JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

11 April 2019

TIPS NAK JADI KAYA DAN BERJAYA

YOU ARE DIAMOND ðŸ’Ž THEY CANT BREAK YOU! .

Kadang-kadang kita mempunyai impian nak berjaya, nak kaya, nak luar biasa sihat, tapi ramai yang tak percaya pada kita dan ramai yang gelakkan pada kita. Yela sebab belum jadi lagi kan.Dah lama menganggur...takde kerja..takde jobs....salahkan kerajaan PH la..BN la...PAS pun kena huhuhu...salahkan ekonomi gawat la...krisis la...huuhuhuhu kesian...padahal ko tu terrer..bijak........banyak ilmu...pointer tinggi......banyak contact dalam Henfon..ramai kenalan di fb dan IG



But you just need to FOKUS untill success dengan impian yang kita percaya tu. Tak kisah la nak kerja ker....nak kurus ke,nak kaya ke....nak jadi hartawan ker......nak sihat ke or nak berjaya dalam perniagaan emas @ hartanah ke....trading ker..... Kita cuma “Just focus on ur dream” sehingga ia jadi realiti......belajar plan2


Jangan la korang sentap kalau ade yang gelakkan impian korang tu.....Just keep moving forward sis ðŸ˜ŠðŸ’ªðŸ»diaorang bukan tau kekayaan ko sebab emas yg korang simpan tu mereka tak nampak?? Tapi kalau badan ko kurus, shoplot tersegam indah, keta mewah, cashflow perniagaan engkau padu boleh beli rumah tiap tiap tahun... apa nak kisah sangat!!! Korang makan dividen asb tiap2 tahun pun x abis nak makan dah...tu beli dividen TH dan kwsp🤔.. .positif cashflow sewa rumah pun dah buat ko freedom.... kipidad.. dont gibab.... biar aset jana positif cashflow... dan biar badan ko kena defisit kalori....den defisit 1k sehari cukup dah.. 500 dari excercise.... 500 dari diskaun makanan... Yg penting tindakan.. Walaupun. Ada ilmu banyak di dada tapi tidak bertindak pun takde gunanya... Berbuih dah dgr seminar... Join ceramah.. Beli buku... Masuk program mcm2 tapi takde ACTION... kesian beb.. Makin lama makin tua.. Makin tertinggal.... Ala den nasihat jer... Jgn la sentap pagi2 ni.... Ingat IMPIAN GILA GILA korang tu..nak jadi jutawan...nak berjaya....nak kaya...nak gi haji...nak travel with style....nak freedom...nak tolong anak2 ko...tolong ibu bapak....tolong adik beradik...tolong masyarakat....aduhh besar lagi tanggungjawab sosial......teruskan......move ON..bergerakkkk



nak share ilmu skit..BONUS Untuk korang....macam mana uncle pokli buat.....ayah li.....pak li...macam2 nama korang panggil den.....layan je la....nak share skit2.....ilmu ni...kalau den dah mati...sedekahkan pahala dan fatihah buat den yer......Mohd Fazli Ismail....al fatihah

31 Ilmu Trading Buat kita Yang baru nak mula berniaga2 

1.Biar syarikat lain yang mengeluarkan barangnya. Kita trade saja. susah apa....


2. Kita tak perlu pandai membuat barang. Itu kerja teruk! Kita trade saja. Kita main duit saja.

3.Trading B-to-B marginnya nipis manakala volumenya besar.

4.Trading business to business adalah trading yang ideal. Ini lubuk duit besar.


5.Belajar menjadi orang tengah, istilahnya sekarang pengedar atau distributor @ agent . Ini trading yang ideal.

6.Pilih trading dengan menggunakan banyak channels.

7.Pilih barang-barang keperluan keluaran banyak pembekal.

8.Pilih barang yang tiap-tiap hari digunakan.

9.Pilih barang-barang yang semua orang sudah tahu dan mahu.

10.Ambil barang-barang keluaran banyak syarikat. Pilih barang yang mudah laku sahaja.

11.Pilih trading banyak produk, bukan hanya satu jenis produk.

12.Pilih menjadi trader sahaja, berbanding menjadi producer dan trader serentak.

13.Pilih barang-barang yang lelaki perlukan, perempuan pun perlukan.
14.Pilih barang-barang pertengahan iaitu barang yang digunakan bagi menghasilkan barang lain.
15.Pilih alat-alat kerja yang diperlukan di dalam setiap rumah.

16.Pilih bahan makanan yang tidak cepat basi dan rosak.
17.Pilih barang-barang keperluan keluarga.
18.Pilih barang-barang keperluan bagi menghasilkan makanan yang mengenyangkan.
19.Pilih barang-barang keperluan yang tidak ada trend.

20.Pilih bahan untuk pembuatan makanan. Bahan itu dalam bentuk kering.

21.Pilih barang-barang yang dikeluarkan oleh syarikat lain.

22.Pilih barang-barang keperluan harian.

23.Pilih barang-barang yang lasak, tidak mudah rosak.

24.Pilih barang-barang yang mudah disimpan.

25.Pilih barang-barang yang laku dijual sepanjang tahun.

26.Pilih barang-barang yang ringan, yang mudah penghantarannya.

27.Pilih barang-barang yang tidak ada tarikh expired.

28.Pilih trading barang-barang kering berbanding barang-barang basah.

29.Jangan buat produk yang traders tak mahu ambil. Nanges nanti!

30. pilih barang2 yg sudah banyak pengemarnya. Ia mudah laku

31. Pengeluar main tepung. trades main duit....kikikiki..... follow je cakap den



admin
pokli
019-6645066

Read more...

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP