JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

30 July 2009

Ilmu Emas Part 1 (KENAPA ANDA PERLU MENYIMPAN EMAS?)

Salam


Hari Yang Indah Ini Pokli Share dan ulangkaji balik pasal Ilmu Emas.....Kelas Ni sebenarnya kena Bayar tapi Pokli Kongsi Ilmu untuk membuka Minda Anda tentang KENAPA ANDA PERLU MENYIMPAN EMAS?



Emas/perak telah digunakan sebagai wang sejak 2600 tahun lalu....LAMA dah kan?

Manusia menghargai emas kerana:
1.Rupanya yang cantik
2.Ia tidak boleh dibinasakan
3.Ia mudah dibahagikan tanpa merosakkan nilainya
4.Ia sukar diperolehi
5.Bernilai

Sejarah wang kertas

Wang kertas pada mulanya adalah resit simpanan emas/perak. Tetapi lama kelamaan hubungan ini telah diputuskan. Wang kertas kini adalah wang fiat (tidak disandarkan kepada sesuatu yg bernilai


=



Gold certificate ini boleh ditukarkan kepada 1 dollar syiling emas


Yang Mana Satu Wang?






Atau



Emas memiliki ciri-ciri wang yang unggul.

1.Medium pertukaran yang diterima dunia
2.Mempunyai nilai intrinsik yang tersendiri
3.Wang tanpa sempadan
4.Tidak boleh dibinasakan
5.Mudah dibahagikan
6.Sukar diperolehi/ditiru
7.Price to weight ratio yang tinggi
8.Penyimpan nilai yang baik dalam jangka panjang


Kelemahan wang kertas

1. Bernilai kerana disokong kerajaan- jika tiada kerajaan maka tiada nilai (contoh Iraq)
2. Ada had sempadan
3. Tidak boleh menjadi penyimpan nilai yang baik kerana nilainya merosot dalam jangka masa panjang
4. Mudah rosak
5. Jika kemerosotan nilai terlalu tinggi, maka manusia akan menolak terus wang kertas berkenaan ( bukti sejarah: Wang pisang Jepun dan Wang kertas Dollar Zimbabwe)

Nilai wang kertas boleh dicetak sesuka hati menyebabkan ia kehilangan nilai.



Contohnya – di Zimbabwe duit tak dikira tapi ditimbang!





Membuat pelaburan emas di Malaysia

Terdapat 2 bentuk pelaburan emas yang terdapat di Malaysia iaitu:
1.Emas fizikal
2.Akaun simpanan emas.

Emas fizikal: Pilihan terbaik

1. Public Gold Gold Bar ( kebaikan: stock availability, boleh calar, goris, bengkok asalkan berat tak hilang)
2. Syiling Kijang Emas, UOB Gold Coin, Dinar Emas Kelantan dan Dinar Emas Public Gold
3. Akaun simpanan emas – Public Bank dan Maybank
Keuntungan menyimpan emas

1.Membeli pada harga rendah dan menjual pada harga tinggi (harga emas naik 25%-26% setahun dalam jangka panjang)
2.Menyimpan selama mungkin dan memajak apabila memerlukan wang


Keuntungan berniaga emas

1.Stok yang naik harga dalam jangka masa panjang. Tidak seperti perniagaan lain.
2.Sentiasa ada permintaan walaupun harga naik atau rendah
3.Tidak perlu bercerita panjang lebar. Orang tahu tentang emas.
4.Dengan strategi perniagaan yang betul, perniagaan emas sangat lumayan.
3.Boleh menambahkan keuntungan jika boleh berniaga emas (menjadi agen)


Soalan? Boleh Bincang di Sini...

Ingat Emas Ingat Pokli

Emas adalah Perniagaan

Read more...

28 July 2009

Power Of Networking

Salam

Arini pokli nak ulas kepentingan Power Of Networking.....Pokli dah belajar networking ni masa Mastery Money dgn Sifu KC See...Hemsem kan Sifu Pokli nih....Multi Millionare tuh..Good Luck Bro...
Pentingnya Networking kalau nak berjaya...Alhamdulillah Rangkaian Networking Pokli Sekarang Berkembang Setiap Hari....boleh dikatakan setiap Minggu ada yang mendaftar sebagai Agen!!! wah...Terima Kasih di atas sokongan anda terdapat Perniagaan Emas Ni....(sambil2 menyimpan boleh berniaga tuh..lagi dapat diskaun 1.5%)....$$$$$$$$

Kenapa perlunya NETWORKING??

Setiap orang ada kapasiti dan kekangan masing-masing....contohnya macam pokli...Kerja di Cyberjaya....Rumah Di Seremban 2.....tapi nak berniaga Emas di Seluruh Malaysia....takkan pokli nak Pos EMAS Public Gold Ke Kuching? Kota Kinabalu?Kelantan.... Maaf kepada Rakan-rakan pembaca blog di Sabah,Sarawak,Kelantan ....TAK de lagi cara selamat nak pos emas Public Gold ke seluruh malaysia kecuali orang perseorangan yang deliver emas tersebut....So Ini adalah peluang kepada Anda Pembaca blog (samada Silent Reader,Pasive Reader,Active Reader...dan semua reader2 lah...hehehe...) untuk menjadikan Bisness Emas ni sebagai Salah Satu RAHSIA kejayaan anda dalam menambahkan KOLUM ASET anda.....aset CAIR tuh........takde Kos Guaman, Kos Duti Setem, Kos Pembaikan/Buruh Kasar.....(mcm beli rumah lelong lerr) dan kenaikan harga emas ni 25-30% setahun.....so anda boleh JADI Agen dan masuk dalam Rangkaian Emas Pokli....sapa2 nak beli emas...just contact je Agen2 Seluruh Malaysia...Kalau diaorang nak beli dengan Pokli pun....Pokli suruh beli dengan Agen2 Nih....BEST KAN????

Network ini juga adalah sebagai satu kumpulan perniaga-perniaga EMAS POKLI.....so sama-sama kita berjaya di bawah satu Objektif...matlamat...satu WAWASAN

1) Menyimpan (tambah kolum Aset)......ASET CAIR tuh....

2) Ada Pasif Income bila harga Emas naik

3) Tolong pembaca blog ini yang mencari-cari sumber Pendapatan Tambahan(Xtra Income)

4) Education - Sambil2 melabur dan mengintai peluang perniagaan lain yang menguntungkan macam Pokli TT dengan Agen Saifudin...belajar beli Emas Lelong...(heheehehehe),Main games CASHFLOW,BELAJAR OD/ASB, REMPIT Emas Ar Rahnu, Rumah Lelong...:-)

5) Membantu menggerakkan Ekonomi Malaysia...kalau takde xtvt dalam negara kita....sure tak membangun MALAYSIA nih..semua orang simpan dalam ASB dan duduk diam2...sure ekonomi kita tak kukuh....takde Pelabur dalam negara yang mengambil keuntungan daripada peluang-peluang pelaburan di Malaysia...Kalau semua org Simpan..dan harapkan dividen...bila nak maju? bila nak beli Rumah Lelong Berunit-unit...bila nak tambah Tanah Berekar-ekar...Emas Berkilo-kilo?.....disebabkan golongan pelabur yang seperti anda inilah mencambahkan perkembangan ekonomi yang KUKUH.......Education pasal Ilmu EMAS..bagaimana melabur emas dalam Negara Malaysia


6)Buka Kedai Emas Sendiri!!!!!!!!!!!!!Insya Allah Moga di permudahkan Allah Swt

Ni Adalah Contoh Gambar Kedai Emas Pokli Di Lembah Kelang.....Buat Masa Sekarang Pokli Nak tumpang kat Kedai PMC/Satu Solution

Sampai bila kita nak duduk dalam comfort Zone...? sampai bila kita nak harapkan gaji setiap bulan yang masa kita abis di Tempat Kerja 9.00pg - 5 ptg? masa dengan keluarga yang singkat....masa bersama-sama masyarakat......bila lagi kita nak Berbakti kepada Agama,bangsa dan Negara???

Wah bersemangat pokli tulis nih...memang....Pokli punya matlamat yang Jelas dan Jitu...memang pokli bukan seorang Usahawan MLM yang indah Khabar dari Rupa....Nice to be true....But is true....cuma korang TT dengan Agen2 pokli yang dah mengambil langkah pertama untuk menjadi Jutawan Emas......jadi agen dah ada Emas RM30K...lepas tu.....daripada keuntungan Emas tu diaorang tambah lagi kolum ASET.....simpan emas banyak2 lagi....selepas tu.......bagitahu pokli yang mereka dah SENANG...dah KAYA...dah BERJAYA.....itu yang pokli harapkan....moga-moga anda semua ni berjaya.....Pokli DOAkan semoga anda pembaca blog pokli ni menjadi Jutawan Hartanah..Jutawan Emas.....dan bersama-sama berkongsi ILMU yang pokli Share ni kepada Generasi Muda agar mereka tidak menjadi Sampah Masyarakat....menjadi Mat Rempit....kalau nak Merempit....pergilah ke PNB...Ar Rahnu...merempit dengan selamat di sana.....kan?

Sekali lagi pokli nak tekankan Kalau anda nak Dapatkan Emas boleh la Contact Agen-agen pokli yang berdekatan di kawasan Anda...laburlah Wang anda dalam EMAS....sbb EMAS ni kalis Inflasi.....bayangkan kalau anda ada Emas 10 Kilo....rasa-rasa bila???? kena ada dulu paling kurang 20g.....kalau 20g pun takde...mmg takde harapan la nak jadi Jutawan Emas......


Ada 10 kilo ikut harga Harini adalah RM1,142,420.00.....nilai Emas dalam RM...cuba convert dalam USD.....dalam EURO......sebab emas ni boleh di bawa ke mana-mana seluruh dunia kalau ada berlaku perkara yang tidak diingini berlaku......sbb Cair......nanti pokli nak bergambar dengan EMAS 10kilo POKLI punya.......:P



Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

25 July 2009

Pelaburan Emas Public Gold Vs Pelaburan Lain

Salam,

lama dah tak update blog rasanya.macam-maca dah berlaku dalam satu minggu ni.Agen pokli pun dah bertambah kepada 3 orang.Terima kasih atas sokongan rakan-rakan seperjuangan yang memang berminat dalam bidang pelaburan selamat dan pulangan menguntungkan 25-30% setahun.kadang-kadang tu tingi juga....kalau nak belajar pasal kenaikan tinggi boleh kita bincang kat sini...bagaimana??

Arini pokli nak cerita sikit tentang pelaburan emas yang mana sekarang ni trend orang membeli emas.Mereka hanya membeli emas tanpa tahu risiko dan kesan daripada tindakan yang mereka lakukan. OK cara paling sesuai untuk melabur dalam emas menurut pendapat pokli

1) Senang nak cairkan/cash emas bila waktu kecemasan - Ada Syarikat Besar Seperti Maybank/UOB yang menerima emas yang nak di jual (Kijang,Maple leaf, Lion)

2) Spread yang rendah..refer entry lepas..lagi rendah lagi bagus (UOB& Kijang Emas-3%, Public Gold 5-6%) kalau rendah lagi cepat mendapat untung....PAMP Suisse Keluaran Habib Jewel & Bunga Raya Poh Kong Spread -25-30%(boleh rujuk di kedai emas)

3) Ramai agen di Malaysia yang nak beli Emas tu....contohnya Public Gold kalau sapa-sapa nak jual ramai agen2 Public Gold(termasuk agen Pokli) akan membeli balik.....CONFIRM

4) Laku di Seluruh Dunia..kalau Anda ada masalah di mana2 seluruh dunia emas UOB anda boleh jual dia bank2 UOB seluruh malaysia.

5) Bukan yang melibatkan pelaburan dan ada skim Diskaun/Kontrak/Pajak Ar Rahnu.


Apa yang pokli nak komen adalah no 5.....skrg ni makin ramai peniaga emas menawarkan Skim Kontrak Ala-ala EE....dan GSB.......Korang tahu la skim dia orang ni senang jer.....Jual Harga Pajak.......Harga Bank Rakyat (Ar Rahnu)...korang tahu kan harga pajak ni tinggi skit daripada harga pasaran yang dikeluarkan oleh www.kitco .com........nak beli kat kitco tak beli sekeping..kena beli banyak..berkilo2.....

Memang boleh bagi pasif income setiap bulan kalau jual harga Pajak...harga tinggi sebab orang pajak akan dapat 65% daripada harga Emas....Harga pajak harini adalah RM128/gram
Tapi public gold jual harga 5% di atas harga Kitco....semua adalah disebabkan oleh kos Mint & Kos Pengurusan...kalau ikut harga kedai emas pun agak tinggi sedikit bawah pajak....Sekarang harga kedai emas RM122.....baru je cek tadi kat Habib..:)

Ok....antara pelaburan emas yang menawarkan diskaun/hibab setiap bulan adalah

1) EE
2) G S/B
3) A Gold
4) ntah...anda boleh la tambah lagi....skim jual harga pajak(Tinggi) pastu tiap2 bulan bagi diskaun......hehehehe...sama mcm beli public Gold jual Harga RM12,800 utk 100g dan pokli bagi anda komisen RM100 sebulan selama 6 bulan...nak ker??? tapi emas kita pajak kat Ar Rahnu atau pun anda simpan sendiri...kalau nak boleh la pokli buat....kekekekeke!!!!!

okla......selamat belajar pasal ilmu emas pelaburan di malaysia

Read more...

22 July 2009

Harta paling Berharga

Arini nak tulis skit pasal selain cari duit....bukan pasal tambah kolum aset ...tapi sebenarnya kita lupa yang harta yang paling berharga adalah apa yang ada di sisi kita.....contohnya KOLUM Kasih sayang....hehehhee ni teknik Pro EQ...........sebelum ni dok cerita pasal FQ jerr....

1) Diri Sendiri- Kesihatan..kena jaga kalau dah sakit nanti menyusahkan orang lain.anak isteri pun susah kalau kita sakit nak kena jaga di hospital...nak bayar hutang piutang...nak settle loan perumahan & kenderaan...so kena jaga jugak nih....sakit siapa susah?

2) Keluarga - Anak-anak dan Isteri - kena jaga juga....kena take care baik2



3) Kediaman - rumah yg luas menjadikan kita lebih aman



4) Kawan/jiran yang baik - kalau ada kawan2 yg baik dapat memberi nasihat..berkongsi masalah dan dapat menyelesaikan pelbagai kebuntuan di dalam fikiran.Sahabat selalu memberi peranan memberi nasihat tunjuk ajar yang ikhlas



Sharing Is caring = Sayang pada semua di atas...:-)

Read more...

21 July 2009

Etika Emas...Oh Etika Emas


BNM Siasat Dua Syarikat


KUALA LUMPUR, 21 Julai (Bernama) -- Bank Negara Malaysia telah memulakan penyiasatan terhadap dua syarikat, iaitu Genneva Sdn Bhd dan Etika Emas Estet Sdn Bhd.Kedua-dua syarikat itu disiasat kerana disyaki menjalankan kegiatan mengambil deposit secara haram yang melanggar subseksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989 (BAFIA).Serbuan ke atas Genneva Sdn Bhd dan Etika Emas Estet Sdn Bhd yang berpangkalan di Lembah Klang dibuat hari ini, berikutan maklumat yang diterima daripada orang ramai, kata bank pusat itu dalam satu kenyataan di sini.
Bank Negara berkata orang ramai diingatkan supaya berhati-hati terhadap skim pengambilan deposit dan skim pelaburan yang ditawarkan melalui pelbagai saluran seperti internet, panggilan telefon, atau seminar anjuran individu atau syarikat yang tidak diberikan lesen atau diluluskan oleh pihak berkuasa yang berkenaan.Orang ramai boleh merujuk kepada senarai institusi berlesen yang dibenarkan mengambil deposit, di laman sesawang Bank Negara Malaysia, www.bnm.gov.my.Orang ramai juga boleh menghubungi Bank Negara di BNMTELELINK (Pusat Perhubungan Pelanggan) Tel: 1-300-88-5465, Fax: 03-21741515 atau emel: bnmtelelink@bnm.gov.my, untuk pertanyaan lanjut.-- BERNAMA
wah...baca surat khabar ni macam TERTARIK jer.......kalau mengikut pendapat pokli la...Etika Emas ni adalah Jual Emas pada harga Bank Rakyat (Ar Rahnu) dan beri diskaun/hibah setiap bulan kepada pembeli....Contoh..harga Ar Rahnu RM133 per gram....so kalau anda join Etika Emas akan beli emas 100gram PAMP SUISE pada harga RM13,300.00 dan mendapat diskaun setiap bulan RM100 bagi sekeping......tapi pokli jual Emas Public Gold pada harga RM114,907 sahaja!!!...pandai dia orang buat untung kan
Kalau macam ni dipanggil skim yang jual pada harga mahal dan bagi diskaun setiap bulan contohnya nak mengaburi pelabur yang KONONNYA nak pasif income setiap bulan RM100 atas sekeping....Nasib baik BANK Negara bertindak cepat sebelum ramai lagi yang akan kena.Setahu pokli Maria Tunku Sabri Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan pun ada Join Etika Emas selain Pokli sendiri pun dah join dgn Syukor Jutawanemas tahun lepas....tapi kitaorang cuma bertahan 6 bulan jerr........mcm something fishy jer...:) sebab tu la kitaorang buat Public Gold...

Read more...

19 July 2009

Others People Money

Harini pokli nak share Ilmu yang pokli belajar pasal OPM....ramai yang masih tak paham apa makna OPM yang cuba disampaikan oleh Sifu2 CFP...tak kira la


.................Azizi Ali.................Aziz CFP





Robert Kiyosaki,Donarl Thrump,Warren buffet,Pakdi,Pie2020 dan Otai2 yang Jutawan Senyap di malaysia nih...

OPM= Other People Money

Dari sega bahasa Melayu adalah Duit Orang Lain. wah....dari segi bahasa mmg tepat dan mudah difahami....pakai duit orang lain ........untuk pelaburan..simpan ASB...tambah kolum aset....beli emas....tapi mana pergi duit kita....???

Senang jer....SIMPAN.....LABURKAN ..Pelaburan yang selamat mengikut Pendapat POKLI la.....

1) Rumah - Flat/Apartment/Kondo/Semi D/Banglo

2) Emas Pelaburan

3) Tanah (pokli takde lagi......)...nak tambah tanya Juru Ukur

4) Saham (high rish high return) pokli x pandai.......

5) Amanah Saham Bumiputera (ASB)- PNB

6).....korang tambah la...decide sendiri

Sebab apa kena pakai duit orang?OPM?sebab duit kita, kita SIMPAN....simpan kat mana?? simpan kat ASB la woiiiiiiii......atau simpan yang 6 kat atas tu......korang mmg akan rasa rugi sebab pulangan ASB kecik?kan?
walaupun benda tu kecikkk tapi pulangannya BESAR.....macam cili padi..kecik tapi PEDAS...begitu juga dengan ASB...sebab apa benda2 yang pedas tu sedap..enak....hehehehe....orang yang tahu rasa dan suka je tahu.....memang cili tu ada risiko tapi kalau pandai manage....Alhamdulillah...nak jadi Jutawan memang mudah....tapi kena pandaiiii.....pandai nak jadikan Duit yang kita ada daripada RM1 menjadi Rm10....duit RM10 menjadi RM100...Rm100 menjadi RM10K.....kalau ada RM100K......tobat senang nak jadikan RM1juta....sbb konsep dia sama jer...OPM...

Sebab apa best pakai duit orang?? senang je pokli bagi senario....Katakan anda ada RM100K.....so kalau simpan kat Almari....nilai dia akan jadi RM100K sampai bila2...sampai anak dah besar pun nilai dia still sama....bayangkan kalau note RM100K dah tukar ke note baru....laku lagi ker duit tuh?? cuba kalau RM100K anda beli Rumah...beli Emas....beli Tanah....anda rasa 10 tahun lagi ASET tu naik harga tak??? rumah Kondo yang baru siap RM100K selalunya kenaikan adalah 8-10% setahun....sama juga macam Emas...25-30% setahun....tanah??? UNLIMITED.....heheheh boleh belajar dgn sifu2 dalam blogroll diaorg...anda pilih pelaburan mana yang anda MINAT...PASSION.....semua tu bakul2 yang SELAMAT

OPM= sebab apa???bagaimana nak guna OPM nih??? bila?? kat mana?? aduss...banyak soalan yang muncul kan? ok...senang jer......OPM guna bila boleh.....bila anda boleh guna sebanyak yang mungkin........contoh....Anda kerja makan gaji...boleh buat loan Bank utk beli Rumah bernilai RM100K...so...beli saja.....beli rumah yang anda target utk SIMPAN duit anda....anda dapat keluarkan duit EPF......sama jugak macam Emas......selagi anda boleh guna OPM...anda gunakan....Cagarkan Sijil ASB anda di bank apply OD....dapat OD anda beli emas....sebab apa?? nak tambah kolum aset la....

anda bayangkan Anda Ada RM35K......Masukkan dalam ASB dapat dividen 7%=RM2450
Pergi PNB buat sijil ASB....cagar di BANK CIMB or RHB...yang terdekat dgn RUMAH anda dapat lagi duit? bayangkan ada Rm35K...boleh ada cash pulak 90% = RM31,500.00 Nilai Cash yang anda ada skrg adalah RM35+RM31.5K = RM66.5K...perrhhh banyakk kan? kan tadi pokli dah cakap camna nak jadikan duit RM1 menjadi RM10....begitu juga kalau RM35K menjadi RM66.5K....tu bukan MAGIK...tapi realiti.......banyangkan kalau anda ada MODAL RM400K.....(ASB Wife & Hubby).....tak reti2 nak jadikan RM360K.....so anda ada RM400K+360K=RM760K.....macam mana??? rempitkan la Duit tu dalam OD ASB......pastu ada RM360K nak buat apa??????????????????

har har har......tambah la kolum aset lagi beb....beli la rumah lagi...beli Emas lagi..beli tanah lagi.....Insya Allah...RM360K anda boleh dapat banyaaaakkkkkkkkkkkkk lagi Untung.....
apa yang pokli kongsi ni bukannya "Nice to be True"....but.....this is TRUE

Realiti....anda berada di MALAYSIA.......anda yang tentukan bagaimana nak jadi.....anda yang boleh control anda nak buat apa? pokli tak kawal anda.......pokli sekadar kongsi...Ilmu ni beb.....
kalau pokli pun boleh tambah Kolum aset macam tambah LAUK.......anda pun tobat takde masalah nak TAMBAH jugak kan? sbb anda mungkin mempunyai Aktif income yang berlipat kali ganda! so bila nak start? tunggu..nak tunggu apa? tunggu harga rumah lelong dah ramai orang beli? tunggu tanah dah jadi milik orang semuanya? atau tunggu harga emas naik setiap tahun baru nak beli.....hehehhee....semua terpulang pada INDIVIDU...kalau anda tunggu...orang lain yang akan Ambil peluang tuh....orang lain yang jadi kaya dulu.......anda nak rebut ke nak bagi jalan? kalau nak bagi jalan.......orang lain rebut.....hehehhehe

ok sambung cerita pasal OPM...ni pokli nak bagi Summary contoh-contoh OPM yang ada di Malaysia ;

1) Pinjaman Perumahan Bank (interest tgh rendah skrg BLR-2.2%)

2) Pinjaman Peribadi (interest 5%+-)
3) Duit Kawan (Interest Free...heheheh...Abang Samad ni selalu jadi mangsa pokli)


4) Duit daripada OverDraft/ASB ...(Interest BLR-1.25%)
5) Duit pajak gadai Ar Rahnu (65% daripada Emas)


6) anda sambung mana lagi...........kat mana boleh guna kemudahan OPM ...meh kita bincang


--------------------------------------Ingat Emas Ingat Pokli -----------------------------------

019-351 6478

Read more...

17 July 2009

cerita pengalaman POKLI

harini pokli baru balik dari JB....pergi UTM skudai...ada temuduga Tender sekejap..1/2 jam jer...tapi tak per....tu adalah aktif income pokli..kena jaga...utk generate more income ...sedih tak dapat TT kat Ramal Junction.....TT dgn Pie.....Kedai www.pie2020.com


entry sebelum ni banyak pokli kongsi pasal Ilmu emas...apa yg pokli tulis tu nak rekod dalam blog...takut nanti ilmu tu hilang...sbb tu CIKGU suruh kita menulis...rekodkan apa yg kita buat.....umpama diari la....blog ni pon sekadar Diari Online...boleh tulis dan baca bila lupa...di mana-mana sahaja...lagi kalau surf pakai HP Nokia E90.....orang ramai pun boleh baca jgk...apa yg pokli tulis adalah untuk pokli buat....pokli set matlamat/objektif hidup......dalam masa yg sama......mungkin bermanafaat kepada orang lain.....Pokli tulis..hari-hari baca...insya-allah Usaha datang dengan sendiri...


Ni nak kongsi


masa pokli pergi kursus Mastery Money oleh Sifu KC See.....dia ni adalah seorang lelaki Cina...yg dah bebas kewangan...anak Murid Robert Kiosaki.....PASSION dia adalah sharing.......so dia pilih menjadi sebagai mentor Jutawan.....sbb apa pokli pergi belajar dgn beliau....sbb kalau kita belajar...dapat tambahkan ILMU pengetahuan.......sbb target pokli nak Jadi JUTAWAN YANG KAYA...kalau nak jadi jutawan kena la cari Mentor Jutawan...kalau nak Jadi Jutawan hartanah kena cari Mentornya Pie....Mentor Tanah=juru ukur....nak cari Mentor Juru gambar cari uncle Dodi......:)..........mentor rumah lelong = satu solution (faris/pie/farah)


Kenapa pokli Invest pada diri sendiri dulu.??? Pakcik KC See tu tanya 1 soalan yang buat pokli tak boleh tidur malam......


"How Many Days Pokli Will Survive If You Stop Working Tommorow?"


mmmm.....Termenung jap....Gaji RM3,000 sebulan......kereta RM700.....rumah RM600....api RM100...air RM 30......mak ayah RM200....Penjaga anak2 RM500....yuran sekolah RM100.....bil tepon RM100.....bil streamyx RM88......aduss....saving tak ada??? tobat lepas kena buang kerja esok....JEMMM....PENINGGGG.....rumah sure kena LELONG lepas tu..kereta kena TARIK....rumah pokli akan masuk auction...geng Faris & Pie2020 (PMC) akan bid pulak....adusss...tensennyaaaaa............pokli tak sanggup jadi macam tuh....pokli tak sanggup kena buang kerja...tapi kalau tak kena buang kerja? company kita kena tutup sebab financial crisis.....World Crisis??? semua bkn under control kita kan???? kalau anda BAGAIMANA?


So pokli pun set matlamat.....nak simpan la 1 tahun punya simpanan Gaji.....


RM3000 x 12 = RM 36,000.00..


target simpan dalam ASB....tapi masa tu ASB ni tak leh simpan....sbb asyik simpan jer....CAIR.....asyik simpan jer keluar..maklumla.....buku tu ringan jer(Simpan dalam beg)....ada masalah mesti cari Buku ASB......hehehehehe...sebab senang nak keluarkan duit pergi je Pej Pos, Maybank, CIMB & RHB....masa tu mana ada org Ajar teknik OD.....baca buku azizi ali pun suruh libatkan sektor hartanah....buku chef li cerita pasal Makanan......Irfan Khairi cerita pasal Internet.......tak masuk dek akal...semua cerita general....nak belajar kena CAJ...kena bayar yuran.........pokli pun ada la beli buku dulu....tapi....tak PRAKTIKAL...semua teori...nasib baik la ada GENG2 BJ........lepas tu pokli mmg minat Hartanah....ada pulak PIE2020...apa lagi....baca blog dia.......print.......baca sampai Khatam 10 kali...........terima kasih Pie......join TT pie....pergi auction dengan Pie....Faris.....alhamdulillah...


Sebenarnya blog ni dia ajar secara HANDS ON.........bukan setakat teori...tapi bahasa yang digunakan agak sempoi...mcm senang je nak paham....yela mcm pie ajar teknik OD......siap ada no tepon Bank CIMB lagi...ada gambar.....tgk faris ajar cara beli rumah lelong......rasa macam kita ada je kat sana.....tgk gambar rumah2 lelong macam seronok jer!!! luas....+ve cash flow......ada bukti barang FREE yg ditinggalkan dalam rumah lelong seperti Peruzz dapat Peti Sejuk...Farid dapat Air Con..pokli dapat Meja Petak + kerusi...rak dapur kat rumah Teratak muhibbah 1....kekekeke


pastu pasal emas pulak........jutawan emas ajar pasal emas secara teori....pokli follow....masuk etika emas....masa tu thn lepas...KONONNYA nak dapat pasif income RM100 sebulan atas sekeping emas....tapi semua tu adalah manipulasi syarikat emas...syarikat etika emas tu jual emas harga Ar Rahnu....mmg la mahal...dia beli dgn harga KITCO.....contoh harga Kitco RM105...tapi jual harga Ar Rahnu Rm124......mmg la boleh bagi diskaun kat agen RM100 sebulan kepada pembeli...dia jual mahal.....pastu simpan kat Ar Rahnu....bagaimana kalau syarikat Etika Emas tutup?? tak takut??? emas HUTANG atas anda.....so pokli dan Shukor sama-sama tutup/tamatkan kontrak tersebut sebelum kena tipu lagi banyak....apa lagi...pokli pun main emas Fizikal yang dikeluarkan oleh bank2 tempatan seperti Maybank, UOB & Dinar Kelantan...


Yezzaaa.....Emas ini adalah SOLUTION bagi masalah pokli tadi.....kalau kena buang kerja...Pokli ada simpanan Emas sebanyak RM36K....kalau satu Kijang Emas RM3000...pokli simpan je la 12 keping.....sure kalau kena buang kerja...setiap bulan pokli jual sekeping emas tu kat Maybank.....takdela rumah kena lelong....anak2 pokli mati kebuluran....kan??? api,astro & air kena potong...tak sanggup.....so Pokli berani beli jer emas tu.....simpan stok...paling busuk pon nak jual bukan senang....kena tunggu waktu Bank buka.....9.30-4.30....settle masalah Rich Dad nih.....tapi pelik sungguh la...apsal lepas beli emas thn lepas.....harga pokli beli RM2800....tapi tahun ni harga naik RM3500.........mcm bagus....so...apa lagi...target tahun ni jadi JUTAWANEMAS la.....ada simpanan Emas 10Kilo dah jadi Jutawan emas kan?? anda nak jadi macam pokli tak? JOM kita usaha bersama-sama...........kalau dah Jadi Jutawan Emas 10 kilo...........kenaikan 10% dah RM100K.........setiap tahun income pun dah Rm8330 kan? bestnya...tak payah kerja dah pokli lepas nih......sbb apa pokli main emas?? main ASB setakat RM200K jer......emas ni UNLIMITED..........beli la berapa ribu kilo pon tak kisah............janji target nak jadi JUTAWAN EMAS..............wowowowowowowowowowo....kalau pokli target Ada 1Kilo boleh rempit jadi 10Kilo.....sure pokli buat.........Emas dan Rumah ni Kalis Inflasi

Layan Protection Gaji Pokli Kalau Kena Buang Kerja........anda bagaimana???













Cuba teka berapa nilai EMAS di dalam GAMBAR di atas...sapa betul pokli belanja dia Starbuck

---------------------------------------Ingat Emas Ingat Pokli----------------------------------

Read more...

Merempit Emas Melalui Ar Rahnu

Ni pokli ada buat Simulasi cara merempit Emas beli dengan Pokli 1 kilo.....dan merempit dgn ar Rahnu Bank Rakyat......Kenaikan harga emas boleh membayar kos upah simpan Ar Rahnu tersebut...dan ada UNTUNGGGGG tu...kalau beli hartanah :P.....uhuhuhuhuh



http://rapidshare.com/files/257288677/REMPIT_EMAS_pokliV2.xls.html

apa yg pokli buat adalah sebagai simulasi.....kalau rasa betul buat...kalau salah tanya.....

semua bergantung pada matlamat....nak apa?

1) protection your whealth
2) generate more income
3) kalis inflasi
4) Perniagaan adalah 9/10 dari pendapatan
5) Mcm Program Franchais Bisnes Emas...bukan Poh Kong...tapi Pokli....:)
6) Berniaga sendiri sambil menyimpan
7) Kalau dah terrer bukak la kedai...jom sama-sama kita JV (pokli mmg berminat nih)
8) Kongsi Ilmu utk tambahkan kekayaan orang Melayu


Boleh Komen kat sini OK ker salah??????



terutamanya Otai2 Emas.........yang terer-terer....Pokli ni pun sekadar kongsi

Read more...

15 July 2009

Teknik OD untuk Membeli Rumah & Emas.......Overdraf

Ramai jugak dok tanya camna nak beli rumah lelong & emas dalam masa yang sama tak nak usik duit ASB.....hehehehe ramai otai2 kat luar sana dah pandai dan expert dalam teknik manipulasi sistem perbankan di Malaysia ni.....menggunakan sistem OPM = others people money.

OK,pokli nak share cara membuat Od dari awal...tak perlu dah pergi Kursus Aziz CFP sbb dia pun ajar benda yang sama....hehehe...jimat dah duit 3% daripada nilai OD yang di caj oleh beliau...hehehhe...baik 3% tu belanja keluarga makan-makan....tak pun makan angin...

Kalau anda ada RM100,000 simpan dalam ASB.....mungkin duit ni dapat daripada Personal Loan, Refinance Rumah, Home Flexi, Hadiah, Sedekah, Pusaka, mana-mana la yang patut....pergi ke PNB buat Sijil .....selepas tu bawak sekali Slip Gaji Tiga Bulan , Bank Statement & IC copy bersama-sama sijil ASB RM100K ke bank CIMB

Buat masa sekarang...dan mungkin rate ni berubah-ubah...nilai OD against ASB adalah BLR-1.25%.....kira 4.3%....murah tu.....anda pun akan dapat 90% daripada nilai ASB iaitu RM90K....per........anda boleh gunakan RM 90K ni untuk membeli Emas...Selalunya proses untuk mencairkan duit OD kedalam akaun semasa anda mengambil masa 2-3 minggu....dan mungkin awal (pokli aritu 1 minggu jer) bergantung tahap KELEMBAPAN bank tersebut....kekeke

Contohnya, dengan duit yang masih menjadi hak mutlak anda berada di dalam Simpanan ASB akan menerima dividen setiap tahun purata 7 - 10%....tahun lepas 7%.....so anda akan terima RM 7,000.00 setahun.....sebulan RM 583.....OK la tu macam nilai sewa rumah Penara setiap bulan.....hehehehe untung sekeping Emas yang pokli Jual....manakala interest OD kalau anda gunakan RM90K tu adalah Rm 90K x 4.3% = RM 3,870 (sethn)...kalau sebulan RM322
sapa yang bayar interest ni? Dividen ASB - Interest OD = 7,000 - 3,870...ohh ada lebihan lagi tuh RM 3130...seronok tak menggunakan duit Bank & interest di bayar oleh Dividen ASB......ini yang di namakan sistem manipulasi......atau kata Robert Kiosaki.....Money Work For You.....hehehehe.......tapi jangan lah guna OD ni untuk membeli liabiliti seperti Sport Rim baru, home theater.....DVD.....kasut baru...baju raya ker......ish ish ish.....Duit OD tu gunakan untuk melabur....melabur kat mana??? melabur dalam Bakul yang selamat...seperti Rumah & emas......ada pembaca yang call pokli tanya kat kawasan dia tak berapa banyak rumah lelong & rumah yg +ve cash flow...seperti di JB.....Trg.....Kedah....so...korang beli la emas.....Emas ni laku.......emas apa nak beli??? Beli la Kijang Emas di maybank......Dinar Kelantan......Syiling Emas UOB...maple leaf....lion singapore......(tu pun kalau ada lagi...takut dah pupus kijang & lion nih).......dan kalau nak senang beli je Public Gold......tak pun Public Dinar.....nak beli dengan sapa? beli la dengan Agen2 pokli yang berada di seluruh malaysia......dengan Pokli pun boleh jugak.....Ok sambung balik cerita tadi

Anda dah ada RM90K.......anda beli Emas RM30,000.....daripada Public Gold.......dalam masa yang sama anda telah Layak menjadi agen...... keuntungan menjadi agen ni Anda dapat lagi Diskaun 1.5% atas pembelian Emas Rm30K tu tadi.......perrhhh beli emas pun dapat diskaun....ada orang tanya...kalau jadi agen tapi tak nak jual macam mana??..senang jer....Simpan la emas tu elok2......harga Naik...baru jual.....kan??? rugi ke beli emas??? Pokli sejak bulan 6 tahun lepas membeli Emas mmg tak pernah Rugi....untung adalah...sbb tahun lepas harga emas RM80 - 90 / gram..............wadusss....ruginya pokli tak beli 1 kilo emas tahun lepas...lambat tahu.......lambat belajar...lambat jumpa Sifu.....tapi tu kisah dulu.....nak buat macam mana....andai dapat ku undur masa.....mmg aku beli emas tahun lepas 1 kilo......tunggu tahun ni 2009..harga dah naik kepada RM113K.....untunggggggggggg.......RM113K-Rm80K...buta-buta untung RM33,000 ...... yang bestnya pasal Emas nih...anda tak perlu membayar Hidden Cost Seperti Yuran Guaman, Setem Duti,Kos Pembaikan, maintenance fee, Pasang Lampu, Kipas, upah bersihkan.....(hehehehe mcm rumah lelong ler).......so Pokli ingin berkongsi kepada sesiapa yang ada Kelebihan dari segi Kewangan.......ada Duit...daripada Simpan bawah Bantal.....Baik anda Masukkan dalam ASB > OD > dan generate income di dalam Emas......ada risiko ker??? setiap pelaburan mmg ada Risiko...tapi.....Anda dapat Emas 1 Kilo pokli akan ajarkan bagaimana nak simpan Emas dengan Selamat (sbb pokli nak suruh anda semua tidor dgn lena).....kat mana yer?? Bank ler......hehehehehehe

Kalau anda ada Duit baik laburkan sekarang....beli Emas dengan Pokli dan Agen2....atau pun anda jadi Agen Pokli Seluruh malaysia...anda akan dapat generate Income bersama-sama pokli.....pokli akan tambahkan Nama & Contact anda di seluruh malaysia....Pokli Cabar Anda Call agen-agen Public Gold yang ada di Kawasan Anda...rujuk Link ni....tanya dia orang ada stok tak emas???? http://www.publicgold.com.my/content/view/49/81/lang,english/
pokli boleh katakan mereka pun takde stok....apa petandanya???? Bisnes ni mmg BEST........stok mengalir macam air...kalau orang tahu kita adalah Agen....ramai orang nak beli....EMAS ni Ibarat Magnet Duit.....ramai orang call sbb anda berupaya menjual 24 x 7 & 24 jam.......kalau nak beli Emas Kijang di Maybank....waktunya 9.30pg - 4.30 ptg...malam tak boleh beli...kalau kemek,calar.......tak diterima...tapi Public Gold......boleh diterima trade in...Pokli AMBIL...jgn takut......

Kenapa Pokli Kata Bisness Emas ni Untung

1) Anda Jual Anda dapat diskaun/komisen 1.5% (100g= RM11,300 anda dapat RM170.00)

2) Harga Naik.....UNTUNG lagi..contoh anda beli emas tadi RM11,300 lepas 1 minggu naik RM11,900..anda dah untung RM500......senang je dapat extra income melalui pergerakan emas ini..

3) Orang Trade In...anda untung...sebab anda akan beli dengan dia emas dengan spread 5-6%...kalau Emas harga harini RM11,369...tolak 5% adalah Rm10,801........lepas dapat Emas tu...anda jual pulak kepada orang lain dengan Harga Semasa RM11,369.00.....sapa yang untung?? anda cuma manipulasi emas tersebut jer.....macam trader la.....

4) Harga Turun....anda untung jugak!!!! wahhh macam mana pokli.........Contohnya tadi anda beli Emas dengan harga RM11,369.00 selepas 1 minggu emas turun kepada harga RM10,000.00
so anda jualkan emas anda tadi......Call Patricia Public Gold...order emas baru yang berharga RM10,000.00 dan siap dapat komisen/diskaun 1.5% lagi..(RM150).....emas masih emas anda!!!! UNTUNG kan????so bila rugi niaga emas nih?? ada tak bisnes yang untung macam nih?? ada.......tapi pokli sekadar berkongsi...kalau ada soalan boleh ajukan pada Pokli

5) Spekulasi Emas......Emas ni adalah Komoditi.....Selalunya trend harga emas bergantung pada harga Supply & Demand......kalau ada Hari Perayaan seperti Deepavali...Hari Raya.....Raya Cina...Krismas......Harga Emas meningkat.......sbb apa???? mungkin ramai orang beli emas nak pakai raya kot....so...tak lama lagi nak raya......kita beli emas skrg.....1 kilo.......Rempitkan emas tu di Ar Rahnu.....dapat 65% cash (+- RM65,000)...beli emas lagi.......lepas tu pergi cagar emas yg beli dgn duit Ar Rahnu REMPIT lagi....sampai la letih....hehehhe so tunggu Raya....Pokli akan kata Harga Emas Akan NAAAAIIIIIIIKKKKK .....pengalaman pokli setiap musim perayaan Pokli balik ke Kelantan....beraya di Kampung bersama-sama keluarga........pada masa musim raya ni Pokli ada Duit Raya buat beli Dinar Kelantan.....tapi pelik setiap kali pokli balik Raya....harga Emas mesti naik......perhhh....ni adalah peluang!!!! baik pokli grab.......sama juga macam anda....ada peluang.....ada network....ada WANG......so apa lagi......biar la WANG tu menjadi HAMBA anda....bukan anda menjadi HAMBA Wang.....:-)


cukupla setakat ini...Pokli nak pergi makan dulu....Rasanya nak Makan Nasi Arab la pulak malan nih....mmmmm bestt...........sapa2 nak rasa makan nasi arab boleh la datang ke Cyberjaya....ada banyak kedai Nasi Arab dan harganya Murah-murah......Rm8 untuk Quater Chicken Grill + Rice
dan Minum Arabic Tea + mint baru harga RM5 per Big Pot.....best kan????
'
Wassalam

Ingat Emas Ingat Pokli
019-351 6478

Read more...

14 July 2009

Bapa Kaya Vs Bapa Miskin

Salam

wah...banyak panggilan seluruh Malaysia call pokli macam mana nak buat OD....nak rempit OD menjadi penuhkan ASB...macam mana nak rempit OD ASB menjadi Emas...macam mana nak jadi Agen Public Gold Secara percuma......wah wah wah....nampaknya ramai dah paham apa yang cuba geng-geng PMC sampaikan di dalam blog ini....nak share Ilmu macam mana nak jadi Bebas Kewangan.....financially freedom...tukar hobi menjadi mesin duit....buat apa yg kita suka....hidup yang pendek tapi penuh makna....rezeki berlimpah2 ruah....rumah berunit-unit.....emas berkilo-kilo...ilmu penuh di dada.




Rezeki, semalam ada pembaca blog yang berada di Petaling jaya telah call pokli untuk menjadikan Emas ni sebagai Cabang perniagaan beliau.kalau anda baca blog beliau http://logamkaya.blogspot.com/ memang beli ni berasal dari keluarga yang susah.....baca cerita beliau tentang Tupperware yang berisi Emas......emak nya simpan barang kemas dalam tupperware berikut...ambil emas tu pajak bila nak hantar beliau belajar.....nak sambung pengajian di IPT.......tapi bila satu hari kedai yang mereka pajak tu kena rompak....adus..abis hilang barang kemas yang emak dia simpan sepanjang hidupnya...bayangkan???? dah la susah makin susah....pastu dengan ayahnya yang meninggal dunia pada umur 57 tahun....adus...sungguh syahdu pokli baca kisah sedih seorang hamba allah ni yang bernama saifudin....nak teruskan hidup....asal dari keluarga susah tapi sekarang dah ada simpanan Emas berdinar-dinar.....ada simpanan Kijang Emas berekor-ekor......ada emas banyak la..pendek kata
Pokli bila Saipudin ni call nak buat bisness emas...pokli share...suruh dia masuk blog pokli yang khas untuk menjadi peniaga..macam mana nak berniaga emas...tanpa bukak kedai...sambil masa yang sama ..harga emas naik....untung....rempit emas jadi berkilo2...dan mcm2 la bergantung pada objektif anda....kalau nak tgk blog tu http://emaspokli.blogspot.com/ .....boleh belajar macam mana nak jual emas...nak tgk gambar2 emas....dan agen2 emas seluruh malaysia yang bekerja bersama-sama pokli untuk membantu diri masing-masing

Selepas itu ada seorang kawan pokli dari http://www.tuahrimbu.blogspot.com/ pon share dengan pokli macam mana Insuran menolong kita dalam melindungi hartanah kita .....bagaimana MRTA...MLTA....pokli belajar dengan dia Ilmu ttg insuran yg mana tak perlu kita beli MRTA yang bank bagi sebagai optional....nak tahu lebih lanjut boleh masuk blog Tuah Rimbun....best...pokli pun plan nak tambahkan security insuran dalam hartanah yang dah pokli beli.....best kan?? mana tahu nanti tuah rimbun pun nak buat mcm faris...share komisen.....mungkin jualan insuran makin banyak??? "Sharing is Caring" ......dalam masa yang sama Tuah rimbun pun beli Emas Dinar Dengan Pokli....hehehehehe...bestnya...pokli share ilmu emas dia share ilmu insuran....wah wah wah......

Sebelum tu jugak pokli jumpa ramai kawan2 blog yang nak beli emas dalam kuantiti yang banyak. En Man & Ashadi datang jauh2 dari Miri ke Cyberjaya semata-mata nak belajar Ilmu OD/ASB/EMAS/REMPIT.....pokli pun kongsi ilmu yang ada di dada..penuhkan dada2 mereka yang memerlukan....bila dah pandai..boleh share pulak ilmu tu kepada Generasi -generasi yang baru.....Matlamat kita adalah untuk memberi Sumbangan kepada tanah air yang tercinta ini....tak perlu kita kerja di luar negara...tapi bila kita berada di Malaysia......mcm2 ada di sini....mcm2 kita boleh buat untuk berjaya...kan?? tgk jutawan hartanah Pie2020 skrg dah buat mcm2...ada kedai Online.....www.pie2020.com.....ada hartanah 40 bijik......mcm jutawanemas....dan mcm2 lagi contoh..juru ukur.....tuan bri....adus....so apa lagi....ambil la peluang bila selagi ada peluang tu masih terbuka.

Cerita pasal Interface baru blog pokli ni....nampak tak ada jambatan San Francisco....sebenarnya pokli nak pergi ke US awal tahun 2009..tapi tak jadi di sebabkan perkara2 yang tak dapat di elakkan.....so mmg pokli nak pergi ke sana untuk melihat tanah air orang....sambil yang waktu sama.....tgk pokli ni ibarat jambatan San Francisco....tapi jambatan pokli ni diperbuat daripada EMAS......hehehehehe.......pokli ni menghubungkan antara 2 pulau yang berjauhan.....pokli share ilmu bagaimana nak menjadi bebas kewangan....pokli share camna nak jadi jutawan...dgn aset yang anda anda....dgn ilmu yang pokli ada...kita kongsi...mana tahu....lepas ni lebih ramai orang yang memberi khidmat kepada masyarakat seperti yang pokli lakukan...niat pokli adalah untuk Sedekah.......kerana Allah...segala pahala2 yang pokli dapat....pokli sedekahkan kepada arwah ayah pokli yang telah meninggal dunia pada tahun November 2007 akibat kemalangan ..
sedih sungguh tak sempat pokli balas jasa ayah pokli membesarkan pokli,menyekolahkan pokli masuk Sek Men Tengku Intan Zaharah, Dungun dan tinggal di Asrama Yayasan Terengganu. Sekarang di kenali sebagai Maktab Rendah Yayasan Terengganu.....dan sambung belajar di Universiti Teknologi Malaysia......adus....kalau la ada pokli kenang balik kisah "Poor Dad" ayah pokli yang hidup ada masalah kewangan....ada masalah bayar bil....ada masalah bayar cukai lebih....dan mcm2 masalah dengan Wang.....tapi pokli tak nak jadi macam Poor Dad tersebut.....pokli nak jadi Rich Dad.....pokli nak ajar anak2 pokli bagaimana masalah Rich Dad....masalah mana nak laburkan duit di tempat yang selamat...bagaimana nak simpan duit......adakah orang suka kita kerana kita berduit....bagaimana anak2 pokli nanti sbb di mewahkan dengan duit??? masalah jugak kan??? so ........Pokli niat apa yang perkara baik pokli lakukan pokli nak sedekah amal jariah kepada Allahyarham Haji Ismail Bin Ideris.....25-05-1950 hingga 26-11-2007...semoga rohnya bersemadi dengan aman dan sejahtera AMIN.

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP