JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

08 January 2018

Azam 2018 & Perkembangan terkini

Assalamualaikum wbt

maafkan saya lebih 3bulan saya tak upload cerita kat blog....maklum banyak aktif kat facebook & IG...jadi blog ni agak bersawang..jadi harini saya kuatkan semangat untuk menulis dan menyambung cerita-cerita jurnal kehidupan pelaburan emas, perak, hartanah, pengurusan kewangan dan terbaru saya tengah menguruskan "badan"......hehehe ingat uruskan apa......atau kata lain weight management......


kalau tgk blog saya bulan sembilan 2017...badan saya agak berisi......mmg berisi pun..maklum la.....hati senang....happy.....kadang2 banyak masalah pun makan jgk....stress pun makan.....x stress lagi la makan....bole katakan makan..makan...makan.....adoiii...nak salahkan diri sendiri pun mmg boleh jgk...rasa maca aku ni dilahirkan gemuk sejak kecik agaknya....berat saya 160kg...jgn kecoh2 yer...segan saya.....tapi dalam minda mmg berazam untuk turunkan berat badan sampai 70kg.......tapi asyik tak jumpa formulanya....jadi kesempatan ini saya nak share bagaimana saya nak uruskan badan saya...seperti mana saya uruskan kewangan dan pelaburan saya pada tahun2 yg lepas....akibat busy menguruskan kewangan / wealth sampai terabai health...tak boleh jugak jadi macam tu...maybe dalam minda saya ingat susah sebenarnya nak kurus...nak turun 1kg...5 kg pun agak susah kan.....tapi apabila saya tak tulis blog tu sebenarnya saya sedang sibuk mendalami ilmu baru.....buat secara istiqamah..maafkan saya yer....sebab ada orang PM saya pokli kenapa tak update blog?



sebenarnya sejak 3 bulan saya tak update blog.....saya telah berjaya menurunkan badan saya sebanyak 25 kilogram........ok tak??? dari 160kg...turun sehingga 135kg..... bagi saya ok la kot....tapi kalau orang lain tak tahu la...sebab nak turun berat tu mmg sgt susah la pada saya...dan yang best tu...bila orang rumah saya tengok berat saya turun 10kg...terus dia tak tahan dan test jgk formula saya....berjaya turunkan 10kg jgk berat dia....heheheehehe alhamdulillah syukur

nak tahu ke caranya......insha allah....bila ada ilmu saya suka berkongsi...sambil2 kongsi....ilmu ini untuk saya baca balik dah kena istiqamah.........diet yang saya buat takde la berat mana.......kira sayaa cari ilmu ini pada tahun 2017..alhamdulillah Allah dah makbulkan dan jumpa formula luar biasa....jadi untuk sebagai tanda syukur alhamdulillah saya nak share caranya
dalam masa sebulan saya cuma follow je jadual produk makanan tanpa perlu excercise...maklumla berat 160kg....ko ingat senang ke nak berlari..angkat barang...mengahhh..penat....berpeluh tu.....tapi bila saya follow je saya dapat turunkan 10kg(oct).......lagi 1 bulan saya turun 8 kg(nov)......dan bulan ketiga turun ke 7kg (dec)....jadikan terkini hit utk 135kg.......berat saya.....

Alhamdulillah saya ikut plan pemakanan seimbang ada harapan untuk turunkan berat bada!!!! dan mula2 agak terbaik sebab saya tak perlu bersenam.....tapi jika saya bersenam lagi banyak la kilogram yang boleh turun sebenarnya....wowowowowo...tapi penat skit laa....saya biasa buat kerja rutin harian la hantar anak ke sekolah....hantar wife....dan buat kerja2 di wisma pokli......

cara makanan kita cuma ganti breakfast dan lunch dgn protein shake....saya makan roti thosai rawa atau roti pitam telur/ayam.....dinner dah boleh makan nasi seperti biasa....dan sebaliknya...kalau makan tengah hari...malam saya cuma makan protein shake....tapi yang best tu tak lapar....x menggulupur nak makan makan..ketagih...kalau dulu saya nak makan dan menggigil je nak makan....hehehehe...kadang2 kena perabis makanan anak2....selain itu saya pun ada ambik healthy snack dan coklat snack...Jadi jika ikut jadual makan tu...kita akan kenyang sepanjang hari menyebabkan kita boleh turunkan berat badan secara kosisten dan selamat.....

Sebab formula turun berat badan...ikut pakar cakap.....excercise cuma bantu 20% dan 80% semua adalah dari makanan kita....jadi ramai yg pergi excercise atau gym tak berjaya turunkan berat badan sebab makan tak control...atau makan tak cukup khasiat dan nutrisi....teringat sifu saya kata FEED YOUR BODY FIRST...biasanya saya kenyangkan perut dan tengkuk dulu...ikut je selera nak makan apa..katakan arini nak makan nasi lemak..saya belasah je 2-3 bungkus...padahal tak bagus untuk badan.....kalau kita dah bagi makanan yang seimbang untuk badan...perut pun x kisah sbb badan dah bagi isyarat makan dah cukup berkhasiat....cewaaahhh...sembang macam pakar la pulak.....hehehehe padahal baru2 belahjar utk uruskan weight management...tapi ilmu yang saya dapat mmg saya tulis dan jurnalkan utk kegunaan di masa hadapan....boleh bagi manafaat pada orang lain pun OK jgk....maklum la.....sharing is caring.....hehehehe


Sistem yang saya amalkan ini fokus kepada turunkan berat dengan turunkan lemakk dan kuatkan otot....bila otot semakin kuat....lebih cepat bakar lemak...

kami ada komuniti dalam fb dan whatsapp yang sentiasa membantu ahli2 berkenaan tips weight management loss, pemakanan.

dalam pakej lengkap dengan protein shake, detoks power yang boleh buang toksin keseluruhan badan hingga ke tahap sel , tapi bukan yang cirit birit sakit perut..Lepas tu energy drink dan healthy snack.

pada sesiapa yang berminat nak belajar....tambah2 ilmu...coaching pasal weight management boleh la PM saya di whatsapp 019-6645066 atau http://pokli.wasap.my

insya Allah saya boleh membantu yang termampu...tahniah kepada Pn Hafizah dan Pn Normaziah yang percaya pada saya dan tgh istiqamah utk ubah impian 2018 azam turunkan berat badan menjadi kenyataan.....

selain tu.....emas macam biasa saya buat......masih urusniaga dan follow harga turun naik sejak 2017 ini

kenaikan harga emas dalam masa setahun dalam naik 13.45%...okla....boleh lawan dividen ASB lagi....hehehehe...tahniah pada dealer2 dan pelanggan pokli wealth management.
berat emas kita nak tambah.....berat badan kita nak turun..jgn terbalik yer



alhamdulillah...bila kita sihat dan luar biasa kaya.......kita akan rasa satu perasaan untuk memberi manafaat kepada orang lain....kita boleh buat.....takkan orang lain tak boleh buat....rata2 tgk dalam fb/wasap semua orang tengah mengeluh...tapi kenapa sebahagian yang lain tengah happy???

semoga anda dapat capai impian 2018 ini dengan BERJAYA dan cemerlang.....

impian saya nak turun berat badan kepada 70kg...ada simpanan emas 3kg......
YES....1 can do IT


dari meja

Admin
Pokli.com
019-6645066







Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP