JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

29 September 2009

Pokli Wealth Management (PWM) - (001896448-W)


Pokli & Admin Jutawanemas.com



Pokli & Mr Loius Ng (Chairman Public Gold)


 Management Public Gold dengan Tun Mahathir.Tanda Sokongan Pelaburan Emas Public Gold & Dinar
Dari Kiri Adalah Mr Branson, Tun & Chairman PG Mr Louis Ng. Tengah Bagi Hadiah Dinar Emas Sebagai Hadiah....bestnya dapat nih



Impian Tun Mahathir Untuk Merialisasikan Dinar Emas Tercapai




 Best dapat Hadiah Emas Dinar nih

Salam
Tepat 29hb September 2009 telah tertubuhnya sebuah syarikat yg saya di idam-idamkan selama ini.terima kasih atas support dan galakan kawan2 di dalam blog dan pejabat. Harini dengan bangganya rasa macam dah ada company besar.Insya allah tercapai cita-cita saya untuk ada syarikat milik sendiri.....melalui syarikat ini boleh pokli tambah kolum aset banyak2...boleh guna OPM banyak-banyak.....boleh apply loan utk kembangkan perniagaan dan melabur dalam emas & hartanah serta berkongsi Ilmu Pengurusan Kewangan / Kekayaan...

Terima kasih kepada saudara En Matt Demon kerana telah memberi nama yang yang Sesuai dan mengikut kehendak pokli....syarikat pokli adalah "Pokli Wealth Management" pendaftaran (001896448-W)beralamat di Cyberjaya Selangor. wah....bangga juga ada syarikat yang akan berstatus MSC (emas & hartanah MSC Status).....kekekeke....sbb ada opis di Cyberjaya tuh.....nanti pokli kena bagi RM50 kepada saudara Matt Demon sebagai Hadiah yang pokli janjikan.hehehehe.....

Dengan tertubuhnya syarikat ini, matlamat PWM adalah

1) Urusan Jual / Beli / Pajak Emas Public Gold & Beli Emas Terpakai,Pamp(Etika),Barang Kemas
2) Perniagaan Hartanah- Jual / Beli / Sewa / Perkhidmatan / Lelong
3) Penasihat/Perunding/Consultant Kewangan - Pokli CFP
4) Pengurusan Kekayaan / Mentor Kekayaan
5) Latihan (Pengurusan Kewangan)
6) Lain-lain yg perniagaan yang akan di fikirkan lagi (Insuran/Travel Agency/Money Changer)

insya-allah pokli cuba melipat gandakan usaha agar cita-cita yang di idamkan sejak kecik tercapai...doakan moga pokli berjaya yer...

Nak jadi Agen? Boleh Call / sms Pokli 019 6645066
Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...

21 September 2009

Pelaburan Emas Vs Pelaburan Hartanah

Selamat hari raya…..walaupun hari raya sempat lagi pokli update blog.bukan apa sbb minat dan terpanggil untuk menjawab persoalan di benak pelabur-pelabur hartanah dan emas.untung ke kedua-dua pelaburan Ini?sapa yg boleh jawab adalah mereka yang melabur…yg tgk saja tak boleh komen banyak sbb mereka hanya berada di luar gelanggang melihat kejayaan demi kejayaan orang yang melakukan pelaburan tersebut.walaupun ada yang gagal….semua terpulang kepada objektif..masa…cashflow dan kesanggupan untuk keluar daripada “Zon Selesa”

Kalau tgk pada blog-blog rangkaian pokli banyak mengulas lebih lanjut pasal emas vs hartanah nih..good…bagus…satu perkembangan yang sihat dan positif.sbb apa?makin ramai orang kita dah mula sedar akan kepentingan menYIMPAN.kepentingan Menabung dan kepentingan MEnJANA income.sebab bagi pokli kedua-dua pelaburan ini kurang risiko dan pulangan MENGUNTUNGKAN.kepada yang terlibat mesti tahu dan rasai kemeriahan dan keseronokan mempunyai Pasif Income & Aktif Income yang dapat melalui minat mereka.



Okla.mari kita bincangkan secara detail apa Pro & Kontra.kita bukan bermaksud nak kutuk mana2 pihak.tak baik bulan2 syawal ni berpecah belah dan kutuk mengutuk.baik kita duduk berbincang melalui alam maya yang tiada sempadan ni.kita boleh komen dan bagi pendapat tanpa perlu rasa malu,segan & ego.semua ni adalah Fungsi Internet tanpa sempadan dan membongkar RAHSIA yg tidak ada di dalam mana-mana buku…..sbb nak sediakan buku agak lambat..so melalui blog ni maklumat pantas dan cepat.anda yang tentukan



Ok….mari kita bermula debat secara alam maya nih

Liquiditi

– emas

ni adalah pelaburan yang halal, mengikut syariah,aset yang cair dan menguntungkan kalau ikut procedure yang betul.Contohnya kalau ada kecemasan,peluang pelaburan yang menguntungkan.kita tidak perlu MENJUAL emas tu tetapi kita hanya Merempit emas di Pajak Gadai Ar Rahnu (Bank Rakyat atau Agro Bank). Sebab apa kita nak jual sbb kita tahu emas ni naik harga.kalau tak pasal apa org berduyun-duyun nak beli emas setiap hari.Tapi kalau nak CASH..anda boleh je jual emas ni kat Maybank(Kijang Emas), UOB(Maple Leaf), Ar Rahn (Dinar Kelantan) & Agen2 Public Gold(Public Gold & Public Dinar).Semua emas pelaburan ini spread dia rendah…so untung kalau harga naik atau turun.



- Hartanah

Dari segi kecairan, hartanah ni agak lambat.proses jual beli mungkin makan masa 4-6 bulan dan mungkin lagi tinggi. Sebab?bergantung pada Status hartanah tu (freehold or leasehold) melibatkan PBT dan byk agensi.memang kita boleh kutip deposit 10% daripada harga jualan.tapi kita akan bermasalah jika nak dapat disbuss dari loan pembeli..lain la kalau pembeli beli secara CASH macam kes Uncle Dodi beli Teratak Muhibbah dari geng2 PMC..tapi kes ni agak terpencil.sapa ada cash nak beli hartanah secara TUNAI.kebanyakkan membeli secara Hutang (OPM)….satu lagi kalau anda terdesak/kecemasan adalah bukan dengan cara MENJUAL HARTANAH anda.anda perlu ambil masa.Pokli pernah mengalami situasi pembeli yang desperado nak jual rumah secara cepat sbb nak bayar banyak hutang keliling pinggang.so dia iklan dalam Mudah.my dan dengan harapan dapat CASH cepat.setakat 10% tu boleh la bagi selepas Sign S&P tapi balance kena dapat selepas loan disbuss…..susah KAN? Anda mungkin ada pengalaman tersendiri.



Kemudahan Pinjaman

Emas- Anda boleh beli EMAS secara Hutang….YES..saya mesti pilih…bagaimana?Public Gold menawarkan kemudakan bayaran sebanyak 4 kali…so anda tak perlu nak bayar CASH on the spot…boleh rujuk www.publicgold.com.my.....selain itu juga pihak pembeli boleh membeli emas melalui agen2 POKLI di Pajak Gadai Ar Rahnu…contohnya PG 20g harga RM2400…..anda bertemu dgn agen2 pokli di Ar Rahnu…bayar deposit….atau Cuma bayar RM684….anda boleh dapat emas 20g…emas tu anda gadai di Ar Rahnu dan bank akan bagi Pinjaman 65% daripada nilai emas tu….pihak Ar Rahnu menilaikan emas PG 20g adalah RM132/g…so nilai marhun adalah 132 x 20g = RM2640..anda akan dapat pinjaman 65% sebanyak 65% x RM2640 = RM1716….so dapat cash tu anda bagi kepada POKLI atau agen2 Pokli dan tolak harga jualan RM2400-RM1716= RM684.00 sahaja..best kan pakai duit bank utk beli emas…?lepas dah beli takkan anda nak berdiam diri….ni dinamakan INVEST for YOURSELf 1st….anda dah menabung untuk diri sendiri dahulu….dan akan secara otomatik akan berusaha selepas ini untuk menyimpan…anda akan menangguh perbelanjaan yg tidak PERLU seperti tukar sport rim….handphone canggih…yg mana dipanggil kolum liability….

Hartanah-mmg tidak dapat dinafikan pihak bank berebut2 nak bagi pinjaman pada anda YANG ada slip gaji…nama tidak PIANG…tidak bankrupt….so bagaimana orang yang tidak ada slip gaji macam student?org yg dah penuh pinjaman ?pinjaman rumah ada byk? Ada masalah CTOS?tapi nak melabur dalam hartanah? So kena la beli cash atau pinjam duit kawan la…hehehe…anda mmg boleh beli hartanah baru secara Mark up loan tapi……sekadar nak duduk OK la….nak invest??? Kena tungguuuuuuuuuu berjanggut laaa utk jual hartanah tu….sbb yg kaya adalah lawyer….goverment(duti setem)…..dan pemaju….kekekeke…CAUTION?hartanah lelong perlu dapatkan loan semasa tempoh masa yg ditetapkan 90-120 hari…kalau tak…hartanah yg menang kena LELONG balik atau kena beli secara CASH…..atau kena extend validity ..kena byk interest la….

MONTHLY CASH FLOW

Emas-huhuuhuhu….sedih sbb emas ni takde cash flow dalam bentuk SEWA….sbb mana ada org sewa emas kat orang lain?bukan mcm hartanah….tapi…..kalau anda BERNIAGA….anda AGEN…anda ada keuntungan ….ada CASH SALE setiap jualan……walaupun 1 dinar RM501 untung 1.5% =RM7.50…tapi kalau org beli 10 dinar sehari….100 dinar sebulan? Berapa untung anda?susah ke nak bawak dinar nih?senang jer…dinar ni kecikkkkkkkkk jer….hanya 4.25g emas 916…mcm mana kalau demand emas anda 1kg sebulan?komisen tu banyaakkkkk tu…jgn tgk pada %...tapi tgk pada kuantiti…..more sales more margin…hari2 selembar benang….lama2 jadi kain jugak….

Hartanah- luckyly mmg ada cash flow setiap bulan….tu kalau beli rumah murah/flet/apartment/condo yang berharga 50K sewa RM500….bagaimana kalau beli hartanah yang bernilai 100K tapi sewa Rm550-600?confirm –ve cash flow…blom masuk maintenance….service caj….cukai…insuran kebakaran…Indah water..semua tu hidden kos yg anda tidak Nampak!! Semua tu akan di caj bila cukup masa…anda akan dibayangkan/ditulis +ve cash flow hanya di atas kertas….di blog…tetapi reality nya….anda yg pernah terlibat je tahu…contoh KOS anda nak pergi survey….site visit…ada kerosakan….mcm2 la..sapa nak tanggung? Takkan tak kira kot….main free jer?tokey balak kena jual balak lepas nih….kekekeke…



Insuran

Emas….mmg ada insuran dalam pelaburan emas ni..boleh rujuk kpd agen2 insuran yg anda kenal…tapi takkan nak beli 20g pun kena bayar INSURAN?tak berbaloi kan???bodoh la sapa beli insuran semata2 melabur 1 dinar….yg berharga Rm500…..ada akai ker?kalau anda dah mampu beli 1kg…why not ambil je insuran….tak pun simpan dan Safe Deposit…..yang di tawarkan oleh Public Safe Deposit di Bandar Sunway ataupun mana2 bank yang ada kemudakan Safe Deposit…nanti pokli share….bagi yang nak tahu jer



Hartanah- sama jgk….ada yg ambil MRTA disebabkan oleh bank paksa….mcm mana yg tiada paksaan…secara sukarela……bank kata MRTA adalah Optional…seperti pokli beli hartanah di Pearl 132 di Seremban 2 bernilai RM500K…Maybank kata tak ambil pun tak kisah?so sapa nak tanggung kalau tak ambil…..kalau mati..waris2 kita jgk yg kena bayar ansuran tiap2 bulan atau JUAL je la…..satu lagi proses yang mana mmg perit nak selesaikan..kalau ikut pihak AMANAH RAYA…byk harta2 yang susah di pindah milik selepas kematian pembeli…..adussss…rumit jgk nih kan?perebutan harta pusaka



POTENTIAL RETURN

EMAS- korang boleh baca entry2 sebelum ni yg pokli dah tulis….masa pokli beli emas PG bulan 5 aritu harga emas 100g adalah RM10,500….skrg?bulan 9 harga emas RM12,000…so berapa UNTUNG??13 % keuntungan dalam masa 5 bulan…korang kira la sendiri kalau 1 thn…2 thn…..bulan 12/2008 pokli beli seekor Kijang Emas berharga RM2846….skrg dah naik kepada RM3700…berapa????tak untung ker??? LU pikir la sendiri kan?



Hartanah – kalau yg subsale…kena buat homework yg amat teliti…boleh cari di entry2 lepas…atau blog pie….hartanah punya return mmg TINGGIIIIIIIIIIIIIIII menggunung….tapi nak dapat return dalam bentuk CASH tu cepat ker?????????berapa lama nak kena tunggu sehingga dapat bayaran?....maybe makan masa 1 thn…ada mampu beli berapa hartanah sebulan?3 bln?6 bln? Dan 1 setahun?.....agen hartanah confirm akan kata kenaikan jer yg best..tapi nak dapat cash tu mmg lambat….hehehehe….BUAT JE…pokli suka tgk orang Berjaya dan boleh control sendiri…jgn jadi follower yg membabi buta…akhirnya anda dicucuk hidung oleh agen2 hartanah…..:-)



PROSES BELIAN

EMAS-senang…ada duit call je pokli atau agen2…lock harga..bank in….kalau dekat anda akan dapat emas tu cepat..kalau lambat kena tunggu la…..tak pun anda datang je jumpa pokli/agen sendiri…that why pokli perlukan ramai agen seluruh Malaysia….

Hartanah-selalunya PANJANG…..proses ambil masa 4bulan – 2 thn….bergantung pada hartanah mana yg anda pilih…..kalau lelong mungkin 1 hari boleh dapat……itu pon bukan secara LEGAL la…..



MODAL

Apa2 perniagaan…pelaburan……di dunia ni PERLUKAN MODAL….MASA…TENAGA….ILMU…..kalau takde modal…anda duduk je diam2 kat rumah…makan gaji….kedua2 pelaburan ni perlukan MODAL….w/p anda boleh beli hartanah dgn modal 10%...tapi……ada lagi kos2 tersembunyi……kekekekeke…beli la dulu….

Harga emas boleh beli dgn harga RM120/gram…….emas Public Gold ler…..jgn bandingkan emas public gold dgn Poh kong…Habib..sbb kedua2nya adalah emas yg berlainan….boleh dapatkan ebook rahsia emas dgn POKLI….email je kepada saya….



KOMISEN

EMAS- pelabur tak dapat apa2……agen+pelabur anda berpeluang mendapat komisen 1.5% setiap belian.....tak kira la pembelian sekecil 1 dinar……dan sebanyak 1kg….komisen akan masuk kepada agen selepas mereka membayar RM30K……setiap 15hb…..tak perlu jual pun dapat komisen….nak jadi agent tak nak jual boleh ke POKLI?.....of cos…simpan je la emas tuh…….tunggu harga naikkkk juall ler….tak pun rempit emas kat ar rahnu…dapat cash melabur kat tempat lain….contoh perniagaan pasar malam…pokli share komisen kalau anda nak beli…….rekemen kawan2…..sbb tu dinamakan sharing is caring……meh la beli emas dgn pokli…..boleh share tuh….



HARTANAH…..pelabur dapat komisen kalau beli rumah lelong jerrr..tu pun dgn agen2 tertentu seperti Siti Farazila….rujuk kawan2/rangkaian pokli….kalau rumah baru camna???? Pemaju Cuma bagi free air con….TV….kipas…jam jer…mana ada yg bagi CASH..kalau ada pun bagi diskaun….tu pon selepas di mark up……



MASA yg sesuai?
Jika ditanya pada agent Unit Amanah.. bila masa yang sesuai untuk melabur.. mereka akan kata.. SEKARANG!

Jika ditanya pada broker Saham… bila masa yang sesuai untuk melabur.. mereka akan kata.. SEKARANG!

Jika ditanya pada agent Hartanah… bila masa yang sesuai untuk melabur… mereka akan kata.. SEKARANG!

Hatta.. jika ditanya pda penganjur skim cepat kaya pun.. mereka akan kata.. SEKARANG lah masa yang sesuai untuk melabur.

Realitinya.. bila-bila-bila masa pun adalah sesuai untuk membuat pelaburan.. bagi saya.. untuk mengetahui bilakah masa yang sesuai untuk melabur, bukanlah diukur pada keadaan ekonomi semasa, ianya adalah faktor no 2 atau 3. Faktor utama yang perlu dilihat sebelum seseorang itu membuat pelaburan, ialah.. situasi kewangan semasa mereka.


EMAS…..bila2 la boleh…terpulang pada anda…tak guna takde duit tapi tak nak melabur….sbb tu pokli kata perlu melabur sekarangggg……yelaaa…nak tunggu bila? Nak tunggu harga EMAS naik kepada RM130/gram?.....terpulang pada anda…..DUIT anda….PILIHAN di tangan anda……..takkan nak beli bila harga rendah?.......tunggu je la…..bila nak turun harga emas??? Kalau turun cepat2 call pokli & agen2 pokli yerrr………beli emas dgn kitaorg……..

Hartanah….bykkkk kena buat kajian….kena tgk lokasi…lokasi…lokasi……anda mungkin di ceritakan oleh agen anda yang bagus2 LOKASI…tapi..sebenarnya,……anda sendiri yg tahu….



Monitor price…….

Emas- beli 1 dinar tak perlu monitor…..lain la beli 1 kg…….hehehehe

Hartanah- kena monitor jgk…..kalau hartanah ada problem mcm Flora damansara….penyewa lari sbb rumah dijangka nak runtuh…….kena jual cepat2…



CASE study

Kena cek la dgn agen2 yg dah beli emas dgn pokli……yg dah dan tengah tanam azam nak beli dan jadi agen……nanti soal jawab di sini yer?


P/S - SEKADAR BERKONGSI CERITA SEBAB POKLI BUAT KEDUA-DUA
BERDASARKAN PENGALAMAN POKLI SAHAJA
TIDAK KENA MENGENA DGN PELABURAN HARTANAH ORANG LAIN

Read more...

14 September 2009

Risiko Melabur dalam hartanah

lama pokli tak sembang pasal hartanah, duduk cerita pasal emas.maybe ramai yg boring jgk asyik "Ingat Emas Ingat Pokli" jer...sampai anak2 pokli buat jokes sambil2 makan diaorg gunakan ayat tu.....mau tergelak rasanya....yela.....duduk je dgn abah dia tak lain tak bukan pasal emas...harga naik la...harga turun la...ada org nak jadi agen la....nak lock harga la...wahh...meriah sungguh....UNTUNG & BEST..korang bayangkan berniaga emas ada CASH FLOW setiap hari....ada duit masuk jer..walaupun paling kecik 1 dinar = RM500.....wah....dulu masa mula2 pokli jual emas pada syakirah di Nilai...boleh cek berapa harga ....tgk sekarang......(syakirah merupakan 1st customer pokli)....sama jugak mcm pudin adalah 1st Agen Emas Pokli...that why pokli amat menghargai 1st Customer & 1st Agen...thanks for your trust.

Korang rasa berniaga emas ni lebih untung dari Hartanah ker? Mmg pun......kalau emas nih....ada fizikal....hartanah pun ada fizikal....2-2 untung..."saya mesti pilih" cuma pulangan Emas ni laju dan mudah berbanding hartanah...Hartanah nak tunggu jual makan masa Setahun atau LEBIH....Tunggu Kelulusan PBT...Lawyer Aggreement...Pembinaan...Loan Disbuss..Repair/Renovation....dll...Kalau ada Ilmu,Network & Sifu sure lagi menarik.....Emas tidak perlu Kos Guaman.....Kos Duti Setem.....Maintenance....Repair...workmanship..renovation...cuma beli dan simpan jer...lagi untung kalau jadi AGEN di bawah Rangkaian Pokli....sehingga sekarang dah ada lebih Kurang 1000 ....silap 25 orang Agen seluruh Malaysia...kalau dulu pokli sorang2 je berniaga emas......sorang2 menghantar emas....ke hulu dan ke hilir....tengok rangkaian pokli sekarang makin maju...makin berkembang...dari Perlis Sampai Sabah....semua mempunyai hala tujuan yang sama...sama2 nak FINANCIAL FREEDOM...nak tolong orang Menyimpan...pendek kata nak KAYA...nak JUTAWAN....nak LOCK kekayaan dalam perniagaan & EMAS....mana ada nak senang tanpa berbuat apa2....

Pokli sendiri pun tidak duduk diam untuk Keluar daripada Comfort Zone...pokli berusaha bersungguh2 membantu Diri Sendiri...keluarga....Agen-agen....untuk membesarkan Empayar Perniagaan Emas Online Ini....biarlah apa carabaran yang datang....Pokli dan agen2 tetap teguh Berjuang dalam memperkembangkan Ilmu Pelaburan Emas Yang Menguntungkan Di Malaysia.Tanggungjawab kita untuk Mendidik Masyarakat Agar Melabur Dalam Pelaburan yang Selamat, Menguntungkan dan HALAL.........(sbb ramai yang tidak berminat dgn ASB/OD)....

so anda boleh implement Public Gold/Ar Rahnu...Konsep OPM yang sama...yang mana menggunakan duit Bank....untuk mengembangkan lagi perniagaan...samada hartanah....pertanian....ataupun REMPIT beli emas lagi....best kan?kena cuba dulu baru rasai kenikmatannya...boleh jumpa agen2 pokli berhampiran anda untuk melihat EMAS tersebut.

kalau nak tgk gambar Gambar2 Pokli bersama Syukur & chairman Public Gold Mr Loius Ng Pada Seminar Sedinar....Di ILIM Bangi.boleh masuk Facebook..Pokli pun duduk bersama-sama peserta Seminar untuk tambah Kolum Ilmu....sesi bersosial dan networking.....bukan apa.....lagi best kalau banyak ILMU dan ramai KAWAN-KAWAN....pergi je mana-mana seluruh Malaysia Akan jumpa Agen-Agen dan kawan-kawan....hidup Tenang Ramai Kawan

Tahniah Kepada Agen Baru Pokli Dari Johor En Iskandar, En Hazizi, En Paklong, En KhairulNizam dan Kuala Lumpur/Putrajaya - Pn Nurul Huda, Lt.Fitri & En Nazul....Semoga Kita sama-sama berjuang mendidik BANGSA Malaysia...Melabur dalam EMAS.........

Read more...

08 September 2009

offer kepada pembeli emas public gold.

salam

Wahhhh....hargaaaaa emas makin naik....tapi yg pelik org still beli kan?semlm ada pembaca blog pokli order emas 20g x 1 unit dan 1 dinar x 4 unit.......pembaca blog pokli dari melaka....wadussss.....nasib baik pokli dapat uruskan jual beli dgn selamat.....ramai yg berminat stok 20gram ni......maybe itu adalah nilai 1 bulan gaji pembaca/andaa sekelian.....rm2400.....hehehehe...kalau ada 5 keping bersamaan 5 bulann gaji.....walaupun anda diberhentikan kerja esok.....tapi reserve duit anda masih ada selama 5 bln tanpa menjual mana2 aset dan kereta...jual atau gadai je emass 20g tu setiap bulan....biijakkkk kan??

Ok....bercerita pasal order emas...dlm simpanan pokli ada order lagi 2 keping blum hantar...1 utk kak jah yg berada di paka trg........1 utk yazid di johor.....masalah penghantaran sbb pokli takde agen di sana...kalau ada baik korang beli je dgn agen2 pokli.....senang...so apa lagi org JB...TRG....PAHANG....Melaka...Sabah.....Kedah....Perlis cepat2 la jadi masuk dalam rangkain emas pokli......best kalau ada ramai agen2 seluruh malaysia....pokli jln2 kat johor bleh lepak2...minum2....kongsi cerita dgn agen2 seluruh malaysia.....doakan rangkain emas pokli makin berkembang.......

Oh yaa...semlm en ghazali seman dari chemor perak pun dah ambil emas di public gold...seronok la en ghazali...dapat je emas terus ada pembeli ...50g.....hehehehe....sama jg mcm en azman di banting.....pokli yg tolong jualkan emas dia yg 20g.....bestkan ada NETWORK?....tu sebenarnya matlamat pokli...sapa2 yg nak ada bizzness sendiri boleh berniaga dimana2....tak perlu buka kedai pun bleh berniaga...atlist keuntungan emas PG boleh la bayar kereta...mcm korang tgk komisen pokli dlm www.emaspokli.blogspot.com boleh la bayar kereta honda civic 2.0 ivtec tanpa usik duit gaji......kan??? Mula2 pokli beli emas sbb nak protect kekayaan.....lock gaji..alih2 buat duit tu.pula..walaupun besar nilai rm30k untuk jadi agen...tp anda dapat EMAS......bukan dapat Ubat....water filter...vitamin...susu...minyak wangi....tp dpt emas lagi best.....ada nilai...yela...simpan kat ar rahnu siap diaorg bg duit 65% pulak cash......hehehehe...ada kecemasan bleh guna.....


OFFER Public Gold oleh Mr Branson General Manager

Semlm Mr Branson call pokli..dia nak buat satu deal yg sangat menguntungkan anda.....sapa nak tahu??? Begini.....Pihak Public Gold menawarkan skim pembelian emas secara ansuran dan tanpa faedah...0% interest....contohnya anda nak beli emas 100g yg bernilai rm11,900......anda boleh buat ansuran mudah sebanyak 4 bulan...contohnya anda perlu bayar kepada PG rm2975 jer....lepas bulan ke 4 baru emas tu diberi kepada anda...walaupun 4 bln lagi.....emas tu naik harga anda dah lock harga emas tu....BEST kan??begitu juga kalau anda nak jadi agen POKLI
Anda cuma perlu ambil borang di www.emaspokli.blogspot.com...pastu fax kepada Public gold....dan buat bayaran ansuran mudah sbyk 4 kali....kalau nak jadi agen perlu ada rm30k...selama 4 bulan anda perlu membayar rm7500 jer sebulan......lepas bayaran diterima baru emas dihantar kepada anda.....Wowowowo...... Cepat2 grab PELUANG keemasan ini....

ingat emas ingat pokli


Selamat melabur ditempat selamat

Read more...

05 September 2009

Emas Berguna Waktu Kecemasan

Salam

Minggu lepas pokli baru je balik ke Kelantan sempena cuti panjang Merdeka...sebelum terlambat Pokli nak ucapkan selamat Hari Kemerdekaan dan tema tahun ini adalah Rakyat Didahahulukan dan Pencapaian Di utamakan......sama macam Pokli...Tema untuk tahun ini adalah.."Agen didahulukan Pencapaian diutamakan"...Pokli Target nak suruh Agen-agen Pokli KAYA..banyak simpan EMAS...dan KEBEBASAN KEWANGAN....


selepas balik daripada Kelantan...pokli sampai di Seremban pada hari Isnin 31 Ogos.......tetapi ada berita tergempar yang telah berlaku dalam hidup pokli......pada pagi selasa 1 September 2009 adik Pokli telah ditimpa musibah..adik pokliyang bermotorsikal telah dilanggar oleh sebuah kereta Kancil ketika dalam perjalanan daripada rumah di Pasir Tumboh ke Politeknik Kota Bharu.....wahhhh..teruk sungguh keadaan adik pokli.....Doktor memberitahu yang Tulang Punggungnya Patah/Retak......Gigi Patah...Dahi Luka dan ada 10 jahitan...adusss.........kasihan pokli tengok adik Pokli yang baru berusia 21 tahun nih....di masukkan ke Hospital HUSM dan disebabkan oleh kesesakan kes H1N1...adik pokli di hantar ke Hospital Kota Bharu.....selepas 13 jam berada di dalam Wad Kecemasan.....barulah dipindahkan ke dalam Wad 28....itu pun masih tidak sedarkan Diri.....huhuhuhu.....kasihan sungguh.....



Apabila mengetahui berita tersebut....Pokli mesti balik ke Kampung......Family diutamakan....Kalau nak drive dari Seremban memang tidak larat sebab bulan puasa..lagipun baru je semalam sampai...so Pokli pun beli tiket Flight last minit AirAsia....waduhhh...mahal sungguh tiket beli last minit nih...RM250 untuk perjalanan satu hala......tapi disebabkan kecemasan....Pokli beli jugak...takkan nak biarkan macam tu jer.........duit boleh cari...saat2 kecemasan Keluarga Pokli memerlukan support daripada kita.....untuk memberi kekuatan moral & emosi...maklumla....Maa Pokli sedih sangat melihat anak yang tersayang masih tidak sedarkan diri di Wad Kecemasan.....huhuhuhuhuh....Alhamdulillah...sebelum pokli nak beli dan beli tiket AirAsia...ada pembaca blog ini yang call Pokli nak beli 3 keping Jongkong Emas Public Gold....20 gram.......harga sekeping adalah RM2305 (Terima Kasih En Shahidan).....so........Emas ni telah menyelamatkan saat2 kecemasan....kita boleh cairkan emas untuk digunakan pada waktu2 kecemasan.......kalau takde orang nak beli pun Pokli boleh Gadaikan di Pajak Gadai Ar Rahnu Bank Rakyat.....setakat nak beli tiket yang mahal tu takde masalah...sbb Duit yang kita simpan adalah untuk digunakan pada saat2 yang diperlukan? kan duit banyak2 pun nak buat apa? bukan nak bawak ke kubur....so....kita gunakan untuk Di jana dalam pelaburan Emas dan hasil keuntungan digunakan untuk kehidupan kita disamping membayar Zakat Emas.....duit yang ada dilaburkan untuk saham akhirat...spt bersedekah...buat masjid..majlis ILMU....



semoga entry kali ini dapat menyedarkan pembaca blog perlunya kita menyimpan emas bagi membantu di saat-saat kecemasan....Emas ini adalah Aset Cair/Liquid.....boleh cairkan pada bila-bila masa dan ketika.....kalau tak dapat pajak pun anda boleh pinjam duit dengan kawan-kawan anda dan bagi Emas anda kepada mereka sebagai cagaran....kan best kawan2 nak bagi pinjam duit pun tak risau untuk membayar balik.....Okla...selamat melabur dalam emas


Semoga Adik Pokli Aimi Suriani Bt Ismail cepat sembuh dan dapat kembali sihat seperti selalu....mohon pembaca blog pokli pun turut berdoa untuk kesihatan beliau.......pada saat pokli update blog ni pun beliau dah sedarkan diri.........dapat gerakkan tangan....kaki....mata....Beliau berasa kesedihan sbb mungkin terkenangkan saat2 kemalangan tersebut....terima kasih atas Doa-doa pembaca blog dan kawan-kawan di Facebook.


Ingat Emas Ingat Pokli

Read more...
There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP