JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

31 December 2018

Selamat Datang 2019

Assalamualaikum wbt dan selamat menyambut tahun baru 2019


terima kasih kepada yang menyokong kami selama ini..pokli menulis blog sejak 2008 lagi....dah lebih kurang 10 tahun menulis blog.......dan makin laju sekarang ada fb dan IG....lagi uptodate
tak terkejor yoppp

tapi alhamdulillah perkembangan 2018 yang agak mencabar dan memberi semngat untuk bertahan dalam bidang pelaburan emas ini...

banyak yang kita boleh tengok dalam setahun ni
...ada macam perkara yang berlaku espesicially harga emas yang bergerak naik turun

kalau tengok 10 tahun lepas ada la peningkatan harga emas sebanyak 45.78%..kiranya average kita simpan ada kenaikan 4.578% setahun.......ok la dari takde......harga emas menjunam ganas sejak 2012..masa tu geng2 skim cepat kaya bersandarkan emas mendorong permintaan emas turun dan mereka kurang percara pasal emas dan byk pelabur2 emas jual..tu yang harga turun banyak...lebih kurang 32%+-.....huhuhuhuhu....mesti mereka yang simpan emas terpaksa sabar dengan kerenah emas yang turun dan bertahan utk jangka masa panjang..

kalau tengok harga emas sama je 5 tahun lepas...turun naik macam ombak di lautan biru...nampak macam tenang tapi bila masuk dalam laut baru tahu macam mana arus dia......best ke simpan emas?? adoiiiiii kalau tanya pendapat saya..simpan duit RM10k dah lama abis...hehehehhe..cepat abis...tapi simpan emas nilai rm10k 5 tahun dulu masih boleh bertahan tak jual2.....begitu la ramai kawan2 pokli yang simpan emas kongsi pengalaman beliau..emas ni bertahan lama..kekal kekayaan ....

dari awal tahun 2018 hingga sekarang harga emas turun 1.1%....bertabah lah yer.......mesti ada orang compare simpan ASB dapat jugak dividen 6.5% + 1%.....wallahualam.....boleh ada 2- 2 instrument....2 -2 bakul pun kalau boleh kita penuhkan....baru la betul.........bukan compare yang mana bagus yang mana baik....kalau anda ada dua2...rasa takde masalah.......yang masalah bila fokus satu bakul tapi bila ada bakul yg koyak.....kita bermasalah....sabarla...mungkin ada hikmah

dalam masa 60 hari lepas memang best sapa yang dah start menyimpan emas...kenaikan lebih kurang 4.5%....okla tu....sapa nak tak happy...rasa seronok pun ada....

sama jugak dalam 30 hari lepas....harga emas naik 4.79%.....bulan ni ramai nak pakai duit anak nak sekolah..masuk asrama..nak kena bayar itu ini....jadi ada la profit mereka2 yang berkehendak........


ok kita berharap agar tahun 2019 kita mencapai lagi banyak lagi kejayaan dan ketenangan dalam hidup....tenang beribadah...tenang dalam kesihatan dan tidak stress

semoga terus maju tahun 2019 ini. majulah tanpa menyingkirkan orang lain, naiklah tinggi tanpa menjatuhkan orang lain dan berbahagialah tanpa menyakiti orang lain

semoga anda kaya dan berjaya dunia akhirat
Tujuan perniagaan adalah untuk kesenangan, bukan untuk kekayaan, mereka yang berniaga untuk menjadi kaya akan seringkali tiada kesenangan dan tidak cukup masa. Kesenangan tidak bermaksud kaya.
Abdul Rahman bin Auf ialah usahawan yang berniaga untuk kesenangan. Senang untuk solat berjemaah, senang untuk bersedekah, senang untuk beribadah dan senang untuk berjuang di jalan Allah, tiada gangguan daripada majikan dan arahan pihak atasan, itulah tujuan perniagaan, untuk bebas dan senang bersama Allah!

10 dirham 1 world for sales.. YEAR END SALES
ada beberapa keping je lagi 10 dirham 1 world 29.75gram
sesuai untuk pembayaran zakat, sedekah , hadiah, mas kahwin, pelaburan, perniagaan
berminat nak milik 10 dirham boleh PM kami. harga offer akhir tahun RM99 sahaja...market RM155
dinar dan dirham
kejayaan milik kita tahun 2019
seronok dah dapat pakai seluar saiz 36....dulu saiz saya 52-54....huhuhuhuh 
alhamdulillah syukur allah bagi ilmu dah keluarga, kawan2 yang support
dah berjaya turunkan berat badan sebanyak 55kg......cuma nak tambah berat emas je skrg...hehehehe

semoga tahun 2019 anda makin sihat, FIT, Sado, dan bersemangat untuk teruskan hidup....jana kekayaan dalam emas dan hartanah
boleh keluar zakat dan sedekah banyak
dan yang paling penting dapat beri manafaat kepada masyarakat



0 Komen:

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP