JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

20 October 2013

Personal Coaching Di Eropah - 15 Hari

Assalamaulaikum w.b.t pembaca2 blog saya


Dengan sukacitanya saya ingin menjemput kekawan2 pembaca blog.....dealer2 emas utk sertai seisi group personal coaching di Eropah bersama pokli.....wow

saya bercadangan untuk mengadakan seisi ini pada bulan Mei 2014 (cuti sekolah) selama 15 hari (23hb Mei 2014 - 6hb June 2014)

jadi pada yang berminat utk belajar.....saya akan kongsi ilmu2 secara hands on dan akan di mentor secara eksklusif secara personal....maklumla kalau kita belajar di Luar Negara lagi best kan?

apa yang anda akan dapat?

1. Seisi pembelajaran dalam bentuk material, sambil berjalan...trip....anda akan ditunjuk bagaimana perniagaan dan pelaburan (merangkumi pengurusan kewangan, pengurusan perniagaan dan manage peluang2 keemasan), saya akan kongsi secara hands on....apa yg telah saya buat...apa yg telah saya pelajari...selok belok...insha allah.....kongsi2 peluang sambil berlibur....baru syok belajar...tanpa tekanan

2. Perjalanan sejauh 2500km seluruh benua Eropah..cover 8 buah negara......perjalanan yang panjang dan menarik dilengkapi dengan pemandangan dan suhu yang sangat nyaman (bulan mei 2014 - musim summer + spring). kita berangkat dgn menggunakan kenderaan sendiri...insha allah naik Mercedes Vito dan VW transporter. (terhad 15 orang sahaja , tinggal 12 orang je lagi) -KL-London, UK, France, Belgium, Netherland (Belanda), Germany, Austria, Italy, Switszeland dan pulang melalui Paris ke KLIA (15 hari )

3.Perbelajaran adalah saya akan tunjuk bisnes emas dan perak serta hartanah secara sebenar di samping tunjuk ajar dari mentor2 yg mmg dah buat dan berjaya dalam bidang yg mereka ceburi...

4. apa yang anda bayar adalah kos personal coaching, kos pengurusan pengangkutan dari KL - Eropah, kos Penginapan -( Makan adalah tanggungan sendiri kerana selera anda adalah lain2 dan berbeza....kami akan bawa anda ke kedai2 makan yg halal), solat ,

5.Belajar dgn orang yang berjaya dapat kurangkan kerugian.....anda sanggup habiskan duit beratus2 ribu belajar ilmu emas lepas tu gagal...adoi....sakit tu.....kesian ada org saya jumpa tersalah join pelaburan emas yg tidak betul dan mengalami kerugian besar.......maklumla tiada mentor.....

6. setiap perjalanan kami akan singgah tempat2 menarik di eropah seperti itenari ini :

KLIA - LONDON (23 Mei 2014 - 13 jam perjalanan) - Insha Allah kita naik AIRBUS A380 MAS/Emirates

Kota London - kita belajar dan tengok tempat2 menarik kota london..........yang pasti kita pergi jalan2 hirup dan belajar banyak benda di sana......seperti pergi tgk simpanan emas dan perak.....hehehehe...jgn lupa xtvt shopping di Bicaster village....mcm JPO di Johor....tpi lagi murah.......kasut clark cuma $15 jer....


Belgium, Amsterdam, Volendum
dari kota london bergerak ke perancis......ambik kereta di sana dan bergerak ke Belgium....singgah dan pejalanan 1 hari tu....maybe sampai amsterdam dah malam......bila sampai malam kita check in sana dan rasai suasana menarik di sana



Germany,Munich, Frankfurt, Heidelberg
melawat tempat2 menarik di Gemany spt BMW Welt, Mercedes, Heidelberg (melawat kota lama) Heidelberg Castle on foot or take the Funicular train.....mmg menarik kawasan2 ini..insha allah kalau sempat kita singgah Frankfurt........





Italy, Venice, Rome & Pisa
wowo...perjalanan yang panjang dari Germany ke Italy....sehari jugak perjalanan atas highway yang luas dan besar....mmg best permandangan salji yang akan kita singgah di Austria, Innsbruck ,....sambil melihat Golden Balkoni.....semua ada kaitan dgn emas...ahaks...maklumla trip emas...
sambil berjalan saya akan kongsi ilmu2 yang jarang tuan2 dan puan2 dapat di Malaysia....hanya di Eropah.........


lepak di balkoni hotel sambil hirup caffee latte......sedapp uuuu

pengalaman di Venice , Italy......pulau yg menarik dikelilingi laut......mmg best

Switzeland
Latterbunnen,Swiss Alps,

pengalaman bermain salji dan meluncur salji di puncak Jungfruk.....tops of euro....perrh...mmg pengalaman di sini sangat mahal dan susah nak dapat.....kalau tuan2 dan puan2 nak rasai kekayaan dan kemewahan....mmg best.......saya akan bawa naik ke puncak Alps setinggi 11333 kaki 3454 meter dari aras laut

ini serba ringkas yang saya nak tulis dalam blog......anda yg berminat boleh booking tempat bersama bayaran.....sila confirm tempat anda sekarang.......bayaran RM14 , 716 sempena harga emas 100g hari ini....

bayran dalam emas pun di terima 100g atau 25 dinar....... camna bayaran dalam bentuk perak? ahaks...kalau perak dalam 6kg.......

Berminat boleh buat bayaran penuh @ 50% booking anda.....nama, ic, pasport number, payment slip email kepada admin@pokli.com

nombor akaun Pokli Wealth Management Sdn Bhd, Maybank 555171 506309.

Fast Action Fast Result

sekarang masih tinggal 15 13 tempat kosong
tarikh tutup penyertaan adalah 30 Nov 2013


mentor saya Sifu Eddie rekemen pergi belajar sana berdasarkan arah mata angin

anda tidak akan merasai kerugian kerana ILMU2 yg di kongsi nilainya sangat mahal dan membolehkan anda menjadi seorang yang kaya dan berjaya insha Allah. Free Lifetime Support 24 x 7, 365 Hari dalam perniagaan Emas dan Perak...kami bagi peluang utk berkongsi pada yang nak sahaja

***** cancellation money back refund...duit dikembalikan 60% jika cancel tp period 60 hari sebelum berlepas..




nak berjaya....anda belajar dgn orang yg berjaya



p/s- pengalaman di Switzeland yang mmg menguja dan menarik....Alhamdulillah...kekayaan bukan untuk di pamerkan....tapi dirasakan....ada emas 100g anda boleh rasakan kenikmatan bumi Allah ini dan ILMU2 terkini....


last day berada di Paris utk terbang balik ke KLIA......semoga perjalanan kita selamat dan mendapat pelajaran yang paling bermakna...teringat pepatah orang tua.... banyak berjalan...luas pemandangan...luas pengetahuan........lagi best pergi berjalan dengan MENTOR #1 Pelaburan Emas dan Perak di Malaysia


ada ILMU baru yang diturunkan oleh mentor2 saya yg perlu saya kongsi..maklum la dah 6 tahun kami buat bisnes ini....
seisi santai berjumpa dgn mentor saya.hartawan, dermawan dan jutawan EMAS Malaysia Dato' Louis Ng

Hubungi Ejen2 Kami terdekat utk maklumat lanjut

Johor 
En. Faeez Mazlan 
www.uncangemas.net
010-794 5969

En.Romaizi Mustafa
013-981 5641/ 010-7969916
www.facebook.com/rizqemas
www.rizqemas.com


Selangor, Kuala Lumpur , Lembah Klang
En Fadzli - 016-323 6405

013-2576938 ( Cikgu Abe Kid)

En. Adnan
019-263 0411

En.Rosaidi
019-331 6916

En Hatta
012-288 5367
017-8780102

Berminat Utk Menjadi Ejen Pemasaran Kami Hubungi 
019-2182404

Read more...

04 October 2013

Berita baik buat pelabur emas Keluaran Public Gold Marketing Sdn Bhd

Assalamualaikum w.b.t

tahniah kepada pelabur emas public gold yg setia sejak ditubuhkan tahun 2008 hingga sekarang.....
pada bulan october 2013...ada berita baik dan peluang untuk anda...

tapi?

apa dia pokli?

terbaca status di wall kawan2 di facebook..1/10/2013.....contoh wall ramai pengedar2 public gold.......surat pekeliling dari bank rakyat kepada branch...



selepas 3 tahun Bank Rakyat tidak menerima emas keluaran Public Gold ( December 2010)....atas sebab sebab ramai syarikat yg buat skim cepat kaya a.k.a Ponzi Skim......bank rakyat telah tidak menerima semua pajakan emas jongkong dan dinar....mana2 keluaran kecuali Poh Kong & Kijang Emas....skim yg ada syarikat buat tu adalah contoh

1. Skim 70:30
2. Skim Beli dan pajak hingga tinggal 1
3. Skim Gadai tak tebus hingga kena lelong
4. mcm2 skim yg beri pulangan % bulan bulan
5. ada mcm2 la di luar sana.....wallahualam....


alhamdulillah saya baru test memajak emas di bank rakyat arini
bukan apa....saje nak kembangkan lagi perniagaan...maklum la...emas tengah murah sekarang ini
baik saya pergi cepat2 pajak takut  nanti kena stop plak...ahaks........max 100k seorang......

pagi tadi 4 october 2013, jumaat saya try call 3 cawangan semua tidak menerima...aikkk? saya pelik...kata dah dapat pekeliling...tapi masih belum terima.......saya pun terus la ke cawangan...mana tau terima......kan?
lepas pergi ambik nombor dan beratur untuk masuk ke kaunter ar rahnu.......masuk2 je En .Zain Pegawai ar rahnu seremban kata " Maaf Hj.Pokli, kami tak terima pajakan emas jongkong"
(muka frust)

Dengan hampa saya pun keluar la ingatkan dah terima...tapi masih belum boleh saya gunakan untuk kembangkan perniagaan saya....maklumla saya ni tak kerja.....xde pendapatan tetap....org tak bekerja mana mudah utk buat Personal LOAN....loan perniagaan lagi la susah...interest 9-10% sebulan......(maybank)

tapi....bila pegawai tu tengok muka saya sedih.....dia kata...kami dah dapat pekeliling...tapi kena tanya approval Timb. Pengurus Cawangan....Pn.Mastura.......hehehe

saya pun terus ke bilik pegawai dan berbincang sambil merayu...tolong la kami insan2 yg memerlukan sumber kewangan bagi rolling perniagaan kecil kecilan kami ini.....hehehe...kalau bank tak tolong..sapa lagi nak tolong..takkan nak cari ALONG or pajak gadai cina....wowowowo interet 2% sebulan tu.....mahaiiii

selepas 1 jam berada di bilik beliau.....terus puan mastura buat call ke cawangan2 lain....senawang....HQ.....alhamdulillah...dapat jugak.....hehehehe saya bersyukur alhamdulillah...dapat jugak

apa lagi...terus keluarkan emas2 dalam kocek...dan pajak dalam ar rahnu bank rakyat.....islamic...patuh syariah...dan bantu peniaga kecik2 macam kami ini....tapi kami janji tak nak salah guna kemudahan ini utk buat skim cepat kaya ( nasihat saya...anda jgn la buat skim mcm2 nanti bank rakyat stop.....semua org susah)


ni saya nak share pengiraan ke?


isi borang....dekat 1 jam proses...dan test ketulenan emas


harga hari ini RM157.70 utk 999.9


alhamdulillah...berjaya

nak belajar???? boleh set appoitment dgn saya....atau beli ebook dengan saya sebanyak Rm100 RM50 utk belajar ilmu ar rahnu......insha allah saya akan ajar.....berminat utk dapat ilmu ar rahnu boleh buat bayaran RM100 rm50 ke akaun pokli wealth management sdn bhd maybank 555171506309 dan email slip bayaran ke admin@pokli.com utk pembelian tips dan teknik ar rahnu cara bijak...smart investor....
saya share ilmu pada yang nak sahaja.......atau anda malas nak beli ebook boleh isi minyak kereta....bayar tol...dan luangkan masa utk datang ke kelas saya...sama je cost dia....hehehehe

kegunaan duit ar rahnu??? gunakan dgn bijak...jgn salahguna...takut nanti anda kantoi.....bebanan CCRIS pun naik...dan...takut emas anda kena lelong nanti.....

disclaimer : apa yg saya buat adalah sesuai utk saya dan berdasarkan ilmu2 yg saya ada....pada yang belajar dan baca.....anda kena nasihat pakar emas dan ukur baju di badan sendiri

sekian

Hj. Pokli
019-6645066

Read more...

01 October 2013

Harga Emas dan Shutdown Kerajaan US

Harga Emas dan Shutdown Kerajaan

Mengapa Harga Emas Akan Naik


Sepanjang tempoh normal, peristiwanya pasaran, slip emas ke dalam peranan komoditi dan hanya bergerak bertentangan dolar AS, kerana kebanyakan komoditi berharga dalam USD.
 
Tetapi pada masa-masa kegawatan pasaran dan tidak menentu, emas mengambil peranan syurga yang selamat dan boleh bergerak dalam spurts dramatik kira bagaimana ekuiti, bon, atau bahkan bergerak USD.
GOLD TINJAUANEmas mungkin sudah dalam hanya tempoh seperti sekarang, dengan ketidaktentuan bajet kerajaan AS, had kredit, lalai didapati di pembayaran hutang, perbelanjaan berterusan rangsangan bulanan, dan perbelanjaan baru di Obamacare.
Ditambah "CLOSE" tanda2 penutupan di pejabat-pejabat kerajaan persekutuan di seluruh negara pagi ini dan kami mempunyai campuran letupan yang boleh menggerakkan tinggi langit emas.
Asas nikmat Penerbangan
Semua tajuk utama perniagaan hari ini memihak kepada harga emas yang semakin meningkat.Sejak emas berharga dalam USD, apa-apa yang memberi kesan kepada nilai masa depan dolar diperhatikan. Empat acara kritikal berbaris seperti dominos yang boleh mencetuskan kaki penting untuk harga emas.
  • Penutupan Kerajaan : Pada pagi ini, kerajaan persekutuan telah mengurangkan operasinya kepada keperluan kosong. Ini tidak semestinya yakin untuk emas dalam dan dengan sendirinya, kerana "penutupan kerajaan adalah sangat disinflationary oleh alam semula jadi dan tidak seorang pemandu emas," Yves Lamoureux, presiden pasaran nasihat firma Lamoureux & Co, menjelaskan kepada MarketWatch .
Apakah yakin untuk emas, walaupun, adalah tidak menentu bahawa penutupan kerajaan membawa, sebagai domino pertama jatuh ke depan.
  • Siling hutang : penutupan berterusan meletakkan ke dalam keraguan menaikkan had kredit kerajaan Amerika Syarikat dalam dua minggu. Jika had itu tidak dibangkitkan dalam masa, kerajaan risiko tidak membayar hutang.
"Pasaran leka tentang pembiayaan kerajaan dan siling hutang," Jonathan Barratt, ketua pegawai eksekutif Buletin komoditi surat berita Barratt itu, berkata kepada CNBC. "Kami kembali dalam [emas] pasaran pada $ 1324 kerana kami menjangkakan belian selamat sedikit. Kami telah menambah kepada kedudukan kami pada rehat $ 1333 dan kini mensasarkan $ 1,350. "
  • Penurunan : Mana-mana lalai pada hutang kerajaan risiko mencetuskan domino ketiga jatuh - yang menurunkan penarafan kredit Amerika, yang akan tertakluk Amerika Syarikat kepada kadar faedah yang lebih tinggi bagi pembaharuan hutang. Kali terakhir penarafan kredit AS diturunkan pada 5 Ogos th , 2011, emas melonjak ke atas $ 250 dalam masa dua minggu. Dalam tempoh yang sama, 500 indeks S & P jatuh lebih daripada 5%.
  • Tekanan Dollar :penarafan kredit yang lebih rendah dan kadar faedah yang lebih tinggi ke atas hutang akan memberikan tamparan keempat dan terakhir ke atas dolar AS, menghantarnya terasa bahang. Dan sejak dagangan emas relatif kepada USD, "dolar lembut harus menyokong [ada] kelemahan emas," Barratt dimaklumkan CNBC.
Sean Hyman, editor Moneynews di Laporan Kekayaan Ultimate, disahkan CNBC kepentingan dolar sebagai pemandu emas. "Dolar memainkan roll besar. Ia telah menjatuhkan sejak Julai lepas dan nampaknya telah melanggar garis aliran meningkat dua tahun. Jika ini berterusan, itu sahaja akan menjadi sangat menyokong emas dan perak menuju yang lebih tinggi. "
Setakat ini, domino pertama telah jatuh, sebagai rakyat Amerika bangun pagi ini untuk pertama penutupan kerajaan persekutuan pada 17 tahun. Seterusnya tiga dominos akan memberi laluan juga?
Selepas Kekeliruan
Ramai ahli ekonomi tidak percaya, meletakkan peluang tipis pada kemungkinan ahli-ahli politik membenarkan perkara untuk mendapatkan setakat keluar dari tangan. "Ia pasti satu fenomena jangka pendek," Barnabas penganalisis Gan di OCBC Bank berpendapat kepada Reuters . Gan percaya apa-apa rangsangan positif kepada harga emas sepanjang hari dan minggu akhirnya akan hilang, sebagai "sentimen ke arah emas masih dijangka lemah bagi tahun penuh".
Barclays Plc (NYSE: BCS) ramalan emas kepada purata $ 1,270 pada suku terakhir 2014, manakala bank-bank pelaburan Goldman Sachs (NYSE: GS), Citigroup (NYSE: C), dan Morgan Stanley (NYSE: MS) ramalan emas untuk meneruskan penurunan pada tahun 2014 apabila ekonomi AS bertambah baik dan Fed akhirnya menghapuskan pembelian bon bulanan selama-lamanya.
"Bukti peningkatan dalam ekonomi global serta kestabilan kewangan dalam pasaran kredit yang negatif bagi pelabur emas," Chad Morganlander, pengurus dana pada Stifel Nicolaus & Co, bersetuju untuk Bloomberg . "Sebagai ekonomi dan sistem kewangan sembuh sendiri, emas akan terus memberikan sebaik lain kelas aset spekulasi."
Tetapi, jika penutupan kerajaan Amerika Syarikat adalah ringkas dan krisis siling hutang diselesaikan dalam nama samaran masa, mengelakkan lalai dan kredit selepas penurunan penarafan, satu berlarutan masih bimbang yang boleh menolak USD turun dengan ketara dan angkat emas sehingga baru semua- naik masa ... inflasi.
Risiko inflasi Hadapan
Emas manfaat inflasi, yang telah lama digunakan untuk melindung nilai terhadap kenaikan harga. "Dalam jangka panjang, pembeli emas mahu melihat inflasi mula mengambil memegang," Adam Koos, presiden di Libertas Kumpulan Pengurusan Kekayaan, dinasihatkan MarketWatch.
Pembeli emas mungkin mempunyai hasrat mereka untuk inflasi yang diberikan lebih awal daripada kemudian. Teras kadar inflasi terus meningkat pada bulan Ogos kepada 1.2%. Dan itu semua terima kasih kepada rangsangan berterusan disediakan oleh Rizab Persekutuan melalui pembelian bon bulanan bernilai $ 85 bilion.
"The Fed telah menyatakan dengan jelas bahawa ekonomi adalah lemah, dan keran rangsangan akan dibuka sepenuh melahirkan," kata pengurus dana John Stephenson di Pelaburan Asset Management Inc Pertama menjelaskan kepada Bloomberg . "Ini bermakna mereka terus menyuntik lebih banyak ke dalam bekalan wang, dan itu adalah hujah yang yakin untuk emas."
Walaupun sedikit pengurangan untuk membeli bon bulanan Fed tidak akan berhenti emas dalam jangka masa panjang, kerana Rizab Persekutuan tidak akan mula mengeluarkan rangsangan keluar dari ekonomi sehingga mencapai inflasi 2% kepada 2.5% julat. "Kami telah mendapat beberapa masa sebelum itu berlaku," Koos dimaklumkan MarketWatch .
Komoditi Hadapan laporan Suruhanjaya Dagangan mencadangkan bahawa ini adalah pandangan konsensus di kalangan peniaga emas, sebagai "pertaruhan emas yakin lebih daripada dua kali ganda sejak mencapai enam tahun yang rendah pada bulan Jun," Bloombergmemetik data CFTC. Data terkini dari IG Pasaran menunjukkan 77% daripada pelanggan yang memegang emas menjangka harga untuk mendaki. Hyman, bagi pihaknya, meramalkan bahawa "kepala emas kepada $ 1,500 - $ 1575 akan datang".
Carta emas menunjukkan Hyman mungkin betul.
Pembentukan Kritikal
Selepas terendah berhampiran $ 1,180 auns pada akhir bulan Jun, emas menikmati bulan hairannya pukulan ke dua yang membawanya ke $ 1420 untuk keuntungan $ 240. Sejak melengkapkan retracement Fibbonachi 50% kepada $ 1,300 pada pertengahan bulan September, harga emas telah merancang pembentukan baji sangat kritikal lebih tinggi rendah dan naik yang lebih rendah, seperti yang ditunjukkan di dalam carta di bawah. (klik untuk besarkan)
carta emas 10-1-13 kecilSource: Barchart.com
Apabila turun naik harian melambatkan dan menenangkan ke bawah - dengan ketinggian yang lebih rendah dan lebih tinggi rendah tutup-in untuk membentuk baji - harga melantun seperti bola ping-pong antara dua dayung yang terus bergerak lebih dekat dan lebih dekat dengan satu sama lain. Apabila orang-orang pengayuh datang ke titik, sesuatu yang telah memberi, menembak satu cara harga atau lain-lain.
Apabila pucuk harga, ia biasanya bergerak ke arah kaki lebih baji, seperti harga menjejak trend lagi. Seperti yang dapat dilihat dalam baji biru, emas kembali semula kesemua empat uptrends biru kembali ke arah permulaan mereka. Jika harga mencapai awal trend dan jatuh melalui tahap sokongan itu, ia biasanya pecah ketara lagi ke bawah.
Tetapi dalam baji terbaru yang ditunjukkan dalam hijau, kaki lebih baji adalah di atas harga, menunjukkan bahawa harga yang perlu menjejaki trend yang kembali ke permulaan pada $ 1,425. Jika pelanggaran harga yang tahap rintangan, ia boleh memecahkan ketara lagi ke atas.
Sejak retracements telah purata dua minggu atau lebih, emas dapat mencari sendiri pada itu $ 1425 tahap rintangan pada pertengahan Oktober, tepat pada masanya untuk melihat apa yang berlaku dengan siling hutang.

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP