JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

08 September 2009

offer kepada pembeli emas public gold.

salam

Wahhhh....hargaaaaa emas makin naik....tapi yg pelik org still beli kan?semlm ada pembaca blog pokli order emas 20g x 1 unit dan 1 dinar x 4 unit.......pembaca blog pokli dari melaka....wadussss.....nasib baik pokli dapat uruskan jual beli dgn selamat.....ramai yg berminat stok 20gram ni......maybe itu adalah nilai 1 bulan gaji pembaca/andaa sekelian.....rm2400.....hehehehe...kalau ada 5 keping bersamaan 5 bulann gaji.....walaupun anda diberhentikan kerja esok.....tapi reserve duit anda masih ada selama 5 bln tanpa menjual mana2 aset dan kereta...jual atau gadai je emass 20g tu setiap bulan....biijakkkk kan??

Ok....bercerita pasal order emas...dlm simpanan pokli ada order lagi 2 keping blum hantar...1 utk kak jah yg berada di paka trg........1 utk yazid di johor.....masalah penghantaran sbb pokli takde agen di sana...kalau ada baik korang beli je dgn agen2 pokli.....senang...so apa lagi org JB...TRG....PAHANG....Melaka...Sabah.....Kedah....Perlis cepat2 la jadi masuk dalam rangkain emas pokli......best kalau ada ramai agen2 seluruh malaysia....pokli jln2 kat johor bleh lepak2...minum2....kongsi cerita dgn agen2 seluruh malaysia.....doakan rangkain emas pokli makin berkembang.......

Oh yaa...semlm en ghazali seman dari chemor perak pun dah ambil emas di public gold...seronok la en ghazali...dapat je emas terus ada pembeli ...50g.....hehehehe....sama jg mcm en azman di banting.....pokli yg tolong jualkan emas dia yg 20g.....bestkan ada NETWORK?....tu sebenarnya matlamat pokli...sapa2 yg nak ada bizzness sendiri boleh berniaga dimana2....tak perlu buka kedai pun bleh berniaga...atlist keuntungan emas PG boleh la bayar kereta...mcm korang tgk komisen pokli dlm www.emaspokli.blogspot.com boleh la bayar kereta honda civic 2.0 ivtec tanpa usik duit gaji......kan??? Mula2 pokli beli emas sbb nak protect kekayaan.....lock gaji..alih2 buat duit tu.pula..walaupun besar nilai rm30k untuk jadi agen...tp anda dapat EMAS......bukan dapat Ubat....water filter...vitamin...susu...minyak wangi....tp dpt emas lagi best.....ada nilai...yela...simpan kat ar rahnu siap diaorg bg duit 65% pulak cash......hehehehe...ada kecemasan bleh guna.....


OFFER Public Gold oleh Mr Branson General Manager

Semlm Mr Branson call pokli..dia nak buat satu deal yg sangat menguntungkan anda.....sapa nak tahu??? Begini.....Pihak Public Gold menawarkan skim pembelian emas secara ansuran dan tanpa faedah...0% interest....contohnya anda nak beli emas 100g yg bernilai rm11,900......anda boleh buat ansuran mudah sebanyak 4 bulan...contohnya anda perlu bayar kepada PG rm2975 jer....lepas bulan ke 4 baru emas tu diberi kepada anda...walaupun 4 bln lagi.....emas tu naik harga anda dah lock harga emas tu....BEST kan??begitu juga kalau anda nak jadi agen POKLI
Anda cuma perlu ambil borang di www.emaspokli.blogspot.com...pastu fax kepada Public gold....dan buat bayaran ansuran mudah sbyk 4 kali....kalau nak jadi agen perlu ada rm30k...selama 4 bulan anda perlu membayar rm7500 jer sebulan......lepas bayaran diterima baru emas dihantar kepada anda.....Wowowowo...... Cepat2 grab PELUANG keemasan ini....

ingat emas ingat pokli


Selamat melabur ditempat selamat

6 Komen:

ashraflatif September 8, 2009 at 12:44 PM  

Dari sudut syariah macamane pulak pokli? Emas dan perak tak boleh beli secara ansuran. Atau dalam kes ini, lepas sudah habis bayar, baru dia hantar?

PoKLi September 8, 2009 at 1:35 PM  

ntah la....ada tak pakar agama...sbb yg nak bagi ni org Public Gold ..org bukan islam....kalau ada cash..beli je cash...x payah berhutang...kan?

ashraflatif September 8, 2009 at 10:16 PM  

update. saya sudah tanya seorang yang insyaAllah faqih dalam bidang muamalat (Ust Rozaimi, pensyarah hadis UPSI, pengkhususan fekah), katanya: adalah tidak harus berjual-beli emas dan perak dengan bertangguh walaupun seketika, kecuali mengikut mazhab maliki yang memberi tempoh sehingga 3 hari (kalau kes hari ini, urusan bank-in dan pos kalau pembeli-penjual di negeri berbeza). wallahu a'lam

PoKLi September 9, 2009 at 7:11 PM  

alhamdulillah

tanya lagi pakar2 agama,ustaz & para ulama
senang kita bermuamalat secara ISLAM

pie2020,  September 12, 2009 at 5:30 PM  

ada sesapa boleh share reall case studyy...

berapa bykk korang invest beli gold ... berapa lama hold... dann berapa untungg yang dapat ...

aku sukaa tgkk pada reall case studyy ....any gold investorr lehh sharee .....

PoKLi September 12, 2009 at 5:35 PM  

wah...tahniah pie dah mengomen pada blog aku......selamat melabur.....pie...ko ada potensi nak tambah satu lagi Money Machine

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP