JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

31 December 2011

Selamat Tinggal Pelaburan 2011,Selamat Datang Pelaburan 2012

Assalamualaikum w.b.t


Tahniah kepada peserta2 Bengkel Personal Coaching & Fenomena 5B di Hotel Zenith Kuantan pada 31 Dec 2011 & 1 Jan 2012....seramai 14 orang peserta yang datang pada kali ini...alhamdulillah......seisi perkongsian ILMU bagaimana untuk mendapat keuntungan & lebih lumayan dalam pelaburan emas & perak...

Apa yang telah anda perolehi pada tahun 2011.....cuba listkan pencapaian yang telah diperolehi & itulah hasil daripada ILMU?Tindakan yang anda dapat pada awal tahun aritu...

contohnya kalau melabur dalam ASB.......contoh simpan sebanyak RM200k anda akan dapat dividen sebanyak 7.65 seunit & BONUS 1.15....tu dengan syarat simpanan tidak di usik keluar masuk....masuk ASB & SIMPAN.......maknanya.....anda dapat??? pengiraan mudah cuma RM7,650.00 utk dividen & Bonus 1.15 bergantung berapa lama anda simpan dalam ASB.......purata dalam 1,150.00...
Cuba kita tengok kalau melabur dalam emas start pada 31 dec 2010....hingga 31 dec 2011


Gold dapat 11.47%.......hehehehhehe......yang best melabur asb dapat dividen........melabur emas dapat capital gain........

melabur silver?


Silver cuma 8.44%......

orang selalu tanya...bagaimana nak dapat keuntungan lebih lumayan dalam pelaburan emas & perak??? jawapannya mudah......bergantung pada ILMU & kefahaman yang tinggi dalam pelaburan yang anda sertai...

Anda sebenarnya sedang merisikokan pelaburan anda jika ;


1- Anda x tau apa yg perlu dilakukan bila berhdpan dgn situasi yg x diinginkan. Cth: Mengharapkan harga naik, tiba2 turun, panik!

2- Anda tau apa yg sepatutnya dilakukan, tp x berupaya melaksanakannnya. Cth: Tau ketika harga rendah perlu beli lg, tp takut harga turun lg, jd lgsg x beli!

Cara mengurus risiko ini? Anda perlu membuat pelaburan utk belajar ilmu pelaburan. Org lain x akan selama2nya memberi 'free advise' utk keuntungan kita, sebaliknya kita perlu bljr bagaimana spy kita boleh mnjadi advisor kpd pelaburan kita sendiri....

Oleh itu pada yang mempunyai banyak ILMU memang sentiasa mempunyai kefahaman yg jelas kepada pelaburan yang anda sertai....& dalam masa yang sama dapat menambahkan lagi keuntungan dalam pelaburan tersebut...

Kita tengok peserta2 bengkel Di Hotel Zenith Kuantan....





Seawal 9.00 pagi peserta bengkel dah bersedia dengan notebook & calculator....bersedia untuk belajar Fenomena 5B & bengkel personal coaching
Dengar Apa KOMEN mereka!!





Bulan Januari jumpa saya di Bengkel 5B & Personal Coaching


Renaissane Hotel, Kota Bharu ( 7&8 Jan 2012),

Holiday Inn Melaka ( 15 & 16 Jan)- Sabtu & Ahad, 

Ritz Garden Ipoh (21 & 22 Jan) _Sabtu & Ahad, 




BAYARAN RM399 ke Akaun Maybank POKLI WEALTH MANAGEMENT



lepas membuat bayaran boleh email slip kepada admin@pokli.com & Bagi Nama Penuh


& jangan lupa untuk jumpa saya di seluruh malaysia bagi seminar pelaburan emas & perak fizikal di Pejabat Public GOLD seluruh Malaysia....tengok jadual di bawah





5 Jan 2012 
Khamis,
Kota Bahru Branch
8.30pm-10.30pm
Public Gold Kota Bharu
Tingkat 1, Lot 257, Jalan Kebun Sultan,
15000 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

10 Jan 2012
Selasa
Public GOLD Selangor Branch
8.30pm-10.30pm
Public Gold Sunway Seminar Hall
16-1A, Jalan PJS 8/6,
Sunway Mentari Plaza,
46150 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

11 Jan 2012,Rabu
Public Gold Seremban Branch
8.30pm-10.30pm
152-1 & 152-2, Block M,
Taipan Senawang,
Jalan Taman Komersil Senawang 1,
Taman Komersil Senawang,
70450 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.


16 Jan 2012
Isnin
Bishop Branch (Penang)
8.30pm-10.30pm
Public Gold Bishop Branch
No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia

18 Jan 2012, Rabu
8.30pm-10.30pm
Public Gold S.Petani Branch
Public Gold Sungai Petani,
No. 86B, Tingkat 1, Jalan Pengkalan
Taman Pekan Baru, 
08000 Sungai Petani, Kedah. (sebelah Public Bank)




19 Jan 2012, Khamis
Public Gold Ipoh Branch(Perak)
8.30pm-10.30pm
Public GOLD Ipoh
No.45, 45A & 45B, Jalan Yang Kalsom,
30250 Ipoh, Perak.
.

26 Jan 2012 Khamis
Terengganu Branch
8.30pm-10.30pm
Public Gold Kuala Terengganu Branch
16A, 1st & 2nd Floor, Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu, Terengganu.

30 Jan 2012
Isnin
Melaka Branch
8.30pm-10.30pm
Public Gold Melaka Branch
No. 9-A, 9-B,
Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam,
75350 Melaka.
 


31 Jan 2012, Selasa
Johor Bahru Branch
8.30pm-10.30pm
Public Gold Johor Bahru Branch
45A&B, Jalan Persisiran Perling,
Taman Perling,
81200 Johor Bahru, Johor.




Berminat utk datang boleh sms kepada saya 019-6645066

nama,email, tarikh, tempat seminar & tarikh

contoh  sms " Mohd Razak " razak@gmail.com , Bishop Penang, 16 Jan

ke 019-6645066

OKLA...ingat EMAS ingat POKLI

selamat tahun baru 2012
semoga lembaran tahun baru ini menjadikan anda lebih kaya & berjaya dengan pelaburan yang anda lakukan

Read more...

28 December 2011

JANGAN TUNGGU LAGI

Assalamualaikum w.b.t pembaca blog Pokli.com



alhamdulillah dah lepas 2 kali Bengkel Personal Coaching & Fenomena 5B bersama Pokli & Pelabur Jutawan...minggu lepas di Johor Bharu & Penang...wowowowo....mmg menarik perhatian ramai trader2 yang ingin membuat keuntungan melalui pergerakan harga emas.....tahniah....
 Di dalam seminar ini anda akan di dedahkan dengan pelbagai ILMU tentang Fenomena 5B yang sering menjadi tanda tanya bagi pelabur2 & peniaga2 EMAS & Perak.
1)Bila nak beli?
2)Berapa banyak nak beli?
3)Berapa nak jual?
4)Berapa banyak nak Jual?
5)Bila nak beli balik???




Tarikh-tarikh terdekat Training & Coaching 5B di seluruh Malaysia : 
Bermula 9pagi Hingga 5 Petang (1st Day)
9pagi - 2petang (2nd Day)
termasuk makan tengah hari & coffee break

The Zenith Hotel, Kuantan
31 Dis 2011 (sabtu)

Renaisanse  Hotel, Kota Bharu
7 & 8 Jan 2012 (Jumaat & Sabtu)

Holiday Inn Hotel, Melaka
14 & 15 Jan 2012

Ipoh (Hotel akan diberitahu kemudian)
21 & 22 Jan 2012

Vista Hotel, K. Terengganu
27 & 28 Jan 2012

Sila daftar segera sebelum kehabisan tempat. Maksimum peserta setiap tempat cuma 20 orang sahaja.

1st pay, 1st serve.


Pokli Wealth Management (maybank) 555171 003253 - RM399 Sahaja

Selepas membuat bayaran sila email slip kepada admin@pokli.com & seminarpelaburan@ymail.com dan sertakan nama,ic & tempat latihan
contoh : Mohd Fahrin Ahmad , 7702150-03-6309, Kuantan 31 Dec 2011

contoh slip bayaran

Kita tengok apa komen peserta2 seminar yang lepas di penang & johor bharu










Pada yang berminat cepat ambik TINDAKAN sekarang....p/s....ILMU ni percuma je...yang bayar cuma kos HOTEL & makannnnnn.....hehehehehe.....suka berkongsi ILMU sesama kita....ILMU & Pengalaman Sendiri




Ingat Emas Ingat Pokli

019-6645066

Read more...

12 December 2011

Sekitar Bengkel Personal Coaching di Palm Garden Putrajaya 10&11 Dec 2011

Assalamualaikum w.b.t


Tahniah dari Pokli & Faizan kepada peserta2 bengkel personal coaching seramai 20 orang di Palm Garden Putrajaya!

Ilmu yang di kongsi moga menjadi anda lebih bermanafaat & menggunakan ilmu dalam pelaburan & perniagaan emas dan perak dengan tepat....memang bengkel ini target kepada 20 peserta sahaja.......lebih cepat faham dan FOKUS
Pada minggu lalu Bengkel Coaching & Training "Strategi 5B" ~
1) Bila nak beli,
2) Bila nak jual,
3) Berapa banyak nak beli,
4) Berapa banyak nak jual &
5) Bila nak beli lagi ?

telah pun berjalan dengan lancar dan berakhir dengan jayanya.

Komen dari para peserta, mereka berjaya menguasai sekitar 89-95% strategi 5B dan selebihnya sudah pasti memerlukan praktikaliti untuk penguasaan 100%!

Sedikit testimoni dari para peserta :


Okla tempat kedua minggu ni 17 & 18 Dec 2011 (Sabtu & Ahad) di selatan tanah air Hotel Thistle , Johor Bharu (dulu dikenali Hyatt) tempat amat terhad. sila buat bayaran RM399 untuk bengkel 2 hari termasuk Makan Tengah Hari 2x , Minum Pagi & Minum Petang di Hotel 5 Bintang !!!!!! selepas membuat bayaran ke akaun Pokli Wealth Management Maybank 555171003253 dan email slip ke admin@pokli.com.
1st Pay 1st Reserve!


As Seen On Astro 502 - Bernama TV


Fast Action Fast Result!

Read more...

10 December 2011

Jangan LUPA menonton F.Y.I - ASTRO Saluran 502 - Bernama TV




Bernama TV saluran Astro 502 menerbitkan satu program baru berformatkan info-majalah iaitu F.Y.I (Fikir.Yakin.Inisiatif) yang mengenengahkan pelbagai isu berkaitan kepenggunaan khusus untuk memberi informasi tepat dan terkini berkaitan isu semasa, perkhidmatan, perniagaan, teknologi terkini dan lain-lain kepada pengguna yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dan usia.

Rancangan yang dibuat secara rakaman selama 30 minit ini bersiaran setiap Ahad jam 10.30 malam di saluran Astro 502.

Salah satu segmen dalam rancangan ini adalah  “ISU” yang akan memaparkan sekaligus memuatkan pelbagai maklumat terkini, pendedahan, serta mengupas sesuatu isu yang berkait - rapat dengan masyarakat Malaysia.

Siaran pada 11 DISEMBER 2011 adalah berkaitan dengan Pelaburan Emas & Perak bersama Public GOLD

Pokli & Syukor Hashim telah di temuramah untuk berkongsi pengalaman & rahsia pelaburan emas & perak

jangan lupa yerrrrrrr....jumpa di ASTRO 502


Jom kita pakat simpan emas & perak serta menjadi pelabur yang BIJAK :)


Ingat EMAS ingat Pokli

Read more...

04 December 2011

Seminar FINANCIAL FREEDOM bersama Pelaburan Emas & Perak December 2011

Assalamualaikum w.b.t

setiap awal tahun kita akan lihat berapa dividen ASB yang akan kita perolehi kalau melabur dalam ASB...rasa2nya ada la 7-8%...kalau dapat lebih...alhamdulillah....tapi biasanya dapat sedikit sbb kita melabur dalam bisness orang lain.....kalau nak pulangan yang besar...melabur dalam bisnes sendiri...contohnya bisnes emas....kalau harga emas naik itulah keuntungan anda.....sbb tu robert kiyosaki cakap.......untuk mendapat pasif income yang banyak setiap bulan kita kena membuka perniagaan & membuat pelaburan......YAAAA....semua orang tahu tentang perniagaan & ramai tahu pasal pelaburan....tapi kenapa pasif income yang dapat sedikit....jawapannya mudah sbb nak tambah pasif income yang banyak kena memiliki perniagaan yang berangkaian besar & mempelbagaikan pelaburan......pelaburan paling bagus adalah melabur dalam perniagaan anda....baru dapat pulangan yang besar!!!!! macam membeli emas untuk melabur dalam perniagaan anda.....tengok lah sejarah kenaikan emas dalam masa setahun

 Simpanan 2 tahun




Keuntungan Menyimpan Perak...

Keuntungan dalam 2 tahun
Kalau simpan ASB setiap tahun anda akan mendapat keuntungan rendah sebab melabur dalam perniagaan orang lain....melabur dalam perniagaan orang lain kena kongsi keuntungan....sbb tu pulangan rendah...dan keputusan di tangan ada.....your money your choice.....

Agak2 berapa tahun nak jadi jutawan kalau simpan ASB RM200k ???? rasanya dalam 15  20   tahun baru nilai cash anda menjadi RM1juta........melalui keuntungan compound interest...atau interest berganda2 tanpa mengusik dividen & pokok
Kalau melabur dalam emas....agak2 berapa tahun anda perlu tunggu dengan modal RM200k untuk jadi jutawan?????

sekarang modal RM200k cuma boleh dapat 1kg++ je emas.......ok....nak pulangan lagi besar kena pandai membuat analisa pasaran & berniaga akan mendapat pulangan lumayan....

Saya akan cuba meluangkan masa dan berkongsi kepakaran dalam pelaburan emas & perak di seminar bulan december 2011 bertempat di Public GOLD

1) Seremban 6 December,8.30 mlm-10.30mlm (Selasa)
2) Sunway 7 December ,8.30 mlm-10.30mlm(Rabu)
3) Melaka 8 December ,8.30 mlm-10.30mlm(Khamis)
4) Johor Bharu 19 December ,8.30 mlm-10.30mlm (Isnin)
5) Seremban 21 December,8.30 mlm-10.30mlm(Rabu)
6) Kuantan 22 December, 8.30 mlm -10.30mlm(Khamis) - Diganti dengan Speaker Rangkaian Pokli - En.Azhar Kuantan
7) Sunway 30 December,8.30 mlm-10.30mlm(Jumaat) di ganti oleh MD Azrul Aznan (abe jerul) & Azman Baruti (jeman)

Alamat Seminar Seperti berikut :-

Public Gold Office,
152-1 & 152-2, Block M,
Tingkat 3,
Taipan Senawang,
Jalan Taman Komersil Senawang 1,
Taman Komersil Senawang,
(bersebelahan Perodua & 7-11)

Public Gold Seminar Hall
16-1A, Jalan PJS 8/6
(tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway,
(bilik seminar baru)

Public Gold Melaka,
No. 9A Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam, Melaka.
(bersebelahan Perodua).


Public Gold Johor Bahru Branch
45A&B, Jalan Persisiran Perling,
Taman Perling,
81200 Johor Bahru, Johor.


Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya: 019-6645066 butiran-butiran berikut
1. Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda
Contoh SMS:
SEMINAR: Ahmad bin Abu, 25/2/2011, Kota Bharu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR: tempah 4 seat, 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Ayob, 3. Halim Ali. , 4. Linda Onn, 25/2/2011. Kota Bharu
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam saya akan reply, bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai pelaburan emas. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan.
Kemudian baru saya bercerita tentang keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda kena hadir seminar ini.

p/s: Jika anda ingin mendapat maklumat mengenai pelaburan emas atau seminar, anda boleh melanggan newsletter blog pokli.com. Ianya PERCUMA. Masukkan email anda di dalam kotak di penjuru kanan blog ini.

Serta jangan LUPA menonton ASTRO Saluran 502 - Bernama F.Y.I Ahad 11 December 2011 Jam 10.30mlm Topik " Pelaburan EMAS"


Inga EMas Ingat POKLI

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP