JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

22 September 2013

bakpo harga emas jatuh!!!!!!

assalamualaikum w.b.t
apa yg anda rasa sekarang? berdebar2 tak???
rasanya dah ada emas rasa macam kebal......kalis inflasi...tapi jatuh....ramai yg merungut dan complain dgn saya......hehehehe.....ada  yg menangis......meratapi kerana beli masa masa harga mahal.....merasa menyesal sebab kerugian....hrrmmm....mcm2 emosi saya tgk.....takpe.....yg penting......anda kena betulkan mindset anda

Punca harga Emas Jatuh
Gold prices dropped on Friday after a key Federal Reserve official said monetary authorities may consider tapering stimulus programs in October.
The commodity skyrocketed earlier this week after the Federal Reserve announced it would continue to stimulate the U.S. economy with its USD85 billion monthly bond-buying program.
Ultra-loose monetary policies that include asset purchases drive down interest rates to spur recovery, weakening the dollar in the process and making gold an attractive hedge.

On the Comex division of the New York Mercantile Exchange, gold futures for December delivery traded at USD1,333.00 during U.S. afternoon hours, down 2.65%.
Gold prices hit a session low of USD1,328.30 a troy ounce and high of USD1,368.40 a troy ounce.
Gold futures were likely to find support at USD1,291.70 a troy ounce, Wednesday’s low, and resistance at USD1,375.10, Thursday’s high.
The December contract settled up 4.72% at USD1,369.30 a troy ounce on Thursday.
Gold prices soared this week after the Federal Reserve concluded a two-day monetary policy meeting and made no changes to its USD85 billion bond-buying program, much to the surprise of many.
Many market participants were expecting the U.S. central bank to trim the total by USD10 billion or more now that the economy is gaining steam, though the Fed said it wanted to see more evidence that recovery will be sustained before adjusting the pace of its purchases.

On Friday, however, St. Louis Fed President James Bullard said that the U.S. central bank could taper its stimulus program during its October meeting, which sparked a round of profit-taking that sent gold prices falling.
The Federal Reserve will hold a monetary policy meeting Oct. 29-30.
Elsewhere on the Comex, silver for December delivery was down 5.66% at USD21.973 a troy ounce, while copper for December delivery was down 0.68% and trading at USD3.324 a pound.

kalau x paham kot org putih boleh buka google chrome...translate English --> Malay

pada yg x pandai kira...boleh datang jumpa saya esok di 
PG Kuching 23 Sept 2013 (8.30mlm), 
PG Kota Kinabalu 24 September 2013 (8.00mlm)
Booking masa untuk temujanji
019-6645066

Read more...

21 September 2013

cawangan "Bank Emas" kedua dalam pembinaan

assalamualaikum

saya sekarang dalam proses menyiapkan project ke dua...bangunan rumah kedai di seremban 2....hadapan mydin S2.....project under Pokli Wealth Management Group.

(saya suka slogan Mydin: Kenapa Banyar Lebih (sedangkan anda boleh dapat emas dan perak harga kilang dgn kami)


insha allah akan beroperasi di tahun hadapan 2014......cawangan kedua akan menempatkan pusat jual beli emas......pusat pembelajaran dan pusat penyimpanan emas dan perak (safe deposit box) insha Allah...

saya buka peluang kepada rakan2 pengedar untuk membuka cawangan Franchais "Pokli Wealth". Modal dan Sistem akan disalurkan kepada rakan2 franchais....alhamdulillah.......Mentor.....Tindakan dan Impian telah pun tercapai......rakan2 akan lebih FOKUS dan JANA Pendapatan LEBIH lumayan...dengan izinNya...


apa yang saya nak share....banyak ruang dan peluang utk saya kongsi kepada anda.....peluang utk menjadi protege dan meluaskan empayar di seluruh malaysia....kalau dulu kita berniaga atas motor jer........naik kancil pergi hantar stok...sekarang kita bersatu di bawah payung Bank EMAS "Pokli Wealth" dan memudahkan urusan jual , beli, latihan, simpanan.
Sign S&P pembelian Rumah Kedai......berniaga atas tapak sendiri best skit....takde masalah dihalau nanti oleh tuan tanah.....hehehehe.......


semoga segala urusan berjalan dengan lancar dan mendapat keredhaan Allah.....apa yg saya plan ni dah saya buat......selok belok semua dah kita fahami..........saya doakan lebih ramai akan dapat mengikut jejak langkah saya ini...

saya buka franchais bank emas group "pokli wealth" di seluruh malaysia...... rakan2 niaga yg berminat boleh aturkan temujanji dgn saya......saya akan guide anda dalam bisnes ini...insha allah......

p/s- Faeez Mazlan (UEG) dah mula survey lokasi cawangan "Pokli Wealth" di Singapura.....wowowow...makin hebat ..anda akan tengok jenama Pokli Wealth ada di merata2 tanah air nanti....insha allah.....saya hanya merancang...tuhan yg menentukan......dgn izinNya
singapore branch bersama En.Mohd Noor
warga kerja Bank Emas "Pokli Wealth" di Singapore


Tiada yg mustahil dalam merealisasikan sebarang Impian kita. Mesti ada cara. Mesti!! Please, don't give up..

orang yang berjaya akan follow orang yg berjaya.....mentor akan pimpin mentee mentee mereka menjadi seperti mereka.....


Chairman & Founder
Hj.Pokli
Pokli Wealth Management Group

Read more...

19 September 2013

Di Panggil Jabatan Kerajaan buat TALK EMAS dan PERAK

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah.....semenjak dua menjak ini agak sibuk di panggil oleh badan2 kerajaan dan swasta untuk membuat ceramah dan membuka minda pekerja2 untuk sedar tentang pelaburan emas dan perak....saya berkesempatan dengan rakan2 pengedar saya membuat seminar di Wisma Bitara Kem Tentera 2 KAD , Port Dickson....terima kasih pada Yang Dipertua Wisma Bintara yang sudi menjemput saya dan diberi layanan VVIP....wowowowo.....formal majlis semalam....(maklumla saya orang biasa2 jer)


yang best saya diberi peluang cuma 2 jam utk bercerita tentang emas dan perak...tapi..masa tu mana cukup saya nak kupas lebih2...maklumla...pelaburan dan perniagaan yang saya telah jalankan lebih 5 tahun utk dikongsi dengan masa 2 jam.....x cukup.......

alhamdulillah...saya bagi kesedaran kepada mereka supaya jangan mudah tertipu dengan skim skim cepat kaya.. (maklumla ramai kakitangan kerajaan x pernah berniaga mudah membuat loan diumpan membuat loan demi masuk skim2 ini)...ponzi skim yang makin berleluasa di pasaran sekarang.....malah.....rakyat dan orang yang biasa2 mmg mudah tertipu dengan pulangan %....bulan2.....hari2......sebagai contoh melabur emas anda dapat untung 5-10% sebulan.......


tips dari saya senang jer....melabur emas mana ada dividen....yang ada cuma capital gain dan cashflow jer....beli emas dapat emas....tapi AWAS...

emas dan perak makin berkurangan sekarang.......ramai dah orang beli dan simpan dalam safe box

alhamdulillah...saya akan terus berkongsi ilmu emas dan perak di kuching dan kota kinabalu minggu depan...pada yang berminat nak timba pengalaman saya dan selok belok dalam emas dan perak boleh datang jumpa saya......."orang yang berjaya dia akan belajar dgn orang yang berjaya'



bukan saya je rekemen utk beli emas....tapi ramai pemimpin2 dunia yg sarankan anda simpan emas....demi katung kewangan anda.......ada RAHSIA EMAS yang anda kena tahu!!!!!
nak skim yang selamat atau skim yang GANAS...???
ELOK= BAIK


dan pada mana2 pihak (kerajaan & swasta) yang ingin menjemput saya dan rakan2 dealer utk membuat ceramah dan seisi kesedaran tentang emas boleh panggil kami...


ingat emas ingat pokli
019-6645066

Read more...

11 September 2013

Beri Peluang Pada ANDA

Perasmian majlis perasmian Wisma Pokli.com


alhamdulillah......sejak penyewa keluar dari office Pokli...sebelum ini penyewa adalah seorang speaker....Mentor Arab......tapi disebabkan beliau berpindah ke tempat lain...saya telah bersetuju untuk ambil alih dan terus memajukan pejabat rasmi selaku HQ kepada Pokli.com Group......selepas ini tuan2 akan lihat ada banyak cawangan Pokli.com di seluruh Malaysia.....

antara matlamat dan visi saya nak jadikan Hub kepada warga2 di seluruh Malaysia untuk tambah lagi2 ILMU dalam bidang yang anda suka......


Projek 2014
1.Emas dan Perak -Pokli Wealth Management Sdn Bhd - Jual dan Beli
2.Pelaburan Hartanah - Pokli Wealth Management Sdn Bhd - (akan beli lagi banyak shop lot lepas ni)
3.Pelaburan Modal Insan.....melahirkan ramai protege2 Pokli.com (Pokli University)
4.Seisi Mastermind utk seisi pesonal coaching....workshop....seminar.......(Peniagaan & Pelaburan)
5.Pokli Safe Sdn Bhd  -  Beli bangunan dan bina safe box pokli
6.Pokli Homestay - Rest & Relax (tgh renovate 30 buah bilik hotel di KL utk di jadikan Homestay)
7.Pokli Trading Gold - Teknik jual beli emas (analisa harga emas)
8.Pokli - Saudagar emas dropship (Modal RM0 utk jadi TOKEY)
9.Pokli Travel & Tours - cuti2 sambil makan angin dan belajar
10. dah banyak lagi....saya akan launch sedikit demi sedikit

insha allah lepas ini saya akan memberi peluang kepada anda utk lebih maju dan berdaya saing...
saya akan lahirkan lebih ramai2 orang2 MELAYU yang sedar tentang Pelaburan dan Perniagaan berasaskan apa yang mereka MINAT............(bukan setakat emas....) lepas ini maybe anda akan nampak JAJAN jenama Pokli di pasaran......walhal BELACAN pun orang tengah sibuk perkatakan...wowowowow alhamdulillah......

pada yang berminat nak Melabur di Syarikat Pokli Wealth Management Sdn Bhd.....dan Pokli Safe Sdn Bhd....saya alu alukan sehingga saya akan tutup permohonan........sapa yang cepat dia yang akan ambik peluang........

Pada yang masih berniaga kecil kecilan atas motor.....atas kereta.....bawah pokok....kedai mamak.....lepas ini anda boleh datang dan berjumpa saya di Pejabat Rasmi dan saya akan bagi peluang untuk anda menembusi pasaran Dunia dan tempatan dalam bidang yang anda minat.....

p/s- saya buka peluang kepada sesiapa yg ingin sponsor (iklan dan banner) bagi di letak di sini....tapi?
hubungi saya utk seisi temujanji....

saya akan jemput ramai2 speaker yang HEBAT2 di Pasaran utk membuat seminar dan kongsi rahsia kejayaan mereka......maybe sebelum ini mereka membuat seminar di Hotel2 Mewah dan Kos agak Mahal....insha allah......Rangkaian Group Pokli Wealth Di seluruh Malaysia adalah Platform untuk anda.....menari...bergojet.....membuat salah dan silap....belajar bertaici......belajar ...belajar......dan bakat anda saya akan asah supaya menjadi seorang yang berjaya....

Ingat kata kata saya...orang yang berjaya adalah orang yang BERANI dan Komited......

pada kawan2 yang xde kerja....boleh datang jumpa saya ( broker not allowed) heheheh saya x suka broker maut.....

apa yang Penting sekarang adalah DRIVE........ramai orang ada produk...ada barang...tapi tak pandai nak jual......asah skill anda...jumpa saya.......



p/s- anda pasti boleh kalau anda Kenal dan Rapat dengan Mereka yang BERJAYA dan KAYA


jangan lupa saya nak panggang kambing golek sempena pembukaan rasmi Wisma Pokli nanti...mesti sedap ni

artis mana nak jemput yer??? ada idea tak?


1kg emas di leburkan utk beli rumah kedai baru

Read more...

10 September 2013

Pelabur Emas Withdraw Profit

Assalamualaikum w.b.t


tahniah....pada kawan2 dan rakan2 blog yg follow saya ini nak kongsi sikit....nak tahu mcm mana geng2 emas ni buat profit daripada emas yang mereka beli....senang jer.......pertama sekali

Beli emas (panduan beli)........lepas beli .........anda akan monitor harga semasa di laman web www.publicgold.com.my (boleh buat belian secara tunai atau easy payment EPP 4x bayar)

lepas dah monitor harga.......tengok ada pergerakan anda boleh la standby utk menjual balik...

camna nak monitor harga emas boleh monitor di www.kitco.com, www.goldprice.org atau install metatrader dalam notebook anda

bayangkan.....modal yg ada dalam akaun anda digunakan utk trading emas...tanpa perlu mencari orang.....beli dgn kami...jual balik pun pada kami........susut nilai sangat rendah...serendah 2% jer....

contoh gambar di atas
beli pada 6 aug 2013

10dinar x 3pcs, 1 dinar x 4pcs
RM20,066.00

monitor harga..pada hari ini 10 September 2013

tgh harga arini dah cun..nak jual (tgk harga PG Buy)

10dinar harga 6073 x 3pc =18219
1dinar 606 x 4pcs= rm2424
total dapat cash = RM20643

Kira ROI.....

Rm20,643 - RM20,066
RM577.00 keuntungan capitak gain + komisen ejen (Dealer 1%, PD 1.5% dan MD 2%)
 contoh mcm saya MD....komisen 2% dari RM20643 = RM 401.32
jual balik kepada kami dapat komisen 0.5% = RM103.21

so total pendapatan daripada trading = Rm577 + Rm401.32 + RM103.21 = RM1081.53


jgn follow budget saya dan rakan MDs lain tau....hehehehhe

sebab tu saya nampak emas ni ada untung jangka masa pendek dan panjang...pada yang suka jangka masa pendek dah boleh terus buat profit dan rasai kenikmatannya....hehehehe


sapa yg untung akan tersenyum...biasanya mereka akan "park" keuntungan di tempat lain.......Pokok akan digunakan semua utk trading...simple bukan ilmu nya? tapi kalau tak faham lagi boleh datang ke seminar percuma saya malam ni 

10/9 = Public Gold Seremban, 
11/9 = Public Gold Ampang , 
13/9=Public Gold Johor Bharu,
14/9= Singapore Bras Basah
15/9=Singapore International Plaza,


#tips pelaburan emas..... pada yang dah beli emas 60 hari lepas dah boleh merasa keuntungan (withdraw profit) sebab emas yg anda simpan dah naik sebanyak 12%....so anda boleh short term profit dgn menjual balik emas tu kepada public gold atau pada syarikat pokli wealth management sdn bhd....... sbb kekayaan yang anda ada bukan utk dipamerkan....tapi dirasakan....apa guna ada emas berkilo2 tp tak rasa kekayaan itu....ada kekayaan bagi manafaat kepada org2 lain pulak....sharing is caring.......yg best sekali...kalau anda mati....dapat kpd waris anda dia pulak pergi jual....hehehehe...my 20 cent advise (sumber www.goldprice.org)

kalau yg dah bermula pada 6 aug 2013 boleh merasa profit 8%....wowowoowowo

kalau simpan ASB kena tunggu 1 tahun baru dapat dividen 8.9%

kan best kalau ada dua dua....asb ada...emas pun ada....pastu masuk hartanah lagi......alhamdulillah
dan yang paling best....bila ada keberhasilan tu...kita pun infak...sedekah...zakat pada yang memerlukan....allah bagi rezeki pada kita utk kita share.......moga anda bermanafaat....insha Alllah........semoga pendapatan kita BERKAT...

Read more...

08 September 2013

Kejayaan bawa kekayaan

Assalamualaikum w.b.t

tahniah kepada pihak public gold telah mengadakan majlis makan malam yang berprestij dan penuh dgn bintang bintang .......alhamdulillah kesempatan ini saya sempat bersama isteri dan anak saya ke majlis ini....maklum la tahun lepas tak berkesempatan....(berada di tanah suci)

apa yang saya nak kongsi majlis ini adalah untuk meraikan kepada pengedar2 yang berjaya dan mengharumkan nama berdasarkan bidang dan kebolehan masing...setiap orang di dunia ini Allah telah kurniakan kebolehan dan kalau anda pandai guna kebolehan ini...insha Allah anda boleh berjaya.....(tp kena ada guru yg mengajar)

mentor2 saya .....saya pun belajar serta mengajar...kami ni mmg sekepala...nampak je mcm bergaduh....hehehehehe....



mentor cikgu AD.....mentor metafizik.......http://www.eddyrosyadi.net/ pun datang semalam....mentor penomboran dan dinamik.....wowowowo.....saya punya no tel..kereta...dan mcm2 no saya follow nasihat cikgu AD....hehehehe..nak belajar boleh jumpa kami...nanti kami buat kelas.....

ok...apa yg saya nak kongsi semalam berlangsung majlis makan malam bersama2 dengan otai2 emas fizikal diseluruh Malaysia....ada dalam 100 meja kesemuanya dan 1 meja muat 10 orang....wowowowowo....rugi sapa tak pergi...

apa yg menarik semalam?

penyampaian hadiah2 kepada pengedar2 yang memenangi

1. Top Performer 2013 setiap cawangan

2. Sales Incentive Plan (SIP) Percutian Percutian Percuma - Jepun

3. Sales Incentive Plan (SIP)- Kereta Idaman- MERC E CLASS CGI



alhamdulillah.....semalam saya penat la juga naik pentas ambik semua anugerah itu.....syukur alhamdulillah......rezeki baby baru No.4......semalam maaf pada pengedar2 yg x sempat nak jumpa sbb agak sibuk pokli ke hulu dan ke hilir naik pentas dan round table...bergambar dan ramai pulak nak jumpa....hehehe mcm artis la pulak.....apa yg Pokli Wealth Management dapat adalah hasil kepercayaan dan support dari rakan2 peniagaan PWM....tahniah...hadiah ni utk anda....saya di amanah utk pegang kejap......

OK....
apa yg saya dapat dalam majlis ini?
pertama sekali...bagi saya majlis makan malam ini adalah seisi beramah mesra dan seisi networking......pelaburan kepada nama baik anda.....maybe ramai orang dah kenal anda secara maya....tapi secara realiti masih ramai yg belum kenal....jadi saya memunculkan diri adalah untuk berpeluang nak jumpa dengan sebahagian mereka yang dah kenal saya....maklumla pembaca blog saya ada lebih 700k hits....wowowowo...tahniah.....makin hari makin ramai yg membaca...maklumla...ramai yg jadi silent reader...........saya semalam mmg x pegang telefon dan kamera....sbb semua gambar2 dah di ambil oleh kakitangan kami...insha allah nanti saya upload..gambar2 tu......yg sempat di snap oleh rakan2 di FB.....

semalam saya di interbiu oleh Saudara Amin Hayat Pembaca Berita Tv9
apa perancangan jangka masa panjang pokli?
perrhh...nak jawab dalam masa 2 minit mmg x dapat nak huraikan...insha allah saya sambung dan saya akan huraikan panjang lebar....
wow.....

apa yg saya jawab....saya sudah mencari peluang utk melabur emas dan perak sejak 2008 lagi...alhamdulillah sejak 2009 saya bermula dan belajar melabur dan terus melabur....sambil2 berniaga.....maklum la... nak berniaga benda yg agak MAHAL ni ramai orang reject.....mmg la....nak jual emas ramai kawan2 saya kata MAHAL.....UNTUNG ker? BAHAYA? takut? nak SIMPAN MANA? simpan EMAS KENA ZAKAT.....tak takut KENA ROMPAK? mcm2 soalan2 negetif yg saya hadapi pada masa mula2 niaga dan melabur emas tahun 2009 ...hehehehe semua tu saya TELAN dan HADAPI dengan penuh kesabaran....hanya isteri saya dan rakan2 dealer saya yang tahu......

tapi

ALHAMDULILLAH...
pencapaian...demi pencapaian yang saya RAIH dalam masa 5 tahun sebagai seorang yang bergelar USAHAWAN emas.....maklumla....belajar dari Titik PELUH dan USAHA KERINGAT........SOALAN yg paling BEST.....ingat senang ke nak jual emas???? hehehehe rata2 dikalangan kita ini suka masuk SKIM cepat kaya......(pilihan bijak rakyat malaysia) - hampir 4Billion musnah

antara apa yang saya nak kongsi......pahit manis dan cabaran serta selok belok sangat2 banyak....anda jangan tengok macam semudah ABC....ada trip dan teknik anda kena belajar...mcm orang melayu cakap ada bunga2 silat...hehehehe

tapi.........saya dah hadapi segala cabaran dan dugaan yang saya ditolak....dimaki....dicemuh....dikeji....dikutuk....yang paling best anda kawan2 men"angjing" ko ni orang kaya la...orang bayak duit je beli emas.......ko ni "jutawan" wowowowoowow apa yang saya rasa sebenarnya mmg best........sebab kalau 40 orang berdoa kepada kita dgn IKHLAS...insha Alllah.....dimakbulkan tuhan.......yang paling saya x boleh lupa ada banyak suara biawak2 yang hina sampai sekarang.....tapi jawapan saya senang je...ada AKU KISAH....ahaks.....bo layan...saya FOKUS kepada tanggungjawab saya melahirkan lebih ramai protege-protege di bawah Group Pokli Wealth Management Sdn Bhd........saya akan lahirkan lebih ramai usahawan2 emas yang kaya dan berjaya........

ni saya nak kongsi sikit kepada anda...tips...yang saya dapat dari Seminar Leadership 2013 - Sunway Lagoon Resort & Spa

Public gold dah jual emas sejak 2008 sebanyak 4,010 kilogram pure gold 999.9.....wowowo dengan jumlah 278,502 keping jongkong gold bar,bullion,dinar etc...... Market baru 1%from all over malaysia

wowowwo statistik yang diberikan sangat mengujakan saya.....saya kena berusaha lebih kuat lepas ini..........insha allah boleh......ramai pengedar2 pokli akan bantu...kan????


mana kala silver pula lebih kurang 22,611 kg......wowowowo dgn 71 ribu keping2 logam perak.....


sebenarnya banyak saya nak kongsi tapi...anda kalau nak belajar boleh datang dengan saya......saya mmg suka share ilmu selok belok........sebab nak belajar berniaga kena cari orang yang dah buat........kalau tanya orang yang baru nak rancang mmg x boleh sbb........baru atas kertas....kami dah implement dah....hehehe dan yang paling syok nak tau tak? pendapatan kami ini baru guna modal kecik dan usaha secara online dan FB baru.....adoiii.......Pokli Wealth Akan ada kedai fizikal di seluruh malaysia menjelang 2014...insha allah...matlamat nak lahirkan ramai usahawan2 emas dan perak di seluruh dunia.........saya rancang nak tembusi pasaran Australia.....Indonesia......Timur Tengah.....Dubai.....dan Eropah...insha Allah.....masa tu mmg saya akan ke luar negara selalu........dan satu lagi saya nak share.......sebab Public Gold dah dapat certified by LBMA........so contoh anda ada emas yg cop LBMA....anda deposit di Kuala Lumpur.....dan boleh withdraw di mana2 bank di seluruh dunia.......dapat emas LBMA yang sama.....OMG.....masa tu maybe semua orang dah well know ttg gold......nak kena educate bank bukan senang.......sbb skrg Bank skrg masih takut dengan EMAS dan PERAK sbb mereka ini anggap GOLD BAR (skim cepat kaya) dan BARANG KEMAS JEWEL tu mcm skim 70:30....


okla....sapa2 yg nak belajar boleh datang jumpa saya........set masa dan appoitment dengan saya......kita buat seisi personal coaching.....anda tentukan masa ....insha allah di opis PWM......atau datang ke seminar2 saya  yg terdekat....book masa anda.......

pada yang belum bermula boleh belajar2 tgk sini...dan follow step2 di sini

pada yang dah bermula...nak tambah ilmu dan nak lagi faham boleh jumpa saya (pada yang nak jadi protege pokli boleh arrange masa anda)

pada yang ...............................???? cari la peluang.....saya dah cari PELUANG sejak tahun 2008 lagi...dan skrg saya pulak BAGI PELUANG kepada anda......semoga anda kaya dan berjaya


p/s- teringat pesanan Dato' Louis Ng semalam ketika berucap sebelum dinner.......pada yang dah berjaya tu.....anda kena ingat zaman susah anda......apabila anda dah berjaya....dah glamer....anda kena sedar diri anda....kadang2 anda terlupa..maklumla setiap bulan masuk paper....masuk tv...masuk fb....masuk twitter dan mcm2 arus media sekarang..(yg hemsem2 tu kena uji dapat godaan aweks cun dan mcm2 penipu zaman MODEN)..ingat isteri anda...ingat anak2...ingat kawan2 anda....ingat rakan2 pengedar anda....

....ramai orang berjaya di UJI oleh Tuhan......kejayaan yang anda ada maybe boleh jatuh sekelip mata...maklumla.....UJIAN dan PUJIAN adalah satu benda yang berkaitan.....walaupun ramai orang memuji anda...tapi itu adalah UJIAN kepada anda menjadi seorang yg tawadduk dan seorang yang beriman.......UJIAN orang berjaya ada tiga (3) "ta"

1. Tahta
2. Harta
3 Wanita

pandai2 la anda yer.......kalau boleh lari jauh2 benda2 ini........saya pun takut.....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

doakan keselamatan saya dan moga saya dijauhi oleh ujian ujian ini....Allah biasa akan uji pada hambanya yang mampu saja...maaf saya x mampu

tq isteri saya yang sentiasa support saya time susah dan senang....FOCUS....forget other comitment until success

p/s2 - ada keluaran terbaru Pokli Group emas 50g flexibar 1g...1g....boleh patah2


p/s 3- Next hadiah SIP - German dan Swiss.....owowoowowow lagi best wooooo


teringat kata2 sifu saya...fight for knowledge ask everything....anda boleh isi email dan maklumat anda dalam newsletter atas terus tanya saya di fb/whatsapp/we chat...semua  medium ada boleh anda tanya.....malu  bertanya sesat jalan.....bila sesat jalan anda akan GAGAL.....:)

Read more...

06 September 2013

Logo Syarikat

Assalamualaikum

Saya nak bagi peluang kepada pembaca2 blog saya utk memenangi 2keping 10 dirham..terbuka kepada anda yg terrer bahagian design...boleh design logo rasmi syarikat Pokli Wealth Management Sdn Bhd utk diletakkan di hadapan wisma pokli di Seremban 2 dan di seluruh cawangan2 pokli.com diseluruh malaysia, sabah dan sarawak......berminat boleh sertai sekarang tarikh tutup 31 September 2013
sila submit design yg tercantik dan tertarik ke admin@pokli.com

serta ada satu lagi peluang utk design laman web rasmi Pokli Wealth Management Sdn Bhd. Nanti saya akan register domain yang bersesuaian dgn nama syarikat......(blog ini kurang rasmi....more kepada personal)

p/s-standby nanti pokli nak buka peluang pekerjaan kepada anda.....untuk tambah pengalaman dan pengetahuan selok belok bisnes emas.....nanti boleh submit resume kepada admin@pokli.com.

ada 2 syarikat yang pokli dah tubuhkan
1.Pokli Wealth Management Sdn Bhd
2.Pokli Safe Sdn Bhd

contoh yg saya berkenan seperti design logo rasmi public gold


sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
Hj.Pokli
019-6645066

Read more...

03 September 2013

Jimat 20Sen sehari dengan melabur emas - Seminar Percuma (Nasihat Pakar Emas Kekayaan & Kejayaan Masa Depan)

Assalamualaikum w.b.t

Ramai orang tension sbb harga minyak petrol Ron95 dan diesel naik 20sen....sedikit sebanyak mendorong ramai orang naik minyak..maklum la .....selepas harga minyak naik...semua barang2 keperluan akan naik harga.....saya tengok kadar inflasi pun turut meningkat....bagaimana nak buat ini? Anda tak boleh merungut kerana kerajaan adalah pihak berkuasa dan mereka akan buat apa saja untuk mengambil kekayaan yang anda ada secara tidak sedar...walaupun anda bekerja siang atau malam.....anda kena bayar banyak cukai kepada kerajaan....dgn pelbagai alasan.....cara paling mudah....anda cuba jana pendapatan sampingan dan belajar melabur untuk cari pendapatan tambahan......apa yg saya syorkan adalah emas dan perak....


OK......saya nak share dgn anda ilmu2 emas yang akan saya adakan secara percuma.....tengok tarikh yang sesuai dan dekat dgn anda....anda mampu mengubah nasib hidup anda sbb saya akan share ilmu yg belum pernah saya kongsi selama ini......biasa org ingat saya cakap benda2 yg sama...sebenarnya tidak...semua ada bergantung kepada tahap ilmu yang anda ada samada dalam emas....perak.....dan juga pengurusan kewangan......sbb tu kemahiran saya.....


Jadual seminar Pokli pada bulan  September 2013 seperti berikut

10/9,Selasa, 8.30mlm- Public Gold Seremban
11/9,Rabu, 8.30mlm  -Public Gold Ampang
13/9,Jumaat,8.30mlm -Public Gold Johor Bharu
14/9,Sabtu, 8.30mlm  -Success Training Centre - Singapore
23/9,Isnin,8.00mlm     -Public Gold Kuching
24/9,Selasa 8,30mlm  -Public Gold Kota Kinabalu

Alamat lanjut masuk sini 

Apa yg anda dapat bila datang seminar Pokli?
1- Kepentingan menyimpan emas dan perak serta kegunaan
2- Asas Pelabur dan Peniaga yang berjaya
3- Teknik2 dan skill dalam pelaburan
4- Promosi terbaru dan seisi personal coaching
5- Peniaga emas guna teknik dropship
6- Kongsi2 tips2 dan ilmu2 utk anda jadi kaya dan berjaya dgn emas
7- Berkenalan dgn saya utk merapatkan ukhuwah islamiah....tak kenal maka x cinta....:)

Sila sms/whatsapp  nama peserta dan tempat seminar kepada 019-6645066 atau PM kat  fb Pokli PWM
FanPage


Seminar saya lebih kepada 2 hala....anda boleh sediakan soalan dan kita berinteraksi dan berkongsi ilmu...saya tidak pandai nak mengajar sbb ramai org dah pandai bijak semua.....seisi personal coaching lebih kepada menyelesaikan matlamat anda.....dan sama2 kita kaya dan berjaya dalam pelaburan emas dan perak bersama platform public gold......

Matlamat saya utk memberi manfaat kepada kehidupan orang lain...saya dah jumpa peluang ini sejak tahun 2009 lagi dan menuai hasil yang banyak bersama perniagaan dan pelaburan emas public gold....sharing is caring......mendengar lebih baik dan menyelesaikan masalah ramai org...

Ni pokli nak bagi hadiah pada pembaca2 blog.....boleh download yer......hati2 jangan sebarkan ilmu ini..takut nanti ramai yg akan pandai dan tak tahan....maklumla....bongkar rahsia....ahaks

Ingin bermula melabur emas dgn platform public gold anda boleh masuk www.emaspokli.blogspot.com dan follow step2 di sana.....modal bergantung kepada kantung kocek anda.....ada byk untung banyakk,,,,,,,profit ini adalah utk dirasakan...bukan di pamerkan....moga anda rasa keuntungan daripada emas dan perak.......

Jangan lupa temujanji bersama saya di Night of Star; GALA DINNER with Public GOLD at Sunway Lagoon Spa & Resort 8.00mlm 7 September 2013, jumpa di sana yer....


p/s- hadiah ILMU2 emas untuk pembaca blog pokli
boleh download dan BACA yer

DOWNLOAD SINI , SINI atau SINI

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP