JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

29 December 2009

ASET DAN LIABILITI

APA YANG DIKATAKAN ASET DAN LIABILITI ?

Salam

Ok... Kali ni, pokli akan berkongsi ilmu tentang macam mana nak kenal ASET dan macam mana nak kenal LIABILITI. Tahukah anda apabila kita dapat mengenal pasti dan memahami apa itu ASET dan apa itu LIABILITI, maka kita berpeluang mencapai "TAHAP MENGHAMPIRI JUTAWAN"... Ini kerana 99% manusia di dunia ini telah MEMBAZIRKAN USIA mereka dengan membeli LIABILITI. Hanya 1% manusia sahaja yang BETUL-BETUL membeli ASET dalam hidup mereka. Dan golongan 1% ni benar-benar memahami apa yang dikatakan ASET dan apa yang dikatakan LIABILITI.

Apa yang dikatakan ASET adalah apabila anda melakukan sesuatu tindakan itu akan menyebabkan :

(1) wang tunai anda bertambah

....CARANYA adalah dengan MENYIMPAN WANG TUNAI ANDA DI BANK / KOPERASI yang dapat MEMBERI PULANGAN FAEDAH MELEBIHI KADAR INFLASI SEMASA

(2) harta yang anda beli menjadi semakin meningkat nilai dalam tempoh tertentu

....CARANYA adalah dengan MEMBELI DAN MENYIMPAN EMAS

(3) perniagaan yang anda usahakan memberi aliran tunai positif

....CARANYA adalah dengan MENGENALI dan MEMAHAMI apa yang dimaksudkan UNTUNG, RUGI dan TIDAK BERUBAH

(4) pelaburan yang anda buat memberi pulangan keuntungan yang positif

....CARANYA adalah dengan MEMBELI HARTANAH yang memberikan anda PULANGAN SEWA YANG POSITIF

(5) hutang yang anda buat menambahkan harta atau simpanan wang tunai

....CARANYA adalah MENGGUNAKAN TEKNIK PENGUMPILAN

Apa yang dikatakan LIABILITI pula adalah apabila anda melakukan sesuatu tindakan itu akan menyebabkan :

(1) wang tunai anda berkurangan

...CONTOHNYA dengan berbelanja boros @ berbelanja tanpa beringat

(2) harta yang anda beli itu menjadi semakin menurun nilai dalam tempoh tertentu

...CONTOHNYA dengan membeli RUMAH @ KERETA yang tidak sesuai dengan perolehan pendapatan anda

(3) perniagaan yang anda usahakan memberi aliran tunai negatif

...CONTOHNYA dengan TIDAK MENGENALI dan MEMAHAMI apa yang dimaksudkan UNTUNG, RUGI DAN TIDAK BERUBAH

(4) pelaburan yang anda buat memberi aliran tunai negatif

...CONTOHNYA dengan MEMBELI HARTANAH yang memberikan anda PULANGAN SEWA YANG NEGATIF

(5) hutang yang anda buat mengurangkan harta atau simpanan wang tunai

...CONTOHNYA dengan 'mengikat diri' pada SKIM BAYARAN MUDAH, KAD KREDIT dan PINJAMAN PERIBADI

Kesimpulannya, jika anda ingin mencapai "TAHAP MENGHAMPIRI JUTAWAN", anda mesti MEMBELI ASET YANG BETUL dan MENGELAKKAN DIRI daripada terperangkap dengan MEMBELI LIABILITI. Ingat !!! Ini adalah SYARAT UTAMA jika anda serius nak mencapai kebebasan kewangan yang sebenar.

"ORANG MISKIN ( 99% ) membazirkan umur dengan MEMBELI LIABILITI. Manakala ORANG KAYA ( 1% ) pula memanfaatkan nikmat umur yang diberi untuk MEMBELI ASET yang betul. Inilah SEBAB UTAMA yang menjadi punca mengapa orang kaya menjadi semakin kaya dan orang miskin menjadi semakin miskin "

Read more...

25 December 2009

Pendedahan Eksklusif Rahsia Bisnes Emas Public Gold

Salam
Pokli nak kongsi ilmu kenapa orang berlumba2 beli emas dan jadi agen public gold...sebenarnya adalah kita boleh jana pendapatan atas penjimatan yang diberikan...

yela cuba korang bayangkan...jadi agen dapat komisen 1.5% dari harga semasa....katakan harga emas hari bagi 20g = RM2695...korang akan dapat komisen 1.5%=Rm40.40.....bayangkan kalau setiap hari dan mmg betul terjadi orang beli emas 4-5 keping sehari...dah berapa komisen?????? tu baru sehari...camna kalau 10-20 keping sebulan.......kalau nak best lagi.....1-2kg sebulan??? berapa komisen yg agen-agen dapat?

Inilah yang di panggil teknik BUY LOW SELL HIGH.......setiap hari org nak order dapat harga murah.....tapi benda ni adalah tercapai kepada orang yg mmg kaki bisness la...yg nampak peluang cerah nak buat duit...yela..sapa nak bagi wang mudah2 kalau bukan Tokey Emas PG...terima kasih kepada Public Gold Sebab bagi peluang kepada kami peniaga2 kecil dapat laa berbisness......
dan yang paling best......harga emas makin naikkkk...tak kisah pun harga emas naik ke turun...kita dapat duit......sbb tu la kedai emas bisnes diaorang sustain sampai bila2........itulah rahsia nya......

belum masuk lagi emas yang diaorang beli daripada orang yang trade in....dah dapat harga "BUYING"....murah dah 5-6%.........wah wah wah.......tu dah untung atas angin (ehh betul ke ayat ini?)....kira untung perniagaan la.......dan kalau dah kaya kena la bayar zakatttt......2.5% je daripada keuntungan perniagaan.....

Pokli suka kongsi perniagaan franchais Public Gold ini sbb :

1) Sistem yang bagus & berjaya.....boleh cek harga 24jam.....via website....via sms....call....pembahagian komisen yg telus.... http://www.publicgold.com.my/ & http://www.publicdinar.com/

2) Beli emas dapat emas...bukan beli emas dapat surat...dapat kontrak....tu yg the beauty part of Perniagaan EMAS PELABURAN.......(komisen lagi tuh...)

3) Perlu ada orang yang berjaya......pokli sendiri mendapat didikan admin jutawanemas.com.....en syukor menjadi mentor pokli sehingga berjaya sampai sekarang....terima kasih sifu....sifu syukor ini telah mendapat pendapatan RM20k sebulan hasil perniagaan emas public gold nih.....(psssttt: beliau pun nak resign dari makan gaji sbb nak jadi tokey emas sepenuh MASA)

4)Ilmu dan maklumat yang lengkap....mmg utk berjaya kita perlu ada kemahiran...ilmu....maklumat yang mencukupi....nak ilmu boleh download di tepi kanan blog pokli ini...ada slide presentation/bonus emas..free of charge.......dah ada ilmu baru la bergerakkkk majuuuu............

kalau anda ada modal yang banyak boleh jadi MASTER dealer......dapat komisen 2.0%........tengok bawah rangkaian pokli ada ramai dah jadi master dealer......lagi best dapat komisen 2% dan overiding 0.5%...
dapat komisen atas jualan anak2 buah 0.5%....ini di kira mcm PASIF Income......duduk diam2 dapat duit....itu la pasif income yang sebenarnya.........En syukor pasir income dah banyakkkk gilerrrr.....yela...semua agen2 bawah dia ada berapa RATUS oranggggggg!!!!!!!!!!!!!!!! alhamdulillah...

apa lagi?? anda nak tahu??? boleh call pokli......pokli boleh ajar A-Z pasal pelaburan emas dan bisness emas.......janji anda ada duit dan sanggup nak terjun ke dalam dunia PERNIAGAAN emas...kalau anda rajin download la slide-slide presentation pokli wealth management.........dan tgk la cara2 dan komisen pokli di http://www.emaspokli.blogspot.com/

ILMU adalah untuk di kongsi dan di manafaatkan.....kadang2 kita tak ada duit pun boleh buat duit.....pokli nak bagi duit kepada sapa2 yang rekemen orang jadi agen bawah pokli.com...........mcm Pemaju Perumahan buat......BUYER GET BUYER Program....tapi pokli nak bagi Agent Get Agent program.....pokli nak hadiahkan RM50 kepada sesiapa yg takde duit tapi nak HADIAH daripada PWM.....

Sharing is CARING....

Read more...

22 December 2009

Agen ke 60th - pokli.com

alhamdulillah...harini pokli dah ada 60 orang agen seluruh malaysia......Welcome on Board PWM kepada En Abdul Salam Zainal dari Petaling Jaya telah men'lock' harga emas yg tengah murah dan tanpa sabar2 menjadi agen di bawah rangkaian pokli.....Tahniah...bagi orang2 puchong....petaling jaya...especially UM boleh contact En Abdul Salam di talian 017-6010246 nih....



untuk makluman beliau adalah kawan / classmate pokli masa di UTM.....belajar sekali...so skrg beliau dengan bersemangat nak bekecimpung dalam bisness EMAS ni....so...jom kita pakat jadi agen Public Gold di bawah rangkaian pokli.com

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

21 December 2009

agen ke 59th - pokli.com

salam
hari pokli mengucapkan welcome on board kepada Puan Hidayati bt Md Nor (Eda) dari Taman Medan,PJ....tahniah......jom kita pakat jadi agen Public Gold di bawah rangkaian pokli.com....banyak kelebihan...berbaloi-baloi

1) network yang besar- coverage seluruh malaysia.....
2) kongsi ilmu emas,hartanah,blog,rahsia tarikh lahir,....nak ni special (ilmu emas lelong) limited......nak belajar kena caj.....hehehehe
3) pokli akan ajar camna nak jadi kaya dan berjaya
4) ilmu baca graf emas
5) ilmu keusahawanan
6) buy low sell high....(bagaimana nak cari emas2 murah dan jual harga semasa)
7) share ilmu OD / ASB....ni yg paling best...tools yg boleh di gunakan utk menyimpan duit " PAY URSELF FIRST".
8) teknik menyimpan kekayaan.......
9) sharing is caring....ambik la semua ilmu2 yg tuan2 nak....semoga impian untuk menjadi kaya dan berjaya tercapai....

pokli pun seronok agen2...pembeli2 emas....dapat buat duit dan KAYA dengan emas fizikal nih...

so Puan Hidayati bt Md Nor harini menjadi agen di bawah rangkaian pokli.com dan membayar RM 38,930.00 untuk membeli emas dan dapat komisen 1.5% tuh...tahniah...

so orang2 Taman Medan..Petaling Jaya..Taman SEA.. Sunway....Kelana Jaya.....Subang...Shah Alam boleh call Puan Hidayati (Eda) ini di talian 012-625 3023 edamzul@gmail.com



target pokli nak ada rangkaian sehingga 1000 orang seluruh malaysia

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

19 December 2009

Welcome on Board PWM - Agen Emas Public Gold

Salam
harga emas turun naik minggu nih.....ramai dah buat untung atas kenaikan dan penurunan harga emas...tu la mmg tak rugi invest dalam emas FIZIKAL ini....
harini pokli wealth Management ingin mengucapkan "welcome on Board PWM" kepada 2 orang agen baru

Shah Alam/Sunway/Subang Jaya/Setia Alam Sek U13

Suzana Mohammed Zahir
012-295 0966
suzanazahir@yahoo.com

Sungai Merab/Bangi/Kajang/Kelana Jaya/Petaling Jaya
Pn Anizah Bt Juki
013-3948309
Alisyaz05@gmail.com

Semoga kita sama-sama membuat keuntungan daripada Pelaburan dan Perniagaan EMAS ini...alhamdulillah agen-agen PWM sekarang dah berkembang kepada 58 orang.....TAHNIAH buat anda semua

cepat....jomm pakat jadi agen Pokli Wealth Management.....ada offer menarik pokli nak kongsi pada agen2 nih....tunggu.....
Tahniah agen-agen Publi Gold.....Komisen dah masyukkkkk....alhamdulillah......tgk komisen PWM di sini
bila lagi anda nak tambah pendapatan dengan perniagaan emas?  jom sertai rangkaian PWM

layan movie hasil pembikinan www.emaskini.com

sharing is caring
Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

17 December 2009

Seminar "Krisis Kewangan & Peranan EMAS" - Sabtu, 16 Jan 2010

Salam...
Pokli Wealth Management akan mengadakan Seminar "Krisis Kewangan & Peranan Emas "yang akan di adakan pada 16 Januari 2010 Sabtu 9 pagi- 6petang....Speaker adalah


Dato' Saleh Majid,



Dr Ahmed Kameel Mydin Meera


Mr Loius Ng.


Bertempat di Dewan Melawati ,Bangunan Tabung Haji, Kelana Jaya.

Ini Map



Agenda adalah mengupas tentang pelaburan emas dari pelbagai perspektif. Bayaran adalah RM50 sahaja....berminat boleh bank in RM50 kepada akaun syarikat Pokli Wealth Management Enterprise Maybank 555171003253 dan Email bukti pembayaran...tempat adalah terhad berdasarkan First Come First Serve.....

Pada seminar ini, kami akan menjemput Media cetak & media elektronik untuk membuat liputan.Pokli adalah Pengerusi bagi seminar ini.....hehehe..tanggungjawab besar nih....tapi tidak apa...niat kami adalah untuk berkongsi ILMU emas dari orang-orang yang MAHIR dan Berpengalaman di BSKL...
Ada apa-apa soalan boleh tanya pokli dan agen-agen PWM.

satu lagi tahniah pada warga Putrajaya/Cyberjaya/Kajang/Puchong/Bangi kerana datang ke seminar perniagaan emas semalam di Presint 16.....woowowow....memang ramai...penuh.....120 orang....tahniah kepada penganjur En Zakaria aka Pokya admin http://www.putremas.com/ lain kali kita boleh anjur lagi.....
insya allah lain kali Pokli dan agen2 PWM akan buat Bengkel/Seminar di Putrajaya dan berkongsi Ilmu Pelaburan Emas...Ilmu Hartanah Lelong....Ilmu OD/ASB dan Rahsia  Tarikh Lahir....bayaran mungkin agak minima untuk menampung kos Sewa Auditorium dan lain lain.....agak2 dalam Rm50 jer...!!!

layan gambar seminar di bawah ini...


Syukor Hashim, Admin Jutawanemas.com dan Zakaria (pokya) admin http://www.putremas.com/

Di depan tu Pn Nurul admin (http://www.gold2rich.com/) & En Azman/Jemas (http://www.goldemas.com/


Agen2 PWM- barisan kedua-Berbaju Merah - En Roslan, Sebelah Kirinya En Faiz BHR (http://www.faizbhr.blogspot.com/) dari Perak,
 barisan ketiga bertopi baju kotak2 En Amod Daniel (http://www.armootz.blogspot.com/)


sampai berdiri di belakang.....

Semoga semua mendapat manafaat dari Seminar yng di anjurkan
Ingat emas ingat pokli

Read more...

15 December 2009

ASB...........oh ASB

Pemegang ASB dapat dividen, bonus 8.55 peratus


14/12/2009 1:22pm

KUALA LUMPUR 14 Dis. – Seramai 6.78 juta pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) bakal menerima agihan pendapatan sebanyak 7.30 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2009.

- Utusan

YAHOOOOOO!!!!!!!!!!!!! pakcik kayoooo

best kan setiap tahun dapat pasif income 8.55%*.......

alhamdulillah rezeki.......

asb 200K......pastu buat od.......pastu duit od tu beli hartanah dan emas.....yahooooooooooooooo

patut la orang KAYA makin KAYA kan???

duit tu beranakkkk sendiri....

so apa lagi...jom la tambah pasif income banyak2...

untuk pelaburan emas bagi tahun 2009- Pokli Wealth Management mengumunkan keuntungan / Capital GAIN - 26%

harga emas pada 1.1.2009 = USD880/oz
harga emas pada 15.12.2009 = USD1115/oz
so.......keuntungan = 26%
sumber http://www.kitco.com/


yahoooo.............!!!!!!!!!!!!!!1

bayangkan anda anda ada emas 1 kilogram......






Ingat emas Ingat Pokli

Read more...

12 December 2009

seminar datang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Atas permintaan ramai melalui sms & email....so pokli wealth management & agen2 akan mengadakan seminar di kawasan2 berhampiran anda.....pokli & agen2 pokli akan bagi talk tuh......


Schedule of Public Gold Seminar:
          Day        Date          Time                           Town Venue

  1. Sat       19.12.09    8pm-10pm     Sungai Petani Park Avenue Hotel
  2. Sun      20.12.09    8pm-10pm     Butterworth Pearl View Hotel
  3. Sat       26.12.09    8pm-10pm     Kota Bahru Grand Riverview Hotel
  4. Sun      27.12.09    8pm-10pm     Kuala Terengganu Ming Star Hotel
  5. Sat       02.01.10    8pm-10pm     Johor Bahru J. A. Residence Hotel


Details of Venue:
• Park Avenue Hotel
Jati room,Level 2
E-1 Jalan Indah Dua, Taman Sejati Indah,
08000 Sungai Petani, Kedah.
Tel: 04-431 7777


• Pearl View Hotel
Pearl 6 (Level 5)
Jalan Baru, Seberang Prai,
13700 Butterworth, Penang.
Tel: 04-398 9888


• Grand Riverview Hotel
Dewan Congkak (1stFloor)
Jalan Post Office Lama,
15000 Kota Bharu, Kelantan.
Tel: 09-743 9988


• Ming Star Hotel
Dewan Tanjung 2 – Level 1
217, Wisma Cemerlang, Jalan Sultan Abidin,
20000 Kuala Terengganu, Terengganu.
Tel: 09-622 8666


• J. A. Residence Hotel
(Formerly known as the Compact Hotel Johor Bahru)
Hall J.A. Residence
18, Jalan Wong Ah Fook,
80000 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-221 3000

masuk adalah PERCUMA/FREE

berminat tempat terhad

kena daftar dgn pokli sms nama/lokasi seminar ke 019-6645066 atau email

berminat nak jadi agen....boleh call pokli dan agen2 master dealer pokli wealth management

Read more...

11 December 2009

Ilmu EMAS Baru Sempena Correction Price

Salam

Harini jumaat diistiharkan cuti buat warga Selangor sempena Hari Jadi Sultan Selangor, so pokli mengambil kesempatan untuk bercuti...balik kampung...balik Kota Bharu , Kelantan....sbb raya haritu pokli raya di seremban...so cuti 3 hari ni sempat la.....balik tengok maa pokli di kampung....

kalau kita tengok harga makin turun sekarang nih....wah....tu petanda baik tu...mmg best nak tambah stok banyak2.....

kepada agen2 pokli wealth management & pelanggan2 kami,

pokli nak kongsi ILMU baru.....

tapi ilmu ni untuk orang yang berminat nak buat duit dengan EMAS sahaja....boleh jumpa dengan Pokli face to face atau call pokli.....pokli memang nak kongsi ILMU & tips ini.....

ok......berminat call pokli sekarang.....

Read more...

09 December 2009

Seminar Perniagaan EMAS Putrajaya

Salam...merujuk pada email yang di hantar oleh agen pokli....en Zakaria.....beliau akan mengatur seisi seminar perniagaan emas di putrajaya.....so.....ni 1st time agen pokli arrange seminar dan akan bagi talk adalah Branson dari Public Gold & Pokli.......so...sesiapa yg berada di sekitar Putrajaya sila jemput....



Tuan/Puan,


Saya dengan merendah diri ingin menjemput tuan/puan untuk ke seminar berikut:

Tajuk: Seminar Emas Pelaburan di Malaysia oleh Public Gold

Tempat: Auditorium 1, Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya.

Tarikh: 16 Disember 2009 (Rabu)

Masa: 8.00 - 11.00 malam.



Masuk PERCUMA. Semua dijemput hadir. Sila maklumkan pada saya untuk

pendaftaran kehadiran memandangkan tempat adalah terhad. Sila daftar

kehadiran melalui emel ke putremas@ymail.com @ sms 012-9883445.



Sekian, terima kasih.



pokya - 0129883445



www.putremas.com

Read more...

08 December 2009

"Seminar Buat Duit Dengan EMAS"

Salam

Seperti yang di janjikan sebelum ini, Pokli Wealth Management (PWM) akan menganjurkan "Seminar Buat Duit dengan EMAS" yang akan di adakan pada

Hari       : Sabtu
Tarikh    : 16 Januari 2010.
Masa     : 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Lokasi    : Dewan Melawati ,Bangunan Tabung Haji, Kelana Jaya
Speaker : Mr Branson (GM Public Gold), En Syukor Hashim (Admin Jutawanemas.com) dan Dato' Salleh Majid




Agenda adalah mendedahkan cara & teknik bagaimana anda boleh buat duit melalui EMAS ini. Ramai orang dah jumpa personally dan di ajar membuat duit melalui emas sehingga mendapat RM10K sebulan....jadi kami nak kongsi cara2 kepada anda semua secara SEMINAR.........

Bayaran akan dikenakan untuk menyertai seminar nih...lingkungan RM50 seorang....makanan disediakan...sesiapa yang berminat boleh Daftar dengan Komen di ruangan komen.....pokli memerlukan Reaksi dari pembaca-pembaca blog dan peminat2 EMAS......

sekian terima kasih

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

04 December 2009

Aktiviti minggu ini

Salam kepada semua
apa kabo?baik....seronok tgk harga emas naik gilerrr sampai USD1200++ per Oz.....masa pokli mula2 berjinak dgn pelaburan Emas tahun 2006 harga Emas dalam lingkungan USD800++....huhuhuuhu...mujur pokli dapat kesedaran Awal....terima kasih kepada Otai2 Emas yang Kongsi Ilmu-Ilmu emas secara percuma....so sekarang Pokli nak balas balik jasa otai2 untuk kongsi dengan orang ramai....peluang pelaburan emas dan jadi tokey emas sendiri...tak sangka......sebelum ni hanya tahu emas sebagai simpanan sahaja....tapi turn kepada TOKEY....muda2 dah jadi tokey...best kan???

untung kan beli emas??apa yang pokli galakkan adalah beli emas pelaburan....bukan barang KEMAS...beli barang kemas kos jual beli tinggi (spread).....baik simpan wang dalam EMAS pelaburan..

Minggu ini pokli dikejutkan oleh panggilan Agen Pokli yg Kerja di bank Rakyat 2/12/2009 jam 12 tgh (orang dalam tuuu)......beliau memberitahu yang Bank Rakyat tak benarkan lagi Emas jongkong....dinar...coins....kijang emas....dinar kelate.....UOB maple leaf....singapore lion untuk dirempitkan di Ar Rahnu.......nasib baik pada 1/12/2009 pokli sempat merempit 300g emas (100g PG x 2 keping, 50g  PG x 2 keping) di Ar Rahnu putrajaya presint 15 dekat mydin......kekekeke....selamatt......tunggu tahun depan 1/6/2010 la pokli tebus.....cuma bayar upah simpan jer la.........bukan mahal pun RM390 sebulan.......tapi pinjam duit orang sebanyak RM33k.....OPM........70% dari nilai emas.....huhuhuu....bestnya.....dapat cash beli stok emas lagi.....sedapnya...lepas pokli beli emas hari 1/12/2009 harga emas terusss melambung naik.......untung-untung.....bestttttnyaaaa...........tak pe la...sbb tu pokli galakkan anda semua tambah pasif income banyak2.......emas ini adalah salah satu pasif income tuh.....duduk diam2....harga emas naik............37% setahun ......perrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......mmg best.....terbakarrrr kalau tak beli kan?



Seperti yang pokli ceritakan dalam seminar emas yang lepas.....Fast Action Fast Result.....sapa2 yg join jadi agen pokli dulu modal cuma rm30k....sekarang...jangan harap...dah naikkkk...sebab apa....?? sbb emas naik harga...anda ttp kena beli emas PG 20g,50g,100g...1 dinar...5 dinar...10 dinar........semalam dan harini ada 2 orang jadi agen PWM....bayar RM41,0008......huhuhuhuhuuh......tahniah.....Saudari Siti Rafizah dari Sarawak...sapa2 nak beli emas dari Kuching Sarawak boleh call beliau di 017-808 5814


tengok harga 1 dinar- Rm595....harini?




So nasihat pokli kepada pembaca2 blog ini janganlah simpan duit dalam bentuk WANG FIAT...cepat2 tukar kepada EMAS PELABURAN....anda tidak akan menyesal.......percayalah....
jom join rangkaian pelaburan EMAS PWM...ambil borang di sebelah kiri blog pokli nih......

kalau anda ada facebook....sertai kami di sana...best masuk facebook ini.......24jam ONLINE........boleh follow di mana pokli berada dan status.........seronok pakai Blackberry Curve Tour 9630.........jom la beli satu BB....:-)

Di sebabkan bank rakyat dah tak boleh rempit emas...anda boleh pergi ke
Ar Rahnu UniKEB http://www.unikeb.koperasi.coop/arrahnu.htm
MAKLUMAT UMUM

Unit ini boleh dikunjungi dan dihubungi melalui;
Lokasi :Lot 2.09, Aras 2, Wisma UNIKEB, UKM, 43650 Bangi, Selangor
Tel : 03-8921 4038
Faks : 03-8925 7177
Email : unikeb1@po.jaring.my
MAKLUMAT KAKITANGAN
Penyelia : Ahmad Al-Hakim Zawawi (013-2002450)
Pembantu Eksekutif : Muhammad Aziz

Koperasi KOTANI di Bandar Tasik Selatan
http://www.kotani2u.com.my/

Ar Rahnu Xchange

Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM)

 Agro Bank.....
macam2 lagi yang berdekatan dengan anda....kalau nak tahu tanya Agen2 Pokli di seluruh malaysia....

Tahniah & Welcome On Board PWM kepada agen terbaru pokli


Kuala Kangsar/Taiping/Kuala Selangor
En Faiz Bin Baharulah
019-634 6608

Sepang/Sungai Pelek/Morib
Pn Maziah Seman (abim)
019-338 7098




JOHOR BHARU/Taman Kobena/Perling/Masai
En Hasfarizan Md Hashim
013-435 3317

okla...ingat emas ingat pokli

019-6645066

Read more...

26 November 2009

Hari Raya Korban

Assalamualaikum...
Sempena Menyambut Hari Raya Korban,  Pokli sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Kepada agen-agen dan pembaca blog,pokli menggalakkan kita terlibat sama dalam Ibadah Korban Lembu.....Sama ada kita turut sama korbankan masa...tenaga...wang ringgit untuk sama-sama sembelih lembu esok hari...

Tapi Raya kali ini pokli terpaksa berhari raya di Seremban. Esok pokli solat hari raya di Surau Vision Homes, Seremban 2. dan selepas itu terlibat sama menumbangkan 3 ekor lembu dan 1 ekor kambing.........



Kalau kita ingat kisah Nabi Ibrahim a.s di arahkan oleh Allah untuk menyembelih anaknya Nabi Ismail a.s....so kalau seorang nabi pun sanggup ikut perintah Allah...manakan kita hanya manusia biasa.....marilah sama-sama kita keluarkan WANG untuk menyertai ibadah korban ini...Insya Allah kalau kita keluarkan duit untuk korban lembu....Allah akan ganti dengan Berganda-ganda-ganda...berlimpah-limpah-limpah.....rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka...percayalah

janganlah kita takut untuk bersedekah....membayar zakat......kerana....itulah baja untuk menyuburkan rezeki kita....dan turut menyucikan HARTA pencarian kita..


Emas..emas jugak.....tapi Sedekah...Zakat....kena bagi lebih-lebih....

p/s-sapa2 yang berkesempatan esok boleh beraya di rumah pokli di seremban......wife pokli masak nasi minyak hujan panas + ayam masak merah menyala......
call dulu tau sebelum datang....

Ingat Emas Ingat Pokli

Welcome On Board PWM

1) Seremban / Senawang / Jelebu / Tampin / Rasah / Sikamat / Batu Kikir
Maznida Shahila Bt Mat Salleh
012-6793636
06-496 1206
shahila09@yahoo.com.my

2) Sarawak /Kuching / Petra Jaya
Siti Rafizah Binti Mohd Kasiran
017-8085814
082-411990
iza227@yahoo.com
http://www.rafizah.com/

Read more...

23 November 2009

5 RAHSIA (Sumber Internet)

Ingat 5 Rahsia Ini Sampai Bila-bila!


Pokli akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang yang tidak akan menjadi kaya... dan bagaimana anda tidak menjadi salah salah seorang daripada mereka.

.
Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti mereka. Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya.

Konsepnya cukup mudah tapi itulah hakikatnya.

Selepas mengetahui 5 sebab ini, hidup saya mula berubah. Dan sekarang giliran anda pula. Berikut adalah 5 sebab mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!

.Sebab #1 : Menunggu Untuk Bermula

Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi, pada masa yang sama, mereka sanggup menunggu untuk mula melangkah ke arah kejayaan. Nampakkah anda masalahnya disini?

Lagi lama anda menunggu untuk bermula, lama lagi untuk anda menjana wang, kejayaan dan gaya hidup yang anda mahukan. Ramai orang yang menunggu sehingga semuanya sempurna sebelum mereka bertindak. Oleh sebab itu, mereka tidak akan bergerak dan tidak akan mendapat ganjarannya.

Tiada perlumbaan yang akan dimenangi (atau diakhiri) oleh seseorang yang tidak melepasi garis permulaaan. Jangan menunggu untuk bertindak. Mulakan hari ini dengan melangkah ke arah kejayaan.

.~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~=~=~=~=
Sebab #2 : Ilmu Kewangan Yang Teruk

Kunci kekayaan terletak kepada pemahaman tentang aset dan liabiliti. Perbezaannya saya ringkaskan disini: Aset adalah sesuatu yang masukkan duit ke poket anda. Hutang pula ialah sesuatu yang keluarkan duit dari poket anda.

Aset : Wang masuk

Liabiliti: Wang keluar
.

Ramai orang yang berfikir bahawa rumah, kereta dan harta benda adalah aset mereka. Tetapi, yang sebenarnya ialah hampir semuanya menyebabkan anda keluarkan wang dari poket anda. Mereka MAHUKAN wang daripada anda. Mereka tidak BERIKAN anda wang.

Oleh itu, daripada definisi diatas, semuanya itu adalah liabiliti = hutang!

Bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan. Hanya terdapat satu cara untuk anda lakukannya. Dan ianya membawa kita kepada...

Sebab #3 : Fokus kepada pendapatan aktif daripada pasif

Salah seorang jutawan yang saya kenali pernah memberi nasihat dengan selamba. Beliau berkata "Jika anda tidak buat duit semasa tidur, anda tidak akan kaya."

Pendapatan aktif adalah gaji yang anda dapat daripada bekerja. Anda bekerja sejam dan mendapat bayaran untuk sejam bekerja dan sampai di situ sahaja.


Pendapatan pasif ialah anda bekerja sekali sahaja tetapi terus mendapat bayaran tanpa putus daripada kerja yang tidak lagi anda lakukan. Dengan membuat pelaburan atau mencipta aset sebenar yang memberikan pendapatan pasif kepada anda adalah tiket untuk anda menuju kekayaan....mcm beli EMAS...Hartanah..ASB...

Sebab #4 : Tidak faham atau tidak gunakan sistem menjana duit (mesin cetak wang)

Sistem buat duit ialah sesuatu aktiviti yang boleh buat duit untuk anda tanpa perlu kerja. Dengan lain perkataan, ianya satu sistem yang buat duit secara automatik.

Aset yang sebenar hanyalah satu sistem atau yang berkait dengannya. Selepas anda mencipta atau gunakan satu sistem buat duit,tiada had berapa banyak duit yang boleh anda perolehi. Dengan menjadi pakar kepada sistem duit akan membawa kekayaan diluar dugaan anda.

Sebab #5 : Tidak cukup sabar dan tiada keazaman

Untuk menamatkan apa juga perlumbaan, anda mesti memecut daripada garisan permulaan dan mengikut terus sehingga ke garisan penamat.

Ramai orang yang mencipta kegagalan mereka samada tidak bermula langsung atau tidak tamatkan, atau kedua-duanya sekali.

Untuk menjana kekayaan, berjaya dan hidup bahagia anda mestilah mempunyai kesabaran dan keazaman untuk tiba ke garisan penamat. Anda bukan sahaja perlu bermula,tetapi mesti tabah mengharungi semuanya.

Bunyinya mungkin sudah jelas, tetapi ianya masih menjadi punca kegagalan sesorang.

Sebab itulah jika anda sanggup menyertai 5 peratus mereka yang mengikut 5 perkara diatas, anda mempunyai peluang yang besar untuk menempa kejayaan dan kemewahan.

Ianya cukup mudah... anda perlu membuat keputusan untuk mengikut perkara di atas dan lihat perubahan pada hidup anda nanti. Tetapi, jika tidak, seperti kebanyakan orang lain anda tetap seperti sekarang, sama seperti dulu. Inilah masanya untuk anda membuat keputusan.


So...jom kita tambah Kolum ASET......TAMBAH Pasif Income Seperti EMAS PELABURAN

Ingat Emas Ingat Pokli

------Welcome on Board PWM

1) Subang Jaya/Shah Alam/Puchong/Kinrara/Sunway
 Pn Raziah Abdul Razak
019-209 7553
raziah46@gmail.com
zazazu@streamyx.com

2) Seremban / Rembau / Ampangan / Sikamat / Paroi / Senawang
En Mahadzir Imri Bin Ab. Malek
019-2282 994
imri28@yahoo.com

Read more...

22 November 2009

Hantaran Perkahwinan

Sekarang ni musim cuti sekolah...dan Jumaat ni dah raya haji....so ramai yang akan menempuh alam perkahwinan...apa untuk hantaran kita guna Dinar atau jonkong emas sebagai duit hantaran seperti di bawah... Cantikkan? Berkilau-kilau....Baru ada kelaaassssssssssss

So, sapa yang akan berkahwin dapatkan dinar atau jongkong emas sekarang....kalau bagi duit habis...dan berapa nilainya bila anak  dah tiga...............TAPI kalau bagi emas.....insyaAllah nilainya akan naik. Masa Pokli tahun 2000 dulu, harga emas baru RM36 tapi sekarang...berapa? Pergi tengok kat Habib atau Poh Kong dah RM140 ++, belum masuk upah....


Layan gambar hantaran di bawah.........



Hantaran 10 keping 20 gm




Hantaran 10 keping 1 dinar



Hantaran Goldbar 100 gm, 50gm dan 10 keping 20 gm

Read more...

20 November 2009

Sesi Kelas Pelaburan Emas Bersama Pokli

Assalamualaikum....
Alhamdullilah...Pokli dah selesai semua seminar pelaburan emas bersama Public Gold dan Jutawanemas.Sepanjang berlangsungnya RoadShow....penat giler...tiap2 minggu akan ada seminar...Kelantan, Terengganu, Kuantan,Melaka, Seremban, Johor,  Ipoh dan Paka. Belah Utara Pokli tak pergi.....sebab minggu ni rasanya nak spend masa dengan family...minggu depan nak balik Raya Haji pulak...
Penat tu memang penat...tetapi akan hilang bila melihat silauan emas...berkilau-kilau...dan duit pun masyukk...Alhamdulillah.

Pokli bukannya apa....Pokli nak memberi kesedaran kepada orang ramai tentang pentingnya pelaburan...tak kiralah emas atau hartanah. Antara emas dan hartanah, masing-masing ada kelebihannya.....Pokli dah lalui semuanya.....nak cepat...pilihlah untuk melabur dalam EMAS .... kalau nak every month ada passive income, pilihlah hartanah. Dua-dua untung......harga sentiasa naik.

Kalau kita lihat sepanjang tempoh dua minggu...trend harga emas menaik jer....Isnin minggu lepas, bila stok Pokli tinggal satu, ingat nak hold dulu beli stok.....tapi tengok harga makin naik, jadi Pokli tambah lagi stok pada hari Ahad lepas(masa tu harga sekitar USD 1118)....tup-tup hari Isnin Pokli tengok harga dah naik disekitar USD1130 ..nasib baik beli...terima kasih pada wife Pokli...dia yang suruh Pokli beli hari Ahad tu. Itu pentingnya antara suami isteri perlu ada kerjasama dan saling memberi sokongan...barulah berkat dalam mencari rezeki.

Jadi, bila orang tanya Pokli, bila masa yang sesuai nak beli emas....Pokli bleh katakan di sini...beli masa ada duit....sebab kalau kita asyik tunggu bila harga nak turun....harga semakin naik...tak turun-turun.
Masa Raya yang lepas...duit raya anak-anak semua Pokli beli 1 dinar seorang...masa tu harga baru RM492.... tapi harga hari ini dah RM570...cuba Pokli simpan 10 tahun lagi....bayangkan masa...berapa nilai 1 dinar tersebut......Pokli bukannya apa...semua untuk simpanan anak2....cuba kalau simpan duit....kalau tahun ni nilainya RM500....10 tahun yang akan datang...berapa nilainya???  Anda kiralah sendiri....Tapi jangan lupa zakat tahu...bila dah cukup haul....barulah berkat rezeki kita...

InsyaAllah...lepas Raya nanti (Disember), Pokli akan adakan kelas pelaburan emas dan juga TT emas. Tempat dan tarikh akan ditentukan kemudian. Mungkin di Putrajaya atau Seremban. Pokli akan maklumkan kemudian. Mungkin di dalam kelas ini, kita boleh buat sesi mengenali potensi diri melalui tarikh lahir, macam mana nak melabur dalam emas dan macam-macam lagi.

Jumpa nanti...........

Read more...

16 November 2009

Public Fine Gold International

Salam


apa khabar? seronok tengok harga EMAS naik setiap hari....semoga malam-malam anda di susuli dengan membaca ebook, membaca blog, membaca buku tentang pelaburan emas & melihat/monitor pergerakan harga EMAS.Sebenarnya memang seronok kita berniaga + melabur dalam emas ni.....sambil2 kita melabur... sama2 berkongsi UNTUNG...pembeli Untung...Peniaga/Agen Untung.....semua org merasakan keuntungan...seronok rasanya kita dijadikan Allah tidak sia-sia....
I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives


Tapi kena HATI-HATI untuk mengelakkan KEUNTUNGAN anda Lebur sekelip MATA.

Cuma hari ini pokli nak high light sedikit atas apa yg berlaku 1-2 minggu ini.Kalau korang perasan ada 2 orang telah di terminate / dilucutkan jawatan sebagai AGEN Public Gold.Ramai agen2 PWM call nak tanya apa problem? jawapan pokli senang jer

1) Jangan Ambil Duit/Emas Orang
2) Jangan Bagi Janji Pada Orang
3) Jangan Bagi HARAPAN anda boleh bantu ROLLING duit/emas orang

kalau anda nak berjaya anda kena buat sendiri...anda kena rasai sendiri....kalau nak rasa seronok melabur emas kena BELI dan SIMPAN sendiri.....jangan HARAPkan orang lain toloooooooooooogggggggg berniaga/rolling untuk anda..........nanti anda yang akan MERANA/KECIWA

so pokli ingin memberi nasihat dan kongsi....Untuk berjaya dalam pelaburan EMAS ini kita kena Ada

1) Ilmu / Maklumat - Ebook, Blog, Buku, Internet
2) Orang yang Berjaya-Pokli, Agen2 PWM
3) Mentor/Guru/Sifu/Mahaguru - Pokli, Jutawanemas.com
4) Sistem yang sudah berjaya (Harga online di publicgold.com.my,publicdinar.com, SMS, Branch Franchais System, Sistem Pemberian Komisen)

Kepada agen-agen PWM....satu lagi pokli nak kongsi
kalau boleh mulai sekarang kita FOCUS kepada Perniagaan Emas PUBLIC GOLD

lupakan berkenaan EMAS Terpakai, Emas Buruk, Emas second hand, barang KEMAS, dan EMAS-EMAS yang lain.

bukan apa Pokli takut/risau anda TERTIPU...mana la tahu ada orang2 yg berniat JAHAT nak tolak barang-barang yang PALSU/FAKE/CURI/SCAM

so.....semoga berhati-hati.....BUAT apa yang Anda TAHU & FAHAM jer.......



Harga Public Gold akan masuk Surat Khabar - harian metro setiap HARI....

Lagi Banyak Iklan-Iklan di Seluruh MALAYSIA


Iklan Ibarat MAGNET DUIT - orang tengok...nak AMBIL tahu...terus....MELABUR dalam EMAS

Kalau Nak Letak Iklan kat Rumah/Premis anda Pun Boleh


Artis Pun Tolong Promosi Dinar + Public Gold (Rohana Jalil tengah possing dengan EMAS POKLI)



Model PWM tengah berposing dengan Emas-Emas Public Gold


Cun tak EMAS nih?...eh silap....MAS nih...


Jom la abang & kakak tambah kolum aset

Tulen Bang!!!! 999.9 nih....


Welcome On Board PWM harini kepada

1) Melaka Bandaraya Bersejarah/Batu Berendam

En Sha'ari Bin Abdullah
http://www.emastulen.com/
shaariabdullah@gmail.com
012-6055087

2) Senawang/Seremban/Tampin/Rembau

En Aziz Ishak
012-271 0579
aaziz_20@yahoo.com.my


mcm "Nike" kata

Just DO It

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

11 November 2009

Uji Minda



Uji Minda Anda.Rasa-rasa la duit banyak ni berapa Kilo Emas boleh beli?

Perkhidmatan
Jual, Beli EMAS (Public Gold & Public Dinar Pada harga semasa)
Lantik Agen Public Gold
berminat call / sms
019-66 450 66
dapatkan Emas dengan Agen-agen PWM berdekatan anda

Welcome on Board PWM

1)Putrajaya/Parcel E/ Sungai Merab / Bangi
En Roslan
019-2620015

2)Selayang/Gombak/Jalan Ipoh/Kepong
En Abd Aziz
012-371 2566

3) Dato' Keramat/Setapak/Wangsa Maju
Pn Huzalifah Bt Mohd Husain
019-242 9622
014-6222 852
http://huza2u.blogspot.com/
huzret@yahoo.com

4)Kota Damansara/ Damansara / Pinggiran Subang/PJ
Cikgu Asrul Effendi
017-633 6016
asrulasmah@gmail.com

5)Subang Jaya/Balakong/Alam Damai/Hulu Langat/Sg.Long/Gua Musang
En Mohammad Razis Daud
012-243 8420
m.razisdd@gmail.com
http://www.goldex.com.my/
 
6)MIRI / SARAWAK / BRUNEI
En Wan Alimi Wan Zakaria
017-9136983
wan.alimi@yahoo.com

7) Johor Bharu/Taman Pelangi/Skudai
En. Hamzah Shahrom
013-7765 665
h_shah48@yahoo.com

Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

09 November 2009

Seminar Perniagaan EMAS - Paka Terengganu

Minggu ni rasa macam nak pergi bercuti-cuti di Paka Residence Resort......bawak anak-anak & keluarga berjalan dan makan angin.....walaupun sekarang ni musim hujan.......

best jugak sambil2 pergi seminar.....boleh libatkan keluarga dalam perniagaan yang kita minat. kepada orang2 Pantai Timur....ni adalah seminar terakhir di sana tahun ini......

Jumpa saya di sana......Na na na na na na Terengganu kiterrrrr !!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 14.11.09 , 8pm-10.30pm  Paka Residence Resort


nanti boleh la jumpa kawan-kawan di Terengganu , Dungun, sebab dulu Pokli.com adalah pelajar sekolah menengah Tengku Intan Zaharah Dungun dan Asrama Yayasan Terengganu Dungun....Yahooo balikkk kampunggggggg jumpa di sana yerrrr
 
agen-agen pokli boleh bawak kawan-kawan anda sekali
 
nak datang boleh daftar nama kepada 019-6645066

Read more...

03 November 2009

My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams

Seminar Perniagaan Emas di Johor Bharu ( Ramai Jugak sampai Berdiri)



Cikgu Asrul & Isteri dari Pontian(jauh tu...sanggup turun JB kerana ILMU)




Batu Pahat


Batu Pahat- kehadiran boleh tahan juga..... anda bila lagi?

Sharing is Caring -Slide Presentation PWM-download di sini

-Slide Bagaimana Menjana Pendapatan Lumayan melalui Public Gold
http://www.box.net/shared/xg3vudfenm
-Peluang Perniagaan Emas
http://www.box.net/shared/f84861ilm8

Read more...

29 October 2009

Seminar Perniagaan Emas Public GOLD kena serbu


Semlm seminar di Public Gold Sunway sungguh PAXXXX giler...ada dekat 60 org ++++...tak terkira...mmg mendapat sambutan menajubkan...sampai PENUH bilik seminar..sorry sbb tak de tempat...so....untuk mengelakkan bilik seminar penuh...boleh daftar dgn saya untuk menghadiri seminar ini....
dengan sms nama / lokasi seminar ..kalau nak bawak kawan2 pun kena daftar jgk....kami nak pastikan semua org Hadir ke Seminar dan faham apa yg cuba di sampaikan

Abang ni sanggup duduk atas lantai semata-mata nak belajar....TAHNIAH

Mendapat sambutan daripada Pelbagai Kaum....Cina..Melayu Dan India

En Aziz dari Selayang pun datang...support perniagaan emas PG



Penuh sampai keluar bilik....WOWOWO sambutan orang ramai mmg menggalakkan..Ramai nak jadi KAYA & Jutawan EMAS




SMS NAMA / LOKASI
Tel : 019-6645066
email : fazli.technitium@gmail.com

Read more...

28 October 2009

Seminar Perniagaan EMAS

Alhamdulillah terlalu banyak sambutan yang diterima untuk seminar di Bandar Sunway pada 28/10/09 malam ini, jadi Pokli akan letakkan banyak tarikh untuk seminar disana.
Lagi senang nak bertemu bual & belajar pasal Emas ....Belajar Ilmu Hartanah....OD.....Rahsia Tarikh Lahir....Wowowowowowo....(Sharing Is Caring)

Pokli  harap anda yang mendaftar untuk seminar di Bandar Sunway untuk memilih tarikh alternatif ini:

- Rabu 4/11/09 Jam 8 Malam, di Bandar Sunway, Public Gold outlet

- Ahad 8/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet

- Ahad 15/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet

- Sabtu 28/11/2009, 10 pagi, 2 petang, 8 petang di Bandar Sunway, Public Gold outlet

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di Seluruh Malaysia


Day

Date

Time

Town

Venue

Fri


30.10.09


8pm-10.30pm


Bandar Sunway


PFGI Outlet (PJ)

Wed


4.11.09


8pm-10.30pm


Georgetown


PFGI Outlet (Bishop)

8pm-10.30pm


Bandar Sunway


PFGI Outlet (PJ)

Sat


07.11.09


8pm-10.30pm


Ipoh


Excelsior Hotel


Sun


08.11.09


4pm-6pm


Bandar Sunway


PFGI Outlet (PJ)

Sat

14.11.09

8pm-10.30pm

Paka

Residence Resort

Sun

15.11.09

4pm-6pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

Sat

21.11.09

8pm-10.30pm

Alor Setar

Grand Crystal Hotel

Sun

22.11.09

10am-12pm

Georgetown

PFGI Outlet (Bishop)





2pm-4pm

Georgetown

PFGI Outlet (Bishop)

Sat

28.11.09

10am-12pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

2pm-4pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

8pm-10pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

So untuk BERJAYA kita perlu ada

1) Orang yg BERJAYA
2) Mentor atau GURU
3) ILMU
4) Sistem yang sudah berjaya

Welcome on Board Pokli Wealth Management(PWM) agen-agen Emas seluruh Malaysia, pada sesiapa berminat nak beli emas boleh cari agen-agen PWM

1) En Amod Danial (Bandar Baru Kelang) -
     019-337 99 66
     danialzaini@yahoo.com
     http://armootz.blogspot.com/

2) Mohd Zulkifli Taib (Kuala Terengganu)
    017-9898575
    qifly@hotmail.com

3) En Arrif Osman ( Kota Bharu, Kelantan) - Master Dealer Kelantan
    019-9126235
    arrifosman@yahoo.com

4) En Hamzah (Johor Bharu)
    013-7765665

5) En Din / Pn Faiza (Kota Bharu Kelantan)
    017-763-7291
    nashruddin_71@yahoo.com

6) En Aziruddin Zakaria (Petaling Jaya / Selayang)
    013-6191439
    budeen8@gmail.com

7) Mohd Hatimi  Tukiman (Tawau)
    012-2 5353 32
    hatimi_mvp@yahoo.com

8) Kota Damansara/ Damansara / Pinggiran Subang/PJ
    Cikgu Asrul Effendi
    017-633 6016
    asrulasmah@gmail.com

9) En.Fadrul Hisyam Zainal(JaketHitam) - Sekitar Kuala Lumpur / Cheras

      017-3041918
      http://www.jakethitam.com/

Ingat Emas Ingat Pokli

Perancangan seminar pelaburan emas.

Untuk pengetahuan anda semua, Pokli & Admin Jutawanemas telah merancang 3 jenis seminar pelaburan emas. Setiap satunya disasarkan kepada individu yang berbeza. Antaranya ialah:

1. Seminar perniagaan emas kepada agen-agen Public Gold.

Huraian: Seminar ini adalah khusus untuk agen-agen Public Gold sahaja. Ia lebih

kepada cara-cara berniaga emas, teknik-teknik pemasaran dan kaedah

memaksimakan keuntungan dengan perniagaan emas Public Gold.

Kos FREE- untuk agen Public Gold Sahaja.

2. Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold

Huraian: Seminar ini dikhususkan kepada mereka yang berminat untuk menceburi

bidang perniagaan emas melalui platform Public Gold. Ia menjurus kepada

pengenalan terhadap emas, kenapa menyimpan emas? Kenapa berniaga emas?

Kebaikan perniagaan emas, bagaimana memaksimakan keuntungan berniaga emas

dan peluang yang ditawarkan oleh Public Gold kepada anda.

Kos – FREE - terbuka kepada semua orang yang berminat.

3. Seminar pelaburan emas – Kaedah menjana keuntungan daripada emas.

Huraian: Seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan mengenai kepentingan

menyimpan emas, apakah keuntungan daripada menyimpan emas, bagaimana

membuat pelaburan emas, memilih emas pelaburan terbaik, kaedah-kaedah

menjana keuntungan dengan emas dan banyak lagi.

Kos – Berbayar, tapi jumlah tak tentu lagi.
Ia ditujukan kepada mereka yang ingin mendapatkan ilmu pengetahuan mengenai emas. Yang ini seminar berbayar , tapi kosnya akan dimaklumkan kelak.
Saya jamin ilmu yang anda perolehi daripada seminar ini akan membuka minda anda mengenai kepentingan emas, kepentingan berniaga dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas.


Gambar: Semasa membentangkan kertas kerja seminar di ILIM

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold.



Untuk pengetahuan anda saya akan membuat seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di seluruh Malaysia bermula minggu hadapan.
Kali ini bersama-sama Public Gold dan Shukor

Tarikhnya bermula pada 19/10/2009 – Isnin dengan destinasi pertama: Kota Bahru, Kelantan.
So, bagi mereka yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang perniagaan emas Public Gold, anda dijemput hadir.

Day

Date

Time

Town

Venue

Mon

19.10.09

8pm-10.30pm

Kota Bahru

Juita Inn

Tue

20.10.09

8pm-10.30pm

K.Terengganu

Ming Star Hotel

Wed

21.10.09

8pm-10.30pm

Kuantan

Seri Malaysia Hotel

Sat

24.10.09

8pm-10.30pm

Melaka

MITC Ancasa Hotel

Sun

25.10.09

8pm-10.30pm

Seremban

Carlton Star Hotel

Wed

28.10.09


8pm-10.30pm


Bandar Sunway


PFGI Outlet

Sat


31.10.09


8pm-10.30pm


Batu Pahat


The Landmark Hotel

Sun


01.11.09


8pm-10.30pm


Johor Bahru


Grand Paradise Hotel@ Causeway Hotel

Wed


04.11.09


8pm-10.30pm


Bandar Sunway


Public Gold Outlet

Bagaimana menyertai seminar ini?

Jika berminat, anda kena booking seat dulu. Tempat adalah sangat terhad. Dalam 40-50 seats sahaja. So, siapa cepat dia dapat. Jadi, kalau anda berminat menyertai seminar ini anda perlu mengambil langkah-langkah berikut:
1. SMS nama penuh, nombor telefon dan lokasi pilihan seminar anda kepada saya

di talian 019-6645066.

2. Jika anda bercadang membawa rakan, SMS nama rakan dan nombor telefon rakan

supaya saya boleh reserved tempat.

3. Selepas menerima pendaftaran anda, saya akan confirmkan tempat anda.
4. Itu sahaja.

Alamat penuh tempat seminar:

6. Batu Pahat: The Landmark Hotel

No 1, Jalan Omar

83000 Batu Pahat, Johor Darul Takzim.

Tel: 07-4320001
7. Johor Bahru: Grand Paradise Hotel

No 6A-6F, Jalan Meldrum,

80000 Johor Bahru, Johor.

Tel: 07-2248811
8. Public Gold Outlet

Public Fine Gold Int. Sdn Bhd

42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor)

Mentari Business Park,

Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya,

Tel: 03-56348999

Kesimpulan:

1. Bagi mereka yang berminat mengetahui peluang perniagaan emas yang ditawarkan

oleh Public Gold, ini adalah masa yang terbaik untuk mendapatkan maklumat.
2. Seminar seperti ini dijamin akan membuka minda anda terhadap emas

dan peluang-peluang yang diberikan di dalam perniagaan emas.

2. Untuk menempah tempat seminar, sila SMS saya di talian 019-6645066

dan beritahu nama, no. hp dan juga lokasi seminar pilihan anda.
2. Kalau anda ada soalan soalan lain pun boleh tanya jugak kat saya.

Alang-alang saya dah ada kat sana..
Ok then, itu ajer..

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP