JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

08 September 2013

Kejayaan bawa kekayaan

Assalamualaikum w.b.t

tahniah kepada pihak public gold telah mengadakan majlis makan malam yang berprestij dan penuh dgn bintang bintang .......alhamdulillah kesempatan ini saya sempat bersama isteri dan anak saya ke majlis ini....maklum la tahun lepas tak berkesempatan....(berada di tanah suci)

apa yang saya nak kongsi majlis ini adalah untuk meraikan kepada pengedar2 yang berjaya dan mengharumkan nama berdasarkan bidang dan kebolehan masing...setiap orang di dunia ini Allah telah kurniakan kebolehan dan kalau anda pandai guna kebolehan ini...insha Allah anda boleh berjaya.....(tp kena ada guru yg mengajar)

mentor2 saya .....saya pun belajar serta mengajar...kami ni mmg sekepala...nampak je mcm bergaduh....hehehehehe....



mentor cikgu AD.....mentor metafizik.......http://www.eddyrosyadi.net/ pun datang semalam....mentor penomboran dan dinamik.....wowowowo.....saya punya no tel..kereta...dan mcm2 no saya follow nasihat cikgu AD....hehehehe..nak belajar boleh jumpa kami...nanti kami buat kelas.....

ok...apa yg saya nak kongsi semalam berlangsung majlis makan malam bersama2 dengan otai2 emas fizikal diseluruh Malaysia....ada dalam 100 meja kesemuanya dan 1 meja muat 10 orang....wowowowowo....rugi sapa tak pergi...

apa yg menarik semalam?

penyampaian hadiah2 kepada pengedar2 yang memenangi

1. Top Performer 2013 setiap cawangan

2. Sales Incentive Plan (SIP) Percutian Percutian Percuma - Jepun

3. Sales Incentive Plan (SIP)- Kereta Idaman- MERC E CLASS CGI



alhamdulillah.....semalam saya penat la juga naik pentas ambik semua anugerah itu.....syukur alhamdulillah......rezeki baby baru No.4......semalam maaf pada pengedar2 yg x sempat nak jumpa sbb agak sibuk pokli ke hulu dan ke hilir naik pentas dan round table...bergambar dan ramai pulak nak jumpa....hehehe mcm artis la pulak.....apa yg Pokli Wealth Management dapat adalah hasil kepercayaan dan support dari rakan2 peniagaan PWM....tahniah...hadiah ni utk anda....saya di amanah utk pegang kejap......

OK....
apa yg saya dapat dalam majlis ini?
pertama sekali...bagi saya majlis makan malam ini adalah seisi beramah mesra dan seisi networking......pelaburan kepada nama baik anda.....maybe ramai orang dah kenal anda secara maya....tapi secara realiti masih ramai yg belum kenal....jadi saya memunculkan diri adalah untuk berpeluang nak jumpa dengan sebahagian mereka yang dah kenal saya....maklumla pembaca blog saya ada lebih 700k hits....wowowowo...tahniah.....makin hari makin ramai yg membaca...maklumla...ramai yg jadi silent reader...........saya semalam mmg x pegang telefon dan kamera....sbb semua gambar2 dah di ambil oleh kakitangan kami...insha allah nanti saya upload..gambar2 tu......yg sempat di snap oleh rakan2 di FB.....

semalam saya di interbiu oleh Saudara Amin Hayat Pembaca Berita Tv9
apa perancangan jangka masa panjang pokli?
perrhh...nak jawab dalam masa 2 minit mmg x dapat nak huraikan...insha allah saya sambung dan saya akan huraikan panjang lebar....
wow.....

apa yg saya jawab....saya sudah mencari peluang utk melabur emas dan perak sejak 2008 lagi...alhamdulillah sejak 2009 saya bermula dan belajar melabur dan terus melabur....sambil2 berniaga.....maklum la... nak berniaga benda yg agak MAHAL ni ramai orang reject.....mmg la....nak jual emas ramai kawan2 saya kata MAHAL.....UNTUNG ker? BAHAYA? takut? nak SIMPAN MANA? simpan EMAS KENA ZAKAT.....tak takut KENA ROMPAK? mcm2 soalan2 negetif yg saya hadapi pada masa mula2 niaga dan melabur emas tahun 2009 ...hehehehe semua tu saya TELAN dan HADAPI dengan penuh kesabaran....hanya isteri saya dan rakan2 dealer saya yang tahu......

tapi

ALHAMDULILLAH...
pencapaian...demi pencapaian yang saya RAIH dalam masa 5 tahun sebagai seorang yang bergelar USAHAWAN emas.....maklumla....belajar dari Titik PELUH dan USAHA KERINGAT........SOALAN yg paling BEST.....ingat senang ke nak jual emas???? hehehehe rata2 dikalangan kita ini suka masuk SKIM cepat kaya......(pilihan bijak rakyat malaysia) - hampir 4Billion musnah

antara apa yang saya nak kongsi......pahit manis dan cabaran serta selok belok sangat2 banyak....anda jangan tengok macam semudah ABC....ada trip dan teknik anda kena belajar...mcm orang melayu cakap ada bunga2 silat...hehehehe

tapi.........saya dah hadapi segala cabaran dan dugaan yang saya ditolak....dimaki....dicemuh....dikeji....dikutuk....yang paling best anda kawan2 men"angjing" ko ni orang kaya la...orang bayak duit je beli emas.......ko ni "jutawan" wowowowoowow apa yang saya rasa sebenarnya mmg best........sebab kalau 40 orang berdoa kepada kita dgn IKHLAS...insha Alllah.....dimakbulkan tuhan.......yang paling saya x boleh lupa ada banyak suara biawak2 yang hina sampai sekarang.....tapi jawapan saya senang je...ada AKU KISAH....ahaks.....bo layan...saya FOKUS kepada tanggungjawab saya melahirkan lebih ramai protege-protege di bawah Group Pokli Wealth Management Sdn Bhd........saya akan lahirkan lebih ramai usahawan2 emas yang kaya dan berjaya........

ni saya nak kongsi sikit kepada anda...tips...yang saya dapat dari Seminar Leadership 2013 - Sunway Lagoon Resort & Spa

Public gold dah jual emas sejak 2008 sebanyak 4,010 kilogram pure gold 999.9.....wowowo dengan jumlah 278,502 keping jongkong gold bar,bullion,dinar etc...... Market baru 1%from all over malaysia

wowowwo statistik yang diberikan sangat mengujakan saya.....saya kena berusaha lebih kuat lepas ini..........insha allah boleh......ramai pengedar2 pokli akan bantu...kan????


mana kala silver pula lebih kurang 22,611 kg......wowowowo dgn 71 ribu keping2 logam perak.....


sebenarnya banyak saya nak kongsi tapi...anda kalau nak belajar boleh datang dengan saya......saya mmg suka share ilmu selok belok........sebab nak belajar berniaga kena cari orang yang dah buat........kalau tanya orang yang baru nak rancang mmg x boleh sbb........baru atas kertas....kami dah implement dah....hehehe dan yang paling syok nak tau tak? pendapatan kami ini baru guna modal kecik dan usaha secara online dan FB baru.....adoiii.......Pokli Wealth Akan ada kedai fizikal di seluruh malaysia menjelang 2014...insha allah...matlamat nak lahirkan ramai usahawan2 emas dan perak di seluruh dunia.........saya rancang nak tembusi pasaran Australia.....Indonesia......Timur Tengah.....Dubai.....dan Eropah...insha Allah.....masa tu mmg saya akan ke luar negara selalu........dan satu lagi saya nak share.......sebab Public Gold dah dapat certified by LBMA........so contoh anda ada emas yg cop LBMA....anda deposit di Kuala Lumpur.....dan boleh withdraw di mana2 bank di seluruh dunia.......dapat emas LBMA yang sama.....OMG.....masa tu maybe semua orang dah well know ttg gold......nak kena educate bank bukan senang.......sbb skrg Bank skrg masih takut dengan EMAS dan PERAK sbb mereka ini anggap GOLD BAR (skim cepat kaya) dan BARANG KEMAS JEWEL tu mcm skim 70:30....


okla....sapa2 yg nak belajar boleh datang jumpa saya........set masa dan appoitment dengan saya......kita buat seisi personal coaching.....anda tentukan masa ....insha allah di opis PWM......atau datang ke seminar2 saya  yg terdekat....book masa anda.......

pada yang belum bermula boleh belajar2 tgk sini...dan follow step2 di sini

pada yang dah bermula...nak tambah ilmu dan nak lagi faham boleh jumpa saya (pada yang nak jadi protege pokli boleh arrange masa anda)

pada yang ...............................???? cari la peluang.....saya dah cari PELUANG sejak tahun 2008 lagi...dan skrg saya pulak BAGI PELUANG kepada anda......semoga anda kaya dan berjaya


p/s- teringat pesanan Dato' Louis Ng semalam ketika berucap sebelum dinner.......pada yang dah berjaya tu.....anda kena ingat zaman susah anda......apabila anda dah berjaya....dah glamer....anda kena sedar diri anda....kadang2 anda terlupa..maklumla setiap bulan masuk paper....masuk tv...masuk fb....masuk twitter dan mcm2 arus media sekarang..(yg hemsem2 tu kena uji dapat godaan aweks cun dan mcm2 penipu zaman MODEN)..ingat isteri anda...ingat anak2...ingat kawan2 anda....ingat rakan2 pengedar anda....

....ramai orang berjaya di UJI oleh Tuhan......kejayaan yang anda ada maybe boleh jatuh sekelip mata...maklumla.....UJIAN dan PUJIAN adalah satu benda yang berkaitan.....walaupun ramai orang memuji anda...tapi itu adalah UJIAN kepada anda menjadi seorang yg tawadduk dan seorang yang beriman.......UJIAN orang berjaya ada tiga (3) "ta"

1. Tahta
2. Harta
3 Wanita

pandai2 la anda yer.......kalau boleh lari jauh2 benda2 ini........saya pun takut.....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

doakan keselamatan saya dan moga saya dijauhi oleh ujian ujian ini....Allah biasa akan uji pada hambanya yang mampu saja...maaf saya x mampu

tq isteri saya yang sentiasa support saya time susah dan senang....FOCUS....forget other comitment until success

p/s2 - ada keluaran terbaru Pokli Group emas 50g flexibar 1g...1g....boleh patah2


p/s 3- Next hadiah SIP - German dan Swiss.....owowoowowow lagi best wooooo


teringat kata2 sifu saya...fight for knowledge ask everything....anda boleh isi email dan maklumat anda dalam newsletter atas terus tanya saya di fb/whatsapp/we chat...semua  medium ada boleh anda tanya.....malu  bertanya sesat jalan.....bila sesat jalan anda akan GAGAL.....:)

0 Komen:

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP