JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

16 August 2009

Success make more Success


kalau tgk gambar di atas.......Success...maknanya...... KEJAYAAN dalam bahasa melayu.....tapi kenapa gambar nya adalah melalui gambar keyboard????

maknanya...........pakai komputer pun boleh berjaya.......ibarat www.Pokli.com ni adalah kedai Online........ada no akaun bank di kiri blog ini......sapa2 nak beli emas boleh bank in ke dalam akaun.......perrhhhhh.........berjaya kan??

bukak kedai emas online.....mcm best....kosnya berapa RM jer..........
tak perlu pun nak renovate kedai.....upah pekerja....ada park guard....cuba kalau kedai emas!!!!

waktu operasi pon bukan boleh berniaga 24 jam x 7 hari seminggu x 365 hari??? kedai online ni ...pembeli berada di mana2..................pembeli boleh dapat ILMU....bertanya...berkenalan.....mereka semua beradi ..di US........UK....Australia.......Kenya...Vietnam...Japan...Malaysia.......

pun boleh berniaga.....perrrrhhhh berjaya........Success......boleh baca....boleh ceduk ILMU FREE ni.....pokli bagi sebab nak KONGSI...nak cari pahala Akhirat......Eksklusif........sbb tu pokli kata sharing is caring.......kita share......kita kongsi secara online........orang baca.......dapat manafaat........so anda yang lakukan.....anda yang berjaya......sapa yg ambil tindakan....yg rebut peluang....diaorg berjaya......yang tgk......sekadar membaca...ibarat melihat permainan "GAMES".....bola sepak MU...Liverpool.....bertepuk tangan di tepi padang.....tgk Datuk Lee Chong Wei main badminton.....duduk tepi gelanggang....tepuk tangan...yang kaya sapa???

org yang berada di dalam gelanggang tu.... yang bermain bola sepak.....badminton...di bayar RM1 juta kalau menang..........tapi kita?????


anda pulak.....di luar sana...........tengok jerrr kejayaan pokli hari demi hari....SUCCESS MAKE MORE SUCCESS.........dan doakan MOGA POKLI BERJAYA DAN BERJAYA.....BERTAMBAH AGEN KEPADA 3000 ORANG........10 ORANG SEHARI.......AGEN2 POKLI pun BERJAYA.......KAYAAAA MCM POKLI....

mesti korang dah baca blog ni sampai abis..........dari dulu2 lagi..........dari pokli start bulan March....masa tu pokli tengah ghairah beli rumah lelong............masa tu...........tak ramai yg masuk.....tak ramai yang berminat.....sekadar berada di luar gelanggang......menjadi pembaca........silent reader.........tapi...bila dah tahu lubang!!!!! pokli ambik action....beli rumah ,ALHAMDULILLAH..SYUKUR atas rezeki yang Allah taala kurniakan......semua tu adalah PINJAMAN......selagi Pokli masih hidup.....kalau Pokli tiada....anak2 pokli yang boleh kutip hasil....ambil sewa buat belajar di UNIVERSITI....makan sampai ke tua anak2 pokli makan sewa...sbb Pokli ada ambil Insuran...MRTA...MLTA.............

tu orang cakap orang berjaya makin berjaya..........orang yang ambil tindakan pada masa yang kena...yang betul......insya allah berjaya......kalau korang baca balik.......mula2 pokli start dengan rumah PENARA....gambar di bawah.........ada masalah "konsent".....masalah approval DBKL......cisssss..pokli tak patah semangat.....aku malas dah main rumah low cost nih.....sapa2 nak beli rumah pokli boleh call/sms..........."ingat senang ke nak senanggggggg"


Geng-geng PMC panggil KONDO PENARA


beli RM62K....sewa RM550....perrhhhhh tapi..........kepedihan rumah penara....sapa2 yg ada je tahu...tanya otai2......Kondo Penara......bayar sewa lambat.....padahal 1 bulan sekali tuh.......mentaliti rumah low kos.....mereka ni bukan pandai berbudi bicara.....semua main kaki...tak puas hati terajang.......nak marah parking double.....diaorg calarkan
kereta.....byk la masalah.......main rumah kos rendah nih.........belum yang bayar sewa ontime......takde duit kena buang kerja main lari MALAM....huhuhu..korang kena ingat.....org yg menyewa rumah sewa ni golongan berpendapatan rendah...bukan nak kutuk....tapi kenyataan......kalau kaya mereka duduk Semi D...Banglo...KONDO......mereka ni....dalam keadaan yg susah....kalau tak takkan kerajaan sediakan penempatan kos rendah....hehehhehehe..pendapat pokli jer......jgn terus jual semua rumah anda.....beli semi D macam pokli pulak....

bagi golongan invester(pelabur)......bluuuuppppppppp..... tanpa pikir panjang terus beli.........pergi bid.....beli rumah PENARA...ANGSANA.....TERATAK...mcm beli goreng pisang panas.....
beli pada market price....huhuhuhuhuhu....tindakan yang silap........aku pun dah buat jugak......tapi nak buat macam mana...nasib baik KAPAL besar.......ada ombak melanda sikit2 nahkoda dah arahkan turunlan layar.......kalau di pukul angin.....kapal tak terbalik.......melawan arus yang kuat...ombak yang besar.....LAWAN tetap LAWAN......baru berjaya...kena kerja KERAS......bukan kerja BIJAK.....ni real case beb......hehehhe......maksud yang aku nak cerita adalah......CAPITAL...........kalau korang rasa capital yg kecik....jgn la nak main rumah sewa nih..........sbb!!!!!!!! nanti anda akan lemas.........korang bayangkan...banyak kos yg tersembunyi dalam HARTANAH ni.....tu belum masuk lawyer yang LEEEEEEEMBAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
yg ada masalah peribadi......yang rolling duit refinance kita(tuduh)...mana tahu...........CAJ TERSEMBUNYI....KOS GUAMAN.....BIL ELEKTRIK....BIL TERTUNGGAK.....BIL INDAH WATER.....CUKAI PINTU.....huhuhuhuhu

aku dah warning lawyer aku....NAMA DIRAHSIAKAN........kalau mereka tak disbusss duit refinance aku dalam minggu ni.......aku nak pergi gegarkan mereka.......aku nak mereka tahu AKU ni seriussss....bukan main2......aku boleh report BAR COUNCIL.....report mereka rolling duit aku buat invest......buat apa2 yg mereka suka.....mcm siuttt jerrrr..suka2 hati dia jer guna duit refinance AKU............hehehe maybe lawyer aku rolling beli emas kot.....aku apply refinance rumah loan dah approve bln 5............sampai sekarang bulan 8 duit belum dapat??? korang bayangkannnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!

korang ingat senang ke nak main hartanah???????????? peritttt wooooooooooo tapi di sebabkan PASSION............

PASSION = something about your Hate & LOVE

......aku sabar........sambil2 nak tunggu duit refinance aku pon jadi la agen Public Gold......aku buat duit dulu la.......kumpul capital...aku lipatkan duit OD...REMPITTTT...tambah KOLUM ASET.........mula2 aku jual2 sendiri2 dulu.....test market dulu.......ok ke tak penerimaan customer pasal emas nih....rupa2nya makin RAMAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.........setiap hari orang beli emas walaupun harga MAHAL....pelik kan?????


mula2 mereka beli emas dengan aku......mereka beli 1 dinar...aku layan....aku hantar....bukan apa...hajat orang.....kita mesti tunaikan.....kita ni ibarat JAMBATAN EMAS.....malam2 pun orang nak "lalu" atas jambatan.........so......yela.......emas ni harga naik...mesti la ramai nak invest.......so....aku pun apa lagi.....jual.....join bulan 5....lepas tu terus jadi master dealer Komisen 2%.......sbb aku mmg tahu ada peluang cerah di sebalik EMAS nih........kalau korang tak ikut aku tak kisah.....korang punya duit.....korang rasa simpan dalam almari boleh jadi membiak........sbb kalau korang tak ambil tindakan.......siapa lagi nak suruh....

Allah pun pernah berfirman

"Tidak akan berbubah sesuatu kaum tu kalau mereka sendiri tidak berubah"..........!!!!!!


"kalau tidak dipecahkan ruyung...mana nak dapat labu".......

kalau tak start 1 dinar.........bila nak jadi 1 kilo.........
kalau tak beli 1 rumah.....macam mana nak beli 10 bijik rumah............


so daripada sini la kita dapat tahu yg pentingnya Peluang........ibarat main games cash flow....Small Deal...Big Deal.....so...anda boleh pilih......peluang di tangan anda...daripada beli emas takde profit......baik jadi agen ......dapat 1.5% komisen....best kan???? tapi nak beli emas call la agen2 pokli seluruh malaysia.....hehehehehe.....education tu penting.......jangan jual je agen2......dedahkan pasal ilmu emas nih....bagi free jer.....cari saham akhirat jgk.......


kalau ada duit tu laburkan lah.........jgn biar di dalam peti....tahun depan nilai duit tu adalah sama jer....cuba simpan emas dalam PETI........naikkkkkkkkkkkkk

tengok kejayaan menjadi banyak kejayaan.....sampai sekarang makin bertambah agen2 pokli.....mereka join bukan atas paksaan pokli....mereka ni jenis yg EXECUTER.....melaksanakan...

bukan golongan PERANGCANG.........orang yg terrer rangcang jer........pandai merancang jer...tapi tak pandai BUAT....sbb tu boss2 ni pandai arah jer.....buat tak pandai......huhuhuhuhu.......anda bagimana?????

Mcm Agen2 Pokli......mereka tahu apa yg mereka buat....kalau mereka tak buat....siapa lagi??? setakat nak rangcang....tapi tak buat apa2 la....mereka yg EXECUTER....mereka yg laksanakan...kalau korang paham maksud KEKAYAAN & KEJAYAAN adalah orang yang berniaga.....org yg berniagalah mendatangkan hasil 9/10 daripada rezeki..............dan...halangan 9/10 pun banyak.......kalau kita dapat atasi halangan nih....INSYA ALLAH....rezeki berlimpah-limpah ruah.....pasif income bertambah2........kemahiran perancangan kewangan pun bertambah2.........kawan2 pun bertambah.....seluruh DUNIA beb.....

cerita pasal kejayaan ni mmg best.......pokli paling suka BERJAYA.....contohnya.....tahun lepas pokli menang tender kerajaan RM13 juta.......so tahu ni baru bulan 8 dah ada sales RM6 juta.....Terima kasih CICT UTM...Kementerian Pertanian...MARDI.....bagi projek Juta-juta kat Pokli...tahun ni bagi lagi yerrrr...........skrg pokli tengah tunggu projek MARA.....UMS....UNIMAS...UTeM....MARDI......KSM.....semua ni nilai pun juta-juta jugak......biasala projek IT...........(pssttt : ni aktif Income...kena jaga jugak)
kalau Boss & kawan2 pokli di Pejabat Baca jangan marah ekkkkkk.....:P

so masih ada 5 bulan dalam tahun ini......kejayaan tahun ni pon makin bertambah.........sbb KEJAYAAN MENGHASILKAN LEBIH BANYAK KEJAYAAN..............Macam Domino

tapi...entry pokli kali ni nak galakkan anda masuk gelanggang....anda rasai kehangatan berlawan....best wooooo pegang EMAS nih....BEST woooo pegang duit nih........tgk cash flow dalam POKET asyik tebal jer........yela...org beli emas tiap2 hari...........duduk saje-saje lepak2 dgn kawan2 di kedai kopi org nak beli emas............best kan?????????

lepas tu refill lagi stok......call patricia....kalau sebulan dapat tambah income RM450....kira ok la kan???? modal RM30k dapat balik...sbb emas dah terjual.......boleh bayar kereta beb RM450...........MyVi.....Kancil....Iswara......sbb tu pokli nak suruh agen2 POKLI menjadi macam Pokli.....duduk rumah Semi D.....rumah besar.......ada hartanah 10 bijik.....ada emas berkilo2......ada kereta HONDA....ada segalanya2..........bila ada DUIT ada banyakkkkkkkkkkkkkkk PILIHAN................


"MORE MONEY MORE CHOICE"
-pokli

anda boleh pilih nak beli rumah apa? kat mana? nak corner lot ker? nak yang besar ker? nak yg ada swimming Pool ker...mcm Seri Bangi...rumah teres guarded.....22 x 70 ada club house...korang rasa sapa yg tinggal dalam kawasan elit tuh??? mesti la orang KAYAAAAAA kan???

kalau orang kerajaan....pegawai-pegawai kelas 48 ke atas......tak pun 41 ke atas.......utk pengetahuan ada...41 ni ada degree...kalau pegawai sistem maklumat F41....kalau pokli kerja Kerajaan...sbb grad Computer Sci UTM...kerja gomen...sure F41.....gaji RM2000+++ huhuhuuuh cukupppp ker???????????????

tolak kereta....rumah......sedekah.....tabung simpanan.....tabung PTPTN....kad kredit....MAK BAPAK....PAMPERS....SUSU.......adusss........sure tak cukup....lagi kalau nak raya nih....mesti nak pakai banyakkkkkk duit....pegawai tu beb......balik kampung ....orang kampung kata pegawai kerajaan yang luluskan/handle/uruskan..... projek JUTA-JUTA tu balik...........tak dapat sign beliau tak menang tender..........tapi hakikatnya.........!!! maaf org gomen....pokli takde la sindir/kutuk.......tapi tu kalau pokli kerja gomen la......bukan kutuk tapi..............(utk pengetahuan anda bini pokli pun kerja GOMEN)....bagus kerja gomen ni kalau bijak!! boleh beli rumah pakai loan gomen...siap boleh ambil loan renovation lagi.....loan computer...........tapi org gomen ambil loan gomen pergi tambah liabiliti...masuk skim MLM....beli HP.......sepatutnya dapat loan renovation RM50K..........beli EMAS.......BELI RUMAH sebijik CASH...tambah Kolum ASET..........tiap2 bulan dapat RM450 dah sewa pasif income.....best kan????????????? at list tiap2 bulan ada org tolong bayar kereta MyVi....Iswara..Vios..Honda..V6....Wira....tuh....huhuhhhuuhuuhu

sambung lagi pasal kejayaan.......orang yang berjaya adalah orang yang ambil TINDAKAN.....orang yang BIJAK adalah orang yang bertindak.........apa yg TOK GURU...Sifu....CIKGU...OTAI...ajar...kita buat........bukan suruh tulis dalam nota jer........tapi......TERUS executor..........terus laksanakan....sbb guru ni kadang2 tahu ajar jer...dia pun tak buat....HEHEHEEHHEHE....so kena pandai2 la cari guru yg BERJAYA...GURU YANG BIJAK.....

nak jadi jutawan hartanah & emas kena cari MENTOR Jutawan Hartanah & EMAS.....siapa????????????????????????? POKLI laaaaaaaaaaaaaaaaaa..................

nak cari mentor yg lain semuanya CAJ.....semua nak kena duit dulu............semua takde masa....KONONnya bila di caj ni baru pelajar appriciate.....baru hargai...tapi apa yg di ajar HAMPEH.....semua ada dalam BUKU Azizi ALI....buku Irfan Khairi.....buku Chef Li....buku Robert Kiyosaki....T Harv Eker.....har har har..........padan muka korang.............tapi xlist korang dah invest to your self........kan????????? ILMU tak salah pun...cuma kadang2 tu macam terkena jer......kekekekeke

Cerita pasal kejayaan ni......kita kena kongsi.....kena share....jgn kedekut....kena sedekah..zakat...byr TAX............makin kita sedekah.....kongsi..makin banyakkkkkkkkk kita dapat....makin KAYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.............

ada orang kongsi kejayaan melalui Ebook......pastu caj pembeli.........mmg la best bulih buat duit........tapi rm20 x 100 orang beli baru RM2,000 apa la sangat nilai tu........tapi selepas tu pembeli akan rasa macam tertipu.........rasa macam kena Corn........hehehehe.......pastu network ni besar...........seorg kena tipu dia akan cerita pada kawannya.......berkembang dan terus berkembang...kita kena COP kaki tipu......hehehehe......PENIPU PUN AKAN KENA TIPU JUGAK....TIPU DUIT ORANG LAIN KALI ORANG TIPU DUIT KITA.........kenapa bila cerita BURUK cepat jer tersebar......sbb best kot.......mcm MELODI TV3..........mcm skrg ni kelembapan geng2 hartanah dalam mengendalikan HARTANAH......kelembapan LAWYER-LAWYER buat kerja.......pastu extend tarikh tukar nama...kena interest...nauzubillah.....asyikk bank je untung....huhuhuhu........kelembapan apa2 la.......so kita sebagai pelabur kena cepat........kena Bijak........kena cepat2 tukar ke pelaburan yg lain........sbb tu pokli kongsi pada anda real case........terpulang pada anda...........anda yang PILIH BAKUL APA YANG NAK DI LABURKAN...sbb duit ANDA.......pokli tak nak jadi pengutip duit HARAM......tak berkat

OK LAST WORD
nak berjaya.......cari orang yang berjaya..........nak gagal??????? ??? belajar la dgn org yang berjaya......macam POKLI.COM

OKLA....selamat membaca....................semoga mendapat Ilmu yang bermanafaat......Al Fatihah

Ke Arah Menjadi Mentor Jutawan
POKLI

17 Komen:

MattDemon August 17, 2009 at 1:19 AM  

Pokli...posting kali nie kawe tgk adalah hasil kupasan dari pengamatan, perbincangan serta sinopsis dari buku-buku otai2 sedunia..wow..hebat bro...all in one..

Pasal typical mindset..esp gomen side...kawe setuju sangat..lebih ramai yg betrepuk di tepi gelanggang dari yg sanggup mencuba..ngan calculated risk..maknanya kalu light weight..bertanding kategori lightweigt je dulu...

Teori Domino adalah satu teori yang hebat dari pakar-pakar ekonomi dunia...teori yg applicable ngan ideologi polictical, social n economy management..thanks bro...sharing yg hebat..harap2 semua reader leh tgk cerita yg tersirat dari tersurat...seperti kata2 T.Harv Eker..dari akar terhasilnya buah..:)

PoKLi August 17, 2009 at 1:42 AM  

yer.......untuk jadi kaya...kita kena ada banyak duit......so duit pun kena baca....bagaimana caranya.....

minda nak jadi jutawan pun kena baja.....baru la jadi minda jutawan..

serupa org tua2 royat...la....nak hasilkan buah kena bubuh baja buah....jgn bubuh baja daun......


nak jadi jutawan kena bubuh baja jutawan.....belajar dengan jutawan.....mentor jutawan......ada yg caj dan ada yg free...anda pilih........anda tentukan

mentor jutawan
www.pokli.com

kirana August 17, 2009 at 9:07 AM  

berkobar smgt baca penulisan pokli kali ni

betul pokli pasal ebook tu kan....punya la iklan gedebuk edabak tips sana sini..last2 nak suruh beli ebook depa jer...padahal leh dapat ilmu free banyak ja

thanks pokli ..for sharing
mungkin sy buleh start sebulan sekeping dinar dulu ker.. :)
kalau duit byk leh jadi ejen terus :)

hadinata,  August 17, 2009 at 10:37 AM  

best la blog ko nie Fazli...aku hari2 baca..byk benda baru leh belajar..

ylukeman August 17, 2009 at 12:51 PM  

wowowo...nice entry.....ko telah membakar semangat ku :)

Saiful August 17, 2009 at 8:26 PM  

pokli tunggu kawe blk kl..tak sabo nak jadi agent emas ni dgn pokli...2 bulan lagi balik kg..hehe

Anonymous,  August 17, 2009 at 10:21 PM  

Salam pokli,
Ade nk trun mlka x..klau ade,info la.Leh berTT ngn pokli. Smgt sy bc blog pokli ni. Ingt nk start serius la stlah sekian lama membaca blog pokli ni. Teringin sgt nk jmpa direct ngn pokli..mcm2 nk blja nih.

Fahmi.

-tuanbri- August 18, 2009 at 12:14 AM  

paaaaaaannjjaaaaannnggnyeeerrrr..

ffuuh..
power la pokli...org jenis ni yg kita nak..kasi bakar satu kampung...
baru semua terjaga!

wow!

PoKLi August 18, 2009 at 3:01 AM  

har har har.......mmg betul
kalau kita tak rebut peluang sapa yg nak rebut
nak tunggu lepas nih harga emas naik

rugiiii woooooooooo.......

pokli skrg kat kota kinabalu sabah
ada urusan kerja
sapa2 yg berminat nak TT boleh call jer


lukman
selamat jadi agen

saiful
apa lagi...duit OD dah clear

tuan bri
biasa la.....kasi bakar semangat anak2 muda...

fahmi
turun seremban kita jumpa kat JUSCO S2

suhaili August 18, 2009 at 10:06 PM  

Hai pokli, wah mmg entry yang bersahaja n power. tq saya antara agen pokli. nak beli emas boleh masuk blog saya dulu n kol sy.. tq

PoKLi August 19, 2009 at 12:48 AM  

ok......sapa2 nak beli emas di Sarawak boleh Call Suhaili......dia ada byk stokkk tuh

http://kedaiemas.net

sharing is caring

saladin291,  August 19, 2009 at 8:42 AM  

wow....
jmpa ngan pokli pun bakar smangat..
baca ngan blog pokli pun bkar smanagt..
skrang pun smngat mmbakar ni..
emas sekilo...pokli..hehe
blik keje nnti kta wat kiro..

sukri August 19, 2009 at 9:32 AM  

salam
bagus la pok li..
dah sampai masanya orang Islam kat Malaysia ni jadi kaya raya..
baru sempurna rukun Islam tu kan..

nmzyah August 19, 2009 at 12:27 PM  

betul tu pokli...dalam usaha untuk mencapai kejayaan..banyak liku yang kita tempuhi....bukan senang dapat kejayaan....macam graf...tak semestinya naik secara lurus jer...mesti ada naik turun nya(berliku)...
Kadang-kadang daripada kegagalan menyebabkan kita lebih kuat...
So jangan takut mencuba...macam pokli...drp entry yang lepas saya baca .... pernah gagal dalam MLM, bela lembu mungkin..bila dah ceburi dalam hartanah...memang sronot..tapi dalam sronot tu ada byk rintangan dan masalah...tp at last selesai jgak masalahnya
....masa tu memang happy lah..cuba kena banyak bersabar
pastu emas...alhamdulillah nampak pokli semakin berjaya...so teruskan usaha anda...

nurul,  August 19, 2009 at 8:14 PM  

weh..pedas berAPI nyer pokli...tertusuk hingga ke berjuta juta sel sel...

tapi bab 'gomen asyik meeting habukpon tarakpon' tu ada betul dan tidaknya la...habukpon tarak in term of kekayaan diri sendiri yes..BUT for bangsa dan negara...ader la..jangan la prejudis macam tuh...sedih saya yang keje gomen dan meeting hari hari untuk kemajuan sektor pertanian negara ni baca...

well...kita sama2 berjuang..matlamat dan bidang je mungkin tak sama....

remember some of the times we meeting to give project/money to private sector what..if not tak de company bumi yang boleh hidup kat malaysia ni...poklipon tak dapat komisen..am i right? or am I wrong?

apa yang lain pokli cakap tu semua saya setuju 200%. kecuali yang saya komen panjang lebar kat atas tu ler...

PoKLi August 20, 2009 at 9:46 AM  

nurul.saja nak bakar semangat utk anak2 bangsa supaya memajukan diri.buang yg keruh ambil yg jernih.

sukri August 20, 2009 at 10:28 AM  

betul tu..heheh..baru la dorang rasa bersemangat banyak..hehe..

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP