JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

29 January 2014

Bank Run & Jadual Seminar Pokli Febuari 2014

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah kita berada di penghujung bulan januari.....sejak saya mula2 menulis blog tahun 2009 sehingga sekarang banyak yang telah berlaku dan belajar dari pengalaman dan mencedok banyak ilmu ilmu diluar sana......ada ilmu yang menarik dan menjadi panduan kepada saya...saya akan ambik dan teladani...wowowowow....mmg best la ....

Apabila berjumpa ramai orang di seluruh tanah air...rata rata masih baru dan masih terkejar kejar dgn benda2 yang mereka inginkan.....ye la...setiap orang ada matlamat dan halatuju yang ingin mereka kecapi.....antara yang paling penting adalah ada yang INGINkan PANGKAT...kejor yop kejor...pangkat tu....hehehe....ada yang kejar HARTA.....ye la....pendapat mereka harta kekayaan boleh jamin kebahagian hidup.... :) dan ada yang kejar DUIT......hehehe maklumla mereka bekerja sebab duit....jadi duit adalah motivasi kepada mereka untuk bekerja......hrrmmmmm....terpulang kepada anda....

Hidup anda PILIHAN anda....bukan pilihan orang lain........

tapi apa yang saya nak kongsi....kalau kita kejar DUNIA......dunia akan semakin jauh.....yela......kejar nak emas berkilo kilo......dah ada 1 gunung emas.....sure anda nak tambah lagi 1 gunung emas.......dah ada 1 buah rumah....nak tambah 2 buah rumah....dan begitulah.....

bak kata pepatah sifu saya........"kekayaan bukanlah apa yang kita pamerkan.....tapi apa yang kita rasakan"......

kekayaan dan kemewahan adalah apabila kita dapat berkhidmat kepada masyarakat dan memberi nilai tambah kepada mereka.......syukran jazkallah




Jadi, pendapat saya......anda kena kenal pasti apa yang anda inginkan....passionate.........intensity....semangat membara...semangat yang jelas.....yang membuatkan anda teruja........dan FOKUS kepada semangat tersebut....anda pasti jelas dan faham bukan???? tapi saya teringat pesan sifu2 terbesar dahulu.......jikalau anda kejar Akhirat......DUNIA akan ikut.....hrrrmmmmm.......

dah tu????? tok pehe pehe lagi? kalau masih tidak paham boleh datang berjumpa pokli dalam seminar PERCUMA yang akan saya bagi pada bulan Feb 2014

8/2   Sabtu   -  Wisma Pokli, Seremban 2
12/2 Rabu    -  Public Gold Seremban
15/2 Sabtu   - Wisma Pokli, Seremban 2
17/2 Isnin     - Public Gold Ipoh
18/2 Selasa  - Public Gold Relau

Seminar ini adalah Percuma , Boleh mendaftar nama , lokasi seminar, Tarikh ke 0192182404
contoh sms , Faizan , Wisma Pokli , 8 Feb 2014




okla....nanti kita berjumpa untuk sharing ilmu

ni nak kongsi satu ilmu utk pengetahuan anda

tahukah anda maksud BANK RUN ( boleh search dekat google)

FENOMENA BANK RUN

Kebelakangan ini fenomena Bank Run semakin jelas kelihatan bukan sahaja di bank2 luar negara bahkan ciri cirinya juga semakin ketara di bank bank malaysia.

Apa itu Fenomena "Bank Run"?

Ianya adalah situasi dimana para pelanggan telah hilang kepercayaan kepada institusi perbankan sebagai tempat mereka menyimpan wang. Maka para pelanggan akan mengeluarkan wang simpanan mereka beramai ramai dan situasi ini amat ditakuti oleh para pengusaha bank kerana ia bakal menyebabkan bank mereka melingkup dengan lebih pantas.

Cuba anda keluarkan wang simpanan anda semuanya dari dalam bank, pasti ada banyak karenah birokrasi dan halangan yang dikenakan, sedangkan itu wang anda, mengapa mereka inign menghalang pula?

Inilah Fenomena #BANKRUN.




http://iacknowledge.net/hsbc-bank-on-verge-of-collapse-second-major-banking-crash-imminent/



Saya dan beberapa rakan lain secara peribadi juga semakin kurang mempercayai kredibiliti institusi ini, simpanan kami adalah dalam bentuk Emas fizikal dan Hard Cash di dalam Safe Deposit Box, bukan di dalam bank.






jom tambah2 ilmu dan pengetahuan

ingat emas ingat pokli



Read more...

21 January 2014

Pelancaran Wisma Pokli di Seremban 2

Assalamualaikum w.b.t

syukur alhamdulillah pada Allah s.w.t kerana telah memberi peluang dan ruang kepada saya berkhidmat dan memberi manafaat kepada semua orang....
pada 18 jan 2014 telah berlangsung majlis pelancaran wisma pokli di seremban 2
antara aktiviti yg berlangsung adalah
10.00 pagi - marhaban sempena akikah putri alya nadrah
11.00pagi - khatam Al Quran Anak sulong pokli
12.00 tgh - majlis tahlil dan doa selamat
1.00 tgh  kenduri kesyukuran.....alhamdulillah....niat kami sekeluarga utk berkongsi dengan rakan2 dan pelanggan tercapai....lebih 300 orang tetamu yang hadir pada hari tersebut

harini pula lambat timing nak pasang signboard sebab cuti panjang minggu lepas...maklumla cuti thaipusam....cuti maulidur rasul dan cuti keputeraan N.S.D.K

okla saya nak share gambar2 sekitar majlis tersebut

nak tgk lanjut boleh follow saya di Facebook www.fb.com/pokli

tahlil dan majlis doa selamat
semoga roh roh mereka yg terdahulu mendapat ganjaran pahala .....bekal kepada mereka ada ilmu yg dimanafaat.....sedekah amal jariah dan anak2 yg soleh....harta kekayaan adalah tidak kekal....
pukul 10.00 pag dah settle semua...tunggu tetamu datang
lebih 300 orang tetamu yg datang...dari kalangan keluarga,,,sabahat....rakan2 kongsi dan pengedar2 pokli
majlis berendoi....memuji kebesaran Allah dan bersyukur atas nikmat yg diberi
rakan2 haji sebilik semasa di madinah & mekah....semoga ukhuwah islamiah terjalin 
mentor2 niaga internet
kambing 1 jam settle...2 ekor habis dalam pukul 3....fuhh syukur...alhamdulillah...ramai yg suka makan kambing....

sebelum naik ke atas...
ambik masa 3 jam jugak pasang signboard
ingat emas ingat pokli

wisma pokli dah siap pasang signboard.....comey tak?

okla...ingat emas ingat pokli




Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP