JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

04 December 2011

Seminar FINANCIAL FREEDOM bersama Pelaburan Emas & Perak December 2011

Assalamualaikum w.b.t

setiap awal tahun kita akan lihat berapa dividen ASB yang akan kita perolehi kalau melabur dalam ASB...rasa2nya ada la 7-8%...kalau dapat lebih...alhamdulillah....tapi biasanya dapat sedikit sbb kita melabur dalam bisness orang lain.....kalau nak pulangan yang besar...melabur dalam bisnes sendiri...contohnya bisnes emas....kalau harga emas naik itulah keuntungan anda.....sbb tu robert kiyosaki cakap.......untuk mendapat pasif income yang banyak setiap bulan kita kena membuka perniagaan & membuat pelaburan......YAAAA....semua orang tahu tentang perniagaan & ramai tahu pasal pelaburan....tapi kenapa pasif income yang dapat sedikit....jawapannya mudah sbb nak tambah pasif income yang banyak kena memiliki perniagaan yang berangkaian besar & mempelbagaikan pelaburan......pelaburan paling bagus adalah melabur dalam perniagaan anda....baru dapat pulangan yang besar!!!!! macam membeli emas untuk melabur dalam perniagaan anda.....tengok lah sejarah kenaikan emas dalam masa setahun

 Simpanan 2 tahun




Keuntungan Menyimpan Perak...

Keuntungan dalam 2 tahun
Kalau simpan ASB setiap tahun anda akan mendapat keuntungan rendah sebab melabur dalam perniagaan orang lain....melabur dalam perniagaan orang lain kena kongsi keuntungan....sbb tu pulangan rendah...dan keputusan di tangan ada.....your money your choice.....

Agak2 berapa tahun nak jadi jutawan kalau simpan ASB RM200k ???? rasanya dalam 15  20   tahun baru nilai cash anda menjadi RM1juta........melalui keuntungan compound interest...atau interest berganda2 tanpa mengusik dividen & pokok
Kalau melabur dalam emas....agak2 berapa tahun anda perlu tunggu dengan modal RM200k untuk jadi jutawan?????

sekarang modal RM200k cuma boleh dapat 1kg++ je emas.......ok....nak pulangan lagi besar kena pandai membuat analisa pasaran & berniaga akan mendapat pulangan lumayan....

Saya akan cuba meluangkan masa dan berkongsi kepakaran dalam pelaburan emas & perak di seminar bulan december 2011 bertempat di Public GOLD

1) Seremban 6 December,8.30 mlm-10.30mlm (Selasa)
2) Sunway 7 December ,8.30 mlm-10.30mlm(Rabu)
3) Melaka 8 December ,8.30 mlm-10.30mlm(Khamis)
4) Johor Bharu 19 December ,8.30 mlm-10.30mlm (Isnin)
5) Seremban 21 December,8.30 mlm-10.30mlm(Rabu)
6) Kuantan 22 December, 8.30 mlm -10.30mlm(Khamis) - Diganti dengan Speaker Rangkaian Pokli - En.Azhar Kuantan
7) Sunway 30 December,8.30 mlm-10.30mlm(Jumaat) di ganti oleh MD Azrul Aznan (abe jerul) & Azman Baruti (jeman)

Alamat Seminar Seperti berikut :-

Public Gold Office,
152-1 & 152-2, Block M,
Tingkat 3,
Taipan Senawang,
Jalan Taman Komersil Senawang 1,
Taman Komersil Senawang,
(bersebelahan Perodua & 7-11)

Public Gold Seminar Hall
16-1A, Jalan PJS 8/6
(tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway,
(bilik seminar baru)

Public Gold Melaka,
No. 9A Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam, Melaka.
(bersebelahan Perodua).


Public Gold Johor Bahru Branch
45A&B, Jalan Persisiran Perling,
Taman Perling,
81200 Johor Bahru, Johor.


Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya: 019-6645066 butiran-butiran berikut
1. Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda
Contoh SMS:
SEMINAR: Ahmad bin Abu, 25/2/2011, Kota Bharu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR: tempah 4 seat, 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Ayob, 3. Halim Ali. , 4. Linda Onn, 25/2/2011. Kota Bharu
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam saya akan reply, bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai pelaburan emas. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan.
Kemudian baru saya bercerita tentang keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda kena hadir seminar ini.

p/s: Jika anda ingin mendapat maklumat mengenai pelaburan emas atau seminar, anda boleh melanggan newsletter blog pokli.com. Ianya PERCUMA. Masukkan email anda di dalam kotak di penjuru kanan blog ini.

Serta jangan LUPA menonton ASTRO Saluran 502 - Bernama F.Y.I Ahad 11 December 2011 Jam 10.30mlm Topik " Pelaburan EMAS"


Inga EMas Ingat POKLI

0 Komen:

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP