JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

21 July 2009

Etika Emas...Oh Etika Emas


BNM Siasat Dua Syarikat


KUALA LUMPUR, 21 Julai (Bernama) -- Bank Negara Malaysia telah memulakan penyiasatan terhadap dua syarikat, iaitu Genneva Sdn Bhd dan Etika Emas Estet Sdn Bhd.Kedua-dua syarikat itu disiasat kerana disyaki menjalankan kegiatan mengambil deposit secara haram yang melanggar subseksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989 (BAFIA).Serbuan ke atas Genneva Sdn Bhd dan Etika Emas Estet Sdn Bhd yang berpangkalan di Lembah Klang dibuat hari ini, berikutan maklumat yang diterima daripada orang ramai, kata bank pusat itu dalam satu kenyataan di sini.
Bank Negara berkata orang ramai diingatkan supaya berhati-hati terhadap skim pengambilan deposit dan skim pelaburan yang ditawarkan melalui pelbagai saluran seperti internet, panggilan telefon, atau seminar anjuran individu atau syarikat yang tidak diberikan lesen atau diluluskan oleh pihak berkuasa yang berkenaan.Orang ramai boleh merujuk kepada senarai institusi berlesen yang dibenarkan mengambil deposit, di laman sesawang Bank Negara Malaysia, www.bnm.gov.my.Orang ramai juga boleh menghubungi Bank Negara di BNMTELELINK (Pusat Perhubungan Pelanggan) Tel: 1-300-88-5465, Fax: 03-21741515 atau emel: bnmtelelink@bnm.gov.my, untuk pertanyaan lanjut.-- BERNAMA
wah...baca surat khabar ni macam TERTARIK jer.......kalau mengikut pendapat pokli la...Etika Emas ni adalah Jual Emas pada harga Bank Rakyat (Ar Rahnu) dan beri diskaun/hibah setiap bulan kepada pembeli....Contoh..harga Ar Rahnu RM133 per gram....so kalau anda join Etika Emas akan beli emas 100gram PAMP SUISE pada harga RM13,300.00 dan mendapat diskaun setiap bulan RM100 bagi sekeping......tapi pokli jual Emas Public Gold pada harga RM114,907 sahaja!!!...pandai dia orang buat untung kan
Kalau macam ni dipanggil skim yang jual pada harga mahal dan bagi diskaun setiap bulan contohnya nak mengaburi pelabur yang KONONNYA nak pasif income setiap bulan RM100 atas sekeping....Nasib baik BANK Negara bertindak cepat sebelum ramai lagi yang akan kena.Setahu pokli Maria Tunku Sabri Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan pun ada Join Etika Emas selain Pokli sendiri pun dah join dgn Syukor Jutawanemas tahun lepas....tapi kitaorang cuma bertahan 6 bulan jerr........mcm something fishy jer...:) sebab tu la kitaorang buat Public Gold...

14 Komen:

naem July 21, 2009 at 10:58 PM  

saya mula-mula dulu terserempak dgn iklan etika emas kat METRO...mujur takde ambil apa2 tindakan gopoh..saya search dulu kat tenet dan disitu le saya jumpa jutawanemas shinggalah terbeli emas dan mula minat pada emas sekarang ni..hehehe

PoKLi July 22, 2009 at 12:14 AM  

tu la.....sbb etika emas ni la pokli dah terlibat secara langsung dengan emas..kalau tak???

maybe duduk main MIVEC. iVTEC. Subaru. 5 series

azam,  July 22, 2009 at 8:43 AM  

Pendapat saya, Etika nh tak langgar undang2 klu berniaga secara betul, jual emas dan pasti emas tu ada. Saya dah tegur company nh dulu sebelum saya tarik diri sebab saya tau mereka selalu jual emas "atas angin" sebab takde stock. Saya sendiri pernah jadi mangsa, janji nk bagi lepas sebulan tapi sampai habis contract saya hanya dapat 3 dari 5 ketul yg saya beli. Lg 2 atas angin je!!!Klu atas angin camtu mmg la dikira ambil deposit secara haram sebab tiada urusniaga.

kakct,  July 22, 2009 at 9:21 AM  

huhh..sungguh tak berEtika... saya pun dah ada rasa cam mau beli emas, tp masih 0 pasal emas.

azam,  July 22, 2009 at 9:47 AM  

satu lagi...Etika ambik untung melampau2 sangat. Jual harga pajak pastu caj lagi 5%...pherhh giler untung.

kakct nk melabur beli je emas ngan Pokli nh, harga ikot harga market yg betul...then simpan sendiri kat Arrahnu

PoKLi July 22, 2009 at 10:07 AM  

yezzaa.kelebihan public gold harga emas ikut 5-6% atas harga www.kitco.com..murah berbanding yg poh kong dan habib..kalau emergency call pokli untuk jual balik.gerenti beli..

Wida July 22, 2009 at 10:28 AM  

Uwah.. akhirnya kena investigate gak EE ni.. dulu menunggu masa je.. memang saya musykil sket dengan system dia.. xpernah masuk.. marabahaya..

saya ingat nak beli gak emas dari pokli.. tp skrg ni dalam mode menunggu.. tgh fokus kat hartanah.. alang2 boleh buat loan lagi.. nak jadi agen jauh lagi la.. 30k.. aiyak.. tinggi gak modal tu..

Pokli ada lagi ke Dinar Kelantan?

kirana July 22, 2009 at 10:43 AM  

pokli..dah kluar entri pearl ..
siap promote pokli lagitu

pasni kena bg komisen sket nih hihhihiih

Cahaya Azmi July 23, 2009 at 12:18 PM  

SALAM POKLI. SY berminat pasal emas nii tgh tercari2 info dan caranya.. tup2 kuar plak scam camm nii takut gakk.... kalau ada masa leh arr pokli jelaskan secara detaill..

cdanhash July 26, 2009 at 2:44 AM  

Apa lagi PokLi, tawarkan harga yang berpatutan kepada pelanggan EE untuk menebus emas mereka dari arrahnu...

PoKLi July 31, 2009 at 2:48 AM  

cahaya azmi...beli jer emas public gold...simpan kat ar rahnu....selamat...senang....untung

PoKLi July 31, 2009 at 2:49 AM  

berapa korang nak jual EE tu...hehehe

kalau jual kat HABIB pun diaorg ambil RM8000 = 100g
huhuhuuhuh

bila nak untung....baik invest dlm Public Gold 100g

syamsul August 6, 2009 at 1:21 PM  

kalau sapa nak labur didalam etika emas, sila rujuk laman web ini dulu , disertakan sekali dengan pengiraan yang mudah untuk anda fahami

http://etika-emas.blogspot.com

PoKLi August 6, 2009 at 2:57 PM  

ada lagi ke Etika Emas nih...dia jual Emas harga Apa...kitco ker Ar Rahnu?

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP