JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

10 September 2013

Pelabur Emas Withdraw Profit

Assalamualaikum w.b.t


tahniah....pada kawan2 dan rakan2 blog yg follow saya ini nak kongsi sikit....nak tahu mcm mana geng2 emas ni buat profit daripada emas yang mereka beli....senang jer.......pertama sekali

Beli emas (panduan beli)........lepas beli .........anda akan monitor harga semasa di laman web www.publicgold.com.my (boleh buat belian secara tunai atau easy payment EPP 4x bayar)

lepas dah monitor harga.......tengok ada pergerakan anda boleh la standby utk menjual balik...

camna nak monitor harga emas boleh monitor di www.kitco.com, www.goldprice.org atau install metatrader dalam notebook anda

bayangkan.....modal yg ada dalam akaun anda digunakan utk trading emas...tanpa perlu mencari orang.....beli dgn kami...jual balik pun pada kami........susut nilai sangat rendah...serendah 2% jer....

contoh gambar di atas
beli pada 6 aug 2013

10dinar x 3pcs, 1 dinar x 4pcs
RM20,066.00

monitor harga..pada hari ini 10 September 2013

tgh harga arini dah cun..nak jual (tgk harga PG Buy)

10dinar harga 6073 x 3pc =18219
1dinar 606 x 4pcs= rm2424
total dapat cash = RM20643

Kira ROI.....

Rm20,643 - RM20,066
RM577.00 keuntungan capitak gain + komisen ejen (Dealer 1%, PD 1.5% dan MD 2%)
 contoh mcm saya MD....komisen 2% dari RM20643 = RM 401.32
jual balik kepada kami dapat komisen 0.5% = RM103.21

so total pendapatan daripada trading = Rm577 + Rm401.32 + RM103.21 = RM1081.53


jgn follow budget saya dan rakan MDs lain tau....hehehehhe

sebab tu saya nampak emas ni ada untung jangka masa pendek dan panjang...pada yang suka jangka masa pendek dah boleh terus buat profit dan rasai kenikmatannya....hehehehe


sapa yg untung akan tersenyum...biasanya mereka akan "park" keuntungan di tempat lain.......Pokok akan digunakan semua utk trading...simple bukan ilmu nya? tapi kalau tak faham lagi boleh datang ke seminar percuma saya malam ni 

10/9 = Public Gold Seremban, 
11/9 = Public Gold Ampang , 
13/9=Public Gold Johor Bharu,
14/9= Singapore Bras Basah
15/9=Singapore International Plaza,


#tips pelaburan emas..... pada yang dah beli emas 60 hari lepas dah boleh merasa keuntungan (withdraw profit) sebab emas yg anda simpan dah naik sebanyak 12%....so anda boleh short term profit dgn menjual balik emas tu kepada public gold atau pada syarikat pokli wealth management sdn bhd....... sbb kekayaan yang anda ada bukan utk dipamerkan....tapi dirasakan....apa guna ada emas berkilo2 tp tak rasa kekayaan itu....ada kekayaan bagi manafaat kepada org2 lain pulak....sharing is caring.......yg best sekali...kalau anda mati....dapat kpd waris anda dia pulak pergi jual....hehehehe...my 20 cent advise (sumber www.goldprice.org)

kalau yg dah bermula pada 6 aug 2013 boleh merasa profit 8%....wowowoowowo

kalau simpan ASB kena tunggu 1 tahun baru dapat dividen 8.9%

kan best kalau ada dua dua....asb ada...emas pun ada....pastu masuk hartanah lagi......alhamdulillah
dan yang paling best....bila ada keberhasilan tu...kita pun infak...sedekah...zakat pada yang memerlukan....allah bagi rezeki pada kita utk kita share.......moga anda bermanafaat....insha Alllah........semoga pendapatan kita BERKAT...

0 Komen:

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP