JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

25 July 2009

Pelaburan Emas Public Gold Vs Pelaburan Lain

Salam,

lama dah tak update blog rasanya.macam-maca dah berlaku dalam satu minggu ni.Agen pokli pun dah bertambah kepada 3 orang.Terima kasih atas sokongan rakan-rakan seperjuangan yang memang berminat dalam bidang pelaburan selamat dan pulangan menguntungkan 25-30% setahun.kadang-kadang tu tingi juga....kalau nak belajar pasal kenaikan tinggi boleh kita bincang kat sini...bagaimana??

Arini pokli nak cerita sikit tentang pelaburan emas yang mana sekarang ni trend orang membeli emas.Mereka hanya membeli emas tanpa tahu risiko dan kesan daripada tindakan yang mereka lakukan. OK cara paling sesuai untuk melabur dalam emas menurut pendapat pokli

1) Senang nak cairkan/cash emas bila waktu kecemasan - Ada Syarikat Besar Seperti Maybank/UOB yang menerima emas yang nak di jual (Kijang,Maple leaf, Lion)

2) Spread yang rendah..refer entry lepas..lagi rendah lagi bagus (UOB& Kijang Emas-3%, Public Gold 5-6%) kalau rendah lagi cepat mendapat untung....PAMP Suisse Keluaran Habib Jewel & Bunga Raya Poh Kong Spread -25-30%(boleh rujuk di kedai emas)

3) Ramai agen di Malaysia yang nak beli Emas tu....contohnya Public Gold kalau sapa-sapa nak jual ramai agen2 Public Gold(termasuk agen Pokli) akan membeli balik.....CONFIRM

4) Laku di Seluruh Dunia..kalau Anda ada masalah di mana2 seluruh dunia emas UOB anda boleh jual dia bank2 UOB seluruh malaysia.

5) Bukan yang melibatkan pelaburan dan ada skim Diskaun/Kontrak/Pajak Ar Rahnu.


Apa yang pokli nak komen adalah no 5.....skrg ni makin ramai peniaga emas menawarkan Skim Kontrak Ala-ala EE....dan GSB.......Korang tahu la skim dia orang ni senang jer.....Jual Harga Pajak.......Harga Bank Rakyat (Ar Rahnu)...korang tahu kan harga pajak ni tinggi skit daripada harga pasaran yang dikeluarkan oleh www.kitco .com........nak beli kat kitco tak beli sekeping..kena beli banyak..berkilo2.....

Memang boleh bagi pasif income setiap bulan kalau jual harga Pajak...harga tinggi sebab orang pajak akan dapat 65% daripada harga Emas....Harga pajak harini adalah RM128/gram
Tapi public gold jual harga 5% di atas harga Kitco....semua adalah disebabkan oleh kos Mint & Kos Pengurusan...kalau ikut harga kedai emas pun agak tinggi sedikit bawah pajak....Sekarang harga kedai emas RM122.....baru je cek tadi kat Habib..:)

Ok....antara pelaburan emas yang menawarkan diskaun/hibab setiap bulan adalah

1) EE
2) G S/B
3) A Gold
4) ntah...anda boleh la tambah lagi....skim jual harga pajak(Tinggi) pastu tiap2 bulan bagi diskaun......hehehehe...sama mcm beli public Gold jual Harga RM12,800 utk 100g dan pokli bagi anda komisen RM100 sebulan selama 6 bulan...nak ker??? tapi emas kita pajak kat Ar Rahnu atau pun anda simpan sendiri...kalau nak boleh la pokli buat....kekekekeke!!!!!

okla......selamat belajar pasal ilmu emas pelaburan di malaysia

10 Komen:

sarsa,  July 25, 2009 at 4:03 PM  

Penjelasan Pokli pasal no 5 tu cukup membuka mata n minda aku sepenuhnya..

Ingatkan nak jugak inbest dlam AG.. tapi nampaknyer terpaksa masuk gear reverse semula la..

Bila laa aku boleh jadi agen Pokli ni...

cdanhash July 26, 2009 at 3:05 AM  

Mungkin ramai juga yang terlibat dengan EE dan GSB... maklum sajalah beli emas dapat hibah...

Saya lebih suka beli emas dapat emas...

naem July 26, 2009 at 9:18 AM  

alhamdulillah...saya pun mulanya member2 tempat keje citer pasal beli emas dapat duit RM300 tiap2 bulan. Itu yg buat saya tertarik.

Saya buat research sikit sebelum terjun kt dlm emas ni. Mujur jumpa port yang betul,dealer yang jujur,dan network yang membantu...kalau x, hohoho

en cdan, lama xdengar khabar...saya baru je gi jengah blog tadi..info berguna ttg agro..next time, saya ke sana plak

azam,  July 26, 2009 at 10:11 AM  

salam...

saya ada baca komen dari blok lain cakap sekarang dh tak boleh pajak kat Ar-rahnu sebab kes EE dan Geneva kena serbu nh. Betul ke? ada sapa2 boleh sahkan tak.
Habis le plan saya camnh.

PoKLi July 26, 2009 at 5:02 PM  

best TT dgn sarsa kt kertih..lps ni org trg..kemaman.dungun..kertih..paka boleh beli emas dgn sarsa..agen pokli tu nanti.

PoKLi July 26, 2009 at 5:04 PM  

azam balik bulan 8.masa tu dah ok nak rempit public gold 1 kg kt ar rahnu

PoKLi July 26, 2009 at 5:06 PM  

ar rahnu hold kejap rempit any gold bar dgn mereka.semua sbb EE, GSB..takpe beralihla kpd PG

merdekahutang July 27, 2009 at 1:49 AM  

Mujur saya tak terlibat dengan semua tu. Rugi besarlah kalau harga pasaran RM11,336.00 tapi syarikat pelaburan jual RM12,800 dan bagi diskaun bulanan RM100 selama 6 bulan kan.

Baik beli dan simpan sendiri emas Public Gold.

Tak perlu risau dan selamat.

PoKLi July 31, 2009 at 11:56 PM  

yezza merdeka hutang...lepas ni kena tukar nama....tambah koleksi ASET....sbb dah merdeka dari hutang...ilmu yg kita perolehi & dimanafaatkan adalah faktor kejayaan POKLI

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP