JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

16 November 2009

Public Fine Gold International

Salam


apa khabar? seronok tengok harga EMAS naik setiap hari....semoga malam-malam anda di susuli dengan membaca ebook, membaca blog, membaca buku tentang pelaburan emas & melihat/monitor pergerakan harga EMAS.Sebenarnya memang seronok kita berniaga + melabur dalam emas ni.....sambil2 kita melabur... sama2 berkongsi UNTUNG...pembeli Untung...Peniaga/Agen Untung.....semua org merasakan keuntungan...seronok rasanya kita dijadikan Allah tidak sia-sia....
I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives


Tapi kena HATI-HATI untuk mengelakkan KEUNTUNGAN anda Lebur sekelip MATA.

Cuma hari ini pokli nak high light sedikit atas apa yg berlaku 1-2 minggu ini.Kalau korang perasan ada 2 orang telah di terminate / dilucutkan jawatan sebagai AGEN Public Gold.Ramai agen2 PWM call nak tanya apa problem? jawapan pokli senang jer

1) Jangan Ambil Duit/Emas Orang
2) Jangan Bagi Janji Pada Orang
3) Jangan Bagi HARAPAN anda boleh bantu ROLLING duit/emas orang

kalau anda nak berjaya anda kena buat sendiri...anda kena rasai sendiri....kalau nak rasa seronok melabur emas kena BELI dan SIMPAN sendiri.....jangan HARAPkan orang lain toloooooooooooogggggggg berniaga/rolling untuk anda..........nanti anda yang akan MERANA/KECIWA

so pokli ingin memberi nasihat dan kongsi....Untuk berjaya dalam pelaburan EMAS ini kita kena Ada

1) Ilmu / Maklumat - Ebook, Blog, Buku, Internet
2) Orang yang Berjaya-Pokli, Agen2 PWM
3) Mentor/Guru/Sifu/Mahaguru - Pokli, Jutawanemas.com
4) Sistem yang sudah berjaya (Harga online di publicgold.com.my,publicdinar.com, SMS, Branch Franchais System, Sistem Pemberian Komisen)

Kepada agen-agen PWM....satu lagi pokli nak kongsi
kalau boleh mulai sekarang kita FOCUS kepada Perniagaan Emas PUBLIC GOLD

lupakan berkenaan EMAS Terpakai, Emas Buruk, Emas second hand, barang KEMAS, dan EMAS-EMAS yang lain.

bukan apa Pokli takut/risau anda TERTIPU...mana la tahu ada orang2 yg berniat JAHAT nak tolak barang-barang yang PALSU/FAKE/CURI/SCAM

so.....semoga berhati-hati.....BUAT apa yang Anda TAHU & FAHAM jer.......



Harga Public Gold akan masuk Surat Khabar - harian metro setiap HARI....

Lagi Banyak Iklan-Iklan di Seluruh MALAYSIA


Iklan Ibarat MAGNET DUIT - orang tengok...nak AMBIL tahu...terus....MELABUR dalam EMAS

Kalau Nak Letak Iklan kat Rumah/Premis anda Pun Boleh


Artis Pun Tolong Promosi Dinar + Public Gold (Rohana Jalil tengah possing dengan EMAS POKLI)



Model PWM tengah berposing dengan Emas-Emas Public Gold


Cun tak EMAS nih?...eh silap....MAS nih...


Jom la abang & kakak tambah kolum aset

Tulen Bang!!!! 999.9 nih....


Welcome On Board PWM harini kepada

1) Melaka Bandaraya Bersejarah/Batu Berendam

En Sha'ari Bin Abdullah
http://www.emastulen.com/
shaariabdullah@gmail.com
012-6055087

2) Senawang/Seremban/Tampin/Rembau

En Aziz Ishak
012-271 0579
aaziz_20@yahoo.com.my


mcm "Nike" kata

Just DO It

Ingat Emas Ingat Pokli

10 Komen:

Wahyu Budiwa Rendra November 16, 2009 at 3:00 PM  

salam pok li. terima kasih tulis entri kali ni. saya selalu datang dan membaca ;) akhir2 ni, dah ramai bicara tentang pelaburan emas.

Azman November 17, 2009 at 7:41 PM  

aku memula dulu ada perasaan tamak, nak berjinak-jinak dengan barangan kemas terpakai. tapi bila aku pikir-pikir balik, ilmu aku sebenarnya masih cetek lagi dalam dunia emas nih. jadi sekarang aku concentrate pada emas public gold aje. jadi kepada sesiapa yang berada di area klang/banting/dengkil dan lain2 call 019640 2315 atau ym id: jeman_hicky. atau gtalk id: goldjeman. untuk membeli emas PG

Pokli.com November 18, 2009 at 5:36 PM  

yezzaaaa...sapa2 nak beli emas boleh call azman...ciannn dia x de sales.....:-)

support en azman nih

anda pun boleh lock harga malam2

emas usang/2nd/terpakai/buruk mmg best...tapi takut kena tipu....habis mcm tu je duit sbb dapat EMAS yg bukan emas (Tembaga)

Pokli.com November 18, 2009 at 5:37 PM  

salam wahyu
selamat membaca.....
jom tambah kolum aset

Azman November 18, 2009 at 10:24 PM  

betul tu...sale aku baru je 120k. marilah support aku yang slow ini, belilah dari aku. huhuhuhu

Pokli.com November 19, 2009 at 1:51 PM  

cian ke MAN....apa kata korang pakat beli dengan AZMAN walaupun dia duduk di dengkil
confirm dia boleh hantar seluruh MALAYSIA>...

www.gold2rich.com November 19, 2009 at 2:57 PM  

alahai man..120k banyak tuh...tahniah man...

akak pon slow bulan nih...macam2 propa pasal emas PG. Bende elok tak nak, takut kena tipu. Benda tak elok semua pakat dok kejar...donia akhir zaman ....akak tak kisah dek, emas tak laku pon harga/nilai tetap naik..akak juga yang kaya..orang lain tak nak kaya agaknya...akak nak kaya, boleh kita bantu orang susah dengan bayar zakat dan sedekah....kan kan kan pokli kan?

Azman November 19, 2009 at 6:52 PM  

tu la pasal, orang kita ni(melayu) kalau dengar tentang keuntungan yang merapu-rapu, yang tak payah kerja dan usaha tapi dapat duit, cepat2 je invest,siap pinjam duit mak bapak,pinjam along. tapi bila kita cakap tentang pelaburan emas,invest untuk jangka masa panjang. terus buat2 macam malas nak dengar.
siap bagi alasan ,rugi sebab bayar zakatlah, lambat untung lah dan macam2 lagi.
hmmmmm....sengal2 badan je bila aku kena dengan orang yang macam tu. paling tak best bila orang pertikaikan tentang zakat. yang beragama islam pulak tu yang cakap camtu...sighhhhh!

Pokli.com November 22, 2009 at 11:26 PM  

ye betul...FOCUS.....

tak per....buang cas-cas negetif...tinggalkan orang2 yg tidak berminat dgn pelaburan emas....lagipun ramai lagi di luar sana yg masih berminat dgn pelaburan emas nih..kan?

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP