JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

30 November 2014

seminar kat mana?

assalamualaikum w.b.t

terima kasih kerana masih singgah ke blog pokli....
di sini saya nak kongsi jadual seminar pokli utk bulan december
seminar ini adalah yang terakhir pada tahun 2014

saya akan berada di utara tanahair mulai emas 1 dec 2014


ok....luangkan masa utk belajar dan kongsi ilmu

1/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Ipoh
2/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Relau, Penang
3/12/2014 - 8.30mlm - Public Gold Sg.Petani
4/12/2014 -8.30mlm-Public Gold Alor Setar (akan di ganti oleh rakan saya- ada hal skit)

jemput datang


untuk pengetahuan anda...arini adalah hari terakhir utk lock menjadi pengedar modal cuma beli 150g..mulai esok anda kena beli 200g

apa2 pun jumpa saya di utara..utk mendaftar boleh sms nama/tempat seminar ke 019-6645066


Read more...

23 November 2014

Seminar Emas & Perak Pantai Timur ... Madu Kelulut Trigona

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah minggu lepas selesai trip seminar bersama pokli di pantai timur merangkumi kelantan, terengganu & pahang..... walaupun minggu lepas pantai timur dilanda banjir dan hujan turun selama 5 hari tak berhenti...tapi sambutan yang amat menggalakkan...terima kasih semua...
nasib baik saya tak drive ke sana.....kalau tak mesti mengantuk & hujan yang menghalang pemandangan ....sebab tu saya memilih jalan udara yang alhamdulillah....selamat

okla....

ni sekitar seminar di Kota Bharu - 19/11

Kuala Terengganu - 20/11
Kuantan, Pahang - 21/11

insya allah esok 1snin 24/11 saya akan berada di Melaka & Selasa 25/11- Johor Bharu

hujung minggu 27/11 (Kuching)
28/11 (Kota Kinabalu)

berminat utk mendaftar , boleh sms Nama, tempat seminar ke 019-6645066


semasa di pantai timur saya sempat melihat ladang ternakan madu lebat kelulut yang diusahakan oleh sahabat saya, saudara Mizie. sebelum ini beliau bekerja di bahagian Oil & Gas dan mengambil keputusan utk berhenti kerja walaupun pendapatan beliau sungguh LUMAYAN...tapi disebabkan oleh beliau memilih FREEDOM..ada msa bersama keluarga...... beliau adalah salah seorang peserta personal coaching bersama pokli pakej Platinum. tapi sebelum beliau berhenti makan gaji.....beliau dah susun perancangan dalam bidang perniagaan emas & perusahaan madu kelulut......wowowowo...utk pengetahuan anda madu kelulut original sekitar RM400- 500 sekilo.......sangat menguntungkan....

sekitar lawatan pokli di ladang madu kelulut , kertih terengganu

saya membuka kotak sarang madu....wau..di dalam perusahaan madu lebah kelulut ini boleh menghasilkan lebih kurang 1-2kg sebulan utk satu kotak...banyakkan kalau ada banyak kotak.....hehehehe...tgk gambar bawah
ada lebih kurang 200 sarang.......ada yang ditempah oleh penternak kecil2an dan ada yang menumpang utk di jaga & dituai hasil.........hehehe saya pun cebur2 sikit belajar dan melabur dalam perusahaan ini........utk pengetahuan ini mereka dah menjalankan projek ini lebih 2 tahun
saudara mizie menggunakan pam utk menuai hasil madu..confirm madu ini asli..
sarang sarang madu
rupa madu yang dihasilkan oleh lebah kelulut
madu yang telah di proses dan dibotolkan utk pasarkan....harga pasaran sekitar 400-500....wowowowowo...sangat lumayan beb

yang best beliau memulakan penternakan ini adalah bermula semasa bekerja ...beliau membuat simpanan emas......dan apabila beliau berhenti kerja dan menggunakan sepenuhnya emas utk di rolling. berminat utk belajar & tambah tambah sumber pendapatan boleh arrange utk berjumpa. 
saya mmg amalkan 2 sudu madu selepas bangun & sebelum tidur & kurma ajwa....kurma nabi....makanan sunnah..alhamdulillah....mmg rasa power

maklumat madu kelulut boleh arrange dgn pokli
next project PWM ..... agrotourism

p/s- hadiah dari pokli...tips 5 minit ILMU emas boleh download & baca yer KLIK SINI

Read more...

05 November 2014

#TERSONTOT EMAS

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera



hehehehe...tajuk di atas pun dah trending sepanjang bulan oktober....kenapa ya?...... banyak yang guna perkataan ini sejak bulan oktober....nak tau kenapa?

okla.....saya malas nak ulas pasal tajuk di atas...sekadar ingin berkongsi kenapa ramai orang tersontot dalam pelaburan emas

1.nak cepat untung
2. tak sabar...kadang2 dah beli emas dan simpan...alih2 di umpan dan beri kepada hamba Allah yang lain dan mereka 'rolling' kan emas tu dan janji pulangan bulan2......
3. lebih senang berniaga dgn customer base yang dah ada pengetahuan tentang emas berbanding customer yg fresh......banyak nak kena yakinkan mereka.....maklumla.....mcm2 program dalam market....
4. anda tolong komen kat bawah yer.....


kalau berminat nak tambah2 ilmu tentang pelaburan emas dan perak boleh datang ke seminar percuma pokli di 7 buah negeri yang saya akan hadirkan diri.....

1. Kota Bharu,Kelantan - 19/11
2. Kuala Terengganu - 20/11
3. Kuantan , Kahang - 21/11

(harap- harap tak banjir & boleh buat seminar di sana)


4. Batu Berendam Melaka - 24/11
5. Taman Perling, Johor Bharu - 25/11
6. Kuching Sarawak
7. Kota Kinabalu, Sabah


insya allah dgn izinnya dapat berkongsi ILMU2 tentang pelaburan emas dan perak yang betul & tepat......



berminat nak datang boleh sms/whatsapp-

Nama, Tempat seminar, Bilangan peserta ke 019-6645066

alamat penuh tempat seminar boleh rujuk SINI




di samping itu saya nak hadiahkan anda dgn artikel dan slide presentation tentang pelaburan emas dan perak....agar anda tidak tersontot........


KERTAS KERJA PELABURAN EMAS



ok jumpa saya di seminar.....pada yang dah booking personal coaching boleh arrange masa dan waktu anda tu utk ke WISMA POKLI di SEREMBAN 2......semoga bermanafaat.......saya berkongsi ilmu agar anda faham & mahir dalam ilmu emas dan perak...berminat booking personal coaching one to one dgn pokli...boleh email admin@pokli.com @ sms.whatsapp 019-6645066

En Shamsuddin & En Rahman Pensyarah UiTM datang timba Ilmu EMAS & PERAK dgn Pokli

tahniah kepada peserta yang hadir.......yang pelik datang dari jauh2 pun ada...johor....terengganu.......teluk intan.....kedah pun ada.....

En Amli & Isteri datang dari Teluk Intan Perak

En Mizie dari Paka Terengganu...resign makan gaji dgn Oil & Gas...full time biz emas , usahawan madu kelulut & coaching one to one dgn den
www.rizqers.com.my (niaga barang2 china)

Saudara Najib pun datang timba2 ILMU....kami berkongsi kepakaran..saya pun belajar jgk dgn otai2 IM ini....
En Nazli & En Ashraf Pegawai dari Ar Rahnu Pos Seremban pun datang belajar dgn Pokli


OK...selamat maju jaya...
semoga anda kaya & berjaya




Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP