JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

16 February 2020

Soft launch 1 dirham Raudhah City di Brainybunch Cyberjaya Pasaran Malakat Mall

Assalamualaikum wbt

tahniah kepada pihak BrainyBunch di Cyberjaya menganjurkan event pelancaran 1 dirham yang dibuat hasil kolaborasi dgn Pokli Wealth Management Sbn Bhd. akan di jual beli di 100 malakat mall

Perasmian 1 dirham raudhahcity di BrainyBunch cyberjaya di ketuai Tuan bersama Tuan Mat Saad Yahaya cawangan #teampokli KL

Moga lepas ni lebih mudah pelajar dari sekolah boleh start tukar duit syiling dalam tabung kepada dinar dan dirham

Pelancaran di sempurnakan oleh coach Coachfadzil akan di edarkan di Malakat Mall

Doakan semoga penggunaan dinar dan dirham sebagai simpanan masa hadapan kita mulakan dgn anak2 kita. Tanam minat menabung emas dan perak sejak kecil

1 dirham.......keluaran 1 dinar akan keluar masa terdekat


Sambil tu kami dari #pokliwealth bertahanuts quran kepada semua warga yang hadir di majlis ini... 
Tuan Saad bersama GM Malakat Mall - Tuan Isthigfar .... ada kedai di sana nanti..senang nak jual beli

Kongai ilmu fasa di mana penambahbaikan kefahaman ayat ayat quran sebagai panduan hidup. 


Setiap masa baca al quran terjemahan dan khatam semoga ilmu itu sebati dalam minda warga emas dan perak..paling best baca selepas solat fardhu......1/4 malam...bertahannuts sewaktu sunyi....bertemankan cengkerik dan unggas


ramai yang tak minat bca quran sebab Allah dah kunci pintu hati mereka....kalau mereka ada rahsia...insha allah.......#teampokli akan berdakwah untuk mengajar semua orang islam jadikan al quran sebagai panduan hidup...... orang kafir tak baca quran...tapi dia baca akhlak kita yang baca quran...kalau kita baca quran dan jaga akhlak macam yang rasulullah tinggal dalam hadis...isnha allah kita boleh berjaya dua dunia


Tahniah dan terima kasih....bermimnat nak belajar Quran boleh PM teampokli
Masa Depan Anda Dalam Genggaman anda sendiri. Fokus Buat yang terbaik dan Buat sampai JADI
Boleh ke BOLEH?

untuk pre order boleh PM kami
Rm25 sahaja
Afifuddin 010-703 7216
Suzana  014-6209410
Ramzi 010-2147065
Saad 013-7280068




Read more...

13 February 2020

meninggal dunia sebelum meninggal


Mintalah padaNya agar dihantar seramai mungkin untuk solatkan jenazah kita dan seramai mungkin iringi kita ke liang lahad. Husnul Khotimah.
Den mati nanti korang sahabat #tahannuts #quran datang la sempurnakan jenazah den yer... Janji tau
Moga mati hari jumaat

Allah SWT berfirman:


وَاَ نْفِقُوْا مِنْ مَّا رَزَقْنٰكُمْ مِّنْ قَبْلِ اَنْ يَّأْتِيَ اَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُوْلَ رَبِّ لَوْلَاۤ اَخَّرْتَنِيْۤ اِلٰۤى اَجَلٍ قَرِيْبٍ ۙ فَاَ صَّدَّقَ وَاَ كُنْ مِّنَ الصّٰلِحِيْنَ

wa anfiquu mimmaa rozaqnaakum ming qobli ay ya`tiya ahadakumul-mautu fa yaquula robbi lau laaa akhkhortaniii ilaaa ajaling qoriibin fa ashshoddaqo wa akum minash-shoolihiin


"Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya:  Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku - ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh ."

(QS. Al-Munafiqun 63: Ayat 10)


* Via Al-Qur'an Melayu http://quranmelayu.com


Read more...

08 February 2020

Emas itu Berharga - Sokongan sejak 2008 bermula

Speak less, achieve more...cakap kurang.....pencapaian LEBIH
Dalam dunia di mana semua orang ada sesuatu yang nak di perkatakan, awak remain silence. It will differentiate you from others. That’s what makes you special...amalkan yer

Ini lah antara rahsia orang bahagia dan berjaya, speak less. Orang cerdik tahu apa yang nak di perkatakan. Tapi orang berhikmah tahu samaada perlu katakan atau tidak.
A smart person knows what to say, a wise person knows wether or not to say. Be wise my friend. Be wise.

artis selalu di beri dialog dalam drama dan kena lakonkan apa watak yang diberikan.....jadi arini watak den adalah TOKEYMAS ....jadi tokey emas ni di mata manusia adalah KAYA.....wowowowooowowowo mana ada tokeymas miskin????? nampak?

If you can master being silence, MasyaAllah, bahagia nya luar biasa. Bukan semua benda dalam dunia ini perlukan ulasan. Banyak masa kita perlu diam dan perhatikan saja....diam diam sudah buat kerja...ada orang tanya pokli masa jumpa kat masjid tiap2 subuh....awak kerja apa......saya cakap jual kopi.......boleh la nak hidup zaman 2020.....kawe jual kopi masad jer.......boleh la untung kecik..sepeket untung 40 sen je....kos RM1.60.. jual RM2... boleh la nak sara anak anak den yag belajar kt univerisit dan yang sedap belajar kat SBP..... sekolah asrama penuh ni belanja pun boleh tahan jgk...tiap2 minggu nak kena ambik.....outing....zaman kita dulu.....naik bas je balik sendiri dari asrama......pelajar universiti pun belanja boleh tahan......adududududu....abah kena kerja kuat nih......nak tanggung anak bini....tu baru satu bini......hehhehehe ada 2,3 4....acaner....? masuk neraka ke macam mana....

Hanya bercakap apa yang perlu, bila perlu. Selebihnya diam. Banyak Fikir dan banyak zikir....sebut Allah....Allah....Allah.... 10,000 kali sebut Allah setiap hari......
When you understand this truth, you will definitely feel lighter. Jiwa terasa lebih ringan. Seriously sangat ringan.

When you practice silence, automatically you learn to remain calm. You realise that not everything needs your reactions.


Kata Jalaludin Rumi,
“Listen to silence, it has so much to say.”
“The quieter you become, the more you are able to hear.”
Our true self has so much to tell us. Sebenarnya semua jawapan pada apa saja masalah hidup kita is already in you.
It’s just that our mind is too noisy, the social media is noisy, our society is too noisy, our environment is too noisy that we cannot even hear the answers.
Learn to be silence. It was a very powerful practice. Very powerful.
Kalau nak tengok quality kehidupan seseorang, tengok pada percakapan mereka. Kerana apa yang keluar di mulut itu pasti apa yang ada di minda dan hati.

Jiwa keluar negativity, hasad, iri hati, keluh kesan, gelisah, keciwa, dendam. Itu lah yang berada di minda dan hati.

Jika keluar tenang, kebaikan, nasihat, motivasi, kasih sayang, kekuatan, inspirasi. Itu pasti yang berada di minda dan hati.

Umpama kita tuang air dari cerek. Jika isi nya kopi, maka keluarnya kopi, jika isi nya tea, maka keluarnya tea. Apa yang terisi, itu yang keluar.

Silence is the language of the wise. Being silence isn’t empty, its full of answers.
“Saying nothing sometimes says the most.” - Emily Dickinson.
Dalam hadith Bukhari Nabi bersabda :
“Siapa yang beriman pada Allah dan hari akhir, hendaklah dia berkata baik atau diam.”

Same goes to your social media. Perkara yang tak perlu tulis, takyah tulis. Benda yang tak perlu comment, jangan comment. Hanya bila perlu bersuara, baru bersuara. Pastikan suara itu suara baik dan bermanfaat, atau diam saja.
Everything that we do have consequences. Semua benda yang kita buat itu pasti ada akibat nya. Law of action and reactions.

Jadi nak hidup tenang bahagia itu mudah saja. Hanya invest masa dan tenaga kita pada perkara yang bakal beri akibat baik dan bermanfaat. Nanti yang datang pada kita itu baik-baik ajaaa. InsyaAllah.
Akhir sekali, dalam bab ni ialah avoid unnecessary arguments. Banyak masalah dalam hidup kita ni berlaku sebab kita get involved dalam perdebatan yang unnecessary.

Kita bazirkan time and energy kita ke situ. Kita feed our ego untuk menang juga perdebatan. Benda tak perlu bahas, takyah bahas. Senyum dan berlalu saja. Isteri berleter, senang, tak perlu balas, senyum dan peluk saja dia. Simple.

Ada satu Quotes dia tulis begini :
“I’m at the stage of my life where i keep myself out of unnecessary arguments, so even if you tell me 1+1=5, you’re absolutely correct. Enjoy.”
Dalam hidup kita banyak hadapi situasi begini. Kalau ada orang kata kita, orang kutuk kita, orang fitnah kita, orang kecam kita, it’s ok. Don’t take it personally. Ya udah, maafkan dan Senyum saja.
Ingat saya tulis haritu, orang berjaya sentiasa ada dua perkara di bibir. SENYUM dan DIAM.
Senyum selesaikan banyak masalah, diam mengelakkan banyak masalah. 😇


Belajar sesuatu?

nak jual beli emas, perak, kopi, madu, hartanah,quran, mengaji, buku, macam2 la kat pokli mall yang akan beroperasi di malakat mall boleh PM kami
insha allah boleh teampokli bantu
Subhanallah!
" Laaaaa banyak rupanya kelebihan simpan emas ni!"

Emas ni adalah aset yang wajib setiap orang ada kerana emas adalah kalis inflasi!
Kena bertindak cepat, fast action fast result!

Sila pastikan anda mempunyai emas sebagai aset untuk masa hadapan!

Untuk urusan jual beli emas atau sebarang pertanyaan boleh hubungi #teampokli :



Read more...

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP