JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

20 February 2018

Health is Real Wealth

Assalamualaikum wbt.
terima kasih pada kawan2 yg kunjung blog ini
saya pun lama jgk tak update
biasa la...blog ni perlahan skit
yg laju FB dan IG
maybe teknologi IG dan FB ni terkini....boleh upload terus dan laju

sekarang ini saya tengak sibuk menunaikan impian 2017 dan tahun2 sebelum ini yg tertangguh...maklumla bizi buat seminar emas dan perak seluruh malaysia.....impian jadi ke laut......impian nak sihat dan fit.....nak kurus....hehehehe...insha allah tahun ini Allah dah bagi peluang dan ruang untuk capai cita2 ini...alhadulillah....sebenarnya mmg susah nak capai impian ini....pernah la turun beberapa tahun lepas...pastu dia naik balik....tapi sejak dah tua ni kena jaga skit...insha allah semoga istiqmah
saya join geng2 bersenam..nak bagi FIT skit badan...nama dia METAFIT CAMP.... warriorfitcamp....buat latihan yg tak pernah saya buat sebelum ni....HIIT....dan mmg best bakar kalori....lagi2 join ramai2...semangat skit

 antara perkara yang tak pernah buat adalah berlari......1st dalam kamus hidup berlari.....6.5km....alhamdulillah dah belajar dgn coach saya...dia ajar teknik2 berlari yg betulll....boleh la berlari slow slow....slow jogg
 aktiviti bakar lemak.......seminggu 4x....1 seisi 1 jam....okla...dari dulu mana ada aktiviri langsung......tapi mmg efektif.....boleh sarankan pada anda yang mmg nak FIT...... boleh buar SPARTAN....cuba cek kat youtube latihan dia

 antara kawan2 saya yg bantu dalam menguruskan badan.....kami jumpa super food yang boleh bantuk turun dengan cepat....bayangkan.....turun 32.4kg dalam masa 4 bulan....OK la tu kan...pencapaian yang memberangsangkan.....alhamdulillah.....team kami mmg support each other utk capai impian.......real wealth......real health life...

 kami excercise bersama2...kalau penat kami akan bantu each other....baru semangat skit......seperti kata coach......surround yourself with people on the same mission as you

 insha allah target pada  1 oktober 2018 berat saya akan mencapai 80kg....doakan yer....support saya...jgn ajak mengeteh dan mamak lagi yer......hehehehhee.......biasa la malam2 mesti mengeteh jumpa kawan2 lepak2...makan2....tu yg bahaya...tapi kalau lepak2 sambil bincang pasal xtvt dan emas OK jer.......coaching pasal kewangan...pelaburan......weight management mmg saya suka....
 kawan2 saya skrg antara ramai yang comel2 sebelum ini....mereka set matlamat untuk berubah.....yess...kipidappp

 ok tak?

 emas pun antara wealth...tapi tak guna jugak emas banyak tapi badan ada penyakit....nanti kena jual emas2 tu utk biaya rawatan dan pengubatan......semoga lepas ni kita kaya dan sihat walafiat....FIT...
 saya ada
berlari kat solok sengkuang kat rembau.........6.5km.

 saya ada bagitau keluarga saya....kalau abah dapat turunkan 10kg berat badan...abah nak bawak diaorg bercuti luar negara sambil merasa main salji.....tapi dengan syarat kena support abah utk berdiet la....jangan dok ajak makan kfc.mekdi....dan akan ajak2 bersenam....hehehe...diaorg lagi suka dan support abah.....so...mula2 ingat susah nak turun 10kg.....tapi mmg susah pun sebelum ni...asyik naik jer......tapi....dengan usaha yg keras...turun 10kg....abah pun tunaikan janji pada diaorg.....hehehe pergi ke korea la kita.......main salji.....alhamdulillah mujur Air Asia ada buat route baru KLIA2 - JEJU....dan pada 6/2/2018 saya dan keluarga pun berangkat....trip selama 7 hari 6 malam..cover jeju dan seoul....nami

 main salji kali ketiga saya.....dulu dah pernah main di switzeland dan jepun...
 makanan dia korea antara makanan diet....sihat2.....yg ni sondubu jjiage...(sup tauhu lembut) sesuai makan pada musim2 salji ini.....antara -7'C hingga 0'C

 seronok2 anak2 dapat berjalan
 sempat gi HRC...cari baju selai dua....yg best saya beli saiz kecik.....hehehehe dulu pakai saiz 4XL....kali ni saya ambik XL jer...tu pun tak pasti berapa lama tahan...pastu longgar......target nak saiz M
 makanan korea ni mmg sedap2...kena dengan tekak melayu kelantan.....hhehehehee
 kat airport jeju......masa ni nak gi seoul.....JEJU - GIMPO- JEJU.....lepak seoul tgk kesibukan kota....mmg maju diaorg
 sejuk kat sini......pakai baju 5 lapis....
 masa kat KLIA2


 bulgogi (daging) dan sondubu jjagea...powerr bebb.....kena rasa
 dari berat 160kg....jadi 127kg....alhamdulillah syukur....nanti boleh follow fb dan IG yer.......
kalau anda ada matlamat yang sama dengan saya...nak belajar....nak kongsi ilmu boleh la kita kongsi ilmu....boleh wasap www.wasap.my/pokli
wasap ke 019-6645066

okla.....semoga kita sama2 hidup sihat 2018

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP