JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

03 September 2020

promosi pembukaan couriers logistics Public Post Sdn Bhd diskaun 20-30%

Promosi pembukaan Public Post Sdn Bhd
Diskaun kos pos laju couriers logistic sehingga 20-30%
Cepat guna perkhidmatan kami.. Lokasi paroi. Negeri Sembilan 
rakan kongsi kami
citylink
jom guna kami
Promosi bertuah dapat diskaun hebat 
pos laju dgn kami sekarang
alhamdulillah
makin ramai sokong kami

Waze : Public Post Express Logistics Sdn Bhd

#publicpost
#courier
#poslaju
#logisticscompany
#teampokli
terima kasih atas sokongan anda semua
wowowowowowow

Read more...

05 June 2020

#tahannuts quran bersanad

Assalamualaikum wbt dan selamat pagi semua. Semoga anda hidup lebih awal setiap hari dengan bermula baca quran. Di awal pagi sebelum subuh dan solat tahajud 2 rakaat. Taubat. Hajat.. Dan teruskan usaha agar kita menjadi berjaya di dua dunia.

seawal 3.14 pagi pokli dikejutkan oleh Allah swt suruh bangun.. Tiba2 terjaga terus bersyukur pada Allah sebab masih diberi kehidupan yang baik sehingga hari ini.. Alhamdulillah..... Jadi apabila sedar kita sama-sama sebut subhanallahi jiwa bihamdih.. Subhanallahi Azim... Ringan sebutan di mulut tapi berat timbangan di neraka mizan... WoWowowowo.. Jom kita amalkan.... Terus bangun... Mandi... Solat tahajud.. Taubat.... Hajat mohon pada Allah agar diberi kejayaan dua dunia. Minta emas macam dalam surah al imran ayat 14....
Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:

زُيِّنَ لِلنَّا سِ حُبُّ الشَّهَوٰتِ مِنَ النِّسَآءِ وَا لْبَـنِيْنَ وَا لْقَنَا طِيْرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَا لْفِضَّةِ وَا لْخَـيْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَا لْاَ نْعَا مِ وَا لْحَـرْثِ ۗ ذٰلِكَ مَتَا عُ الْحَيٰوةِ الدُّنْيَا ۚ وَا للّٰهُ عِنْدَهٗ حُسْنُ الْمَاٰ بِ
zuyyina lin-naasi hubbusy-syahawaati minan-nisaaa`i wal-baniina wal-qonathiiril-muqongthoroti minaz-zahabi wal-fidhdhoti wal-khoilil-musawwamati wal-an'aami wal-hars, zaalika mataa'ul-hayaatid-dun-yaa, wallohu 'ingdahuu husnul-ma`aab

"Dihiaskan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta benda yang banyak bertimbun-timbun, dari emas dan perak; kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih; dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah), pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu Syurga)."
(QS. Ali 'Imran 3: Ayat 14)

OK cerita pasal ilmu tahannuts quran sekarang Allah hantar kepada kamin#teampokli #pokliwealth quru Quran bersanad dari University Al Azhar Mesir.. Akan bersama-sama kongsi ilmu tahannuts quran bersanad dari keturunan Rasulullah saw.. Alhamdulillah.. Allah makbul doa pokli dan keluarga #pokliwealth nak belajar ilmu quran bersanad dan dipermudahkan untuk faham isi KANDUNGAN al Quran...ngaji kena ada guru baru boleh berjaya dan kaya... Kaya ilmu... Kaya minda... Kaya poket... 
ini adalah sijil lulusan AL Azhar dan ini adalah sheikh yang mengajar ustaz hanafi dari mesir dan sanad beliau untuk bacaan dan fahami kita... Tapi.. Dia tulis arab la... Huhuhuhu.. Lepas ni ustaz akan ajar kita bahasa arab pulak...wowowow syok.. Ini la tujuan kerajaan Malaysia hantar pelajar pelajar ke mesir.. Balik.. Berkhidmat untuk negara dan mendidik anak bangsa faham al quran.. Jadi kami dari pokli wealth management sdn bhd akan mendidik semua downline, rakan niaga, agent, dealer, sub dealer, rakan kongsi, shareholders, kakitangan dan keluarga @ pokli selalu sebut #teampokli untuk belajar al quran dan fahami kaedah tahannuts bersanad dari keturunan Rasulullah saw... Ok
Allah pinjamkan ustaz hanafi kepada kami untuk me download ilmu quran dan hadis agar kita dapat jadikan quran sebagai panduan hidup
Kepada semua yang membaca blog ini boleh set masa dengan kami untuk personal coaching ilmu tahannuts dan berlaga lutut dengan ustaz-ustaz dan Ustazah Kami 
Insya Allah kami nak didik pada mereka yang nak belajar.... Tak perlu malu malu... Kita bermula dari zero kepada hero
dengan kelulusan yang kami ada boleh mendidik masyarakat di luar sana agar bijak dan pandai al quran
tak sia sia kerajaan Malaysia menghantar pada pelajar dan balik beri manafaat pada rakyat🇲🇾🇲🇾🇲🇾
Jadi pokli nak jihad ilmu dan jihad ekonomi tahun 2020 ni nak didik semua 70,000 sahabat yang pernah mengenali dan bersilaturahim dengan kami agar kita menjadi jutawan dunia dan akhirat sepertimana 

Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:

وَلِمَنْ خَا فَ مَقَا مَ رَبِّهٖ جَنَّتٰنِ ۚ 
wa liman khoofa maqooma robbihii jannataan

"Dan orang yang takut akan keadaan dirinya di mahkamah Tuhannya (untuk dihitung amalnya), disediakan baginya dua Syurga, -"
(QS. Ar-Rahman 55: Ayat 46)

* bang.. Kakak.. Adik... Ayah ibu.. Apa maksud 2 syurga.... Ulamak tafsir kata sesiapa orang yang beriman TAKWA kepada Allah dijanjikan 2 syurga mengalir dibawahnya sungai... Syurga di dunia dan syurga di akhirat.. Syurga di dunia mendapat kebahagian dalam bentuk isteri-isteri-isteri.. Anak-anak... Emas... Perak.. Permata... Kuda.. Hartanah Tanah... 
Ustaz hanafi tunjuk emas 250g 999.9 untuk simpanan kita agar boleh di gunakan emas sebagai pelindung kekayaan dan kewangan 
terima kasih pelajar kami datang bertahanuts 
Kami mmg suka mendidik dealer pokli agar bijak Quran
ticer Syed smart reader seremban pun datang ngaji quran dgn kami.....
sambil tengok usha emas boleh ngaji quran En wan Othman support perniagaan emas dan perak pokli sejak 2009 lagi
kami hari hari belajar quran dan rindu nak tambah ilmu.. Macam minum air.... Dahaga dan nak minum lagi
selagi hayat di kandung badan kami akan tambah ilmu dan nak belajar.. Agar Allah dekat kaki dengna orang orang yang soleh
ringan di lidah tapi berat pahala di sisi Allah.. Memberatkan neraca mizan...
jom ngaji #tahannuts #quran dengan kami
Hubungi kami untuk pendaftaran
Pegawai kami sedia membantu agar anda berjaya dua dunia

Ohh lupa nak kongsi.. Doakan projek kami berjaya tahun 2020 ni. Plan nak buka courier under pokli group manage... Nak belajar ilmu baru... Ilmu yang seronok mencabar....
kami sentiasa tekun belajar dan mengajar
projek courier..... Boleh la guna Perkhidmatan kami hantar dokumen, barang, logistik kami akan start dalam masa terdekat
kami susun strategi untuk bergerak bersama sama memajukan diri, keluarga, agama dan bangsa Malaysia yang berjaya 2020....
Kejayaan adalah milik kita bersama

Thanks

Admin
Pokli
019-6645066 

Ramzi
010-2147065 

Suzana
014-6209410 

Ustaz hanafi
0136165038

Puteri 
+60194007834

Afifuddin
+60107037216

Terima kasih
www.pokli.com.my 
sesi group coaching #tahannuts #quran
majlis ilmu.. Taman Taman syurga... Membaca Kitab al quran di pimpin ustaz hanafi.. Jom la join kami baca quran sama-sama
oleh tambah ilmu, tambah kenalan, tambah modal, tambah networking,yang penting tambah pahala... Bekalan bila berada di sana.. Kita manusia ni banyak dosa.. Agar Allah bimbing dan beri rahmah agar kita berjaya dua dunia
ustaz bagi tahu moga ilmu yang dikongsi dapat memberi manafaat buat anda semua... .. Andai anda masuk syurga dahulu dan mencari kami tiada di dalam syurga akibat dosa dosa kami.. Tolong minta Dengan Allah agar tarik kami masuk ke syurga.... Tarik kami dalam Neraka 😭😭😭😭 kami takut anda lebih mulia dan hebat dari kami.. Tolong kami yer...... 

Read more...

02 June 2020

Tahannuts quran bersama #teampokli #pokliwealth ustaz dari university al Azhar Mesir

Mulai June 2020 pihak pengurusan #pokliwealth berkolaborasi dengan  seorang ustaz lulusan AL Azhar Mesir akan berkongsi ilmu, kepakaran, kepandaian, teknik, tips, strategi
#tahannuts quran dengan Ustaz Ahmad Hanafi lulusan syariah islamiah university al Azhar mesir... Berumur 29 tahun... Berpengalaman luas dalam ilmu AL quran. Bersanad 
Kami berkongsi ilmu.. Beliau pakar quran dan bahasa arab... Sekarang ustaz full Time dengan #teampokli #pokliwealth akan mengajar downline pokli seramai 70,000 ilmu quran dan hadis mulai sekarang.... Sesiapa yang berminat nak belajar #tahannuts quran boleh berhubung dengan kami.
Pokli 019-6645066 
Ustaz hanafi 0136165038
Ramzi 0102147065
Suzana 014-6209410 

Kita target nak 
#berjayaduadunia
#jutawanduadunia

P/s-Kita plan 2020 nak buka tahfiz untuk warga emas dan perak yang bernaung di bawah empayar perniagaan #pokliwealth sejak 2009 lagi.. Jom join kami #dekatpadaNya
Kita belajar al quran di Wisma Pokli Seremban 2..ada permintaan kami ngajar kat rumah anda!!!

Read more...

26 May 2020

simpan emas dalam MyUncangemas

APA ITU AKAUN EMAS MYUNCANGEMAS ?
(#MYUNCANGEMAS : Program Menyimpan Emas )
.
Myuncangemas ini macam akaun bank kita seperti Maybank2u tetapi Myuncangemas ini kita simpan gram-gram emas. Semua proses jual beli boleh dibuat secara online dan akaun Myuncangemas ini adalah PATUH SYARIAH. Simpan emas dapat emas fizikal. Boleh buat pengeluaran emas fizikal bermula 1g, 5g, (bergantung pada stok availablity).10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 1000g atau coin dinar 1, 5, 10 dinar emas 999.9. Nak jual emas pula kami akan bayar emas tersebut yang disimpan dengan harga semasa dan transfer ke akaun bank anda. Kami juga dah beroperasi sejak 2009 lagi. Pengalaman luas dalam bidang emas dan perak menyebabkan kami ingin memberi Perkhidmatan yang terbaik buat anda. Beri manafaat. Saya bantu yg semampu boleh.. Kalau tak mampu saya minta maaf. Dengan izin Allah.. Saya pun ada kelemahan saya yer.. Harap faham.. Tujuan #myuncangemas di hasilkan untuk membantu mereka menyimpan emas dan ada masalah safe box, berada di luar negara. 


Akaun Myuncangemas ini boleh dibuka dengan belian simpanan emas serendah RM 100 ataupun 1 gram dan tiada maksimanya. Rujukan harga di website www.pokli.com.my atau install apps kami Apps kami https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newandromo.dev7850.app639204 

APA MANFAAT AKAUN MYUNCANGEMAS ?
.
.
Pihak Pokli Wealth Management Sdn Bhd memberi manafaat dengan membolehkan menyimpan emas kita tanpa had dan tanpa apa-apa kos simpan. Percuma peti besi (safe box). Kami memudahkan pihak anda menyimpan dengan selamat dalam safe box 
ibarat macam dalam gambar ini la.. Tapi ini safe box di London.... 
.
Kepada yang berada di perantauan juga boleh menabung emas. Jauh dari bandar dan kawasan terpencil. Mudahkan proses tak perlu travel jauh2 untuk dapatkan emas. Kami bantu anda. Simpanan 6 bulan gaji dalam #myuncangemas cth gaji anda rm5000 bersamaan 10g emas 999.9 simpan la sekurang kurang mesti ada 60gram... Boleh start sekarang.. Ada simpanan kecemasan boleh guna waktu dibuang kerja, pkp, mco, sakit dsb
.
Boleh buka akaun bersama anak untuk tabungan masa depannya. Simpan duit raya anak dan didik mereka sejak kecik menabung emas dan perak

Gold Saver dapat menyimpan dengan lebih sistematik. Lagi senang nak jual balik boleh maklumkan kepada kami ikut harga semasa. Jika terdesak dan tidak mahu menjual emas jadi anda boleh pajak emas tersebut dengan kami. 
.
Kepada Gold Investor, boleh mula dengan modal invest serendah 1 gram ataupun RM 100. 
.
Mudah untuk kumpul aset. Jika target nak kumpul 100 gram, kita boleh mula menabung dengan 1 gram. Nanti bila dah capai 100 gram, boleh keluarkan emas fizikal gold bar 100 gram seketul. 
.
#myuncangemas 
#JomSimpanEmas
#teampokli
#pokliwealth

kita jaga kita
Saya, Haji Mohd Fazli Ismail ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Sebarang persoalan boleh hubungi #teampokli #pokliwealth untuk bantuan dalam membuka akaun Myuncangemas ini. Pihak kami sedia membantu anda menyelesaikan masalah anda.

Puan Suzana 014-6209410

En Ramzi 010-2147065 menunggu anda jika ingin tanya banyak soalan Myuncangemas boleh ajak mengopi masad sekali
pegawai kami En saad +60137280068 sedia membantu untuk warga Lembah Klang... PEJABAT beliau di KL Sentral
Cik Puteri +60194007834
Encik Afifuddin +60107037216
Kami sedia membantu anda menyesaikan masalah
ingat Emas Ingat Pokli


Read more...

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP