JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

22 December 2014

Tempahan Dinar Emas LBMA 24K 999.9

Assalamualaikum w.b.t


mulai harini isnin 22/12/2014 kita boleh tengok & membuat tempahan dinar emas LBMA 24K 999.9 paparan di laman web ini www.tinyurl.com/pokli



pada yang belum ada akaun lagi boleh register akaun dan letak nama introducer Pokli Wealth Management PG000079... Anda boleh order 1/2, 1, 5 dan 10 dinar emas 24k 999.9..cuba lah skrg 








jadi anda boleh membuat koleksi emas 999.9 24k yang kalis GST ini.....FYI....emas yang ada LBMA tidak dikenakan GST oleh kerajaan pada 1 April 2015

jadi..pada kedai2 emas dan kawan2 rakan niaga boleh bertukar kepada emas LBMA ini dan anda tidak dikenakan GST utk urusniaga ini... rujuk sini http://gst.customs.gov.my

tambahan lagi kepada pihak korporat/badan berkanun/kerajaan yang ini menempah emas LBMA jenama sendiri boleh buat tempahan...minima 2kg.... contoh universiti ingin menempah emas utk di bahagi kepada pelajabr boleh buat design universiti sendiri ( konvo event)

pada rakan rakan niaga yang kurang jelas boleh PM saya..email admin@pokli.com atau whatsapp 019-6645066

dan selepas ini pihak public gold & pengedar tidak lagi menjual dinar emas 916 22k..... hanya boleh menjual balik sahaja (buy back)...jadi rare item dah


p/s-utk  membuat pertukaran dinar emas LBMA 24k daripada dinar emas 916 22k...hanya perlu membayar RM60 sahaja...... bgi emas lama kepada kami dan dapat emas baru LBMA....




Read more...

18 December 2014

latest update sempena akhir tahun 2014

assalamualaikum w.b.t

fuhh........harga emas turun 3% dalam tahun 2014.......kiranya......tak naik banyak........rentetan harga emas yang turun naik dan mendorong ramai orang beralih kepada skim cepat kaya yang bersandarkan emas......



wallahualam....biasa la kena kempen apa untung simpan emas dalam peti besi...kena bayar kos peti besi...buat sendal pintu @ lapik peti sejuk & tidak mendatangkan hasil...baik serahkan emas pada pengelola dan dapat pulangan lumayan bulan2....akhirnya trageri oktober hingga december menyebabkan ramai orang tersontot...maaf...saya malas nak komen byk pasal skim2 yg berleluasa di pasaran.........better anda join dan baca dalam group FB "jom emas"...latest & terkini serta sensasi


okla saya nak cerita xtvt tahun 2015
banyak yang kami pihak public gold plan utk tahun 2015
antara yang amat menarik sekarang ini adalah GST....mulai april 2015......semua belian emas dan perak kena GST....so......lepas ni kalau anda nak beli emas contoh RM10,000.....anda perlu bayar kos 6% = RM600 utk kos GST......huhuhuhu...mesti mendorong permintaan terhadap emas akan berkurang......dan juga menyebabkan permintaan kurang dan harga emas akan mempengaruhi terhadap permintaan ini....



kami akan mengadakan seminar tentang GST & prinsipal syariah ke atas emas fizikal pada hari Sabtu 31 Jan 2015 di TH Hotel Kelana Jaya pada jam 9.00 pagi - 5.00 petang...

berminat utk datang ke majlis ilmu ini boleh mendaftar sekarang.......bayaran RM80 utk pengedar PG & RM100 utk orang awam......bayaran boleh buat kepada akaun Pokli Wealth Management Maybank 555171003253 dan email slip bayaran ke admin@pokli.com @ wasap kepada 019-6645066

antara panel yg terlibat mengikut pada MD forum yg kami hadir minggu lepas adalah Tuan Azizi Ali, Tn Afyan , Pegawai Bahagian Kastam Di Raja Malaysia (GST)...


MD Forum yang berlangsung pada hari Sabtu 13 Dec 2014......banyak info & maklumat yang dikongsi oleh Dato' Louis Ng, Founder & Chairman Public Gold Group.


apa yang boleh saya kongsi tahun 2015....pihak Public Gold & Pokli telah bersedia dengan GST...dan kami akan memberi info kepada anda kepentingan GST dan halatuju 2015....

antara aktiviti yg kami rancang adalah

Press Conference with Nadir Metal & Oracle
http://www.nadirmetal.com.tr/

adalah refineri baru kepada produk public gold yg berstatus LBMA......antara produk yang di jual di pasaran saiz 1g,5g, 10g, 50g,100g....tgk gambar di bawah.....berminat nak join Press conference ni boleh wasap saya yer


antara produk lain yang akan di hasilkan adalah 1g mengikut tema tema tertentu contoh Tahun Baru Cina, perkahwinan, Hari Jadi, Dinar dan juga new born baby (tema perayaan di malaysia insya allah akan ada kalau demand byk...kalau nak corporate / badan kerajaan punya 1g pun kami buat seperti maybank, insuran, LHDN, universiti dsb....boleh set temujanji dengan pokli 019-6645066) ****ada min order
tema birthday
tema kahwin



contoh yg ada dipasaran skrg

harga semasa boleh order GAP di website
 1g LBMA Public Gold sempena tahun kambing 2015...nak order boleh PM saya....limited stok ye

okla....ada sebarang soalan boleh PM saya di FB, email admin@pokli.com wasap 019-6645066



Read more...

30 November 2014

seminar kat mana?

assalamualaikum w.b.t

terima kasih kerana masih singgah ke blog pokli....
di sini saya nak kongsi jadual seminar pokli utk bulan december
seminar ini adalah yang terakhir pada tahun 2014

saya akan berada di utara tanahair mulai emas 1 dec 2014


ok....luangkan masa utk belajar dan kongsi ilmu

1/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Ipoh
2/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Relau, Penang
3/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Sg.Petani
4/12/2014 -8.30mlm-Public Gold Alor Setar (akan di ganti oleh rakan saya- ada hal skit)

jemput datang


untuk pengetahuan anda...arini adalah hari terakhir utk lock menjadi pengedar modal cuma beli 150g..mulai esok anda kena beli 200g

apa2 pun jumpa saya di utara..utk mendaftar boleh sms nama/tempat seminar ke 019-6645066


Read more...

23 November 2014

Seminar Emas & Perak Pantai Timur ... Madu Kelulut Trigona

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah minggu lepas selesai trip seminar bersama pokli di pantai timur merangkumi kelantan, terengganu & pahang..... walaupun minggu lepas pantai timur dilanda banjir dan hujan turun selama 5 hari tak berhenti...tapi sambutan yang amat menggalakkan...terima kasih semua...
nasib baik saya tak drive ke sana.....kalau tak mesti mengantuk & hujan yang menghalang pemandangan ....sebab tu saya memilih jalan udara yang alhamdulillah....selamat

okla....

ni sekitar seminar di Kota Bharu - 19/11

Kuala Terengganu - 20/11
Kuantan, Pahang - 21/11

insya allah esok 1snin 24/11 saya akan berada di Melaka & Selasa 25/11- Johor Bharu

hujung minggu 27/11 (Kuching)
28/11 (Kota Kinabalu)

berminat utk mendaftar , boleh sms Nama, tempat seminar ke 019-6645066


semasa di pantai timur saya sempat melihat ladang ternakan madu lebat kelulut yang diusahakan oleh sahabat saya, saudara Mizie. sebelum ini beliau bekerja di bahagian Oil & Gas dan mengambil keputusan utk berhenti kerja walaupun pendapatan beliau sungguh LUMAYAN...tapi disebabkan oleh beliau memilih FREEDOM..ada msa bersama keluarga...... beliau adalah salah seorang peserta personal coaching bersama pokli pakej Platinum. tapi sebelum beliau berhenti makan gaji.....beliau dah susun perancangan dalam bidang perniagaan emas & perusahaan madu kelulut......wowowowo...utk pengetahuan anda madu kelulut original sekitar RM400- 500 sekilo.......sangat menguntungkan....

sekitar lawatan pokli di ladang madu kelulut , kertih terengganu

saya membuka kotak sarang madu....wau..di dalam perusahaan madu lebah kelulut ini boleh menghasilkan lebih kurang 1-2kg sebulan utk satu kotak...banyakkan kalau ada banyak kotak.....hehehehe...tgk gambar bawah
ada lebih kurang 200 sarang.......ada yang ditempah oleh penternak kecil2an dan ada yang menumpang utk di jaga & dituai hasil.........hehehe saya pun cebur2 sikit belajar dan melabur dalam perusahaan ini........utk pengetahuan ini mereka dah menjalankan projek ini lebih 2 tahun
saudara mizie menggunakan pam utk menuai hasil madu..confirm madu ini asli..
sarang sarang madu
rupa madu yang dihasilkan oleh lebah kelulut
madu yang telah di proses dan dibotolkan utk pasarkan....harga pasaran sekitar 400-500....wowowowowo...sangat lumayan beb

yang best beliau memulakan penternakan ini adalah bermula semasa bekerja ...beliau membuat simpanan emas......dan apabila beliau berhenti kerja dan menggunakan sepenuhnya emas utk di rolling. berminat utk belajar & tambah tambah sumber pendapatan boleh arrange utk berjumpa. 
saya mmg amalkan 2 sudu madu selepas bangun & sebelum tidur & kurma ajwa....kurma nabi....makanan sunnah..alhamdulillah....mmg rasa power

maklumat madu kelulut boleh arrange dgn pokli
next project PWM ..... agrotourism

p/s- hadiah dari pokli...tips 5 minit ILMU emas boleh download & baca yer KLIK SINI

Read more...

05 November 2014

#TERSONTOT EMAS

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera



hehehehe...tajuk di atas pun dah trending sepanjang bulan oktober....kenapa ya?...... banyak yang guna perkataan ini sejak bulan oktober....nak tau kenapa?

okla.....saya malas nak ulas pasal tajuk di atas...sekadar ingin berkongsi kenapa ramai orang tersontot dalam pelaburan emas

1.nak cepat untung
2. tak sabar...kadang2 dah beli emas dan simpan...alih2 di umpan dan beri kepada hamba Allah yang lain dan mereka 'rolling' kan emas tu dan janji pulangan bulan2......
3. lebih senang berniaga dgn customer base yang dah ada pengetahuan tentang emas berbanding customer yg fresh......banyak nak kena yakinkan mereka.....maklumla.....mcm2 program dalam market....
4. anda tolong komen kat bawah yer.....


kalau berminat nak tambah2 ilmu tentang pelaburan emas dan perak boleh datang ke seminar percuma pokli di 7 buah negeri yang saya akan hadirkan diri.....

1. Kota Bharu,Kelantan - 19/11
2. Kuala Terengganu - 20/11
3. Kuantan , Kahang - 21/11

(harap- harap tak banjir & boleh buat seminar di sana)


4. Batu Berendam Melaka - 24/11
5. Taman Perling, Johor Bharu - 25/11
6. Kuching Sarawak
7. Kota Kinabalu, Sabah


insya allah dgn izinnya dapat berkongsi ILMU2 tentang pelaburan emas dan perak yang betul & tepat......



berminat nak datang boleh sms/whatsapp-

Nama, Tempat seminar, Bilangan peserta ke 019-6645066

alamat penuh tempat seminar boleh rujuk SINI




di samping itu saya nak hadiahkan anda dgn artikel dan slide presentation tentang pelaburan emas dan perak....agar anda tidak tersontot........


KERTAS KERJA PELABURAN EMAS



ok jumpa saya di seminar.....pada yang dah booking personal coaching boleh arrange masa dan waktu anda tu utk ke WISMA POKLI di SEREMBAN 2......semoga bermanafaat.......saya berkongsi ilmu agar anda faham & mahir dalam ilmu emas dan perak...berminat booking personal coaching one to one dgn pokli...boleh email admin@pokli.com @ sms.whatsapp 019-6645066

En Shamsuddin & En Rahman Pensyarah UiTM datang timba Ilmu EMAS & PERAK dgn Pokli

tahniah kepada peserta yang hadir.......yang pelik datang dari jauh2 pun ada...johor....terengganu.......teluk intan.....kedah pun ada.....

En Amli & Isteri datang dari Teluk Intan Perak

En Mizie dari Paka Terengganu...resign makan gaji dgn Oil & Gas...full time biz emas , usahawan madu kelulut & coaching one to one dgn den
www.rizqers.com.my (niaga barang2 china)

Saudara Najib pun datang timba2 ILMU....kami berkongsi kepakaran..saya pun belajar jgk dgn otai2 IM ini....
En Nazli & En Ashraf Pegawai dari Ar Rahnu Pos Seremban pun datang belajar dgn Pokli


OK...selamat maju jaya...
semoga anda kaya & berjaya




Read more...

10 October 2014

Seminar Emas Pokli - Utara Oktober 2014

Assalamualaikum wbt

saya nak share jadual seminar bulan oktober 2014 ini....minggu depan saya akan ke Utara utk seminar emas dan perak..pada kawan2 blog yang berminat nak jumpa dan belajar tentang ilmu2 pelaburan dan perniagaan emas boleh register nama dan tempat
boleh sms/whatsapp nama dan tempat seminar ke 019-6645066


apa yang anda akan dapat?

1. tips pelaburan emas dan perak yang betul dan tidak betul
2. bagaimana membuat keuntungan dalam emas dan perak
3. contoh2 tips dan teknik2 yg terbaru
4. lain lain persoalan boleh sediakan dan tanya saya bila seminar tersebut

seperti dalam harian metro Rabu 8/10/2014

 ramai yang ambik peluang utk datang belajar dan fahami teknik terkini dgn emas

jumpa ada di utara.....

ni info terbaru dari majlis fatwa...boleh tambah2 bacaan dan pengetahuan ye! hukum jual beli!
isu...seperti yg kawan saya utarakan....boleh baca2 di SINI 



wallahu A'lam


Read more...

02 October 2014

Public Gold Skim Cepat Kaya dengan Emas

Assalamualaikum w.b.t

Pada 1.10.2014 malaysia dikejutkan dengan berita tentang skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Berita Harian.....whatsapp dan msg FB saya bertalu talu bertanyakan soal ini...mau taknya...saya ada lebih 15,000 orang pelanggan dan pengedar....semua risau dan bimbang kami terlibat dengan skim cepat kaya.....

Hari ini (1/1/2014) wartawan Berita Harian tulis satu artikel pasal 10 skim cepat kaya yang masih aktif.
Wartawan memberikan contoh skim
1. Dana Haji Jasman
2. www.1gold.com
3. Ace Global
4. Global Venture
5. Isothree Gold.
6. JT Gold.
7. Public Gold
Nama Public Gold ada disebut sedangkan nama Public Gold tidak ada dalam alert list BNM.
Sedangkan syarikat nombor 1 ke nombor 6 memang sah ada dalam alert list Bank Negara.
Check alert list BNM disini:

Yang ada di alert list Bank Negara adalah Public Golden House Sdn Bhd (tak sama dgn Public Gold)
Jadi Public Gold telah mengeluarkan kenyataan rasmi tentang perkara ini. Wartawan tersebut telah membuat kesalahan laporan. Jelas melanggar etika kewartawanan.

Public Gold tidak buat skim . Hanya jual beli emas tanpa janji keuntungan bulan-bulan.
Tidak berselindung dgn aktiviti jual beli emas yang janji keuntungan besar.
Public Gold akan mengambil tindakan undang-undang keatas penulis dan Berita Harian.
surat saman dari pihak peguam public gold kepada berita harian.....saman malu RM50juta...... pihak public gold mempunyai 18 cawangan di seluruh malaysia dan lebih 50,000 pelanggan dan pengedar di seluruh malaysia.
saya nasihatkan diri saya dan kawan2 blog berhati hati dalam membuat kenyataan media dan juga facebook terhadap sumber yang tidak tepat...naya nanti kena saman malu....



okla.....saya akan berada di seminar percuma untuk bulan oktober 2014...boleh jumpa saya di Ipoh, Perak , Relau Pulau Pinang, Sg.Petani & Alor Setar Kedah


13 Oktober 2014 ,Isnin, Ipoh Branch, Jalam Yam Khalsom, Perak - 8.30mlm
14 Oktober 2014,Selasa, Relau, Penang -8.30mlm
15, Oktober 2014,Rabu, Sg Petani Kedah- 8.30mlm
16 Oktober 2014 ,Khamis, Alor Setar Kedah- 8.30mlm
alamat penuh boleh layari SINI

bersama kawan2 yg dah bermula dgn emas
Seminar bersama pokli

untuk mendaftar boleh SMS nama, tempat seminar & tarikh pada 019-6645066

tahniah kepada pemenang2 percutian ke Switzeland & Germany....penuh 2 muka surat keluar harian metro 30/9/2014
alhamdulillah 2015 nanti pergi bercuti ke Europe tajaan public gold
anda boleh menyimpan emas dgn Public Gold bermodalkan Rm100 @ 1gram sahaja
boleh daftar dan rujuk harga di SINI
ada soalan boleh tanya SAYA:
whatsapp/ call / sms
0196645066
admin@pokli.com
www.fb.com/pokli

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP