JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

24 June 2016

perkembangan emas terkini sempena #brexit

Assalamualaikum wbt

Salam Jumaat

semoga penghulu hari ini adalah hari terbaik kita mendekatkan diri dengan Allah swt. saya pun selalu berdoa agar Allah tamatkan nyawa saya pada hari jumaat..... amin.....mati dalam husnu khotimah..

naks hare skit perkembangan terkini
skrg ni kecoh pasal Brexit....
so kesannya amat ketara kepada matawang termasuk matawang emas
kenaikan yg sangan drastik disebabkan ekonomi yg tegang! extreme market condition...ramai org panik.....





kesan ke atas emas public gold
1. harga emas bergerak setiap 10 min
2. harga gap berubah cepat dari masa ke semasa tak semestinya setiap 12 malam
3. aktiviti jual beli yg sgt aktif disebabkan pelabur/pedagang/penyimpan membuat jual / beli
4. suasana panik yg mana semua orang berlumba nak jual / beli emas / wang fiat
5.


jumpa di ipoh emas di public gold jalan yam khalsom Sabtu 25/6/2016 jam 10.30pagi - 12.30tgh
seminar emas bersama pokli



Read more...

15 June 2016

Kronologi Pelaburan Emas di Malaysia V1

Assalamualaikum wb.t
Selamat berpuasa kepada rakan2 pokli seluruh Malaysia & seluruh dunia.
Semoga amalan kita di terima Allah swt dan bulan yg penuh dengan rahmat ini kita dapat something daripadanya. ramai orang2 alim mmg sgt menunggu2 kehadiran bulan ramadhan..bukan apa....masa ni la Allah beri peluang mengampunkan dosa2 kita dan membuka pintu2 rahmat kepada kita...Allah juga bagi peluang kita masuk surga melalui pintu "puasa".... sebenarnya banyak cara nak masuk surga contoh.....pintu2 sembahyang, haji, zakat, sedekah, puasa,fisabillah,jihad,umrah, berbuat baik, dsb....jadi....moga peluang yg ada jangan kita sia siakan.... amin

okla
ni saya nak share skit ilmu emas pada pagi ni...14/6/2016

kronologi emas di malaysia
kalau nak cerita pasa emas tuan2 akan tertarik dengan keuntungan je...tapi pendapat saya....apa yg melibatkan emas memang UNTUNG.......sebab apa...... sebab saya berpendapat...sapa yg menyimpan emas akan rasai keuntungan...samada untung dalam bentuk %....ada yang untung dalam bentuk simpan nilai.....

ok...teruskan
pada tahun 2008-2009 pokli baru belajar2 pasal emas....masa tu di market sgt popular emas PAMP SUISSE

masa ni ...harga yg pertama kali saya beli dan miliki adalah 100g rm8,500.00 wowowowo sangat murah...... kalau la dapat undur masa....banyak kilo dah saya miliki..emas ni nak beli boleh dapat di mana2 kedai emas terkemuka dan juga pengedar2 emas seluruh malaysia.....
tp masa tu orang beli emas ni bukan sebab emas...tapi ramai yg join skim cepat kaya yg bertopengkan emas.... ye la...... beli emas ni dapat keuntungan...dapat rebat...ada satu syarikat tu dia offer beli 100g anda akan berpeluang mendapat pasif income setiap bulan RM100....wowowow...bygkan ada 1kg..tak ke rm1000 sebulan pasif income....tapi hati2....ramai yg join tapi akhirnya mereka tertipu....... punca....emas mereka yg beli tu "wajib" masuk Ar Rahnu.....maklumla masa tu mana ada orang pandai ilmu ar rahnu lagi....ramai yg follow.....termasuk blogger yg masyur....hehehe.....pokli pun masukkkkkk......hehehehe...belajar dari silap......

2009
selain itu saya pun ada miliki emas keluaran dinar kelantan yang di edarkan oleh AR Rahn.....pergi mana2 pusat pajak gadai...anda boleh beli keluaran dinar 917 seperti dalam gambar....belian pertama saya semasa itu dalam rm400 - 450 je....murah kan?

tapi masa tu pernah saya borong berpuluh2 keping dinar kelantan sebab nak simpan nilai dan alang2 balik kota bharu (my hometown) beli la.....ar Rahn banyak di kelantan......tapi sekarang ni tinggal beberapa keping je...maklumla ramai yg nak beli.....

2009

masa tu juga sangat popular dengan kijang emas.....wowowowowow.....teringat saya nak dapatkan sekeping kijang emas 1oz kena drive sehingga petaling jaya & shah alam.....kat sana je ada jual stok...tu pun tak boleh reserve.......ada stok mereka jual.....kira limited la......sempat la beli 1oz dengan harga rm3,000.00... masa zaman tu saya tengah kerja...ada duit lebih dari gaji/komisen/claim saya simpan dalam emas.......alhamdulillah.....stok tu saya masih simpan sampai sekarang sebagai koleksi peribadi.......wuwuwuwuu......nostalgia....bila tengok kijang ni.......saya selalu cakap.....komisem saya masa kerja dulu masih ada.......ramai kawan2 saya dah abis komisen buat belanja....tapi komisen saya masih ada dalam emas.....dan boleh tahan lama...... (masa tu saya memegang jawatan account manager)..kira macam salesman la...jual komputer.....masukt tender2 dan sebutharga kerajaan dan badan berkanun...banyak akaun2 yg saya close dapat sales...masyuk.....income dari situ kena kumpul..walaupun 1 oz....alhamdulillah simpan yg kita buat berguna suatu hari nanti......tapi sekarang nak cari kijang emas ni agak susah...maklum la dah pupus......banyak kena tembak oleh pemburu haram.... hehehehe dengan maksud lain kena lebur oleh tukang2 emas dan dijadikan barang kemas.

2009
emas tulen 999.9 keluaran UOB....United Ocean Bank...
sangat popular di kalangan warga "emas" masa tahun ni adalah uob maple leaf dan kanggaro....wowowowo...nak dapat pun susah...nak reserve tak boleh....kena beli yg ready stok di HQ UOB Jalan Raja Laut.......sebelah Menara KWSP KL.....sempat la merasa simpan 1oz maple leaf yg saya cari di UOB Puchong....... tapi sayang dah jual masa nak renovate rumah...tambah dapur....hehehehe tu salah satu fungsi simpan emas...boleh guna untuk buat renovation rumah.......nanti insha allah ada stok lagi saya nak kumpul balik.......susah woo nak dapat.... hehehehe

March 2009...

tarikh keramat ini saya berjumpa dengan emas keluaran public gold......masa tu saya diperkenalkan oleh rakan blog... www.jutawanemas.com saudara syukor hashim.. yg merupakan seorang yg membuat reasearch pasal emas....saya baca blog dia...saya pun ambik tindakan...beli emas...simpan emas......saya mula2 beli 1 dinar emas 916 dengan harga rm415.... huhuhuu murah giler.....dan selepas tu saya mula jadi pengedar...dengan membeli emas seperti dalam gambar atas....ye la nak jadi pengedar kena ada satu set emas...kena buat demo emas2 tu... masa tu koleksi emas di atas lebih kurang rm30k....apa lagi......terus bergelar pengedar emas public gold.....dengan nombor pendaftaran PG000079.... hehehehe tahukah anda nombor 79 adalah nombor EMAS...AU79...boleh baca kat wikipedia.  patut la emas ni memang sesuai dengan pokli.....sampai tahun 2016 masih fokus dengan emas walaupun sepanjang2 terlibat dengan emas pokli telah di ajak oleh kawan2 involve dgn macam2 biz..... hehehehehe alhamdulillah mungkin emas ni simbol kekayaan..teringat mentor den Dr Azizan bagitau nak kaya kena simpan benda2 mahal....kena berniaga benda2 mahal.....emas ni sentiasa mahal...tak caya tanya rakan anda..emas mahal ke murah? orang kaya je mampu beli benda2 mahal ni...... so nak jadi kaya...boleh start bermula dari sekarang...anda masih belum terlambat

selepas tu bermula era menjadi pengedar....saya lebih suka mendidik....educate orang tentang emas...bagi dia pandai...... ada orang tanya tak rugi ke orang pandai emas..... jawapan saya.....UNTUNG.......kenapa untung? makin besar komuniti emas di Malaysia...makin ramai yg sedar kepentingan emas dan makin ramai berniaga emas.

wowowowowow....takde ke bila ramai orang jd pengedar maka akan wujud banyak persaingan?
bagi saya..... di mana2 ada persaingan...bukan emas jer....jual top up di kaki lima pun banyak persaingan...tapi insha Allah dengan ILMU anda mampu bersaing dan menjadi top dan usahawan yg berjaya.....hehehehe Insha Allah......


dinar emas 916 keluaran public gold ini adalah saiz yg paling kecik untuk anda bermula.....masa tu la.....ye la rm400 - rm500 anda boleh miliki emas 1 dinar 916 22k 4.25g ini.....tapi alhamdulillah ramai yg telah beli dgn pokli dinar ini sehingga pihak public gold telah keluarkan dinar ini lebih 100 ribu keping....tgk no siri emas ni......

emas keluaran 100g public gold ni sangat popular.....maklum la anda beli emas ni dan boleh pajak di mana2 ar rahnu seperti bank rakyat..... agro bank....... alhamdulillah boleh menyelesaikan masalah2 kewangan pada penyimpan emas....saya pun tak faham kenapa ada sesetengah dari kenalan yg saya jumpa masih membuat pinjaman dengan along..yg rata2 mmg cekik darah.....tahukah anda buat pinjaman dengan along kadar bunga yg mereka kenakan adalah 1% sehari......huhuhuhuhu kesian pada yg takde ilmu dan membuat pinjaman along dan terbelit dgn masalah ini...tahukah anda dengan menggunakan kemudahan ar rahnu.....kadar upah simpan yug dikenakan kepada penggadai cuma 0.75 - 0.85% je sebulan.......kalau pajak gadai komersial pun cuma sehingga 2% sebulan .....macam mana la nak lunaskan hutang along kalau kadar bunga 1% sehari...pinjam sebulan kadar bunga dah 30%...pinjam rm1000 kena bayar rm1,300... pokok+bunga- 30hari.... nauzubillah..... sebab tu tanggungjawab saya belum selesai.....saya kena bagi manafat kepada orang ramai kepentingan menyimpan emas..... simpan emas ini dan pandai guna kemudahan insha allah anda mampu utk keluar dari masalah kewangan......terutama ketika kecemasan dan anda perlukan CASH....
okla nanti pokli sambung lagi celoteh di blog....sebarang soalan pasal emas boleh roger...whatsapp...email atau PM di FB..... nombor whatsapp 019-6645066 . 06-6030916
FB : www.fb.com/pokli @ medium Instagram : pokli77

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP