan warga emas
99. Menubuhkan Malaysia Gold Association (MGA) dan berjaya mendapat pengecualian GST untuk logam berharga pelaburan, (IPM -Investment Precious Metals)
100. Satu-satunya syarikat emas yang teguh, bertahan dipercayai dalam gold industri selama 8 tahun
101. Sebagai benchmark dalam industri emas
102. Syarikat yang mempunyai visi yang jauh & rekod yang terbaik
103. Menjadikan emas sebagai aset yang senang dimiliki oleh semua
104. Brand emas yang sangat popular di Malaysia, dikenal seluruh dunia
105. Produk tempatan (local brand) yang terunggul
106. Public Gold is the best in the world
107. Stock yang tidak terhad walupun Harga rendah dan boleh lock bila2 masa.
108.Mempunyai penasih-penasihat dinar emas yang terunggul di dunia.
109. team management yang kuat more than 130 staffs diseluruh Malaysia . 70k org pengedar
110. Mendapat Surat peristirafan Oleh pihak berkuasa Dari Malaysia Dan Singapore.
111. Business model yang diselidik and disahkan Oleh pihak berkuasa.
112.Pelbagai cara Pembayaran, online payment, cash, cheque, Easy Payment
113.Always penuhi janji Pembayaran buyback/belian balik emas dan perak. (Setinggi RM8juta sehari)
114.Passive income. Build your network once and forever your.
115.Dealer can do international sponsoring.
116.Code of conduct to guide dealer
117.Free gold bar for lucky draw.
118........ banyak lagi sila komen
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pengedar / cawangan yang berhampiran.
www.pokli.com
06-6307797
019-6645066
017-6665497
Sila komen jika anda menjumpai lagi kelebihan Public Gold



Read more...

15 September 2015

Berita Baik - Bussiness Trip ke Public Gold Penang HQ , PG Muzium , PG Relau & PG Bishop Bersama Pokli


Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Sejahtera

Tahniah Kepada Rakan2 Pengedar Pokli.com, rakan2 pembaca blog 

Semoga anda sihat sejahtera hendaknya

Ada Berita baik Pokli nak kongsi dengan rakan2 blog sekalian


Kami target rakan-rakan group Pokli Wealth Management, Dealer & Pelanggan ke PG Penang HQ Pada 

Tarikh :  2-4 Oktober 2015.   16 & 18 Oktober 2015
Masa Bertolak : 10.00 Malam
Pengangkutan : BAS dari Wisma POKLI Seremban 2
Hari : Jumaat Hingga Ahad ( Tak Perlu Ambil Cuti) 
Penginapan : Eastin Hotel 4 Star (https://www.eastin.com/pg/)

Tujuan : Beramah Mesra & Networking dgn Pihak Pengurusan Public Gold International Berhad



Melawat Public GOLD HQ, 

PG Relau Branch, PG Bishop Branch, Public Safe Deposit Box,

Memang Pengalaman yang Luar Biasa Best
Lihat Proses Menempa EMAS Fizikal

 PG Muzium (berpeluang melihat sendiri bagaimana emas di buat bentuk & 50kg emas , 30kg perak melihat depan mata)

bernilai jutaan RM



dan Jalan2+makan2di Penang Island. Personal coaching dengan Pokli dan Team


Sesiapa yang berminat nak join team POKLI boleh daftar sekarang. call / whatsapp (Tempat Terhad) 017-6665497 , 06-630 7797019-6645066

Pengangkutan BAS disediakan dari Wisma Pokli Seremban 2 ke Penang (Pergi Balik) 


Penyertaan Seramai 1 bas akan mendapat peluang cabutan bertuah 10gram emas PG 999.9, 2 Bas - 20 gram dan 3 Bas - 30gram emas milik peserta yang bertuah !!!!

Berminat boleh Register Sekarang

Hubungi KAMI...... Anda Yang Ingin Menambah ILMU dari OTAI-OTAI emas dan Insha Allah tambah Networking dalam bidang EMAS dan PERAK.

Tarikh Tutup Pendaftaran 10/10/2015 (utk book hotel tempat tidur yg selesa - plan Eastin Penang 4 Star atau setaraf)

Fast Action Fast Result

Bertolak 16hb Oktober Anggaran 10 mlm di Seremban 2 - nak tumpang tengah jalan boleh arrange

p/s- untuk rakan2 dari KL/Perak/Utara boleh join team pokli & kita boleh arrange transport...



Read more...

08 September 2015

Harga Emas Akan Naik Lagi

Assalamualaikum w.b.t

tengok tajuk je semua orang happy...sekarang harga RM164/gram..maklumla harga emas naik....mesti ramai penyimpan2 emas akan happy......pelabur2 emas akan menjual emas2 tersebut dan mengambil keuntungan di atas kenaikan emas..... Fast Action Fast Result.....Pada sesiapa yang belum ambil apa2 action boleh datang jumpa saya dan belajar tentang ilmu menyimpan emas dan melabur dalam emas...serta tambahan ilmu berniaga emas.....


Pada 11/9/2015 Hari Jumaat ini saya akan mengadakan seminar di Public Gold Senawang, Seremban Negeri Sembilan pada

jam 8.30malam - 10.30malam.

Alamat 152-1 & 152-2, Block M, Taipan Senawang, Jalan Taman Komersil Senawang 1, Taman Komersil Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan 

Anda dijemput hadir ke seminar ini dan sama2 dapat belajar tentang ilmu emas secara berseminar dalam kelas. Selain itu juga anda berpeluang memenangi Cabutan Bertuah 50gram emas kepada sesiapa yang berdaftar sahaja. Pada yang ingin mendaftar boleh Hubungi kami melalui SMS. Telefon .
Whatsapp 017-6665497 , 019-6645066.

kepada yang berada di seluruh Malaysia, anda berpeluang mendapat ilmu emas dgn datang ke seminar Public Gold Seperti Di bawah tetapi speaker terdiri dari kawan2 pokli.....boleh datang dan daftar yer.....dan jangan lupa semasa mendaftar dengan letak nama introducer Pokli Wealth Management PG000079.. pada yang tidak mendaftar tidak layak mendapat cabutan bertuah emas 50gram. Sila bagi Nama, I/c, Email, Tel, Lokasi Seminar 019-6645066

juga terdapat cabutan bertuah emas bernilai 50gram kepada sesiapa yang bertuah....emmm bestnya.....!!!!!

Jangan lupa mendaftar, cabutan bertuah hanya layak kepada mereka yang mendaftar sahaja. Sila Daftar Sekarang dengan memberi :  Nama , i/c, telefon , lokasi, email ke 019-6645066

Alhamdulilah Pokli dan rakan2 di Public Gold baru selesai bertapa di Gunung Jerai , Gurun Kedah. Bertapa ilmu emas lebih 3 hari 2 malam..... memang padat jadual dan memang penat badan. Berkongsi ilmu dan kepakaran dgn rakan2 niaga di seluruh malaysia...sama2 mengajar dan belajar......yang best majlis ilmu ini dapat memantapkan lagi ILMU di dada dan boleh dikongsi kepada rakan2 blog pokli

Ini pokli nak kongsi gambar semasa di sana..

 kami tumpang kereta Faeez Uncangemas Dari Johor...car pool ramai2..dalam kereta semua otai2 emas Malaysia & Singapore
 Mendapat ILMU dari tokey Public GOLD
 Dalam perjalanan ke Gunung Jerai, sempat berkumpul di masjid gurun, 2km dari kaki gunung jerai
 sedang tekun jawab mesej2 dari pembaca blog & fb....... 
Aktiviti BerKumpulan, Kami yang terdiri dari master dealer dan head of Branch PG seluruh malaysia berkongsi pendapat & pengalaman
 tahniah...hari terakhir bergambar kenang- kenangan......rasa macam sudah recharge ILMU di dada
 Memang best Jutawan Emas Leadership Seminar kali pertama ini...padahal sudah berniaga emas lebih 7 tahun.....tapi tak sempat nak kursus sebelum ini disebabkan jadua yang padat....sekarang baru bergabung tenaga..perah idea & tetapkan matlamat baru yg belum di capai....saya target tahun 2016 pendapatan bersih lebih RM1juta....insha allah...doakan yer
 En Chew selaku Pengerusi Majlis, Beliau juga merupakan HR Manager Public Gold....
 Kumpulan kami bergambar kenang kenangan....
 Disambut Founder Public Gold...baru sampai
 Semasa dalam perjalanan singgah R&R Bukit Merah selepas berlaku insiden pecah tayar akibat terlanggar kayu yang jatuh di Plus Highway area Kamuting....nasib baik tiada kemalangan apa2....
 Yeeee........peserta leadership seminar bergambar beramai2 dgn Sijil......bukan sijil yang kami nak tapi kongsi pengalaman masing2 tu yg best......anda nak tahu? boleh jumpa saya
Yes, semoga lepas ini pendapatan kita dalam pelaburan dan perniagaan mencecah 1 juta bersih....AMIN......target pokli nak ada cawangan 18 cawangan Pokli di seluruh MALAYSIA......
Ingat Emas Ingat Pokli

Berminat nak jadi rakan kongsi & bina jenama Kedai Emas terkemuka di Seluruh tanah air boleh aturkan temujanji dengan pokli & team. Semoga kita dapat memberi manafaat kepada semua warga.terutama ibu bapa, isteri & anak2, kawan2 serta bangsaku.


p/s- berminat nak simpan emas serendah RM100 atau sebulan boleh baca LINK ini




Read more...

18 August 2015

Short Term Profit - Keuntungan Jangka Masa Pendek Dengan Emas

‪#‎tips‬ jana RM dengan EMAS



kita tengok harga emas pada 26/7/2015 - usd1085++

beli 250g pada 26/7/2015

harga rm35,689.00
insentive 2% = rm714.00

insentive bergantung kepada dealer/agent
Normal dealer - 1%
Priority dealer 1.5%
master dealer 2%

jual balik pada 17/8/2015
harga PG Buy Rm36,304
insentive 0.3% = RM 108.00

total gram 250g x 12 = 3kg

keuntungan disebabkan kenaikan harga emas = harga jual - harga beli

RM36,304.00 - RM 35,689 = RM615 sekeping 250g

total seperti dalam gambar Rm615 x 12 = RM7380

insentive masa beli RM714 x 12= rm 8568
insentive masa jual rm108 x 12 = rm1296




total keuntungan yang diperolehi dalam masa 18 hari (26/7/2015 - 17/8/2015) adalah 

RM 7380 + rm8568 + rm1296 = rm17,244.00

cerita atas sekadar kira-kira je.....bayangkan "kalau" profit tu anda punya !!!!


sharing is caring

terima kasih

Pokli
Seremban 2
019-6645066
017-6665497
06-6307797

Read more...

03 July 2015

DVD Full Version Telah Sedia utk dimiliki

Assalamualaikum w.b.t
 maha suci Allah....bulan yang mulia ini dapat sama2 kita fokus kepada ibadah puasa...dan mendirikan ibadah solat fardhu serta sunat tarawih....alhamdulillah....moga Allah limpahkan ketakwaaan dan keimanan dalam sanu bari kita dan Allah tidak balik balikkan Imannya...amin.....




OK....pokli nak umumkan berita gembira.....


DVD Full Version Top Secret : The Gold Empire Strategy Revealed . telah siap untuk dimiliki dan boleh dapatkannya

Rakaman DVD seminar bersama pokli....selama lebih kurang 2jam +- beserta tips, teknik, 

strategi Pelaburan dan perniagaan EMAS anda boleh dapatkan sekarang.



setiap belian DVD akan mendapat percuma Cash Voucher Rm50 (terhad kepada 50pcs sahaja) dan Pihak Pengurusan Bersetuju setiap kutipan jualan DVD akan di dermakan kepada Madrasah Tahfiz Firdaus Al Warisi (MTFAW) - Membantu seramai 41 orang anak yatim piatu, orang susah & anak2 mualaf mendalami ilmu agama dan madrasah ini memberi pendidikan percuma kepada anak2 fakir miskin, anak2 yatim , mualaf dan lain2 secara percuma. insya Allah semoga mendapat keberkatan dari usaha kita semua . amin. Berminat utk dptkan DVD ini boleh hubungi 06-6307697 , 017-6665497 @ 019-6644066 www.pokli.com 





Sila buat bayaran RM97.00 kepada akaun maybank Pokli Wealth Management 555171003253 dan boleh hantar maklumat anda seperti Nama, Alamat POS , Telefon serta bukti bayaran. 019-6645066 

Read more...

01 July 2015

Greece Kehabisan Wang Tunai Dan Ini Apa Yang Rakyat Malaysia Perlu Tahu

Drachma, matawang Greece telah digantikan dengan Euro pada tahun 2002 selepas menyertai European Union (EU). Penggunaan matawang euro itu telah meningkatkan keyakinan pelabur ke atas perkembangan ekonomi Greek.
  • European Union (EU) ialah kesatuan politik-ekonomi 28 negara yang terletak di Eropah. Ia terdiri daripada institusi seperti European Commission (EC), Council of the European Union, European Council, Court of Justice of the European Union, European Central Bank, European Court of Auditors, dan European Parliament.
Pada Disember 2004, European Commission telah mengeluarkan amaran rasmi kepada Greece selepas mendapat tahu pemalsuan data status kewangan negara dimana perbelanjaan melebihi pendapatan bagi menyertai keahlian eurozone. Kerajaan Greece mengakui defisit tidak pernah berada di bawah 3pc sejak 1999 seperti mana peraturan yang telah ditetapkan oleh EU di dalam kriteria penyatuan Maastricht .
  • European Commission (EC) iaitu sebuah badan eksekutif European Union (EU) yang bertanggungjawab mencadangkan undang-undang, melaksanakan keputusan, memartabatkan perjanjian EU dan menguruskan urusan seharian EU.
  • Eurozone ialah nama rasmi bagi kawasan Eropah yang menggunakan matawang kesatuan, Euro. Ia terdiri daripada 19 buah negara seperti Austria, Belgium, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Portugal, Slovakia, Slovenia, dan Sepanyol.
Walaupun kewangan Greece tidak menentu, kerajaan Greece tetap menganjurkan Sukan Olimpik 2004. Perbelanjaan kos yang tinggi menekan kerajaan Greece.
Eurozone

Krisis hutang negara Greece bermula pada tahun 2009 dan masih berlaku sehingga kini. Dari Oktober hingga Disember 2009, credit rating Greece diturunkan oleh agensi-agensi perkhidmatan kewangan seperti Fitch, Standard & Poor’s dan Moody’s. Ini semua terjadi kerana bertahun-tahun kerajaan Greece cuai dalam perbelanjaan dan pinjaman.
  • Credit rating ialah penilaian ke atas risiko kredit penghutang bagi memenuhi komitment kewangan negara berdasarkan urusan terdahulu. Ia juga merujuk kepada kebolehan peminjam untuk membayar balik hutang pinjaman.



Maka, George Papandreou, Perdana Menteri baru waktu itu telah mengambil langkah pencegahan dengan mengumumkan satu program yang akan memotong perbelanjaan untuk rakyat. Tindakan kerajaan Greece mengumumkan dua lagi langkah-langkah penjimatan yang sukar antara Januari dan Mac 2010 telah menimbulkan bantahan dan mogok besar-besaran. Antara pelan yang diumumkan ialah peningkatan cukai GST dan cukai rokok dan alkohol, peningkatan harga gas, pembekuan pencen dan had maksima bagi gaji kakitangan awam.
Krisis semakin genting, pada 23 April 2010 Papandreou telah meminta secara rasmi pakej bantuan kewangan kecemasan yang melibatkan penyertaan European Union, European Central Bank (ECB) dan International Monetary Fund (IMF). Susulan itu, pada 2 Mei 2010, €110 billion telah diberikan kepada Greece sebagai satu pakej bailout di atas persetujuan bersama Papandreou, IMF dan pemimpin-pemimpin eurozone.
Sekiranya Greece gagal membayar balik pinjaman, ia akan membahayakan negara-negara EU yang lain. Bagi menghalang risiko kegagalan Greece membayar hutang sekiranya itu berlaku, pemimpin-pemimpin Eropah termasuk IMF, ECB dan EU bersatu membentuk ‘Troika’ bagi melindungi eurozone daripada krisis Greek. Bagi mencapai objektif ‘Troika’, Greece mesti bersetuju dengan rela hati dan mempunyai kebolehan untuk penstrukturan semula.


Bagi memenuhi syarat pinjaman, kerajaan Greece telah mengumumkan pakej penjimatan ketiga yang melibatkan:
1. Pemotongan 8% elaun sektor awam.
2. Had sektor awam sebanyak €1,000 diperkenalkan kepada bonus dua kali setahun dan dihapuskan sepenuhnya bagi mereka yang berpendapatan lebih €3,000 sebulan.
3. Had €500 sebulan kepada bulan ke-13 dan ke-14 bagi gaji pekerja awam, dan dihapuskan sepenuhnya bagi mereka yang menerima lebih €3,000 sebulan.
4. Had €800 sebulan kepada bulan ke-13 dan ke-14 bagi ansuran pencen dan dihapuskan sepenuhnya bagi mereka yang menerima lebih €2,500 sebulan.
5. Pemulangan cukai istimewa ke atas pencen yang tinggi.
6. Mengenakan cukai yang luarbiasa ke atas keuntungan syarikat.
7. Peningkatan nilai hartanah (dan cukai tinggi).
8. Peningkatan tambahan 10% untuk semua kereta import.
9. Perubahan bayaran pemberhentian kerja dan bayaran kerja lebih masa.
10. Meningkatkan cukai GST
11. Peningkatan 10% cukai ke atas barangan mewah dan cukai ke atas alkohol, rokok dan minyak.
12. Umur pencen pekerja wanita disetarakan dengan umur pencen pekerja lelaki.
13. Mekanisma pemberian pencen diubah mengikut jangkaan perubahan hidup.
14. Dana kewangan stabil dibentuk.
15. Umur purata persaraan pekerja kerajaan ditingkatkan dari 61 tahun kepada 65 tahun.
16. Bilangan syarikat awam dikurangkan dari 6,000 kepada 2,000.
17. Bilangan majlis perbandaran akan dikurangkan dari 1,000 kepada 400.
Pengumuman langkah penjimatan itu telah menyebabkan mogok dan demonstrasi di dua buah bandar utama Greece yang turut bertukar menjadi ganas sehingga melibatkan kematian. Walaupun kerajaan Greece telah menerima pakej bailout dan mengumumkan langkah penjimatan, credit ratingGreek terus menjunam jatuh.



Krisis hutang Greece makin meruncing pada tahun 2011 dengan pelbagai protest, tentangan, dan keganasan yang berlaku di sekitar bandar besar Greece dan di luar bangunan parlimen. Meskipun begitu, pakej penjimatan keempat dan kelima tetap diluluskan oleh parlimen. Ia bermakna lebih banyak tekanan ke atas rakyat Greece. Tahun 2011 turut menyaksikan penstrukturan semula kerajaan dan perletakan jawatan Papandreou sebagai Perdana Menteri Greece selepas pelan referendumnya dikecam.
  • Referendum ialah undian awam bagi satu isu yang memerlukan pandangan orang awam sebelum memutuskan sesuatu keputusan.
Pada 2012 seorang pesara pegawai farmasi telah membunuh diri di depan bangunan parlimen Greece sebagai satu tanda protes menentang politik polisi pengurangan bajet perbelanjaan kerajaan yang melibatkan pemotongan perbelanjaan dan peningkatan cukai yang membebankan rakyat. Dia telah menjadi simbol penentangan rakyat Greece terhadap kerajaan dan mencetuskan pertentangan antara polis dan penunjuk perasaan.



Kebangkitan rakyat telah menyebabkan parti kerajaan kecundang di dalam pilihan raya. Sementara itu, populariti parti haluan kiri yang radikal dan parti haluan kanan telah meningkat tetapi kedua-dua parti itu tidak memenangi majoriti kerusi parlimen. Kerajaan campur yang melibatkan parti New Democracy, PASOK dan DIMAR diwujudkan dan presiden parti New Democracy, Antonis Samaras dilantik sebagai Perdana Menteri Greece pada 17 Jun 2012.


Tukar perdana menteri dan kejatuhan parti kerajaan turut tidak mengubah apa-apa krisis ekonomi Greece. Malah, satu protest yang besar berlaku di luar bangunan parlimen apabila pakej penjimatan keenam diluluskan bagi memastikan Greece terus menerima ansuran daripada perjanjian bailout. Itu menunjukkan ekonomi Greece semakin tenat dan bergantung kepada bantuan kewangan untuk melalui krisis hutang ini.
Pada tahun 2013 pula, kerajaan Greece berdepan dengan masalah peningkatan kadar pengangguran rakyat yang tinggi dan ia merupakan kadar paling tinggi di EU dengan peningkatan sehingga 26.8% dan hampir 60% bagi kadar orang muda yang tidak bekerja. Pada pertengahan tahun 2013, kerajaan menangguhkan operasi penyiaran kerajaan, ERT bagi menjimatkan duit. Protes dan mogok telah menyebabkan ERT dilancarkan semula dua bulan selepas itu.



Barisan kabinet distrukturkan semula lagi sekali oleh Samaras dan meluluskan pakej penjimatan ketujuh termasuk pelan pemotongan gaji pekerja perkhidmatan awam bagi menerima bantuan pakej bailout kedua EU dan IMF sebanyak €130 billion menyebabkan kehidupan rakyat Greece semakin tertekan dan mengamuk di jalanan. Ramai orang Greece juga gagal membayar cukai mereka.
Ada sinar bagi Greece pada awal tahun 2014. Greece kembali ke pasaran kewangan dengan 3 billion Eurobonds. Agensi Fitch menaikan semula credit rating Greece dari gred B- ke B. Greece berjaya mendapat 4 billion dollar dari pasaran kewangan dunia di dalam penjualan bon jangka masa panjang kerajaan. Ia adalah satu langkah penting untuk ekonomi negara pulih.
  • Eurobonds ialah bon kerajaan yang dicadangkan dalam euro secara bersama oleh 19 negara eurozone.
Hampir masuk suku tahun kedua iaitu Mei 2014, kumpulan anti-austerity haluan kiri, Syriza memenangi pilihan raya. Kemenangan itu telah mengubah keseluruhan dinamik politik di Greece. Penstrukturan kabinet baru dilakukan dan Prof. Gikas Hardouvelis dilantik sebagai menteri kewangan. Kegagalan Parlimen melantik presiden baru telah menyalakan krisis politik pada bulan Disember 2014. Sehari selepas itu pasaran saham Greek jatuh 12.78%.
  • Austerity ialah pengurangan bajet perbelanjaan kerajaan yang melibatkan pemotongan perbelanjaan dan peningkatan cukai yang membebankan rakyat.

Pada 26 Januari 2015 Alexis Tsipras mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri baru dan Yanis Varoufakis sebagai menteri kewangan baru. Mereka berdua daripada parti Syriza (anti-austerity). Trispas berjanji untuk menolak semua perjanjian bailout yang sebelum ini dan mahu satu perjanjian yang baik dan adil bagi Greece.

Ini menunjukkan pakej bailout yang disasarkan sebagai bantuan bagi menyelamatkan krisis ekonomi Greece dilihat sebagai satu konspirasi jahat bagi mengawal negara Greece. Maka, Syriza (Tsipras dan Varoufakis) mengugut EU untuk keluar dari eurozone.
Hutang Negara Greece

Perbandingan Hutang Negara Greece Dan Malaysia


Rundingan pada 20 Februari 2015 membolehkan Greece mendapat empat bulan tambahan bagi pembiayaan. Kemudian pada 4 Jun 2015 Greece telah meminta IMF menangguhkan ansuran ke hujung bulan Jun. Pada 27 Jun 2015 Tsipras telah mengumumkan referendum tentang perjanjian bailout antara Greece dan pemiutang antarabangsa akan dibuat pada 5 Julai 2015. Selepas ECB memutuskan untuk tidak memanjangkan dana kecemasan yang akan menutup peluang Greece untuk menerima €7.2 billion, Greece telah menutup semua operasi bank dan mengenakan kawalan modal. Tindakan itu telah menimbulkan panik di kalangan rakyat Greece.
Greece menghadapi dua pilihan yang akan mempengaruhi hala tuju negara. Pengundi perlu memilih satu daripada dua pilihan yang tidak baik ini pada 5 Julai 2015, iaitu:
1) Undi Ya: Greece boleh menerima permintaan Troika untuk tambahanausterity dan meneruskan penerimaan bantuan dari negara luar, atau
2) Undi Tidak: Greece boleh menolak Troika yang akan beri kesan ke atas hutang Greece dan kemungkinan Greece akan keluar dari eurozone.
Jika rakyat memilih untuk menerima deal tersebut, ia bermakna cukai akan meningkat naik dan pencen dipotong. Jika rakyat menolak deal tersebut, Greece akan gagal membayar hutang dan tidak boleh menggunakan euro sebagai matawang serta terkeluar dari eurozone.
Buat masa ini, ramai rakyat Greece beratur di mesin-mesin ATM. Mereka tidak boleh mengeluarkan wang mereka dalam jumlah yang banyak daripada bank-bank di Greece. Had pengeluaran yang ditetapkan ialah €60 sehari. Pemindahan wang ke luar negara turut dihalang. Ia hanya dibolehkan untuk urusan perniagaan sahaja. Operasi bank ditutup sehingga 7 Julai 2015.
Menteri pembangunan Greece menggesa rakyat mengundi “tidak” untuk menentang rundingan tersebut. Begitu juga dengan Perdana Menteri Greece.
Jika Greece menggunakan matawang sendiri (drachma) dan mencetaknya dengan banyak sekali, ia akan merendahkan nilai matawang. Drachma yang murah ini akan membuatkan Greek dalam keadaan baik kerana ia akan menarik warga asing untuk melabur dan meningkatkan eksport dan mencipta peluang pekerjaan. Kadar inflasi turut akan membantu bebanan hutang negara. Ini semua lebih baik berbanding Greece yang berterusan di dalam keadaan kegawatan sejak krisis kewangan 2008.

Presiden EC, Jean-Claude Juncker pula berharap orang Greece mengudi “Ya” bagi menerima terma-terma perjanjian.

Antara punca terjadinya tragedi ekonomi Greece:
1) Korupsi
European Commission menyatakan Greece merupakan negara yang paling tinggi korupsi di dalam European Union.

2) Tipu Cukai
Golongan kelas pertengahan-atasan di Greece mengelak daripada pembayaran cukai. Mereka melaporkan nilai pendapatan yang lebih rendah berbanding dengan pendapatan mereka sebenar. Contoh pada tahun 2009, sebanyak €28 billion cukai dielak oleh mereka yang bekerja sendiri ini.

3) Pengangguran
Kadar pengangguran tinggi di Greece melibatkan populasi orang muda. 63.5% orang Greece berumur antara 18 dan 34 tahun masih tinggal bersama ibu bapa mereka.

4) Populasi Orang Pencen
Greece memiliki populasi orang tua yang ramai berbanding orang muda. Hanya 9.8% orang muda berumur antara 15 dan 24 tahun. 32.9% pula berusia lebih dari 55 tahun. Ini menimbulkan dua masalah iaitu peningkatan pembayaran kos pencen dan kekurangan tenaga kerja muda.

5) Cukai Rokok
Ia jadi satu masalah besar apabila cukai rokok dinaikkan di Greece kerana orang-orang di Greece merupakan golongan ketiga tertinggi menggunakan rokok di dunia. Ia lebih tinggi 28 kali berbanding pengguna di India.


Sekiranya Greece gagal membayar hutang dan terkeluar dari EU, ia akan menyebabkan pelabur-pelabur mengeluarkan wang pelaburan mereka daripada negara-negara EU yang mempunyai perkembangan ekonomi yang tidak stabil seperti Sepanyol dan Itali. Ia akan mencipta gelombang panik para pelabur ke atas Eropah dan kemungkinan Amerika Syarikat turut akan terkena tempiasnya.
Sumber: CNNUSA GoldVOXVOX2BBCThe GuardiansAbout: WorldnewsBloombergTelegraph AcademiaTimeBusiness Insider,Washington PostNY Times, Thevocket


=======================================================================
PROMOSI HARI RAYA
=======================================================================

Jadi pengedar kami bermodal 100g emas sahaja
boleh baca di sini
www.tinyurl.com/gappwm
www.tinyurl.com/pokli
sebarang pertanyaan hubungi kami
06-6307797
019-6645066

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP