JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

17 March 2016

Blog dah berhabuk , bersarang & sampah

Assalamualaikum wbt



terima kasih kerana sudi jejak ke Wisma Pokli di Seremban 2 , tahniah sejak penubuhan Wisma Pokli di Seremban 2 telah masuk tahun yang ke -2 ...wowowowowowo macam2 ragam dan karenah yang saya kena belajar dan di ajar...... ingat senang ke nak masuk arena bisnes sebenar....baru tahu sepak terajang dan buah silat.....tapi alhamdulillah saya sempat la jugak mencoret utk kawan2 di alam maya....... terima atas support anda selama ini dengan pokli....tahniah pada yang pernah jumpa secara berdepan, sapa dan bergurau senda di fb serta pm pm pm di wasap.....


Ok saya sebenarnya tgh menyiapkan silibus utk pelajaran emas dan perak bersama public gold . sempena tahun baru 2016 kami telah menyediakan pelbagai silibus utk pelajar2 dan adik2..abang2..kakak2 yg nak belajar ttg emas......contohnya kami terdiri daripada beberapa org OTAI yang dah berkecimpung dalam emas lebih kepada 8 tahun......sejak penubuhan public gold 2008 lagi

Peluang yang kami buat adalah berkongsi ilmu dalam PG 1 Sistem....... sistem ini lebih kepada perkongsian yg sistematik kepada peniaga2 emas dan pengedar2 di bawah rangkaian pokli khasnya dan public gold amnya..,.... tujuan dia adalah EDUCATION.......

kami ada rancang dari masa ke semasa kelas, perkongsian. bisnes talk, seminar & leadership seminar...wowowow tahun 2016 ini akan lebih banyak kami adakan majlis ilmu ini...insha allah kami juga akan menembusi market Indonesia mulai 27/3/2016...kami buat seminar di sana dan buka cawangan emas di sana.....

ok
apa yg saya nak update lagi

sekarang ini

industri emas mengalami satu fenomena yg agak drastik...saya akan update dari masa ke semasa, samada melalui blog atas fb...atau wasap.......contohnya masalah sekarang ini adalah GST...utk pengetahuan anda, Jabatan Kastam Di Raja Malaysia....akan mengenakan GST kepada emas2 LBMA yg di gunakan utk tujuan selain IPM.....ipm tu apa pokli? IPM tu "Investment Precious Metal"...maksudnya org beli emas utk tujuan pelaburan....jadi mereka beli utk di simpan tidak akan dikenakan GST.......


.jadi pada mereka yg ada kilang emas, kedai emas tujuan utk dijadikan barang kemas akan di kenakan gst...oleh itu...market emas kelam kelibut sikit skrg ini......ingat selalu pesan saya.......apa bila ada konflik...ada opportunities.....org puteh kata "Turning Conflict into Opportunity "....

okla...saya banyak nak cerita lagi..tapi pada yang nak jumpa saya secara personal atau kelas
jumpa saya di public gold johor bharu pada hari sabtu ni 19/3/2016 jam 9pagi hingga 6 petang
saya akan berada di sana berkongsi dengan org2 johor.......
blog ni saya tulis sambil2 dalam perbincangan dgn public gold utk perancangan tahun 2016........tuan2 kalau dah follow emas akan dapat mcm2 tips saya kongsi.....kadang2 tips2 ni bagus utk anda utk kaya dan berjaya dgn emas dan perak bersama pokli


ini antara tips lain

kita buka pre order emas 0.5g hari raya 2016
pada yg berminat boleh pre order skrg
harga offer utk pre order rm105
harga jualan rm115
fast action fast result
hubungi kami sekarang
019-6645066
06-6307797
013-9263110

p/s - tg nak print kad baru 1000 keping...nanti jumpa saya ye

banyak lagi update saya nak share
ikuti terkini berita di facebook pokli

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP