JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

06 August 2018

Success Story 2018

Assalamualaikum wbt dan selamat menyambut bulan kemerdekaan...bulan ogos.....tema tahun ini sayangi malaysia....... sayangi diri sendiri...sayangi keluarga......sayangi ilmu pengetahuan...


alhamdulillah........weekend aritu saya berpeluang bersama-sama duduk dengan orang yang berjaya.....ada lebih kurang 40 orang success person yang berjaya.....dari seorang yang loser...kepada yang berjaya....mental kena kuat....keazaman kena kuat......semangat kena kental dan istiqamah...tu yang paling penting....

sempat berkenalan dengan mereka yang pelbagai latar belakang dan seluruh pelosok negara.....wowowowowo....best betul....kalau dulu den duduk dengan orang2 emas......orang yg semangat nak tambah harta emas dan belajar untuk kaya dan berjaya dengan emas....hehehehe...sekarang duduk dengan mereka yang ingin tambah keyakinan diri dan kebolehan peribadi.....

ada yang berjaya turunkan berat badan sampai 60kg.....45kg....35kg..dan macam2....heehe.....best jgk....yg penting....mereka ini mental berani untuk ubah diri...ubah peribadi...ubah cara hidup...kalau dulu asyik melantak dan lepak jer....skrg dah tukar lifestyle.......jaga makan....excersice......hehehehhe bagus la......

cabaran diri saya adalah nak ubah dari manusia yang gemuk kepada kurang gemuk.....dari besar kepada kecil skit......dari pemalas kepada rajin...kepada rajin makan kepada kurang makan.....hehehehehhe...yela dah kurangkan 45kg tu mmg satu usaha yang amat keras....saya ambik masa dalam 8 bulan......hehehehe.......korang yang follow saya kat fb mesti tahu apa aktiviti yang saya buat dan makan.......dah tukar...........air kena minum 4-5 liter sehari......air manis kena berhenti........makanan berlemak kena stop....organ dalaman x boleh sentuh...kena jauh2........excersice 2-3x seminggu....insha allah boleh turun....cuma nak kena istiqamah dan berlawan dengan diri sendiri tu susah.....yela...nak ubah diri yang dah 40 tahun dok amalkan gaya hidup macam  sedia ada....memang la....
pada bulan oktober 2017 saya ada dealer2 emas public gold yang kurus...dah trasnformasi.....dari berat 100kg turun sehingga 50kg......wwowowwo jadi saya pun PM la dia yang berjaya tu...saya pun ambik ilmu...ambil tips....ambik resepi dan macam2 perkara yang bermain dalam minda....wowowow...nak hadam sekaligus memang susah....mula2 kena kena set dalam minda aku boleh...aku ni boleh berjaya....aku boleh melakukan.....boleh untuk transformasi......maklumla.....harga emas pun tengah krik krik.....harga mendatar je sejak 4 tahun lepas......sama je.......saya yang invest emas mesti tahu...........tak untung banyak....tapi bole la lock kekayaan dalam bentuk emas......sama jgk dalam hartanah.......slow jgk......maybe ekonomi tgh gawat...tgh recovery....jadi den kena buat sesuatu untuk memotivasikan diri sendiri agar terus mendapat momentun dalam kejayaan diri sendiri....memberi inspirasi kepada kaum keluarga dan kawan2 yang mengenali diri sendiri......oohh yer...salah satu ikon yg kawan saya bagi tu Coach Kevin Zahari..... jadi saya pun google la pasal beliau...aktiviti beliau.....apa benda JK....JK10.....Jom kurus.....macam2 la..nak kena tahu....tapi....sedikit sebanyak saya boleh la ilmu skit..........saya pun join la jom kurus 1 malaysia atau dikenali JK10 .... jom kurus kali ke 10 bersama coach syafiqchapx di seremban 2.......tapi mana berpeluang jumpa coach kevin lagi...tapi ilmu yg diberikan sama je dengan semua coach...satu resepi yang sama......jaga pemakanan 80%...excersice 20%....bab bab jaga akan tu yg kena ada ilmu.....bagi saya senang je sebab saya ni insan yg lemah...insan yg memerlukan ilmu mmg saya akan dahagakan ilmu.....ilmu masuk dengan mudah sekali.....dengan penuh semangat saya amalkan ilmu tersebut hingga dapat turun 13 kilo dalam program jom kurus selama 6 minggu...kejap jer.....tapi......journey masih jauh........

 gemuk is ohsem.....hahahhaha itu adalah tagline abam bocey ni.....tu yg seronok je berbadan gemuk dulu.......confident.....hahahaha orang gemuk ni kaya sebenarnya....kaya dengan makanan...kaya dengan lemak....kaya dengan kemalasan....kaya dengan makanan dalam peti sejuk di rumah......dalam almari...dalam bilik tidur.....hahahahhaaa......tak nak la kaya dengan lemak....better saya kaya dengan emas....kaya dengan hartanaha.....kaya dengan sedekah yang banyak....kaya dengan ilmu yang banyak.......kena ubah minda cepat2.....jangan salah ambik ilmu....tapi betul la...masa terlibat aktif dalam emas aritu memang kerja saya makan je...travel.....buat seminar....abis seminar pkl 10.30 mlm akan lepak dengan prospek2 emas di kedai mamak dan makannnnnn jer...minummm je...mengeteh....je.....adoiiiii...bukan salah emas tapi.......tu la antara amalan biasa den bila abis buat seminar seluruh malaysia dulu....jadi bila habit tu dah biasa...terus jadi melekat dan perkara biasa.....makan nasi sampai 3x sehari.......minum air manis.....teh tarik...nescafe tarik.....milo taburr.....aduhhhh..kalau ingat balik memang kelakar.....hari2 reload benda2 yg manis....maklumla kita ni berniaga emas dan perak....kena jumpa ramai pelabur2 dan penyimpan tegar emas..mereka ni nak belajar ...nak ilmu...nak knowlegde dan tips2...jadi lepak kedai mamak antara hobi dulu......adoiiiiii..kalau lepak saja sambil minum takde masalah...ini masa lepak tu.....order makanan macam2 walaupun dah makan sebelum tu.....roti canai la......tandori payat la......meggi goreng la....adoii...kalau tengok gambar2 lama den rasa kelakar pun ada..malu pun ada........you are what you eat.... antara quote yang selalu dealer2 emas pokli ada bagi......maklum la bila lepak makan2 den upload kat fb...mereka pun tarukkk la.....hehehehehe
weekend aritu den berpeluang bermain dodge ball dengan team kitaorang... team coach gillian benjamin.....dari putrajaya...antara celebrity fitness malaysia yang glamer..... bila baca profile diaorg ni hebat2 jgk..... den sedut ilmu la... dengan coach qhal isanariah...walaupun program cuma ambik masa 4-5jam...tapi alhamdulillah boleh tambah networking dan timba ilmu2 penting kerana mereka ini semua obses dalam menjaga kesihatan dan tingkatkan stamina dalam badan....mmg giler aaaa....... sambil2 tu boleh check tahap kesihatan semasa dan segala jenis tips pemakanan yang betul dan sihat.....

sempat jumpa dgn amin idris..... ore kelate....dulu selalu tgk kat fb...kat tv al hijrah....semalam tu sempat la sembang dan ambik aura skit....hehehehe....aura orang berjaya....

nak berjaya ni mmg memerlukan sokongan dari keluarga dan team......isteri saya selalu support saya sejak saya set matlamat nak UBAH diri sejak oktober 2017....dia banyak bagi dorongan....dan yang paling best......bila tengok berat saya pun ada turun dalam 15kg......dia pulak yang bersemangat.....dia pulak yang nak turunkan jugak berat badan....hehehehe.....dia pun dah turun dekat 35kg........dari 104kg hingga 71kg........alhamdulillah sama2 amalkan gaya hidup sihat....dia pun dah masak menu yg healthy je kat rumah......makan yang sihat.....grilll...bakar.... kukus.....heheheh dah kurang makan yg goreng2....yg berlemak2....santan2...dan kari2........alhamdulillah......support dari keluarga pun main peranan jgk dalam merialisasikan kejayaan.....bukan sebab diri sendiri jer.....faktor persekitaran mmg banyak membantu....
tiba-tiba je timeline fb keluar gambar bulan ogos 2017...adoiiiii..menangis tengok gambar ni.......kesian betul mamat ni.......terlebih kasih sayang makan......hahahaha......mesti ada penyakit....ada darah tinggi...ada masalah kesihatan...yela.....kegemukkan boleh menyumbang kepada tahap kesihatan yang tidak baik....baik cegah awal2........baik stop dari terus merebak.....dari terus memakan diri dan boleh menyusahkan anak bini kelak......sapa ada masalah macam ni???? cer angkat tangan??? mesti susah kan? mesti payah nak ubah diri....mesti rasa murung dan risau berat badan makin meningkat.........adoiiiiiiiiii.....
adoiiii.......moga lepas ni saya terus berubah....trus istiqamah transformasi diri menjadi lebih baikkkk....
jaga pemakanan......jaga kesihatan..... jaga untuk diri sentiasa bersenam......sambotaj diri.....cari mentor...cari cikgu..sifu...coach.....atau apa2 term yg boleh kita menghadap untuk mendapat ilmu......takpe...kita nak berjaya memang MESTI ada Mentor......ada ELMU.....ada Sistem....Tindakan dan IMPIAN...impian saya nak berat badan 80kg....insha allah........ lagi 35kg to go.....doakan saya berjaya yer....
nak berjaya mmg kena ada pengorbanan....ada keperitan......ada kesakitan disitu.....baru la ada pencapaian.........hehehe no pain no gain.......sanggup ker?? berjalan 10,000 langkah sehari?? berlari 5km sehari ?? makan 1500 kalori sehari??? tinggalkan minum air manis.....? stop makan organ dalaman...... stop makan2 berkalori tinggi.?
insha allah......kalu kita niat baik.....kita bersungguh sungguh untuk berjaya agar lepas ni dapat bagi manafaat kepada orang lain....bagi semangat kepada orang lain....bantu orang lain hidup sihat.....dapat solat dalam keadaan yang sempurna...duduk dalam sujud yang betul......dapat solat awal waktu.....dapat fit utk lakukan solat dhuha 12 rakaat setiap hari......dapat beri kesenangan kepada keluarga lepas ni.........x perlu susahkan anak bini kena jaga masa sakit......insha allah....kita usaha...kita fokus untuk trasnformasi diri menjadi lebih baik...yg paling best anak2 den pun bagitau baju diaorang pun dah longgar....dah turun berat badan diaorang...padahal yang diet den dgn bini den....alih2 anak2 pun turun terkesan sekali...itu yg bagus sebenarnya......moga terus memberi manafaat kepada semua....yg best tgk ada kawan2 den dah start berlari...jogging...join fitness class..... dah ubah lifestyle....bagus...serius..saya suka.. tahniah sedikit sebanyak saya boleh bantu anda jadi lebih sihat dan kuat ....

dalam pipeline den ni ada banyak lagi nak kena buat....moga istiqamah....... nak main basikal la....... lari la....21km la....wowowowowo doakan saya berjaya yer
ada kawan den cakap main basikal boleh bakar lagi banyak lemak....lagi cepat kurus...tapi investment dia agak kasar la skit..nak kena beli basikal beribu2.....hehehehe......saya belum start lagi main basikal.........mau terbang 20-50g emas ni.....beli basikal....beli basikal ke beli emas??
adududududuu........semoga ilmu yang diberikan boleh memberi manafaat pada anda....semoga anda berjaya....... capai impian anda .... tahniah
sebarang soalan boleh PM saya di FB atau whatsapp 019-6645066

Read more...

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP