JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

07 May 2013

Seperti Dalam Metro Harini 7 Mei 2013

Assalamualaikum w.b.t



tahniah kepada pembaca2 blog pokli dan yang dah baca metro harini....banyak juga call yang masuk ingin bertanya tentang pelaburan emas dan perak bersama Public GOLD
antara soalan2 yang popular adalah

1) Berapa MODAL untuk memulakan pelaburan emas?
2) Bagaimana nak buat pelaburan?
3) Bagaimana Nak Mula?
4) Untung ker?
5) Nak daftar seminar PERCUMA pokli
6) Saya Pernah Beli emas Public GOLD di Mana nak gadai?
7) Pokli sokong Parti Mana? Pr ke BN? soalan ini pun ada..hehehe
8) di mana alamat seminar percuma Pokli?
9) saya ada duit RM50,000 bagaimana nak beli emas dan jadi dealer di bawah rangkaian pokli
10) Saya nak beli dan simpan jer emas ni
11) Berapa pendapatan pokli buat emas ini??

wowowowow
kalau saya senaraikan soalan2 yang pokli dapat harini boleh buat buku rasanya...hehehe
tapi saya mmg suka soalan2 ini dan mmg saya akan jawab melalui sms.....email....dan pertanyaan di facebook pokli.... https://www.facebook.com/pokli
https://www.facebook.com/PELABURAN2013

ok...
saya cuba jawab soalan2 di atas tu

1)  Berapa MODAL untuk memulakan pelaburan emas?
Modal bergantung pada kemampuan anda....kita bukan MLM kena tanya orang atau kena cari downline....sebab ini adalah emas dan perak...tuan2 beli emas...tuan2 dapat emas tu......kat mana nak monitor harga boleh layari web site ini - PUBLIC GOLD

modal kalau tanya agent2 emas sure dia akan suruh beli emas seberapa banyak yang anda ada....tapi kalau tanya saya......berapa yang anda berani nak UNTUNG dan RUGI dalam pelaburan ini....hehehehe
sebab emas ini ada yang HIGH RISH HIGH RETURN...low rish low return.....medium risk medium return


2) Bagaimana nak buat pelaburan ini?

mudah sahaja.....anda boleh monitor harga emas di laman web ini PUBLIC GOLD dan harga emas berubah setiap 20 minit...turun atau naik...jadi pilih masa yang anda rasa sesuai dan cukup $$$$$

walaupunpun harga emas turun tapi $$$$ xde pun susah jugak kan? tapi biasanya mereka2 akan pilih waktu yg mereka rasa benar2 yakin dan bergantung pada matlamat dalam pelaburan emas tersebut....

apabila anda dah masuk web site ini PUBLIC GOLD jangan lupa klik logo LOGIN kat hujung belah kanan sekali....dan register nama dan semua maklumat tentang diri anda bagi membolehkan anda menjadi pelanggan rasmi public gold dan bole membuat urusan niaga jual serta belian balik

*** jangan lupa untuk letak nama saya Pokli Wealth Management - Fazli , PG 000079 sebagai introducer tel 019- 6645066

apabila dah register boleh masuk di lawan web ini utk urusan jual dan beli yer.....

***Notes-  boleh mula belian sebanyak 10 dirham sebagai minimun belian berharga RM97.00 atau 1 dinar berharga RM636 untuk belian pertama atau untuk menjadi pengedar boleh pilih emas berjumlah RM20k dan automatik menjadi dealer.(p/s jadi dealer dapat diskaun 1%)

3) Bagaimana Nak Mula?
bila dah register anda dah boleh order emas.......buat order dgn klik butang order dan pilihlah emas apa yang  mana anda berkenan & suka...tapi sebelum memilih  boleh hubungi saya untuk nasihat sebab setiap emas dan perak harga berbeza serta spread juga berbeza2....paling rendah boleh buat pilihan 250g dan 500g kerana harga sangat rendah dan susut nilai bila nak jual balik pun rendah iaitu serendah ***2%
apabila harga emas dah naik 2% tuan2 dah balik modal aka BREAK EVEN

4) Untung ker?
untung ke rugi bergantung kepada apa pengetahuan @ knowledge yang tuan2 ada....untung rugi akan di kira berdasarkan keuntungan jangka masa pendek atau jangka masa panjang

jangka masa pendek...contoh beli bila harga murah....simpan harga naik jual balik....(buy low sell high), buy high .....buy masa low dan sell time medium)

jangka masa panjang...beli....simpan selama 5 ke 10 tahun dan jual balik apabila tempoh tersebut sampai
contoh ...secara detail boleh datang jumpa saya atau hubungi saya utk maklumat lanjut...biasanya orang beli emas jarang mengadu rugi....kecuali join skim2 pelaburan emas yg emas tidak disimpan ditangan malah syarikat tolong simpan dan bagi keuntungan bulan2 banyak yang kena serbu bank negara..

5) Nak daftar seminar PERCUMA pokli
boleh tengok jadual di sini..buat pilihan tempat seminar dan sms saya utk mendaftar...019-6645066

6) Saya Pernah Beli emas Public GOLD di Mana nak gadai?
tuan2 dan puan2 yang pernah beli emas public gold boleh gadai aka pajak di kedai2 emas atau pergi ar rahnu KT seperti di kluang, sg udang melaka atau sg besi KL..rujuk di sini
atau kepada pengedar2 public gold boleh pajak di Public Safe.....mana2 cawangan public gold di seluruh malaysia ..rujuk alamat ini
atau kalau nak pajak tempat lain boleh tuan2 pergi sini (pusat pajakan yang terima dinar dan gold bar)


7) Pokli sokong Parti Mana? Pr ke BN? soalan ini pun ada.. hehehhe
no komen....hehehehe undi adalah rahsia...

soalan2 lain boleh jumpa saya dan saya akan kongsi pengalaman dan cara di seminar percuma atau jumpa saya untuk temujanji.....

p/s- saya akan mula bercuti keluar negara pada 22hb mei hingga 8 jun 2013.... urusniaga berjalan macam biasa anda boleh call / whatsapp saya seperti biasa...saya bercuti ke eropah selama 18 hari....bawa orang rumah honeymoon yang ke 15 kali kot....hehehe


okla..ingat emas ingat pokli

019-6645066




p/s- hadiah ILMU2 emas untuk pembaca blog pokli
boleh download dan BACA yer

DOWNLOAD SINI , SINI atau SINI

0 Komen:

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP