JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

14 July 2009

Bapa Kaya Vs Bapa Miskin

Salam

wah...banyak panggilan seluruh Malaysia call pokli macam mana nak buat OD....nak rempit OD menjadi penuhkan ASB...macam mana nak rempit OD ASB menjadi Emas...macam mana nak jadi Agen Public Gold Secara percuma......wah wah wah....nampaknya ramai dah paham apa yang cuba geng-geng PMC sampaikan di dalam blog ini....nak share Ilmu macam mana nak jadi Bebas Kewangan.....financially freedom...tukar hobi menjadi mesin duit....buat apa yg kita suka....hidup yang pendek tapi penuh makna....rezeki berlimpah2 ruah....rumah berunit-unit.....emas berkilo-kilo...ilmu penuh di dada.




Rezeki, semalam ada pembaca blog yang berada di Petaling jaya telah call pokli untuk menjadikan Emas ni sebagai Cabang perniagaan beliau.kalau anda baca blog beliau http://logamkaya.blogspot.com/ memang beli ni berasal dari keluarga yang susah.....baca cerita beliau tentang Tupperware yang berisi Emas......emak nya simpan barang kemas dalam tupperware berikut...ambil emas tu pajak bila nak hantar beliau belajar.....nak sambung pengajian di IPT.......tapi bila satu hari kedai yang mereka pajak tu kena rompak....adus..abis hilang barang kemas yang emak dia simpan sepanjang hidupnya...bayangkan???? dah la susah makin susah....pastu dengan ayahnya yang meninggal dunia pada umur 57 tahun....adus...sungguh syahdu pokli baca kisah sedih seorang hamba allah ni yang bernama saifudin....nak teruskan hidup....asal dari keluarga susah tapi sekarang dah ada simpanan Emas berdinar-dinar.....ada simpanan Kijang Emas berekor-ekor......ada emas banyak la..pendek kata
Pokli bila Saipudin ni call nak buat bisness emas...pokli share...suruh dia masuk blog pokli yang khas untuk menjadi peniaga..macam mana nak berniaga emas...tanpa bukak kedai...sambil masa yang sama ..harga emas naik....untung....rempit emas jadi berkilo2...dan mcm2 la bergantung pada objektif anda....kalau nak tgk blog tu http://emaspokli.blogspot.com/ .....boleh belajar macam mana nak jual emas...nak tgk gambar2 emas....dan agen2 emas seluruh malaysia yang bekerja bersama-sama pokli untuk membantu diri masing-masing

Selepas itu ada seorang kawan pokli dari http://www.tuahrimbu.blogspot.com/ pon share dengan pokli macam mana Insuran menolong kita dalam melindungi hartanah kita .....bagaimana MRTA...MLTA....pokli belajar dengan dia Ilmu ttg insuran yg mana tak perlu kita beli MRTA yang bank bagi sebagai optional....nak tahu lebih lanjut boleh masuk blog Tuah Rimbun....best...pokli pun plan nak tambahkan security insuran dalam hartanah yang dah pokli beli.....best kan?? mana tahu nanti tuah rimbun pun nak buat mcm faris...share komisen.....mungkin jualan insuran makin banyak??? "Sharing is Caring" ......dalam masa yang sama Tuah rimbun pun beli Emas Dinar Dengan Pokli....hehehehehe...bestnya...pokli share ilmu emas dia share ilmu insuran....wah wah wah......

Sebelum tu jugak pokli jumpa ramai kawan2 blog yang nak beli emas dalam kuantiti yang banyak. En Man & Ashadi datang jauh2 dari Miri ke Cyberjaya semata-mata nak belajar Ilmu OD/ASB/EMAS/REMPIT.....pokli pun kongsi ilmu yang ada di dada..penuhkan dada2 mereka yang memerlukan....bila dah pandai..boleh share pulak ilmu tu kepada Generasi -generasi yang baru.....Matlamat kita adalah untuk memberi Sumbangan kepada tanah air yang tercinta ini....tak perlu kita kerja di luar negara...tapi bila kita berada di Malaysia......mcm2 ada di sini....mcm2 kita boleh buat untuk berjaya...kan?? tgk jutawan hartanah Pie2020 skrg dah buat mcm2...ada kedai Online.....www.pie2020.com.....ada hartanah 40 bijik......mcm jutawanemas....dan mcm2 lagi contoh..juru ukur.....tuan bri....adus....so apa lagi....ambil la peluang bila selagi ada peluang tu masih terbuka.

Cerita pasal Interface baru blog pokli ni....nampak tak ada jambatan San Francisco....sebenarnya pokli nak pergi ke US awal tahun 2009..tapi tak jadi di sebabkan perkara2 yang tak dapat di elakkan.....so mmg pokli nak pergi ke sana untuk melihat tanah air orang....sambil yang waktu sama.....tgk pokli ni ibarat jambatan San Francisco....tapi jambatan pokli ni diperbuat daripada EMAS......hehehehehe.......pokli ni menghubungkan antara 2 pulau yang berjauhan.....pokli share ilmu bagaimana nak menjadi bebas kewangan....pokli share camna nak jadi jutawan...dgn aset yang anda anda....dgn ilmu yang pokli ada...kita kongsi...mana tahu....lepas ni lebih ramai orang yang memberi khidmat kepada masyarakat seperti yang pokli lakukan...niat pokli adalah untuk Sedekah.......kerana Allah...segala pahala2 yang pokli dapat....pokli sedekahkan kepada arwah ayah pokli yang telah meninggal dunia pada tahun November 2007 akibat kemalangan ..
sedih sungguh tak sempat pokli balas jasa ayah pokli membesarkan pokli,menyekolahkan pokli masuk Sek Men Tengku Intan Zaharah, Dungun dan tinggal di Asrama Yayasan Terengganu. Sekarang di kenali sebagai Maktab Rendah Yayasan Terengganu.....dan sambung belajar di Universiti Teknologi Malaysia......adus....kalau la ada pokli kenang balik kisah "Poor Dad" ayah pokli yang hidup ada masalah kewangan....ada masalah bayar bil....ada masalah bayar cukai lebih....dan mcm2 masalah dengan Wang.....tapi pokli tak nak jadi macam Poor Dad tersebut.....pokli nak jadi Rich Dad.....pokli nak ajar anak2 pokli bagaimana masalah Rich Dad....masalah mana nak laburkan duit di tempat yang selamat...bagaimana nak simpan duit......adakah orang suka kita kerana kita berduit....bagaimana anak2 pokli nanti sbb di mewahkan dengan duit??? masalah jugak kan??? so ........Pokli niat apa yang perkara baik pokli lakukan pokli nak sedekah amal jariah kepada Allahyarham Haji Ismail Bin Ideris.....25-05-1950 hingga 26-11-2007...semoga rohnya bersemadi dengan aman dan sejahtera AMIN.

11 Komen:

kirana July 14, 2009 at 2:48 PM  

syabas pokli!
org dah merempit..saya baru nak merangkak huhuhuuuhu


lawa jambatan emas pokli tu ekke..sedekah mas kat saya sekor kijang pon ok :)

Nuaraca July 14, 2009 at 3:00 PM  

Saya pun sama juga kirana, baru nak merangkak pelan2 nie. pada saya xkisah lambat ke, janji kesedaran tu yg penting.

"Sharing is Caring". Mmg sesuai sgt pokli pakai Tagline nie. Sama-sama bantu kawan2. Biar sama-sama senang..:)

PoKLi July 14, 2009 at 3:19 PM  

amin....layak ke terima zakat? kalau layak apa salahnya...kih kih kih.....relax la..mula2 memang merangkak..lps tu bertatih...lepas tu baru berjalan....berlari....melompat.....lama2 TERBANG......:P

Pudin July 14, 2009 at 8:07 PM  

TK..pokli. ada letakkan saya punya blog n kisah saya..saya terharu..TK banyak2..jasamu tetapku kenang..saya br menyusur lg..haha

-tuanbri- July 15, 2009 at 1:30 AM  

wahh..syok aa jual emas ni...

Satu Solution pun boleh jadi agen gak aa nanti...

selain servis lelong, siapa nak beli emas boleh jugak..wow! idea yg bernas..

Pokli, ada cerita camne nak OD/GOLD pulak???
bukak la satu topik..

Agen Hartanah Lelong
http://tuanbri.blogspot.com/

PoKLi July 15, 2009 at 8:12 AM  

tahnia tuan bri.thaks sbb dtg melawat..nanti pokli tulis lagi cara OD Asb emas..dan rempit emas..ar rahnu

azam,  July 15, 2009 at 1:09 PM  

Salam Pokli,

Baru terjumpa blog Pokli nh lepas ronda2 blog orang belajar camana org beranakkan duit.

Saya nk belajar pasal OD dari Pokli bole? Secara prinsip saya faham tapi tak pasti penggunaannya sebab tak pernah cuba.

Matlamat saya tahun nh nk penuhkan ASB je dulu, dan next year nak beli emas.

Saya takde peluang nk belajar face2face sebab skg kat oversea.

Saya email nanti boleh ke?

thank you.

PoKLi July 15, 2009 at 3:39 PM  

azam.....terima kasih

rempitkan duit anda untuk mencapai matlamat penuhkan ASB....kalau penuh....dividen ASB je dah bayar interest OD.....

digoil,  July 15, 2009 at 9:51 PM  

waaa Pokli....menarik dan sangat menarik.

kalau ada rezeki, aku pun nak jadi agen bawah kau la jugak.

dengan harapan yang tinggi menggunung, terima daku seadanya. hahahaha

~tuah.rimbun~ July 15, 2009 at 11:50 PM  

thank you pokli sbb buat link kat sini...
address blogspot tu ubah sikit ek...
www.usahawan-in-me.blogpot.com

www.tuahrimbun tu nanti saya creat.. anyhow, ada masa nanti kita tt lagi..
thanks

Afzanizam July 31, 2009 at 8:55 AM  

terima kasih pokli....
banyak info yang saya dapat dari blog pokli ni...
saya pun baru nak cuba berjinak2 dengan emas ni.....

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP