JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

31 March 2013

Cape Town 2013 & Rm17k jadi dealer

Assalamualaikum w.b.t

Salam....syukur alhamdulillah saya selamat sampai ke Malaysia selepas cuti selama 7 hari 4 malam di Cape Town....percutian yg sungguh Indah & menyeronokkan....sambil2 berniaga emas sambil2 luangkan masa melihat permandangan di tempat orang dan rasa masakan tempat2 yg saya lawati

Financial Freedom

sebenarnya percutian tu pokli dapat pergi secara percuma....semua atas usaha dan hadiah yg diberikan oleh Public GOLD kepada pengedar2 yg terpilih....wowowow.....sangat2 sedap...anda layan gambar2 ini sebagai sumber inpirasi dan tahun depan 2014 public gold akan taja percutian ke Tokyo pulak...

jadual Pokli di Cape Town sangat best dan padat...

mula2 bergerak ke cape town...kami berkumpul di KLIA
lepas check in.......naik flight gi singapore....transit singapore 3 jam...yg best dpt voucher SD$40...bole la shopping di terminal 2 tu....hihihi

bersama Faizan di Changi Airport tgh tunggu voucher shopping $40.......
peminat mai datang ambik gambar.....kikiki

dah boleh plan perjalanan ....lepas ni nak gi Tokyo pulak

seterusnya berangkat ke cape town jam 2.30 pagi...

masa kat Bo-Kaap Museum Cape Town......apa lagi......tgk tamadun orang melayu yang dibuang negeri dari Malaysia & Indonesia....mereka terdiri dari para HAMBA dan kena buang ke sini......mereka lah yang mengembangkan ISLAM di Cape Town sejak 100 tahun dulu lagi....
sekitar bandar Bo-Kaap...ramai penempatan orang melayu di sini
kat cape town banyak kereta Volkswagen
bangga juga orang melayu & islam kembangkan ISLAM di Cape Town

duit RAND yang di tukar untuk digunakan di Cape Town......RM37 = R100.......best la shopping kat sana.....
semasa melawat Pinguin di pantai.....masuk sini kena bayar R50 seorang

master dealer Public Gold bergambar sakan

permandangan Table Mountain.......(rakaman final fear factor Celebrity Cape Town pun dibuat disini)

kaki Table Mountain.....kami x sempat naik sebab ditutup....angin terlalu kuat......80km sejam......perkhidmatan cable car pun ditutup...sedihnya tak dapat berada di puncak table mountain

peserta2 seminar leadership di hadiahkan sebiji telur burung unta...wowowow...simbolik sungguh hadiah nih.......nak tau telur ni sgt keras.....kalau pijak pun x pecah...
Tuan Hasnizam sedang pijak telur burung unta ...walaupun berat badan beliau 90kg...tapi x pecah....kikiki

telur burung unta....sangat keras.....
Pengalaman beri makanan pada ostrich.....tahukan anda burung unta xde gigi....so dia akan telan je semua makanan.......tak sakit pun bila dia makan atas tangan
Pengalaman naik burung unta.......berat burung unta 250kg....berat pokli???? berat 66

menu harini adalah LOBSTER...perrhh sedapppp
akan pergi melihat pulau singa laut (seal island)
kelihatan singa laut di pulau tempat mereka lepak2......sejuk permandangan masa ni
senyum singa laut....kikiki

OKLA....setakat ini sahaja....nanti lain kali pokli upload lagi gambar2 masa bercuti di cape town.....ooohh lupa nak bagitau nak jadi pengedar emas public gold sekarang modal cuma RM17k++
anda cuma perlu beli dinar emas sahaja sebanyak 25 keping....boleh campur2 antara 1dinar....5 dinar...dan 10 dinar......cukup 25 dinar anda boleh secara automatik jadi pengedar rasmi dan dapat komisen public gold   

berminat untuk jadi pengedar rasmi dan boleh berpeluang jalan2 mcm pokli boleh hubungi saya yer utk temujanji atau datang seminar pokli
call/sms/viber/whatsapp/ 019-6645066
email admin@pokli.com
Mohd Fazli Ismail PG000070
Mentor Pelaburan EMAS & Perak anda


tgk sini......sambungan lepas ni banyak lagi yer

Read more...

19 March 2013

BENGKEL Pitis 2013

Assalamualaikum w.b.t



syukur ke hadrat illahi....dah selesai acara jual beli rumah yg pokli dah beli 2 tahun lepas alhamdulillah arini baru settle urusan terima payment dan tutup file seri bangi...

Study Case : Aset Seri Bangi
Harga beli RM 320K
Loan : RM 300K
Downpayment : RM 20K
Rumah size 22' x 70'

lepas siap je pembinaan rumah tu...tak sempat nak duduk...walaupun mmg xnak duduk pun...pokli terus bubuh iklan dan ada pulak org nak beli...selesaikan masalah orang yg inginkan kediaman yg selesa ...gated & guarded.....

alhamdulillah ada seorang pembaca blog datang dan beli dgn saya harga semasa rm515k......wowwowowo
untung dah kat situ kan.....agak2 kalau untung tu nak buat apa?

yg best masa nak beli sign s&p dah dapat payment 10%

pastu dapat je payment final terus plan utk projek lain pulak...agak2 nak buat apa??? hehehehehe


in sha allah pokli akan lakukan BENGKEL ALIRAN TUNAI pada bulan MEI 2013 maybe awal bulan...tempat di KUALA LUMPUR....(akan diberitahu kemudian)

untuk mendaftar awal boleh book dgn POKLI..........antara topik yg akan dibincangkan adalah teknik pengurusan wang yg berkesan...kepentingan melabur......dan asas2 pelaburan spt hartanah....emas....perak....ASB.....tabung haji.....kad kredit......dan semua2 yg berkait rapat dengan duit.....
bagaimana mengenal pasti skim pelaburan yg sah dan tak sah
asas meminjam
panduan beli kereta...
pengurusan aliran tunai
pelaburan dan persaraan
pelindungan takaful dan pendidikan anak2
cukai dan zakat..wasiat
pelaburan jangka pendek & jangka panjang
bagaimana mengetahui hak hak pelaburan & banyak lagi.....

bayaran cuma RM199 sahaja untuk early birds....tempat terhad untuk 30 orang sahaja
email nama & nombor telefon kepada admin@pokli.com

dan banyak lagi nak kongsi...anda BERANI?





Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP