JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

23 August 2009

SEMINAR ANTARABANGSA PENJANAAN EKONOMI MELALUI TRANSAKSI WANG DINAR 2009

Sukacita dimaklumkan bahawa Kumpulan Penyelidikan Kebudayaan Arab dan Peradaban Islam (KUKAPI, UKM) bersama rakan-rakan pengajur lain akan mengadakan SEMINAR ANTARABANGSA PENJANAAN EKONOMI MELALUI TRANSAKSI WANG DINAR 2009.
Tarikh: 27/8/2009
Masa: 8.00 pagi sehingga 6 petang

Tempat: Auditorium, Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM)



(Lihat senarai pembentang kertas kerja)

PENGENALAN

Sejak Kerajaan Umawi, mata wang dinar telah mengalami reformasi baru dan ia mempunyai berat standard, iaitu 4.25 gram. Semenjak itu, ekonomi umat Islam berkembang dan mencapai kemajuan. Tradisi penggunaan mata wang ini diteruskan oleh Kerajaan 'Abbassi, Mamluki, Andalusi serta 'Uthmani, dan ia berjaya menyaingi beberapa mata wang emas Eropah. Namun, sejarah moden telah menyaksikan bahawa wang fiat (kertas) akhirnya berjaya menyingkirkan wang dinar apabila ekonomi negara-negara Islam mulai lemah.

Keadaan bertambah parah dengan keadaan ekonomi dunia kini yang tidak menentu. Dollar, iaitu ‘mata wang dunia’ sekarang dengan jelas didapati tidak kompetatif untuk menghadapi kemelut dan krisis ekonomi global semasa. Wang fiat pada masa ini juga, didapati tidak dapat mengembangkan ekonomi sesebuah negara secara sepenuhnya. Ini kerana kedapatan unsur-unsur manipulasi dan pengaruh tidak wajar dalam sistem kewangan tersebut. Keadaan ini telah dialami oleh negaranegara Islam yang sedang membangun.

Oleh itu , pengalaman silam dalam kecemerlangan penggunaan wang dinar boleh dijadikan iktibar dan panduan bagi umat dan negara Islam dewasa ini, khasnya Malaysia, demi menghidupkan semula penggunaan wang dinar bagi menjana ekonomi negara sesuai dengan hasrat murni Kerajaan Malaysia yang ingin menerapkan nilai-nilai ekonomi Islam dalam urusan perdagangan tempatan dan global.

OBJEKTIF


Menyoroti sejarah perkembangan wang dinar sejak awal Islam sehingga zaman ‘Uthmani.
- Menyusuri sejarah kecemerlangan penggunaan mata wang dinar pada zaman Islam dan kejayaannya menembusi mata wang Eropah.
- Mengenal pasti kelemahan dan ketahanan sistem fiat dalam mencari jalan bagi memelihara kekayaan ummah akibat ketidakstabilan sistem mata wang moden, domestik dan global.
- Mengenal pasti bentuk pengaplikasian wang dinar secara sepenuhnya bagi menembusi monopoli wang fiat.
- Mengenal pasti penggunaan wang dinar dalam hubungan perdagangan dalam kalangan negara Islam.
- Menyediakan pelan strategi kepada pihak Kerajaan, bank-bank dan institusi kewangan bagi pengaplikasian semula wang dinar dalam konteks pengembangan ekonomi Malaysia dan negara-negara Islam dengan mengambil kira realiti arkitektur sistem kewangan antarabangsa.
- Menganalisis kerelevanan pengalaman lepas dan bentuk-bentuk panduan yang boleh diguna pakai bagi melaksanakan semula sistem penggunaan wang dinar, dalam konteks pengembangan ekonomi, khasnya sektor perdagangan antara Malaysia dengan negara-negara Islam lain.

PEMBENTANGAN KERTAS KERJA
Seminar ini akan menampilkan para sejarawan ekonomi, pakar ekonomi semasa
dan numismatik . Setiap artikel perbincangan boleh menjurus kepada
sejarah, teori atau aplikasi semasa atau semuanya sekali iaitu gabungan sejarah,
teori dan aplikasi semasa.

Jika berminat sila hubungi:
Sekretariat
Seminar Antarabangsa Penjanaan Ekonomi Melalui Transaksi Wang Dinar (SEDINAR09)
Faculty of Islamic Study
Universiti Kebangsaan Malaysia
43600 UKM Bangi
Selangor
Tel: 03-89215558 Fax no: 03-89215558
Email: sedinar09@gmail.com, salmy1001@yahoo.com


PS- Jumpa Pokli di sini untuk seisi belajar perniagaan Emas & menjadi Agen

PSS-Anda nak baca pasal Kertas Kerja Pasal

Oleh Sifu Shukor

Read more...

20 August 2009

Trip ke sabah- Kota Kinabalu

salam

harini 20hb Ogos 2009, Pokli berlepas pulang daripada Kota Kinabalu Sabah Ke Kuala Lumpur.Trip Ke Sabah sambil bekerja,makan angin, berehat & riadah tercapai..mmg best betul la kalau selalu dapat berjalan-jalan sambil bekerja...lepas tu dibayar oleh orang lain (OPM)...hehehehhe claim lerr.....:p

Pokli ke kota kinabalu kerana dihantar oleh majikan untuk menghadiri seisi Tender Briefing di UMS.....tender Data Centre....Besar tender ni berjuta-juta....hehehe..syarikat pokli kerja masuk tender nih..kalau menang. best woooooo tambah kolum aset banyak2....

Disebabkan pokli mendapat arahan pada saat2 terakhir...iaitu pada hari Isnin...korang tahu la air asia ni kalau beli awal mmg la murah tiket dia..kadang2 RM0 pun boleh..(pokli pernah dapat) tapi..kalau orang bisnes macam kita mana boleh rancang...kena bersedia je la apa2 arahan samada daripada Majikan atau pelanggan. Customer alwayz right...sbb tu kena ikutkan Customer nak apa......UMS adalah customer Pokli.....walaupun tiket untuk
pergi sabah pada hati Isnin....RM630....mahal giler kan? Satu hala KL-KK.....jam 7.30 ptg....kalau korang beli tak tiket tu? tapi orang kaya....orang tokey besar bagi diaorang tu adalah biasa....kan?kadang2 kita terpaksa berbelanja untuk mendapatkan sesuatu...kepuasan pada kita kalau kita berbelanja untuk mendapatkan
projek....Ilmu....jumpa customer...mcm2 la....that why kadang nampak rugi pada masa skrg...tapi MASA DEPAN... bukan senang nak berjaya..betul tak? kena usaha....mana ada jalan mudah...kalau mudah....lahir2 dah kaya..

minta dgn mak jer duait utk belanja...BEST kan? tu kalau mak ayah yang KAYA...mcm mana yg miskin? sederhana..
makan gaji dan masih berada di RAT RACE.....masih mencari2 peluang perniagaan....mmg la sedih....dapat gaji terus
habis....

masa pokli tulis entry ni tgh berada di dalam flight...sambil2 nak tunggu perjalanan 2jam 30 minit.....baik pokli menulis...update blog...best woooo.....lepas nih korang boleh manafaat masa yang ada sebaik mungkin...ini yang pokli belajar daripada Sifu Dr Azizan Osman (Jutawan Rahsia Tarikh Lahir).....kalau ikut peribahasa lama..Masa itu Emas...sebenarnya tidak......kalau emas....mmg la berharga...ada nilai..naikjer tiap2 tahun...hehehe...tapi MASA tu adalah ibarat mengejar Kapal terbang....cuba anda terlepas waktu check in? katakan flight anda pukul 2.05pm..tapi anda sampai di airport pukul 2 ptg..anda ingat boleh naik ke kapal terbang
so..kapal terbang itu akan meninggalkan anda....that why...masa ibarat mengejar KAPAL TERBANG....kalau anda miss kapal terbang itu....maka rugilah.....burn tiket.....badan penat.....so???? nak tunggu apa???

cerita pasa projek pokli di Sabah ini...insya-allah akan close projek di sini bernilai RM2 juta....amin...dapat projek lagi...seronoknya.....orang lain dok terkejar2 projek di KL..tapi pokli lari ke Sabah cari projek di sana. Projek di Sabah ni best....tak ramai persaingan.....hehehe.....so sapa yg untung? orang yg REBUT peluang......so nak bagi orang lagi?so pada orang sabah.....semestinya negeri di bawah bayu tu banyak lagi yang boleh di buat di Sini...ibarat pepatah melayu

Hujan Emas di negeri orang...hujan batu di negeri sendiri..........mana lebih baik?

baik negeri orang....hehehhe.....sbb tu pokli cari emas di negeri orang.....hehehehhe
anda yg tentukan...bagi pokli tu la....tapi hujan batu di negeri sendiri adalah lebih baik....best....
dapat makanan...minuman...mcm pokli pergi sabah..nak makan pun susah...sambal belacan pun tak jumpa....huhuhuuh
lagi la kari......so...baik lagi negeri sendiri.....


semasa pokli berada di sabah sempat la melawat Nexus Karambunai......perrhhhhh...cantikkkk woooooo.....mmg best satu hari nanti pokli akan bawak anak2 & isteri bercuti di sini.....semasa pokli berada di sana..kebanyakkan adalah pelanc0ng asing....dan orang yg kaya-kaya......patut la.....best la rupa2nya tempat orang2 kaya nih..AMAN..tenang pokli sempat berehat di tepi pantai mencari KETENANGAN....layan keindahan pantai dan sempat tengok SUNSET....
matahari terbenam....perrrrhh romantik gilerr......mcm dunia ni ana yang punya....hehehhehehe
korang pernah ker tgk matahari terbenam dan layan keindahan yg Allah cipta.....mmg best..kalau ada duit kita kadang2 kena REWARD to your self...kerja-kerja jugak....tapi kita pon kena hargai diri kita..sel2 dibadan kita pun perlukan rehat.....minda pon perlu ketenangan...lari daripada kesibukan kota semata2 nak rest.....tenang..best kan?
anda bagaimana??? setiap orang ada kepuasan masing2....

Berbakti pada masyarakat

kalau ikut tagline tu....pokli ni mmg suka berbakti pada orang...ibarat JAMBATAN EMAS....hehehhe...bagi kesedaran pada masyarakat malaysia yg berbilang kaum...yang jumlah 20juta orang......kalau 10% baca blog pokli dah 2juta orang....OK la kan? x list ramai yg dah tahu kepentingan melabur...menyimpan....dan JANA INCOME....mengikut perspektif masing-masing...kadang2 duit ada banyak2 dalam ASB...pun nak buat apa??? baik juta Unlock your ASB tu become money......macam mana?? hehehehe......buat OD ler....gunalah kemudahan yang disediakan oleh kerajaan kepada orang MELAYU sebelum orang lain ambil....ibarat peribahasa MASA tu tadi la....mengejar kapal terbang kalau dah tutup check-in...pokli rasa sure ramai dah menyesal...kena tinggal flight.....kena tunggu next flight la....kan??? pokli tulis dalam blog nak berbakti...nak cari saham akhirat......nak educate.....nak share...nak tunjuk jalan2 yang mencapat KEJAYAAN.....pokli nak tengok ramai orang2 melayu yang KAYA....yang BERHARTA...dan BIJAK...dan pokli pun mencari peluang pelaburan yang menguntungkan...dan boleh control!!

jgn jadi hamba di muka bumi sendiri........Pokli bukan tulis dalam blog nak harapkan GELARAN DATO'...DATUK.....TAN Sri.....tak semestinya ada gelaran ini baru kita boleh berbakti......www.pokli.com pun dah boleh berbakti pada masyarakat.....boleh semai benih2 KEKAYAAN kepada masyarakat....maklumlam sekaran ni zaman kemelesetan ekonomi.
korang perasan tak?? harga barang makin naik?

Barang Naik

cerita pasal barang nih nih.....Pokli naik teksi dari Hotel ke airport terminal 2 KK....harganya adalah RM30..perjalanan yang mengambil masa 15 minit....dalam 10km...caj adalah RM30....perrhhhhhhhhhh MAHALNYA.....masalah kenaikan harga teksi ni adalah disebabkan oleh INFLASI......nilai RM50 sekarang makin kecikkkk....makin ramai orang yang akan terasa impaknya.....makin ramai yang akan rasa bebannya......dulu RM50 korang rasa besar kan?
skrg.........huhuhuuhu sedih nak cakap la.....mmg kecik beb.....so...korang taknak lock kekayaan anda??? kalau pokli jadi anda...baik la pokli Lock kekayaan...moga2 lepas ni makin ramai yang akan simpan harta dalam EMAS...

emas ni kalis inflasi.....Rasulullah pun pernah bersabda....Di akhir zaman tidak akan ada apa yang tinggal kecuali EMAS & PERAK...so............mulai hari ni...simpan emas walaupun 1 dinar......sedikit2 lama2 jadi bukit....nak beli emas call
je Agen2 Pokli di seluruh tanah air....nak jadi agen Pun boleh.....ambil borang di www.emaspokli.blogspot.com......

lepas download borang....isi dan fax or email kepada Public GOLD (Ms Patricia)....


Okla...sambil2 pokli meneruskan perjalanan di atas fligt air asia nih.....ternampak iklan di kerusi depan pokli..kerusi kulit....AirAsia.com.........perrhhhh ada di mana2 promosi Air Asia nih.....dah jadi macam BRAND yang masyur..dengan TAG line semua borang terbang.....wahhh..mmg tercapai matlamat air asia nih...semua orang boleh terbang...dah la tambangnya murah......mcm kes pokli...kalau pokli beli awal tiket sure murah..tapi sbb beli lambat...jadi
mahal lerr......so sama juga macam EMAS..kalau la aku beli awal2 emas dulu...sure untung kan??? beli skrg harga makin naik.....huhuhuhu...so anda nak tunggu apa lagi? semua di tangan anda....matlamat pokli selepas ini nak jadikan www.pokli.com ada di merata2 tempat...di seluruh dunia...bagi orang tahu pasal bisnes pokli.com......mula2 pokli start kecik2 dulu....selepas inih...besar besaran la...,benda yg bagus orang tetap tahu nilai BAIK ke buruk
kan??

Okla..semoga selamat berjaya dalam pelaburan yang selamat



Read more...

16 August 2009

Success make more Success


kalau tgk gambar di atas.......Success...maknanya...... KEJAYAAN dalam bahasa melayu.....tapi kenapa gambar nya adalah melalui gambar keyboard????

maknanya...........pakai komputer pun boleh berjaya.......ibarat www.Pokli.com ni adalah kedai Online........ada no akaun bank di kiri blog ini......sapa2 nak beli emas boleh bank in ke dalam akaun.......perrhhhhh.........berjaya kan??

bukak kedai emas online.....mcm best....kosnya berapa RM jer..........
tak perlu pun nak renovate kedai.....upah pekerja....ada park guard....cuba kalau kedai emas!!!!

waktu operasi pon bukan boleh berniaga 24 jam x 7 hari seminggu x 365 hari??? kedai online ni ...pembeli berada di mana2..................pembeli boleh dapat ILMU....bertanya...berkenalan.....mereka semua beradi ..di US........UK....Australia.......Kenya...Vietnam...Japan...Malaysia.......

pun boleh berniaga.....perrrrhhhh berjaya........Success......boleh baca....boleh ceduk ILMU FREE ni.....pokli bagi sebab nak KONGSI...nak cari pahala Akhirat......Eksklusif........sbb tu pokli kata sharing is caring.......kita share......kita kongsi secara online........orang baca.......dapat manafaat........so anda yang lakukan.....anda yang berjaya......sapa yg ambil tindakan....yg rebut peluang....diaorg berjaya......yang tgk......sekadar membaca...ibarat melihat permainan "GAMES".....bola sepak MU...Liverpool.....bertepuk tangan di tepi padang.....tgk Datuk Lee Chong Wei main badminton.....duduk tepi gelanggang....tepuk tangan...yang kaya sapa???

org yang berada di dalam gelanggang tu.... yang bermain bola sepak.....badminton...di bayar RM1 juta kalau menang..........tapi kita?????


anda pulak.....di luar sana...........tengok jerrr kejayaan pokli hari demi hari....SUCCESS MAKE MORE SUCCESS.........dan doakan MOGA POKLI BERJAYA DAN BERJAYA.....BERTAMBAH AGEN KEPADA 3000 ORANG........10 ORANG SEHARI.......AGEN2 POKLI pun BERJAYA.......KAYAAAA MCM POKLI....

mesti korang dah baca blog ni sampai abis..........dari dulu2 lagi..........dari pokli start bulan March....masa tu pokli tengah ghairah beli rumah lelong............masa tu...........tak ramai yg masuk.....tak ramai yang berminat.....sekadar berada di luar gelanggang......menjadi pembaca........silent reader.........tapi...bila dah tahu lubang!!!!! pokli ambik action....beli rumah ,ALHAMDULILLAH..SYUKUR atas rezeki yang Allah taala kurniakan......semua tu adalah PINJAMAN......selagi Pokli masih hidup.....kalau Pokli tiada....anak2 pokli yang boleh kutip hasil....ambil sewa buat belajar di UNIVERSITI....makan sampai ke tua anak2 pokli makan sewa...sbb Pokli ada ambil Insuran...MRTA...MLTA.............

tu orang cakap orang berjaya makin berjaya..........orang yang ambil tindakan pada masa yang kena...yang betul......insya allah berjaya......kalau korang baca balik.......mula2 pokli start dengan rumah PENARA....gambar di bawah.........ada masalah "konsent".....masalah approval DBKL......cisssss..pokli tak patah semangat.....aku malas dah main rumah low cost nih.....sapa2 nak beli rumah pokli boleh call/sms..........."ingat senang ke nak senanggggggg"


Geng-geng PMC panggil KONDO PENARA


beli RM62K....sewa RM550....perrhhhhh tapi..........kepedihan rumah penara....sapa2 yg ada je tahu...tanya otai2......Kondo Penara......bayar sewa lambat.....padahal 1 bulan sekali tuh.......mentaliti rumah low kos.....mereka ni bukan pandai berbudi bicara.....semua main kaki...tak puas hati terajang.......nak marah parking double.....diaorg calarkan
kereta.....byk la masalah.......main rumah kos rendah nih.........belum yang bayar sewa ontime......takde duit kena buang kerja main lari MALAM....huhuhu..korang kena ingat.....org yg menyewa rumah sewa ni golongan berpendapatan rendah...bukan nak kutuk....tapi kenyataan......kalau kaya mereka duduk Semi D...Banglo...KONDO......mereka ni....dalam keadaan yg susah....kalau tak takkan kerajaan sediakan penempatan kos rendah....hehehhehehe..pendapat pokli jer......jgn terus jual semua rumah anda.....beli semi D macam pokli pulak....

bagi golongan invester(pelabur)......bluuuuppppppppp..... tanpa pikir panjang terus beli.........pergi bid.....beli rumah PENARA...ANGSANA.....TERATAK...mcm beli goreng pisang panas.....
beli pada market price....huhuhuhuhuhu....tindakan yang silap........aku pun dah buat jugak......tapi nak buat macam mana...nasib baik KAPAL besar.......ada ombak melanda sikit2 nahkoda dah arahkan turunlan layar.......kalau di pukul angin.....kapal tak terbalik.......melawan arus yang kuat...ombak yang besar.....LAWAN tetap LAWAN......baru berjaya...kena kerja KERAS......bukan kerja BIJAK.....ni real case beb......hehehhe......maksud yang aku nak cerita adalah......CAPITAL...........kalau korang rasa capital yg kecik....jgn la nak main rumah sewa nih..........sbb!!!!!!!! nanti anda akan lemas.........korang bayangkan...banyak kos yg tersembunyi dalam HARTANAH ni.....tu belum masuk lawyer yang LEEEEEEEMBAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
yg ada masalah peribadi......yang rolling duit refinance kita(tuduh)...mana tahu...........CAJ TERSEMBUNYI....KOS GUAMAN.....BIL ELEKTRIK....BIL TERTUNGGAK.....BIL INDAH WATER.....CUKAI PINTU.....huhuhuhuhu

aku dah warning lawyer aku....NAMA DIRAHSIAKAN........kalau mereka tak disbusss duit refinance aku dalam minggu ni.......aku nak pergi gegarkan mereka.......aku nak mereka tahu AKU ni seriussss....bukan main2......aku boleh report BAR COUNCIL.....report mereka rolling duit aku buat invest......buat apa2 yg mereka suka.....mcm siuttt jerrrr..suka2 hati dia jer guna duit refinance AKU............hehehe maybe lawyer aku rolling beli emas kot.....aku apply refinance rumah loan dah approve bln 5............sampai sekarang bulan 8 duit belum dapat??? korang bayangkannnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!

korang ingat senang ke nak main hartanah???????????? peritttt wooooooooooo tapi di sebabkan PASSION............

PASSION = something about your Hate & LOVE

......aku sabar........sambil2 nak tunggu duit refinance aku pon jadi la agen Public Gold......aku buat duit dulu la.......kumpul capital...aku lipatkan duit OD...REMPITTTT...tambah KOLUM ASET.........mula2 aku jual2 sendiri2 dulu.....test market dulu.......ok ke tak penerimaan customer pasal emas nih....rupa2nya makin RAMAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.........setiap hari orang beli emas walaupun harga MAHAL....pelik kan?????


mula2 mereka beli emas dengan aku......mereka beli 1 dinar...aku layan....aku hantar....bukan apa...hajat orang.....kita mesti tunaikan.....kita ni ibarat JAMBATAN EMAS.....malam2 pun orang nak "lalu" atas jambatan.........so......yela.......emas ni harga naik...mesti la ramai nak invest.......so....aku pun apa lagi.....jual.....join bulan 5....lepas tu terus jadi master dealer Komisen 2%.......sbb aku mmg tahu ada peluang cerah di sebalik EMAS nih........kalau korang tak ikut aku tak kisah.....korang punya duit.....korang rasa simpan dalam almari boleh jadi membiak........sbb kalau korang tak ambil tindakan.......siapa lagi nak suruh....

Allah pun pernah berfirman

"Tidak akan berbubah sesuatu kaum tu kalau mereka sendiri tidak berubah"..........!!!!!!


"kalau tidak dipecahkan ruyung...mana nak dapat labu".......

kalau tak start 1 dinar.........bila nak jadi 1 kilo.........
kalau tak beli 1 rumah.....macam mana nak beli 10 bijik rumah............


so daripada sini la kita dapat tahu yg pentingnya Peluang........ibarat main games cash flow....Small Deal...Big Deal.....so...anda boleh pilih......peluang di tangan anda...daripada beli emas takde profit......baik jadi agen ......dapat 1.5% komisen....best kan???? tapi nak beli emas call la agen2 pokli seluruh malaysia.....hehehehehe.....education tu penting.......jangan jual je agen2......dedahkan pasal ilmu emas nih....bagi free jer.....cari saham akhirat jgk.......


kalau ada duit tu laburkan lah.........jgn biar di dalam peti....tahun depan nilai duit tu adalah sama jer....cuba simpan emas dalam PETI........naikkkkkkkkkkkkk

tengok kejayaan menjadi banyak kejayaan.....sampai sekarang makin bertambah agen2 pokli.....mereka join bukan atas paksaan pokli....mereka ni jenis yg EXECUTER.....melaksanakan...

bukan golongan PERANGCANG.........orang yg terrer rangcang jer........pandai merancang jer...tapi tak pandai BUAT....sbb tu boss2 ni pandai arah jer.....buat tak pandai......huhuhuhuhu.......anda bagimana?????

Mcm Agen2 Pokli......mereka tahu apa yg mereka buat....kalau mereka tak buat....siapa lagi??? setakat nak rangcang....tapi tak buat apa2 la....mereka yg EXECUTER....mereka yg laksanakan...kalau korang paham maksud KEKAYAAN & KEJAYAAN adalah orang yang berniaga.....org yg berniagalah mendatangkan hasil 9/10 daripada rezeki..............dan...halangan 9/10 pun banyak.......kalau kita dapat atasi halangan nih....INSYA ALLAH....rezeki berlimpah-limpah ruah.....pasif income bertambah2........kemahiran perancangan kewangan pun bertambah2.........kawan2 pun bertambah.....seluruh DUNIA beb.....

cerita pasal kejayaan ni mmg best.......pokli paling suka BERJAYA.....contohnya.....tahun lepas pokli menang tender kerajaan RM13 juta.......so tahu ni baru bulan 8 dah ada sales RM6 juta.....Terima kasih CICT UTM...Kementerian Pertanian...MARDI.....bagi projek Juta-juta kat Pokli...tahun ni bagi lagi yerrrr...........skrg pokli tengah tunggu projek MARA.....UMS....UNIMAS...UTeM....MARDI......KSM.....semua ni nilai pun juta-juta jugak......biasala projek IT...........(pssttt : ni aktif Income...kena jaga jugak)
kalau Boss & kawan2 pokli di Pejabat Baca jangan marah ekkkkkk.....:P

so masih ada 5 bulan dalam tahun ini......kejayaan tahun ni pon makin bertambah.........sbb KEJAYAAN MENGHASILKAN LEBIH BANYAK KEJAYAAN..............Macam Domino

tapi...entry pokli kali ni nak galakkan anda masuk gelanggang....anda rasai kehangatan berlawan....best wooooo pegang EMAS nih....BEST woooo pegang duit nih........tgk cash flow dalam POKET asyik tebal jer........yela...org beli emas tiap2 hari...........duduk saje-saje lepak2 dgn kawan2 di kedai kopi org nak beli emas............best kan?????????

lepas tu refill lagi stok......call patricia....kalau sebulan dapat tambah income RM450....kira ok la kan???? modal RM30k dapat balik...sbb emas dah terjual.......boleh bayar kereta beb RM450...........MyVi.....Kancil....Iswara......sbb tu pokli nak suruh agen2 POKLI menjadi macam Pokli.....duduk rumah Semi D.....rumah besar.......ada hartanah 10 bijik.....ada emas berkilo2......ada kereta HONDA....ada segalanya2..........bila ada DUIT ada banyakkkkkkkkkkkkkkk PILIHAN................


"MORE MONEY MORE CHOICE"
-pokli

anda boleh pilih nak beli rumah apa? kat mana? nak corner lot ker? nak yang besar ker? nak yg ada swimming Pool ker...mcm Seri Bangi...rumah teres guarded.....22 x 70 ada club house...korang rasa sapa yg tinggal dalam kawasan elit tuh??? mesti la orang KAYAAAAAA kan???

kalau orang kerajaan....pegawai-pegawai kelas 48 ke atas......tak pun 41 ke atas.......utk pengetahuan ada...41 ni ada degree...kalau pegawai sistem maklumat F41....kalau pokli kerja Kerajaan...sbb grad Computer Sci UTM...kerja gomen...sure F41.....gaji RM2000+++ huhuhuuuh cukupppp ker???????????????

tolak kereta....rumah......sedekah.....tabung simpanan.....tabung PTPTN....kad kredit....MAK BAPAK....PAMPERS....SUSU.......adusss........sure tak cukup....lagi kalau nak raya nih....mesti nak pakai banyakkkkkk duit....pegawai tu beb......balik kampung ....orang kampung kata pegawai kerajaan yang luluskan/handle/uruskan..... projek JUTA-JUTA tu balik...........tak dapat sign beliau tak menang tender..........tapi hakikatnya.........!!! maaf org gomen....pokli takde la sindir/kutuk.......tapi tu kalau pokli kerja gomen la......bukan kutuk tapi..............(utk pengetahuan anda bini pokli pun kerja GOMEN)....bagus kerja gomen ni kalau bijak!! boleh beli rumah pakai loan gomen...siap boleh ambil loan renovation lagi.....loan computer...........tapi org gomen ambil loan gomen pergi tambah liabiliti...masuk skim MLM....beli HP.......sepatutnya dapat loan renovation RM50K..........beli EMAS.......BELI RUMAH sebijik CASH...tambah Kolum ASET..........tiap2 bulan dapat RM450 dah sewa pasif income.....best kan????????????? at list tiap2 bulan ada org tolong bayar kereta MyVi....Iswara..Vios..Honda..V6....Wira....tuh....huhuhhhuuhuuhu

sambung lagi pasal kejayaan.......orang yang berjaya adalah orang yang ambil TINDAKAN.....orang yang BIJAK adalah orang yang bertindak.........apa yg TOK GURU...Sifu....CIKGU...OTAI...ajar...kita buat........bukan suruh tulis dalam nota jer........tapi......TERUS executor..........terus laksanakan....sbb guru ni kadang2 tahu ajar jer...dia pun tak buat....HEHEHEEHHEHE....so kena pandai2 la cari guru yg BERJAYA...GURU YANG BIJAK.....

nak jadi jutawan hartanah & emas kena cari MENTOR Jutawan Hartanah & EMAS.....siapa????????????????????????? POKLI laaaaaaaaaaaaaaaaaa..................

nak cari mentor yg lain semuanya CAJ.....semua nak kena duit dulu............semua takde masa....KONONnya bila di caj ni baru pelajar appriciate.....baru hargai...tapi apa yg di ajar HAMPEH.....semua ada dalam BUKU Azizi ALI....buku Irfan Khairi.....buku Chef Li....buku Robert Kiyosaki....T Harv Eker.....har har har..........padan muka korang.............tapi xlist korang dah invest to your self........kan????????? ILMU tak salah pun...cuma kadang2 tu macam terkena jer......kekekekeke

Cerita pasal kejayaan ni......kita kena kongsi.....kena share....jgn kedekut....kena sedekah..zakat...byr TAX............makin kita sedekah.....kongsi..makin banyakkkkkkkkk kita dapat....makin KAYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.............

ada orang kongsi kejayaan melalui Ebook......pastu caj pembeli.........mmg la best bulih buat duit........tapi rm20 x 100 orang beli baru RM2,000 apa la sangat nilai tu........tapi selepas tu pembeli akan rasa macam tertipu.........rasa macam kena Corn........hehehehe.......pastu network ni besar...........seorg kena tipu dia akan cerita pada kawannya.......berkembang dan terus berkembang...kita kena COP kaki tipu......hehehehe......PENIPU PUN AKAN KENA TIPU JUGAK....TIPU DUIT ORANG LAIN KALI ORANG TIPU DUIT KITA.........kenapa bila cerita BURUK cepat jer tersebar......sbb best kot.......mcm MELODI TV3..........mcm skrg ni kelembapan geng2 hartanah dalam mengendalikan HARTANAH......kelembapan LAWYER-LAWYER buat kerja.......pastu extend tarikh tukar nama...kena interest...nauzubillah.....asyikk bank je untung....huhuhuhu........kelembapan apa2 la.......so kita sebagai pelabur kena cepat........kena Bijak........kena cepat2 tukar ke pelaburan yg lain........sbb tu pokli kongsi pada anda real case........terpulang pada anda...........anda yang PILIH BAKUL APA YANG NAK DI LABURKAN...sbb duit ANDA.......pokli tak nak jadi pengutip duit HARAM......tak berkat

OK LAST WORD
nak berjaya.......cari orang yang berjaya..........nak gagal??????? ??? belajar la dgn org yang berjaya......macam POKLI.COM

OKLA....selamat membaca....................semoga mendapat Ilmu yang bermanafaat......Al Fatihah

Ke Arah Menjadi Mentor Jutawan
POKLI

Read more...

15 August 2009

Mobile Computing - Kemudahan Teknologi Mobile

Salam

Harini pokli berpeluang dengar TALK & Lunch dengan orang yang ternama di Malaysia ni...kalau korang nak kenal nama dia En Azli Bin Paat....blogger..facebooker....Bisness Online..dan...Executive Vice President DAPAT...kalau korang selalu tengok TV..tepi jalan ada iklan untuk SMS ke DAPAT (32728).....so beliau ni adalah seorang usahawan yang berjaya....memang mengunakan teknologi Mobile dalam kehidupan seharian....byk dpt projek2 kat kerajaan.......cuba tgk http://www.mysms.gov.my/

Tengok Plet Kereta Tokey DAPAT1 ni...

Pokli & En Azli Paat (www.azlipaat.com)


Korang bayangkan melalui Handphone (tak kira model) kita boleh hantar email menggunakan SMS...wah...FREE pulak tu tiada bayaran....gunakan khidmat DAPAT ni.....nak belajar???

ni pokli nak share camna nak EMAIL secara percuma kepada kawan2 anda di mana2 walaupun tiada kemudahan enternet...mula-mula

1) Pergi Ke Telefon Mudah Alih Anda...pergi ke ruangan Messsage > New Massage >

2) Untuk Register -Taip "E [email anda] dan hantar kepada DAPAT (32728)"
contoh E fazli.technitium@gmail.com hantar ke DAPAT (32728)

3) Bila dah register anda pun dah boleh hantar EMAIL secara percuma kepada kawan2 anda melalui SMS caranya

pergi New Message taip "E [email penerima] [mesej] dan hantar kepada DAPAT (32728)

contohnya

taip "E fazli.technitium@gmail.com Salam Pokli saya berminat nak jadi Agen Public Gold...saya berminat dalam pelaburan emas yang menguntungkan ini.sila daftar saya untuk Negeri Pahang"

so bila anda dah gunakan kemudahan percuma ini....kita akan sama-sama boleh berkomunikasi di mana-mana walaupun tiada line internet tapi boleh hantar email....best kan????

di dalam Talk yang dikelola oleh Pelajar-pelajar UiTM & Pensyarah menggalakkan agar pengunaan IT sepenuhnya dalam kehidupan seharian kita...bagaimana kita mengguna telefon mudah alih sebagai Mobile Computing....tak perlu bawak komputer ke mana-mana untuk berniaga...cukup hanya membawa HP....wahh...bestnya...lepas ni pokli boleh update blog & Facebook di mana2 sahaja menggunakan Mobile Computing....

Agen2 Pokli di seluruh negara pun boleh menggunakan IT dan teknologi Internet untuk memasarkan produk yang kita sama-sama pasarkan...menurut Encik Azli.....bagaimana untuk mendapat trafik yang banyak di Blog kita adalah

1) Share information......sbb ilmu yang kita share akan berfaedah kepada orang lain....sbb internet ni kan FREE..yang untung adalah Penyedia khidmat Internet seperti TM...TMNET....CELCOM.....tapi kita sebagai pengguna memanafaatkan kemudahan Internet untuk memasarkan produk jualan kita...macam pokli menggalakkan / berkongsi bagaimana menyelesaikan masalah "RICH DAD"...kira anda semua la...hehehhee.......iaitu bagaimana nak "JANA PENDAPATAN & PROTECT THIS MONEY FROM INFLASI".......so.....melalui EMAS la....simpan EMAS anda akan protect kekayaan anda...kan?

2) Ibarat berniaga Kedai Cina.....apabila kereta kita ada problem kita bawak ke Bengkel Kereta Melayu.......sure korang perasan muka tokey melayu macam mana? mesti masam sbb tokey kedai selalunya garang dengan pekerjanya & pelanggan tapi...cuba anda pergi nak repair kereta kedai Cina....tengok tokey dia.....baik hati...senyum....pemurah....jemput minum.....itulah Sifat yang perlu anda bagi peniaga-peniaga melayu macam kita untuk lebih berkembang.....

kena jaga customer ibarat Seekor Ayam Telor...kita nak ayam tu datang bertelur di sarang kita...bagi makan....information.....kita mahu ayam telur akan datang balik dan bertelur di tempat yang sama..hasilkan telur setiap masa...bukan mcm ayam daging...lepas dah gemok..sembelih dan jual.....

macam pokli , mmg pokli akan jaga agen/customer/kawan-kawan/client pokli sebaik yang mungkin sbb mereka semua boleh compare bisnes Emas ni dengan bisnes emas yang lain....seperti Kedai Emas Poh Kong, Habib.....Tomei....CAP AYAM di Kota Bharu....hehehee

kedai emas2 di luar sama banyak yang hanya mahu menjual EMAS. tapi tak cerita pasal ILMU EMAS..RAHSIA Di sebalik emas..walhal boleh buat duit dengan EMAS....hanya MENJUAL....anda pon beli sbb tgk sbb cantik...tak tahu yang nilai emas tu mahal..tinggi dan ada kos upah........tapi....tapi Networking Pokli ini adalah golongan yang mahu menjadi PENYELESAI MASALAH ANDA!!!!...pokli dan agen2 nak SELESAI kan masalah-masalah anda semua yang risau di mana nak laburkan duit.....DI MANA? di tempat yang selamat......kalau nak untung lagi......kena jagi Agen......sbb jadi agen ANDA umpama membuka perniagaan sendiri....SYSTEM..METHOD..KOMISEN....semua telah di sediakan oleh pihak PUBLIC GOLD.... macam bisness KFC.....McD....Secret Resepi..Pizza Hut....Kopitiam Old Town...1 station....semua tu adalah Franchais yang ada di malaysia...tapi bagi Pokli...nak kembangkan Sistem Franchais Bisnes Emas secara GLOKAL.....nak tolong orang-orang melayu jangan terpedaya dengan skim-skim MLM...Ponzi....duit haram....labur di tempat yang berisiko tinggi......Tugas pokli adalah menyelesaikan masalah anda untuk menyimpan Kekayaan anda di TEMPAT YANG SELAMAT.....di mana?? di dalam Pelaburan EMAS ler.....

kepada agen2 yang berminat nak jadi AGEN POKLI dah boleh "E fazli.technitium@gmail.com mesej adalah nak daftar sebagai agen di kawasan XXXX" dan SMS ke DAPAT


Okla....selamat belajar...

Sharing is caring

Read more...

10 August 2009

Penambahan Agen Public Gold Pokli Macam Tambah Lauk

Salam,

Hari saya ada masa sikit nak update blog...update hari2...selepas pokli terlibat dalam Secara Serius business Emas ni.....Alhamdulillah Rezeki datang melimpah-limpah ruah.....sedap lepas ni nak tambah Kolum Aset banyak2...kalau ada CASH boleh gandakan ASET seperti Hartanah...Emas....Kolum Aset Tuh...mcm main games Cash Flow 101 Robert Kiyosaki...lagi besar Aset vs liabiliti lagi cepat la kita mendapat Net Worth Jutawan..kan???

Ilmu yang kita kongsi memberi peluang kepada rakan2 blog agar mendapat pasif income yang berlimpah-limpah....pertama sekali Pokli ucapkan Tahniah..kepada Saudara Pudin.....En Shahrel..En Muksa...En Suhaili....yang telah mengambil langkah bijak menjadi agen Public Gold di bawah networking Pokli..Insya allah rezeki diaorang ni makin berlimpah2...dapat je Emas terus ada pembeli....Rugi tak?????? mesti la untung....ingat ke nak simpan emas tu jadikan pasif...tapi rupa-rupanya Emas Pun adalah PERNIAGAAN....mcm PERTANIAN adalah PERNIAGAAN.......tapi tagline baru Pokli "Emas Adalah Perniagaan".....cuba kita tengok tokey-tokey Emas di Kampung-kampung kita...di bandar-bandar seperti Habib Jewel....Poh Kong....Tomei....tokey2 diaorang semuanya Kaya-Kaya....rumah besar-besar....kalau tokey2 emas ni ada FQ yang tinggi.....Wang Hasil Jualan Emas di laburkan lagi dalam Sektor Hartanah seperti yang Pokli telah Lakukan...mmg lagi cepat la nak jadi jutawan...ROAD to Millionaire...perrrrhh......."Ya Allah Permudahkan Aku dan Agen-Agen aku menjadi Jutawan Emas & Jutawan Hartanah"....kita sama-sama membantu satu sama lain......

Selepas kelas yang Pokli jalankan Sabtu lepas...sambutan amat menggalakkan...Pokli dapat Sms...Email....Call daripada pembaca blog agar adakan lebih banyak kelas lagi selepas ini.....wah..ini sudah bagus.....kalau setiap sehari ada seorang agen yang mendaftar...best wooo.....network kita makin besar...kepada sesiapa yang nak join...bakal join....tunggu duit OD masuk......OK...pokli bagi masa....Pokli nak ada agen Public Gold ni seramai 1000 Orang di Seluruh Malaysia......lebih kurang 100++ agen setiap negara....cover setiap Daerah.....perhh banyak lagi dalam negara kita nih nak explorer...kita nak educate ramai rakyat Malaysia melabur dalam Bakul yang selamat seperti Hartanah & Emas......

Kebanyakkan yang menjadi agen Public Gold adalah mereka yang mempunyai ILMU yang tinggi pasal EMAS nih.....mereka tahu...harga emas makin naik dan naikkkkk saja.....Cuba anda ingat kembali....."Waktu Anda Kawin dulu berapa Harga Emas per gram???"
masa Pokli kawin dulu tahun 2000 rasanya emas untuk hantaran kawin adalah RM39/gram....cuba la Pokli dah start menyimpan Emas 1 kilo pada waktu tu???


RM39,000 satu Kilo (1Kg)......sekarang??

cuba tengok kat tepi kanan blog pokli nih...

harga Adalah RM114,000 per Kilo..so kenaikan adalah

RM 114,000 - RM39,000 = RM 75,000........
9 Tahun....tahun 2000 hingga sekarang 2009
RM 75,000 / 9 Tahun = RM8,333.33 Setahun.......
modalnya RM 39,000.00(SAHAJA)......
kenaikan purata 21% setahun....

Bestkan??? 9 tahun adalah 189%...........

okla.......tak perlu berbuat apa-apa.....beli je 1 Kilo dan Simpan dalam Peti Besi Pajak Gadai Ar Rahn KOTANI....Ar Rahnu bank Rakyat........

Sejak pokli dah tahu pasal ni...baik Pokli Start...terima kasih kepada Shukor Admin JutawanEmas.com kerana telah memberi kesedaran pasal Ilmu emas ni sejak tahun lepas 2008....selepas pokli baca blog Shukor ini.....terbuka Mata & Telinga pokli untuk berbubah.....Pokli Follow apa yang Shukor buat....Mula-mula sekali Pokli sama-sama dengan Shukor Join Etika Emas....hehehehe...nasib baik selepas 6 bulan Pokli tamatkan kontrak tu..dan atas nasihat kawan baik Pokli...Iaitu POKKU.....dalam masa yang sama Pokli beli start beli Kijang Emas......Dinar Kelantan......Syiling Emas UOB.....maple Leaf......sayangnya Nak jual beb......sbb dapat tengok tahun lepas Pokli Beli Kijang Emas RM2,803 (19 Ogos 2008) sekeping....tengok sekarang??? RM 3528 (10 Ogos 2009)....beb....berapa kenaikan tu yer??
RM3528 - Rm2803 = RM722.....so kenaikan 25%.....so tak best ke pelaburan EMAS ni........tapi kalau beli emas Kijang Emas.....mana dapat Komisyen/Diskaun 1.5%...tapi Public Gold.....hehehehe dapat diskaun tu beb....apa lagi....cepat-cepat la ambil langkah Bijak Jadi Agen Pokli...kita sama-sama menuju Wealth Creation.......mcm sifu-sifu pokli yang lain....

P/s-Insya Allah minggu ni ada lagi kelas Pelaburan Emas macam biasa Jam 3 petang di Melaka....:-)

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP