JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

25 April 2013

untung 5.3% dalam Emas bila pasaran aktif turun naik

assalamualaikum w.b.t


Saya harap anda semua seronok bila harga emas turun kan dan bergerak2 aktif......hehehe ni saya nak share skit pengalaman bila harga emas menjunam turun...ramai yg ambik peluang untuk membeli emas.....terutamanya di Asia ni mmg ramai minat memilih pelaburan emas dan perak samada untuk keuntungan short term atau long term........pilihan atas kepakaran & ilmu yg anda miliki serta pengalaman dalam bidang harga dan bantuan mentor dalam pelaburan ini


okla pokli nak share CASE Study 


kita tengok harga emas pada 16 April 2013 hari Selasa jam 9:15 pagi.......tgk harga berapa? (masuk sini) 
sebelum beli kena daftar dulu...jgn lupa letak nama Pokli Wealth Management sebagai introducer PG code PG000079


#RM71,245.00 ok kita decide beli la



katakan anda mempunyai modal untuk membeli jongkong emas bersaiz besar iaitu 500g atau 250g kerana susut nilai jual beli (spread) cuma 4.5% ......bergantung pada strategi dan budget anda



jom kita kira sama2 yer hasil keuntungan simpan emas dalam masa singkat......(tapi perkara ini bukan tiap2 hari.....saya bagi sebagai contoh dan panduan kepada pelabur pelabur tegar...selalunya mereka yg pernah datang jumpa saya insha allah saya akan ajar...tapi kalau x pernah belajar boleh mari jumpa saya....hehehehe )

ok...kita simpan emas katakan hingga ke saat blog ini saya tulis......jam 10.26 malam 25 april 2013 harga emas seperti dibawah

so sekarang harga emas 500g adalah RM77 437.00

ok kita buat kiraan untung rugi....

kita sama2 order emas Public Gold 500g =RM71,245.00

sebagai pengedar public gold anda akan dapat rebet belian 1% secara automatik jadi pengedar....tak mau jadi pengedar pun xpe....cuma kalau jadi pengedar anda dapat komisen 1% = RM712.45 (untung beli emas)

Pada hari ini kita pun set matlamat untuk jual balik emas tu kepada Public Gold yang mempunyai 18 cawangan seluruh malaysia.. klik sini 
kita jual balik sebab untuk mendapat keuntungan...lock di sini...untung simpan emas merasa apabila kita JUAL

so sebagai pelabur Pihak Public Gold akan terima balik dengan harga belian iaitu PG Buy kalau tengok harga di atas...harga PG buy 500g adalah RM73,952.00
apabila kita jual balik kepada pihak Public GOLD mereka akan beli balik dengan harga semasa dan boleh lock emas 24jam di website utk jual balik (klik sini)

So keuntungan simpan emas adalah

Harga Jual pada 25/4 tolak (-) Harga Beli pada 16/4
RM73,952.00 - RM71,245.00 = RM+  2,707.00 (keuntungan kenaikan harga emas capital gain)

Masa beli dapat komisen 1% dari RM71,245.00          =+ RM712.00
Masa Jual Pun dapat komisen 0.5% =RM73,952.00  =+ RM369.79 

so keuntungan seorang pelabur dan pengedar Public Gold adalah          

 RM2,707.00RM712.00RM369.79  =RM3,788.76

Modal yang digunakan RM71,245 dan meraih keuntungan RM3,788.76 bersamaan 5.3% dalam masa 10 hari...


"alhamdulillah rezeki trader "
dan dah dapat untung tu boleh sedekah 1000g silver buat anak.....


Okla ini adalah "contoh"strategi.......maybe anda boleh contact saya untuk belajar atas jumpa saya di seminar Public Gold pada hujung minggu ini....tgk jadual di bawah
Ingat Emas Ingat Pokli
019-6645066
whatsapp, wechat, viber

sharing is caring

Read more...

23 April 2013

Bangsa Asing Shopping Semasa Harga Emas jatuh


Assalamualaikum w.b.t Sahabat2 Blog Pokli,


Inilah suasana bila harga emas mengalami penurunan yang agak drastik..dekat2 ...13.39% harga emas dunia turun sejak 1 bulan

Bukan soal wahhh byknya org membeli emas ketika harga emas hampir menyamai tahun 2010.... Tapi persoalannya adalah mengapa BANGSA ASING LEBIH CELIK EMAS BERBANDING KITA....?????

Sy tinggalkan soalan ini agar anda boleh berfikir sejenak..????  

semua orang berebut2 nak memiliki emas sehingga stok pun makin kurang di pasaran 



Anda ingin Ketahui Rahsia Elmu Emas dan kenalpasti Tindakan dengan berbicara secara terbuka dalam Seminar bersama Saya (tgk gambar)

Seminar ini cenderung kepada didikan dan perbincangan Rahsia Ilmu Emas iaitu kenapa penting sangat menyimpan Emas. Kemudian disusuli dengan susunan Strategi Tindakan bagi keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda dijempuit hadir seminar ini.

Boleh Mendaftar dengan Tel / Whatsapp / Viber : 019-6645066
maklumat lanjut www.pokli.com

Read more...

18 April 2013

harga emas jatuh banyak


Assalamualaikum w.b.t.

Wow! harga emas jatuh banyak? dekat 13.86%

 Apa nak buat?


Jawapannya, beli stok emas fizikal sementara stok masih ada.
Untuk pengetahuan anda stok emas fizikal di bank-bank kebanyakannya dah tiada!

kijang tinggal kertas jer

Saya mendapat sms dari rakan-rakan yang pergi ke bank, mereka memaklumkan kepada saya stok emas fizikal habis.
Orang berpusu-pusu membeli emas fizikal kerana harganya jatuh banyak.


Jadi, apabila harga emas jatuh banyak, beli emas fizikal. Simpan emas sebagai aset @ harta anda.

Jangan ingat bila harga emas jatuh teruk maka orang takut untuk membeli emas. Ini adalah masa memborong emas!
 

Soalan: Bilakah masa terbaik untuk membeli aset @ harta? Sudah tentu bila harga aset tersebut jatuh.

Bagi mereka yang membeli emas untuk keuntungan pelaburan, mungkin akan rasa resah sebab harga emas jatuh, jadi kena tunggu lagi. Bagi mereka yang membeli emas sebagai aset@ harta. Memang mereka akan senyum. It’s all about mind setting!


punca harga emas jatuh
1. Tindakan cyprus menjual 13.9 tan rizab emas milik negara nya utk dana suntikan pemulihan ekonomi semasa.

2. Tindakan para pelabur jangka pendek (trader) ekoran Kebimbangan selepas menyaksikan tindakan Goldman Sachs menurunkan paras harga ramalan prestasi PURATA harga emas bagi tahun 2013.
3. Tindakan para pelabur yang menjualkan pegangan ekuiti dalam pelaburan dan membeli Bond sebagai langkah menyelamatkan nilai Dollar dari terus merudum ekoran laporan mengenai sentimen pengguna yang buruk pada 12 april 2013 yang lalu.

4. MASA MEMBORONG




nak order emas terus boleh masuk web ini yer
http://www.publicgold.com.my/referral/PG000079/65191

jumpa saya malam ni di Public GOLD ampang

98A- Lorong Memanda 2
Ampang Point
sebelah Ampang Point....Habib Jewel & Gulatis

019-6645066

Read more...

03 April 2013

Dapatkan Harian Metro Harini 3/4/2013 sempena PEMBUBARAN PARLIMEN 2013

Assalamualaikum w.b.t


saya nak bagitau tuan tuan dan puan puan boleh dapatkan naskah harian metro harini rabu 3 april 2013 utk melihat jadual seminar pelaburan emas & perak bersama Publi GOLD di seluruh malaysia


Jadual seminar saya akan di adakan di beberapa tempat seperti Seremban, Rompin Pahang, Ampang , Sg Buluh , Rawang & kajang

Kemasukan ke seminar ini adalah percuma...untuk mendaftar boleh sms kepada saya nama dan tempat seminar, Jumlah kehadiran contohnya sms kepada 019 6645066 : Nama Hasnizam Muda , Rompin 13 April, 2 orang

Saya akan berkongsi ILMU-ILMU berkaitan dengan pelaburan emas & perak
rahsia kaya dan berjaya jana income 6 angka setahun
pelaburan emas yg sesuai dipilih
pilhan pelabur2 yg popular di malaysia
menjadi pelabur yang bijak & untung
asas2 melihat harga emas & perak
soalan & jawapan...
sila sediakan soalan utk kita sama2 berkongsi

ingat emas ingat POKLI

p/s- pilihan raya dah nak dekat.......selamat mengundi

boleh tgk pembubaran parlimen oleh Dato Seri Najib Tun Razak di youtube
http://www.youtube.com/watch?v=Mbqjz5izglg&feature=share

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP