JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

20 May 2013

Saya Rugi Melabur Emas

Assalamualaikum w.b.t


Sepanjang minggu lepas saya dah abis seminar di Selatan tanah air....Kluang.....Batu pahat dan Johor Bharu...kesempatan itu saya berjumpa dengan ramaiii pelabur2.....peniaga.....dan orang2 yang baru sedar ttg emas.....hehehe...semua2 dah kena viral emas....bagusss....simpanan emas untuk masa depan anda.....dan terima kasih pada yang support dan luangkan masa anda yang sangat berharga macam emas...Ok apa yang saya nak kongsikan adalah kesedaran masyarakat di Malaysia tentang pelaburan emas dah memang sinonim dan amat membanggakan...tahniah.....dah sedar pun.....tapi dalam2 sedar pun ramai jgk yg kena tipu dek pelaburan emas ini dan merugikan mereka!! AWAS (agent2 emas ini sentiasa mencari jalan untuk close sales mereka...hehehe)

Bayangkan kesedaran tentang emas sehingga rakyat malaysia dah kecoh dari peringkat ATASAN hingga bawahan dan saya pernah jual emas 1 dinar kepada pelajar sekolah tingkatan 5....dia sanggup simpan emas untuk masa depan...tahniah adik....titik permulaan menyimpan 1 dinar nanti nak masuk universiti nanti boleh digunakan..dan hinggalah org beli emas berjuta2...paling banyak RM2juta deal under dealer pokli..

tapi persoalan demi persoalan yang bermain dalam minda rakyat malaysia.....
mana satu nak pilih?
berapa gram nak beli?
emas apa yang elok?
kat mana nak beli?
boleh percaya ke emas ni?
untung ke emas?
saya beli emas masa tinggi macam mana nak buat?
saya rugi beli emas dan tak caya dah tobat lahum dengan emas ni....ni pun ada!

dan macam2 soalan timbul dan menyebabkan mereka konfius dan pening nak simpan emas...so mereka ambik langkah dengan memulakan menyimpan emas serendah 1 gram.....(ok la start small...better from nothing kan? bila dah beli nak jual balik rasa2 mahal x susut nilai dia? hehehehe)


pada yang yakin dengan pelaburan emas akan telan hidup2 dan percaya dengan dakyah2 tauke emas yg terus membuat belian dan teruskan dengan amount yang besar dengan harapan START BIG & PROFIT BIG...hehehee.....(ok jgk sbb sedap tauke emas dapat komisen lebih hehehehe)
credit to dealer pokli En Amir dari Penang

jadi persoalan dia sekarang?

mana satu nasihat yang boleh kita pakai dan gunakan untuk pelabur emas dan peniaga emas? ada orang NEGATIF bila sebut emas ini adalah MLM......multi level marketing.......emas ni bukan macam Hi O atau Herbelife yg kena beli dan consume......emas adalah emas dan penyimpan nilai yg baik utk jangka masa panjang (ultimate wealth Protector)

Disini bergantung kepada kebijaksanaan anda dan hasil uji kaji anda untuk mencapai apa yg anda ingini....yela...itu matlamat anda...dan memang x boleh disangkalkan.....sbb org sanggup berbuat apa sahaja untuk mendapat apa yg mereka ingin....contohnya ada kawan saya sanggup pergi ke seminar berbayar dao semata2 untuk mendapat motivasi berniaga....hehehe....mmg bagus sbb saya pun pergi pada thn 2009.....kawan saya abis dekat rm11k semata2 nak belajar ilmu wowowowowo....tahniah saya pun sama macam anda...sanggup belajar demi masa depan.teringat dulu masa belajar di UTM Skudai abis duit lebih kurang RM20k semata2 utk mendapat segulung ijazah dan bila bekerja mendapat gaji sebanyak RM2,500 sebulan.....mmmmm....( ni pun kira investment jugak kan? )

Jadi amatlah berbaloi sebelum kita membuat langkah jauh dalam pelaburan emas dan perak kita bermula dengan ILMU dan PENGETAHUAN.....sbb dalam pelaburan ini bukanlah untuk di cuba2 dan mengharapkan sesuatu pelaburan itu sentiasa mendapat UNTUNG....yela......sometime orang beli emas dan BACA doa semoga harga emas ini naik kalau tak naik abis kerugian emas2 dalam pajakan dan bla bla bla....hehehehe (cer tanya tauke emas untung tak melabur emas? )
 tgk apa kata peserta personal coaching dengan saya di SINI 

OK....saya pun rasa semoga ilmu yg selama ini saya curahkan kepada anda semua menjadi lebih manafaat dan anda implement la ilmu tu dan didiklah anak2 bangsa semoga mereka sedar...tahu dan menjadi orang yang berguna pada masa depan kelak......harap2 lepas ni ada budak2 sekolah dari kecik nak jadi tauke emas bila besar nanti.......atau dengan kata lain nak jadi usahawan....kan? mana tau....matlamat saya nak lahirkan lebih ramai usahawan2 emas dan pelabur2 emas tegar.

sesi intensif coaching bersama 2 orang pelabur tegar public gold di bilik Jr.Suite Grand Paragon Hotel JB (Hj Ismail & En.Sobri)

ok pada yang belum mendaftar sebagai ahli emas atau orang panggil pembeli emas...anda bole mula sekarang dengan mendaftar di laman web public gold ini (psst nak jual balik secara online pun boleh)

buka akaun dengan follow langkah2 yang telah saya tulis di laman web www.emaspokli.blogspot.com

anda boleh bermula serendah yang anda mahu...paling rendah RM0.00 iaitu register akaun jer....atau dah nak tambah lagi boleh order emas secara online sahaja.....begitu jugak nak jual pun secara online jugak........mudah senang dan menjimatkan masa....tak perlu orang tengah (kadang2 kita malu jgk nak bagitau orang berapa banyak yg kita nak beli kan? hehehehe)

insya allah saya kongsikan ilmu ini pada anda yang mahu je!!!  . kita boleh timba ilmu lagi dalam pelaburan emas secara praktikal.......tindakan atau nasihat mentor pelaburan emas......(ada ilmu percuma yg akan di caj selepas membeli emas dan ada ilmu yg dicaj dulu sebelum melabur dan anda pikir...mana lagi baik ?)

insha allah pokli akan adakah seisi intensif personal coacing kepada pelabur2 dan peniaga2 yang mempunyai masalah2 yang banyakkkk seperti kerugian..pajakan...hilang pedoman ...sepanjang saya membuat seminar dan dalam facebook saya tgk ramai yg merungut kerugian sbb macam2......adusss..kesian mereka...(ada yg cut losses pun ada hehehe lost ke melabur emas ni) ....ada yg terbiar tanpa di tunjuk ajar...insha allah saya dengan rela hati ingin membantu anda menjadi pelabur dan peniaga emas yg berjaya serta kaya...boleh booking masa anda dengan saya dan saya akan turunkan ilmu2 saya pada anda.....insha allah akan dilakukan secara secret tau...
opsss...lupa cer tgk sms ini




saya ada 2 hari lagi di bumi Malaysia yg tercinta ini sebab lepas 22hb saya akan bercuti ke luar negara lagi...kali ni saya akan bercuti ke EROPAH pulak....saya akan melawat tempat2 menarik di sana seperti London -> Paris -> Heidelberg -> Munich -> Inssbruck - > Venice -> Pisa -> Florence -> Swiss Alps -> Paris->KLIA.... untuk balik semua ke malaysia....perrhhh total percutian saya dalam 18 hari...doakan keselamatan dan kesihatan saya.....

inilah impian saya nak berjalan2 ke seluruh dunia melihat tempat orang dan belajar dari pengembaraan tersebut........pada warga europe yg membaca blog ini....kalau korang jumpa pokli di sana boleh la tegur2 yer....mana tau boleh sapa dan bergambar hehehe....anda boleh whatsapp saya 019-6645066.....

dan selepas 9 june 2013 anda boleh booking appoitment utk datang ke seminar percuma saya atau personal coaching...anda  yg tentukan waktu dan masa temujanji apabila saya berada di tempat anda!!!!...

Propose seminar percuma saya bulan jun adalah (belum confirm lagi sbb tertakluk pada pihak Public Gold) atau boleh tengok jadual seminar PERCUMA di SINI


Schedule June 2013
17/6 - Public Gold Seremban
18/6 -Public Gold Kajang
19/6-Public Gold Ampang
21/6-Public Gold Melaka
24/6 -Public Gold Kuching
25/6- Hotel Mega MIRI
26/6 - Public Gold Kota Kinabalu


sila booking masa anda utk belajar dgn saya atau tunggu update terkini melalui facebook saya www.facebook.com/pokli dan www.facebook.com/pelaburan2013

Penyelesaian masalah pelabur2 emas dan perak di Public Gold....anda mesti nak UNTUNG kan dalam pelaburan ini...mesti ada teknik2 yg berjaya dan berkesan...nanti saya bongkarkan...

ni nak share satu rahsia pendapatan dari berniaga emas jual beli dgn public gold yg digembar gemburkan 5 angka tu....hehehehe....klik utk besarkan
ok...adois

Ingat Emas Ingat Pokli
019-6645066

p/s- nak jadi dealer cuma rm20k je bulan ini belian min..order online je ok rujuk di www.emaspokli.blogspot.com


gambar peserta intensif personal coaching bersama pokli thn lepas

Read more...

07 May 2013

Seperti Dalam Metro Harini 7 Mei 2013

Assalamualaikum w.b.t



tahniah kepada pembaca2 blog pokli dan yang dah baca metro harini....banyak juga call yang masuk ingin bertanya tentang pelaburan emas dan perak bersama Public GOLD
antara soalan2 yang popular adalah

1) Berapa MODAL untuk memulakan pelaburan emas?
2) Bagaimana nak buat pelaburan?
3) Bagaimana Nak Mula?
4) Untung ker?
5) Nak daftar seminar PERCUMA pokli
6) Saya Pernah Beli emas Public GOLD di Mana nak gadai?
7) Pokli sokong Parti Mana? Pr ke BN? soalan ini pun ada..hehehe
8) di mana alamat seminar percuma Pokli?
9) saya ada duit RM50,000 bagaimana nak beli emas dan jadi dealer di bawah rangkaian pokli
10) Saya nak beli dan simpan jer emas ni
11) Berapa pendapatan pokli buat emas ini??

wowowowow
kalau saya senaraikan soalan2 yang pokli dapat harini boleh buat buku rasanya...hehehe
tapi saya mmg suka soalan2 ini dan mmg saya akan jawab melalui sms.....email....dan pertanyaan di facebook pokli.... https://www.facebook.com/pokli
https://www.facebook.com/PELABURAN2013

ok...
saya cuba jawab soalan2 di atas tu

1)  Berapa MODAL untuk memulakan pelaburan emas?
Modal bergantung pada kemampuan anda....kita bukan MLM kena tanya orang atau kena cari downline....sebab ini adalah emas dan perak...tuan2 beli emas...tuan2 dapat emas tu......kat mana nak monitor harga boleh layari web site ini - PUBLIC GOLD

modal kalau tanya agent2 emas sure dia akan suruh beli emas seberapa banyak yang anda ada....tapi kalau tanya saya......berapa yang anda berani nak UNTUNG dan RUGI dalam pelaburan ini....hehehehe
sebab emas ini ada yang HIGH RISH HIGH RETURN...low rish low return.....medium risk medium return


2) Bagaimana nak buat pelaburan ini?

mudah sahaja.....anda boleh monitor harga emas di laman web ini PUBLIC GOLD dan harga emas berubah setiap 20 minit...turun atau naik...jadi pilih masa yang anda rasa sesuai dan cukup $$$$$

walaupunpun harga emas turun tapi $$$$ xde pun susah jugak kan? tapi biasanya mereka2 akan pilih waktu yg mereka rasa benar2 yakin dan bergantung pada matlamat dalam pelaburan emas tersebut....

apabila anda dah masuk web site ini PUBLIC GOLD jangan lupa klik logo LOGIN kat hujung belah kanan sekali....dan register nama dan semua maklumat tentang diri anda bagi membolehkan anda menjadi pelanggan rasmi public gold dan bole membuat urusan niaga jual serta belian balik

*** jangan lupa untuk letak nama saya Pokli Wealth Management - Fazli , PG 000079 sebagai introducer tel 019- 6645066

apabila dah register boleh masuk di lawan web ini utk urusan jual dan beli yer.....

***Notes-  boleh mula belian sebanyak 10 dirham sebagai minimun belian berharga RM97.00 atau 1 dinar berharga RM636 untuk belian pertama atau untuk menjadi pengedar boleh pilih emas berjumlah RM20k dan automatik menjadi dealer.(p/s jadi dealer dapat diskaun 1%)

3) Bagaimana Nak Mula?
bila dah register anda dah boleh order emas.......buat order dgn klik butang order dan pilihlah emas apa yang  mana anda berkenan & suka...tapi sebelum memilih  boleh hubungi saya untuk nasihat sebab setiap emas dan perak harga berbeza serta spread juga berbeza2....paling rendah boleh buat pilihan 250g dan 500g kerana harga sangat rendah dan susut nilai bila nak jual balik pun rendah iaitu serendah ***2%
apabila harga emas dah naik 2% tuan2 dah balik modal aka BREAK EVEN

4) Untung ker?
untung ke rugi bergantung kepada apa pengetahuan @ knowledge yang tuan2 ada....untung rugi akan di kira berdasarkan keuntungan jangka masa pendek atau jangka masa panjang

jangka masa pendek...contoh beli bila harga murah....simpan harga naik jual balik....(buy low sell high), buy high .....buy masa low dan sell time medium)

jangka masa panjang...beli....simpan selama 5 ke 10 tahun dan jual balik apabila tempoh tersebut sampai
contoh ...secara detail boleh datang jumpa saya atau hubungi saya utk maklumat lanjut...biasanya orang beli emas jarang mengadu rugi....kecuali join skim2 pelaburan emas yg emas tidak disimpan ditangan malah syarikat tolong simpan dan bagi keuntungan bulan2 banyak yang kena serbu bank negara..

5) Nak daftar seminar PERCUMA pokli
boleh tengok jadual di sini..buat pilihan tempat seminar dan sms saya utk mendaftar...019-6645066

6) Saya Pernah Beli emas Public GOLD di Mana nak gadai?
tuan2 dan puan2 yang pernah beli emas public gold boleh gadai aka pajak di kedai2 emas atau pergi ar rahnu KT seperti di kluang, sg udang melaka atau sg besi KL..rujuk di sini
atau kepada pengedar2 public gold boleh pajak di Public Safe.....mana2 cawangan public gold di seluruh malaysia ..rujuk alamat ini
atau kalau nak pajak tempat lain boleh tuan2 pergi sini (pusat pajakan yang terima dinar dan gold bar)


7) Pokli sokong Parti Mana? Pr ke BN? soalan ini pun ada.. hehehhe
no komen....hehehehe undi adalah rahsia...

soalan2 lain boleh jumpa saya dan saya akan kongsi pengalaman dan cara di seminar percuma atau jumpa saya untuk temujanji.....

p/s- saya akan mula bercuti keluar negara pada 22hb mei hingga 8 jun 2013.... urusniaga berjalan macam biasa anda boleh call / whatsapp saya seperti biasa...saya bercuti ke eropah selama 18 hari....bawa orang rumah honeymoon yang ke 15 kali kot....hehehe


okla..ingat emas ingat pokli

019-6645066




p/s- hadiah ILMU2 emas untuk pembaca blog pokli
boleh download dan BACA yer

DOWNLOAD SINI , SINI atau SINI

Read more...

01 May 2013

Belian 5 Kilo Perak Boleh jadi pengedar PG



Promosi Bulan May Sempena Hari Pekerja atau Hari Buruh

PROMOSI menjadi dealer public gold dibawah rangkaian Pokli

dari 1 Mei hingga 31 Mei 2013 sahaja..

Normal Dealer -->> hanya perlu beli 5 Kilogram Silver keluaran Public Silver


atau..

Normal Dealer --hanya perlu membeli emas bar, dinar, perak, barang kemas sebanyak RM20k

Dengan harga emas yang murah giler ni, anda cuma perlu membayar rm15,+++ untuk menjadi dealer publicgold.

Kelebihan menjadi normal dealer ialah:
1. Mendapat komisyen setiap kali membuat belian

2. Mendapat komisyen setiap kali membuat jualan

3. Boleh menggunakan perkhidmatan PSP (gadai emas ) di publicgold.

4. Boleh menjana part time income dengan menjual emas tanpa perlu menyimpan stok

5. Spread (susut nilai jual balik) yang anda dapat lebih rendah berbanding pelanggan biasa.


dan yang best bila agent2 pokli dapat lantik dealer akan dapat hadiah 10 dirham......
tapi terhad pada 100 orang sahaja.....

pada dealer2 pokli diluar sana....kalau anda online facebook jangan lupa like fanpage pokli di fb yer

https://www.facebook.com/PELABURAN2013

baru belajar2 buat fan page.....hehehe

okla pokli nak ucapkan selamat hari pekerja kepada anda yang bercuti harini...selamat berehat yer

Nak tahu lebih lanjut berkenaan dealer publicgold?
Dealer lantik dealer dapat free 10 dirham


boleh hubungi saya di www.pokli.com
telefon, whatsapp, wechat 019-6645066


Ingat Emas Ingat Pokli


Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP