JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

20 April 2016

Musim Panas

Assalamualaikum wbt

sekarang ni musim panas. nasihat saya pada diri saya dan kawan2 blog jgn lupa banyakkan minum air dan juga jaga suhu badan anda jangan bagi naik...... suhu x naik......emosi pun tak perlu naik jugak...maklum la panas2 ni jgn baran dan marah2....cool.....

hehehhee

ni sempena musim panas saya pulak nak panaskan anda...
alhamdulillah sejak 8 tahun berkecimpung dalam emas
ini adalah keluaran pertama public gold group emas IPM LBMA saiz sebesar 1,000 gram

ada ramai juga kawan2 blog saya dah mulai book dan miliki emas ini...maklum la mereka simpan kekayaan mereka utk masa depan

 bayangkan kalau anda tengok gambar ini anda boleh belajar sesuatu perkara

tahun 2011 sekiranya anda ada RM400k.... anda boleh miliki Emas sebanyak 12.5kg...

disimpan emas tu sehingga 2016..agak2 berapa nilainya? semasa blog ini di tulis segram emas adalah rm173/gram



RM173 x 12,500gram = RM 2,162,500 wowowowowowowowo terus jadi jutawan ...dappp
saya doakan anda seorang jutawan yg berjaya di dunia dan akhirat....... guna kekayaan utk anda kaya selepas mati.....kan? amin


ok...ada orang PM saya di facebook.....bagaimana nak simpan emas ni pokli banyak2....simpan kat rumah bahaya.....ye la...berjuta2 nilai.....nasihat saya...simpan dalam safe box......ni contoh perkhidmatan safe box yang kami sediakan.....
tips emas harini
macam mana nak ada 1,000g pokli?

jawapan saya
mulakan dulu dengan 1g......boleh?

ni antara koleksi emas 1gram



Seperti pepatah cina,

Hendak berjalan jauh mesti bermula dgn langkah pertama......nak start langkah pertama tu perlu. bila dah start anda akan tambah emas dgn selamba je....contoh tambah melalui GAP


seperti kata2 kawan MD saya En Zul -

Simpanan tidak bertambah dgn banyaknya GAJI. Tapi simpanan bertambah dengan banyaknya ILMU "

nasihat saya....tak perlu anda nak tambah gaji anda banyak2 baru nak simpan emas.....tapi anda perlu tambah ilmu pengetahuan tentang emas....banyakkan baca blog.....hadiri seminar dan kelas2 berkaitan emas...dapatkan dvd tentang emas.....serta dapatkan buku buku tulisan mengenai emas

yang best simpanan emas ini...anda boleh simpan dan lupakan emas2 tersebut.....simpan dalam peti dan lupakan........tak payah pikir2.....buat kerja macam biasa.......lepas 10 tahun baru anda buka balik peti besi dan tengok hasilnya.....hehehehehe

Berminat nak tambah ILMU boleh dapatkan DVD emas Percuma Pokli. cuma bayar kos pos & bungkus je....dapatkan di SINI

Full version anda KLIK sini


jangan lupa ikuti seminar emas bersama pokli.......ni seminar pada hari Isnin lepas 18/4/2016 di PG Senawang..tahniah pada yang hadir


Berminat nak mula dengan emas hubungi kami sekarang :

boleh datang / walk in / temujanji ke

Wisma Pokli Seremban 2
101, Jalan S2 F2, 1 Avenue, Gardem Homes,
70300 Seremban 2, Negeri Sembilan
06-6030 916 , 06- 630 7797 , 013-926 3110 , 019-6645066
HUBUNGI KAMI SEKARANG

kami tunggu anda


Read more...

14 April 2016

Teknik Pemasaran

Hari ini, saya nak kongsi teknik pemasaran yang telah saya gunakan sejak tahun 2009. Saya banyak guna cara berkongsi ilmu bersama orang ramai



1.  Blog – saya dah wujudkan blog www.pokli.com . Pada mulanya, saya wujudkan blog hanya untuk kongsi aktiviti-aktiviti yang dilakukan pada 2008, bermula dengan aktiviti membeli rumah lelong, pengalaman membeli pelbagai jenis emas. Tetapi , sejak mula mengenali Public Gold pada tahun 2009, melalui Encik Syukor Hashim, saya menggunakan blog saya untuk berkongsi ilmu tentang pelaburan emas dan juga dealer-dealer di bawah saya. Di blog ini juga, saya gunakan sebagai alat untuk memasarkan produk-produk emas Public Gold dan juga seminar emas yang dijalankan setiap bulan di bawah anjuran Public Gold selain memberitahu aktiviti seminar bulanan saya.



2. Facebook – saya mula aktif di facebook sejak 2009 sehingga sekarang .Di sini saya berkongsi ilmu tentang pelaburan-pelaburan yang saya buat untuk menjana pendapatan pasif saya iaitu hartanah dan juga emas. Saya banyak berkongsi tentang ilmu-ilmu di dalam pelaburan emas dan juga seminar pelaburan emas yang saya buat setiap bulan bersama Public Gold.
3. Youtube – Melalui youtube, saya banyak berkongsi tentang hasil yang dapat sepanjang saya bersama Public Gold dengan mendapat banyak insentif seperti melawat kilang-kilang emas dan melancong di Perth(2012), CapeTown(2013), Tokyo(2014), Switzerland(2015), dan inshaAllah hujung bulan April ini saya ke Turkey(2016).



4. Yahoo Messenger – pada tahun 2009, ini adalah cara yang popular yang digunakan untuk berkomunikasi dengan pengedar dan pelanggan selain daripada sms dan telefon. Tetapi, sekarang cara yang popular adalah melalui aplikasi WhatsApp dan PM di Facebook. Dengan menggunakan cara ini, ia paling digemari oleh pelanggan kerana ia percuma dan mudah, hanya memerlukan talian internet sahaja. Kita boleh dihubungi pada setiap masa dan setiap tempat walaupun kita berada di luar Negara sekalipun.

5. Buka Kedai Emas – Alhamdulillah pada 18 Januari 2014, saya berjaya membuka pejabat urusan untuk urus-niaga emas, personal coaching mengenai pelaburan emas dan hartanah. Boleh datang ke pejabat saya di Wisma Pokli, 101, Jalan S2f2, Garden Homes 70300 Seremban 2.


6. Mulut Ke Mulut – Saya percaya, jika orang berpuashati dengan servis yang kita berikan kepada pengedar dan juga pelanggan kita, mereka akan sampaikan kepada rakan yang lain. Dengan ini, ramai pelanggan dan pengedar yang akan datang kepada kita. Contohnya, layanan, stok sentiasa ada, sedia untuk terima buy back


7. Media massa – Alhamdulillah saya pernah ditawarkan untuk berkongsi tentang ilmu emas di dalam rancangan TV iaitu Bijak Wang (TV3) dan juga  Prosperk Emas Dan Pelaburan (TV Bernama). Di samping itu, saya juga berkongsi kejayaan di surat-suratkhabar dalam usaha mempromosi nama saya.


8. Buku / Ebook / DVD– buat masa sekarang, saya di dalam proses untuk menulis buku untuk berkongsi pengalaman  setelah hampir lapan tahun berada di dalam pelaburan emas ini. Doakan agar saya Berjaya.





9. Seminar PERCUMA - Setiap bulan memang saya akan mengadakan seminar percuma emas di seluruh malaysia, sabah dan sarawak sejak 2009 lagi. malah lebih 100,000 orang telah datang ke seminar percuma saya dan kenal dgn saya sebagai pelabur emas dan masa sama master dealer Public Gold



Ini berdasarkan slaid yang saya gunakan pada awal perlibatan saya untuk memberi seminar kepada orang ramai pada tahun 2009.Alhamdulillah, tujuh cara telah berjaya saya gunakan sehingga hari ini (2016), hanya tinggal penghasilan buku atau ebook sahaja yang di dalam proses penghasilannya.

Read more...

10 April 2016

EMAS ADALAH MATAWANG ANTARABANGSA.

EMAS ADALAH MATAWANG ANTARABANGSA.
Duit tunai satu-satu negara sudah pasti tidak laku di negara yang lain. Sebab itu apabila kita melancong ke luar negara, kita mesti tukar tunai kita kepada matawang antarabangsa seperti USD dan EURO atau matawang negara yang kita lawati.
Negara-negara yang bergolak seperti Palestin atau negara miskin dan bergolak, matawang mereka sendiri pun tidak laku di negara mereka kerana nilai yang sangat rendah dan tidak selamat. Mereka biasanya bersandar pada matawang yang lebih kuat.

Emas boleh dibawa ke mana sahaja dan laku apabila dijual. Kadang-kadang dengan kadar pertukaran wang asing yang tidak menentu, bawa emas lebih baik dari bawa wang tunai.
Kisah pelarian warga asing seperti dari negara Vietnam, Acheh dan lain-lain yang membawa emas bersama-sama apabila berpindah ke negara lain bukan lagi rahsia. Mereka memulakan hidup dengan emas yang dibawa.
Orang akan mula beli emas apabila mula rasa tidak selamat kesan ketidakstabilan ekonomi dan pergolakan politik. Apabila musibah mula melanda -seperti perang dll - harga emas akan mula naik mendadak.
Dan musibah ini tidak akan pernah ada amaran. Buka mata pagi esok, apabila ia berlaku, maka ia telah berlaku.

Jadi, pilihan di tangan anda sekarang. Simpan tunai banyak-banyak atau simpan emas banyak-banyak!

Ingin mendapatkan emas boleh hubungi kami
019-6645066
06-6030916
06-6307707
admin@pokli.com



Credit : Ustaz Khairul Anuar

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP