JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

26 November 2009

Hari Raya Korban

Assalamualaikum...
Sempena Menyambut Hari Raya Korban,  Pokli sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Kepada agen-agen dan pembaca blog,pokli menggalakkan kita terlibat sama dalam Ibadah Korban Lembu.....Sama ada kita turut sama korbankan masa...tenaga...wang ringgit untuk sama-sama sembelih lembu esok hari...

Tapi Raya kali ini pokli terpaksa berhari raya di Seremban. Esok pokli solat hari raya di Surau Vision Homes, Seremban 2. dan selepas itu terlibat sama menumbangkan 3 ekor lembu dan 1 ekor kambing.........



Kalau kita ingat kisah Nabi Ibrahim a.s di arahkan oleh Allah untuk menyembelih anaknya Nabi Ismail a.s....so kalau seorang nabi pun sanggup ikut perintah Allah...manakan kita hanya manusia biasa.....marilah sama-sama kita keluarkan WANG untuk menyertai ibadah korban ini...Insya Allah kalau kita keluarkan duit untuk korban lembu....Allah akan ganti dengan Berganda-ganda-ganda...berlimpah-limpah-limpah.....rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka...percayalah

janganlah kita takut untuk bersedekah....membayar zakat......kerana....itulah baja untuk menyuburkan rezeki kita....dan turut menyucikan HARTA pencarian kita..


Emas..emas jugak.....tapi Sedekah...Zakat....kena bagi lebih-lebih....

p/s-sapa2 yang berkesempatan esok boleh beraya di rumah pokli di seremban......wife pokli masak nasi minyak hujan panas + ayam masak merah menyala......
call dulu tau sebelum datang....

Ingat Emas Ingat Pokli

Welcome On Board PWM

1) Seremban / Senawang / Jelebu / Tampin / Rasah / Sikamat / Batu Kikir
Maznida Shahila Bt Mat Salleh
012-6793636
06-496 1206
shahila09@yahoo.com.my

2) Sarawak /Kuching / Petra Jaya
Siti Rafizah Binti Mohd Kasiran
017-8085814
082-411990
iza227@yahoo.com
http://www.rafizah.com/

Read more...

23 November 2009

5 RAHSIA (Sumber Internet)

Ingat 5 Rahsia Ini Sampai Bila-bila!


Pokli akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang yang tidak akan menjadi kaya... dan bagaimana anda tidak menjadi salah salah seorang daripada mereka.

.
Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti mereka. Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya.

Konsepnya cukup mudah tapi itulah hakikatnya.

Selepas mengetahui 5 sebab ini, hidup saya mula berubah. Dan sekarang giliran anda pula. Berikut adalah 5 sebab mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!

.Sebab #1 : Menunggu Untuk Bermula

Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi, pada masa yang sama, mereka sanggup menunggu untuk mula melangkah ke arah kejayaan. Nampakkah anda masalahnya disini?

Lagi lama anda menunggu untuk bermula, lama lagi untuk anda menjana wang, kejayaan dan gaya hidup yang anda mahukan. Ramai orang yang menunggu sehingga semuanya sempurna sebelum mereka bertindak. Oleh sebab itu, mereka tidak akan bergerak dan tidak akan mendapat ganjarannya.

Tiada perlumbaan yang akan dimenangi (atau diakhiri) oleh seseorang yang tidak melepasi garis permulaaan. Jangan menunggu untuk bertindak. Mulakan hari ini dengan melangkah ke arah kejayaan.

.~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~=~=~=~=
Sebab #2 : Ilmu Kewangan Yang Teruk

Kunci kekayaan terletak kepada pemahaman tentang aset dan liabiliti. Perbezaannya saya ringkaskan disini: Aset adalah sesuatu yang masukkan duit ke poket anda. Hutang pula ialah sesuatu yang keluarkan duit dari poket anda.

Aset : Wang masuk

Liabiliti: Wang keluar
.

Ramai orang yang berfikir bahawa rumah, kereta dan harta benda adalah aset mereka. Tetapi, yang sebenarnya ialah hampir semuanya menyebabkan anda keluarkan wang dari poket anda. Mereka MAHUKAN wang daripada anda. Mereka tidak BERIKAN anda wang.

Oleh itu, daripada definisi diatas, semuanya itu adalah liabiliti = hutang!

Bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan. Hanya terdapat satu cara untuk anda lakukannya. Dan ianya membawa kita kepada...

Sebab #3 : Fokus kepada pendapatan aktif daripada pasif

Salah seorang jutawan yang saya kenali pernah memberi nasihat dengan selamba. Beliau berkata "Jika anda tidak buat duit semasa tidur, anda tidak akan kaya."

Pendapatan aktif adalah gaji yang anda dapat daripada bekerja. Anda bekerja sejam dan mendapat bayaran untuk sejam bekerja dan sampai di situ sahaja.


Pendapatan pasif ialah anda bekerja sekali sahaja tetapi terus mendapat bayaran tanpa putus daripada kerja yang tidak lagi anda lakukan. Dengan membuat pelaburan atau mencipta aset sebenar yang memberikan pendapatan pasif kepada anda adalah tiket untuk anda menuju kekayaan....mcm beli EMAS...Hartanah..ASB...

Sebab #4 : Tidak faham atau tidak gunakan sistem menjana duit (mesin cetak wang)

Sistem buat duit ialah sesuatu aktiviti yang boleh buat duit untuk anda tanpa perlu kerja. Dengan lain perkataan, ianya satu sistem yang buat duit secara automatik.

Aset yang sebenar hanyalah satu sistem atau yang berkait dengannya. Selepas anda mencipta atau gunakan satu sistem buat duit,tiada had berapa banyak duit yang boleh anda perolehi. Dengan menjadi pakar kepada sistem duit akan membawa kekayaan diluar dugaan anda.

Sebab #5 : Tidak cukup sabar dan tiada keazaman

Untuk menamatkan apa juga perlumbaan, anda mesti memecut daripada garisan permulaan dan mengikut terus sehingga ke garisan penamat.

Ramai orang yang mencipta kegagalan mereka samada tidak bermula langsung atau tidak tamatkan, atau kedua-duanya sekali.

Untuk menjana kekayaan, berjaya dan hidup bahagia anda mestilah mempunyai kesabaran dan keazaman untuk tiba ke garisan penamat. Anda bukan sahaja perlu bermula,tetapi mesti tabah mengharungi semuanya.

Bunyinya mungkin sudah jelas, tetapi ianya masih menjadi punca kegagalan sesorang.

Sebab itulah jika anda sanggup menyertai 5 peratus mereka yang mengikut 5 perkara diatas, anda mempunyai peluang yang besar untuk menempa kejayaan dan kemewahan.

Ianya cukup mudah... anda perlu membuat keputusan untuk mengikut perkara di atas dan lihat perubahan pada hidup anda nanti. Tetapi, jika tidak, seperti kebanyakan orang lain anda tetap seperti sekarang, sama seperti dulu. Inilah masanya untuk anda membuat keputusan.


So...jom kita tambah Kolum ASET......TAMBAH Pasif Income Seperti EMAS PELABURAN

Ingat Emas Ingat Pokli

------Welcome on Board PWM

1) Subang Jaya/Shah Alam/Puchong/Kinrara/Sunway
 Pn Raziah Abdul Razak
019-209 7553
raziah46@gmail.com
zazazu@streamyx.com

2) Seremban / Rembau / Ampangan / Sikamat / Paroi / Senawang
En Mahadzir Imri Bin Ab. Malek
019-2282 994
imri28@yahoo.com

Read more...

22 November 2009

Hantaran Perkahwinan

Sekarang ni musim cuti sekolah...dan Jumaat ni dah raya haji....so ramai yang akan menempuh alam perkahwinan...apa untuk hantaran kita guna Dinar atau jonkong emas sebagai duit hantaran seperti di bawah... Cantikkan? Berkilau-kilau....Baru ada kelaaassssssssssss

So, sapa yang akan berkahwin dapatkan dinar atau jongkong emas sekarang....kalau bagi duit habis...dan berapa nilainya bila anak  dah tiga...............TAPI kalau bagi emas.....insyaAllah nilainya akan naik. Masa Pokli tahun 2000 dulu, harga emas baru RM36 tapi sekarang...berapa? Pergi tengok kat Habib atau Poh Kong dah RM140 ++, belum masuk upah....


Layan gambar hantaran di bawah.........



Hantaran 10 keping 20 gm




Hantaran 10 keping 1 dinar



Hantaran Goldbar 100 gm, 50gm dan 10 keping 20 gm

Read more...

20 November 2009

Sesi Kelas Pelaburan Emas Bersama Pokli

Assalamualaikum....
Alhamdullilah...Pokli dah selesai semua seminar pelaburan emas bersama Public Gold dan Jutawanemas.Sepanjang berlangsungnya RoadShow....penat giler...tiap2 minggu akan ada seminar...Kelantan, Terengganu, Kuantan,Melaka, Seremban, Johor,  Ipoh dan Paka. Belah Utara Pokli tak pergi.....sebab minggu ni rasanya nak spend masa dengan family...minggu depan nak balik Raya Haji pulak...
Penat tu memang penat...tetapi akan hilang bila melihat silauan emas...berkilau-kilau...dan duit pun masyukk...Alhamdulillah.

Pokli bukannya apa....Pokli nak memberi kesedaran kepada orang ramai tentang pentingnya pelaburan...tak kiralah emas atau hartanah. Antara emas dan hartanah, masing-masing ada kelebihannya.....Pokli dah lalui semuanya.....nak cepat...pilihlah untuk melabur dalam EMAS .... kalau nak every month ada passive income, pilihlah hartanah. Dua-dua untung......harga sentiasa naik.

Kalau kita lihat sepanjang tempoh dua minggu...trend harga emas menaik jer....Isnin minggu lepas, bila stok Pokli tinggal satu, ingat nak hold dulu beli stok.....tapi tengok harga makin naik, jadi Pokli tambah lagi stok pada hari Ahad lepas(masa tu harga sekitar USD 1118)....tup-tup hari Isnin Pokli tengok harga dah naik disekitar USD1130 ..nasib baik beli...terima kasih pada wife Pokli...dia yang suruh Pokli beli hari Ahad tu. Itu pentingnya antara suami isteri perlu ada kerjasama dan saling memberi sokongan...barulah berkat dalam mencari rezeki.

Jadi, bila orang tanya Pokli, bila masa yang sesuai nak beli emas....Pokli bleh katakan di sini...beli masa ada duit....sebab kalau kita asyik tunggu bila harga nak turun....harga semakin naik...tak turun-turun.
Masa Raya yang lepas...duit raya anak-anak semua Pokli beli 1 dinar seorang...masa tu harga baru RM492.... tapi harga hari ini dah RM570...cuba Pokli simpan 10 tahun lagi....bayangkan masa...berapa nilai 1 dinar tersebut......Pokli bukannya apa...semua untuk simpanan anak2....cuba kalau simpan duit....kalau tahun ni nilainya RM500....10 tahun yang akan datang...berapa nilainya???  Anda kiralah sendiri....Tapi jangan lupa zakat tahu...bila dah cukup haul....barulah berkat rezeki kita...

InsyaAllah...lepas Raya nanti (Disember), Pokli akan adakan kelas pelaburan emas dan juga TT emas. Tempat dan tarikh akan ditentukan kemudian. Mungkin di Putrajaya atau Seremban. Pokli akan maklumkan kemudian. Mungkin di dalam kelas ini, kita boleh buat sesi mengenali potensi diri melalui tarikh lahir, macam mana nak melabur dalam emas dan macam-macam lagi.

Jumpa nanti...........

Read more...

16 November 2009

Public Fine Gold International

Salam


apa khabar? seronok tengok harga EMAS naik setiap hari....semoga malam-malam anda di susuli dengan membaca ebook, membaca blog, membaca buku tentang pelaburan emas & melihat/monitor pergerakan harga EMAS.Sebenarnya memang seronok kita berniaga + melabur dalam emas ni.....sambil2 kita melabur... sama2 berkongsi UNTUNG...pembeli Untung...Peniaga/Agen Untung.....semua org merasakan keuntungan...seronok rasanya kita dijadikan Allah tidak sia-sia....
I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives


Tapi kena HATI-HATI untuk mengelakkan KEUNTUNGAN anda Lebur sekelip MATA.

Cuma hari ini pokli nak high light sedikit atas apa yg berlaku 1-2 minggu ini.Kalau korang perasan ada 2 orang telah di terminate / dilucutkan jawatan sebagai AGEN Public Gold.Ramai agen2 PWM call nak tanya apa problem? jawapan pokli senang jer

1) Jangan Ambil Duit/Emas Orang
2) Jangan Bagi Janji Pada Orang
3) Jangan Bagi HARAPAN anda boleh bantu ROLLING duit/emas orang

kalau anda nak berjaya anda kena buat sendiri...anda kena rasai sendiri....kalau nak rasa seronok melabur emas kena BELI dan SIMPAN sendiri.....jangan HARAPkan orang lain toloooooooooooogggggggg berniaga/rolling untuk anda..........nanti anda yang akan MERANA/KECIWA

so pokli ingin memberi nasihat dan kongsi....Untuk berjaya dalam pelaburan EMAS ini kita kena Ada

1) Ilmu / Maklumat - Ebook, Blog, Buku, Internet
2) Orang yang Berjaya-Pokli, Agen2 PWM
3) Mentor/Guru/Sifu/Mahaguru - Pokli, Jutawanemas.com
4) Sistem yang sudah berjaya (Harga online di publicgold.com.my,publicdinar.com, SMS, Branch Franchais System, Sistem Pemberian Komisen)

Kepada agen-agen PWM....satu lagi pokli nak kongsi
kalau boleh mulai sekarang kita FOCUS kepada Perniagaan Emas PUBLIC GOLD

lupakan berkenaan EMAS Terpakai, Emas Buruk, Emas second hand, barang KEMAS, dan EMAS-EMAS yang lain.

bukan apa Pokli takut/risau anda TERTIPU...mana la tahu ada orang2 yg berniat JAHAT nak tolak barang-barang yang PALSU/FAKE/CURI/SCAM

so.....semoga berhati-hati.....BUAT apa yang Anda TAHU & FAHAM jer.......



Harga Public Gold akan masuk Surat Khabar - harian metro setiap HARI....

Lagi Banyak Iklan-Iklan di Seluruh MALAYSIA


Iklan Ibarat MAGNET DUIT - orang tengok...nak AMBIL tahu...terus....MELABUR dalam EMAS

Kalau Nak Letak Iklan kat Rumah/Premis anda Pun Boleh


Artis Pun Tolong Promosi Dinar + Public Gold (Rohana Jalil tengah possing dengan EMAS POKLI)



Model PWM tengah berposing dengan Emas-Emas Public Gold


Cun tak EMAS nih?...eh silap....MAS nih...


Jom la abang & kakak tambah kolum aset

Tulen Bang!!!! 999.9 nih....


Welcome On Board PWM harini kepada

1) Melaka Bandaraya Bersejarah/Batu Berendam

En Sha'ari Bin Abdullah
http://www.emastulen.com/
shaariabdullah@gmail.com
012-6055087

2) Senawang/Seremban/Tampin/Rembau

En Aziz Ishak
012-271 0579
aaziz_20@yahoo.com.my


mcm "Nike" kata

Just DO It

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

11 November 2009

Uji Minda



Uji Minda Anda.Rasa-rasa la duit banyak ni berapa Kilo Emas boleh beli?

Perkhidmatan
Jual, Beli EMAS (Public Gold & Public Dinar Pada harga semasa)
Lantik Agen Public Gold
berminat call / sms
019-66 450 66
dapatkan Emas dengan Agen-agen PWM berdekatan anda

Welcome on Board PWM

1)Putrajaya/Parcel E/ Sungai Merab / Bangi
En Roslan
019-2620015

2)Selayang/Gombak/Jalan Ipoh/Kepong
En Abd Aziz
012-371 2566

3) Dato' Keramat/Setapak/Wangsa Maju
Pn Huzalifah Bt Mohd Husain
019-242 9622
014-6222 852
http://huza2u.blogspot.com/
huzret@yahoo.com

4)Kota Damansara/ Damansara / Pinggiran Subang/PJ
Cikgu Asrul Effendi
017-633 6016
asrulasmah@gmail.com

5)Subang Jaya/Balakong/Alam Damai/Hulu Langat/Sg.Long/Gua Musang
En Mohammad Razis Daud
012-243 8420
m.razisdd@gmail.com
http://www.goldex.com.my/
 
6)MIRI / SARAWAK / BRUNEI
En Wan Alimi Wan Zakaria
017-9136983
wan.alimi@yahoo.com

7) Johor Bharu/Taman Pelangi/Skudai
En. Hamzah Shahrom
013-7765 665
h_shah48@yahoo.com

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

09 November 2009

Seminar Perniagaan EMAS - Paka Terengganu

Minggu ni rasa macam nak pergi bercuti-cuti di Paka Residence Resort......bawak anak-anak & keluarga berjalan dan makan angin.....walaupun sekarang ni musim hujan.......

best jugak sambil2 pergi seminar.....boleh libatkan keluarga dalam perniagaan yang kita minat. kepada orang2 Pantai Timur....ni adalah seminar terakhir di sana tahun ini......

Jumpa saya di sana......Na na na na na na Terengganu kiterrrrr !!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 14.11.09 , 8pm-10.30pm  Paka Residence Resort


nanti boleh la jumpa kawan-kawan di Terengganu , Dungun, sebab dulu Pokli.com adalah pelajar sekolah menengah Tengku Intan Zaharah Dungun dan Asrama Yayasan Terengganu Dungun....Yahooo balikkk kampunggggggg jumpa di sana yerrrr
 
agen-agen pokli boleh bawak kawan-kawan anda sekali
 
nak datang boleh daftar nama kepada 019-6645066

Read more...

03 November 2009

My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams

Seminar Perniagaan Emas di Johor Bharu ( Ramai Jugak sampai Berdiri)



Cikgu Asrul & Isteri dari Pontian(jauh tu...sanggup turun JB kerana ILMU)




Batu Pahat


Batu Pahat- kehadiran boleh tahan juga..... anda bila lagi?

Sharing is Caring -Slide Presentation PWM-download di sini

-Slide Bagaimana Menjana Pendapatan Lumayan melalui Public Gold
http://www.box.net/shared/xg3vudfenm
-Peluang Perniagaan Emas
http://www.box.net/shared/f84861ilm8

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP