JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

08 September 2009

offer kepada pembeli emas public gold.

salam

Wahhhh....hargaaaaa emas makin naik....tapi yg pelik org still beli kan?semlm ada pembaca blog pokli order emas 20g x 1 unit dan 1 dinar x 4 unit.......pembaca blog pokli dari melaka....wadussss.....nasib baik pokli dapat uruskan jual beli dgn selamat.....ramai yg berminat stok 20gram ni......maybe itu adalah nilai 1 bulan gaji pembaca/andaa sekelian.....rm2400.....hehehehe...kalau ada 5 keping bersamaan 5 bulann gaji.....walaupun anda diberhentikan kerja esok.....tapi reserve duit anda masih ada selama 5 bln tanpa menjual mana2 aset dan kereta...jual atau gadai je emass 20g tu setiap bulan....biijakkkk kan??

Ok....bercerita pasal order emas...dlm simpanan pokli ada order lagi 2 keping blum hantar...1 utk kak jah yg berada di paka trg........1 utk yazid di johor.....masalah penghantaran sbb pokli takde agen di sana...kalau ada baik korang beli je dgn agen2 pokli.....senang...so apa lagi org JB...TRG....PAHANG....Melaka...Sabah.....Kedah....Perlis cepat2 la jadi masuk dalam rangkain emas pokli......best kalau ada ramai agen2 seluruh malaysia....pokli jln2 kat johor bleh lepak2...minum2....kongsi cerita dgn agen2 seluruh malaysia.....doakan rangkain emas pokli makin berkembang.......

Oh yaa...semlm en ghazali seman dari chemor perak pun dah ambil emas di public gold...seronok la en ghazali...dapat je emas terus ada pembeli ...50g.....hehehehe....sama jg mcm en azman di banting.....pokli yg tolong jualkan emas dia yg 20g.....bestkan ada NETWORK?....tu sebenarnya matlamat pokli...sapa2 yg nak ada bizzness sendiri boleh berniaga dimana2....tak perlu buka kedai pun bleh berniaga...atlist keuntungan emas PG boleh la bayar kereta...mcm korang tgk komisen pokli dlm www.emaspokli.blogspot.com boleh la bayar kereta honda civic 2.0 ivtec tanpa usik duit gaji......kan??? Mula2 pokli beli emas sbb nak protect kekayaan.....lock gaji..alih2 buat duit tu.pula..walaupun besar nilai rm30k untuk jadi agen...tp anda dapat EMAS......bukan dapat Ubat....water filter...vitamin...susu...minyak wangi....tp dpt emas lagi best.....ada nilai...yela...simpan kat ar rahnu siap diaorg bg duit 65% pulak cash......hehehehe...ada kecemasan bleh guna.....


OFFER Public Gold oleh Mr Branson General Manager

Semlm Mr Branson call pokli..dia nak buat satu deal yg sangat menguntungkan anda.....sapa nak tahu??? Begini.....Pihak Public Gold menawarkan skim pembelian emas secara ansuran dan tanpa faedah...0% interest....contohnya anda nak beli emas 100g yg bernilai rm11,900......anda boleh buat ansuran mudah sebanyak 4 bulan...contohnya anda perlu bayar kepada PG rm2975 jer....lepas bulan ke 4 baru emas tu diberi kepada anda...walaupun 4 bln lagi.....emas tu naik harga anda dah lock harga emas tu....BEST kan??begitu juga kalau anda nak jadi agen POKLI
Anda cuma perlu ambil borang di www.emaspokli.blogspot.com...pastu fax kepada Public gold....dan buat bayaran ansuran mudah sbyk 4 kali....kalau nak jadi agen perlu ada rm30k...selama 4 bulan anda perlu membayar rm7500 jer sebulan......lepas bayaran diterima baru emas dihantar kepada anda.....Wowowowo...... Cepat2 grab PELUANG keemasan ini....

ingat emas ingat pokli


Selamat melabur ditempat selamat

10 Komen:

ashraflatif September 8, 2009 at 12:44 PM  

Dari sudut syariah macamane pulak pokli? Emas dan perak tak boleh beli secara ansuran. Atau dalam kes ini, lepas sudah habis bayar, baru dia hantar?

pokli September 8, 2009 at 1:35 PM  

ntah la....ada tak pakar agama...sbb yg nak bagi ni org Public Gold ..org bukan islam....kalau ada cash..beli je cash...x payah berhutang...kan?

ashraflatif September 8, 2009 at 10:16 PM  

update. saya sudah tanya seorang yang insyaAllah faqih dalam bidang muamalat (Ust Rozaimi, pensyarah hadis UPSI, pengkhususan fekah), katanya: adalah tidak harus berjual-beli emas dan perak dengan bertangguh walaupun seketika, kecuali mengikut mazhab maliki yang memberi tempoh sehingga 3 hari (kalau kes hari ini, urusan bank-in dan pos kalau pembeli-penjual di negeri berbeza). wallahu a'lam

pokli September 9, 2009 at 7:11 PM  

alhamdulillah

tanya lagi pakar2 agama,ustaz & para ulama
senang kita bermuamalat secara ISLAM

pie2020,  September 12, 2009 at 5:30 PM  

ada sesapa boleh share reall case studyy...

berapa bykk korang invest beli gold ... berapa lama hold... dann berapa untungg yang dapat ...

aku sukaa tgkk pada reall case studyy ....any gold investorr lehh sharee .....

pokli September 12, 2009 at 5:35 PM  

wah...tahniah pie dah mengomen pada blog aku......selamat melabur.....pie...ko ada potensi nak tambah satu lagi Money Machine

Unknown January 4, 2019 at 9:13 PM  

Salam kepada semua warganegara Malaysia, indonesia dan semua ASIA, nama saya adalah Puan Kim Wani, sila, saya ingin berkongsi kesaksian saya tentang kehidupan di sini di platform ini untuk semua warga Indonesia, Malaysia dan semua warga Asia, terutamanya warganegara Malaysia saya berhati-hati dengan peminjam pinjaman di internet, Allah telah benar-benar menyokong saya melalui ibu yang baik Puan Ivana Pedro

 Selepas beberapa tempoh cuba mendapatkan pinjaman daripada institusi kewangan dan ditolak, jadi saya memutuskan untuk mendaftar melalui pinjaman dalam talian tetapi saya ditipu dan saya kehilangan RM 3,500 dengan pemberi pinjaman yang berbeza selepas membayar beberapa yuran dan tidak mendapat pinjaman .

Saya menjadi sangat terdesak untuk mendapatkan pinjaman, jadi saya berbincang dengan rakan saya yang kemudiannya mengadu saya kepada Puan Ivana, yang merupakan Pengarah sebuah syarikat LoanMe, jadi kawan saya meminta saya memohon dari Puan Ivana, jadi saya berkumpul berani dan hubungi Puan Ivana.

Saya memohon pinjaman sebanyak RM 150,000 dengan kadar faedah sebanyak 2%, jadi pinjaman itu diluluskan tanpa tekanan dan semua pengaturan dibuat atas pindahan kredit, disebabkan oleh fakta bahawa ia tidak memerlukan cagaran dan jaminan untuk pemindahan pinjaman saya hanya diperintahkan untuk mendapatkan sijil perjanjian lesen permohonan mereka untuk memindahkan kredit saya dan dalam masa kurang dari dua jam wang pinjaman telah dimasukkan ke dalam akaun bank saya.

Saya fikir ia adalah satu jenaka sehingga saya menerima panggilan dari bank saya bahawa akaun saya dikreditkan dengan jumlah sebanyak RM 150,000. Saya sangat gembira bahawa Allah akhirnya menjawab doa saya dengan memerintahkan pinjaman saya dengan pinjaman asal saya, yang memberi saya keinginan hati saya.

Mereka juga mempunyai satu pasukan pakar yang akan menasihatkan anda mengenai jenis perniagaan yang anda ingin melabur dan bagaimana untuk melabur wang anda, jadi anda tidak akan pernah bangkrut lagi dalam hidup anda.

Semoga ALLAH memberkati Puan Ivana Pedro untuk membuat hidup mudah bagi saya, jadi saya menasihatkan sesiapa yang berminat mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Puan Ivana melalui e-mel: ivanapedro85@gmail.com untuk pinjaman anda

Terdapat syarikat palsu lain dalam talian menggunakan kesaksian saya untuk mencapai keinginan mementingkan diri mereka, saya satu-satunya dengan kesaksian yang benar ini, sila berhati-hati terhadap orang-orang ini.

Akhirnya saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anda kerana meluangkan masa untuk membaca kesaksian yang benar tentang hidup saya mengenai kejayaan saya dan saya berdoa Allah akan melakukan kehendak-Nya dalam hidup anda.
Sekali lagi nama saya ialah Kim Wani, anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut melalui e-mel saya: kimwani305@gmail.com

nenisyahir@gmail.com November 16, 2019 at 5:21 PM  

WhatsApp: +6281617538564
instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
halaman web ::: https: //www.aasimahaadilaahmed.loanfirm.site
         
salla Llâhu ‘alayhi wa sallam, nama saya Neni Syahir, saya adalah korban penipuan di tangan kreditor palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65.000.000 karena saya membutuhkan modal besar Rp. 5,5 miliar. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi dan bisnis saya hancur, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya. saya tidak tahan lagi dengan hal ini. 4 November 2019 ini, saya bertemu dengan seorang teman lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. AASIMAHA ADILA MEMILIKI LOAN FIRM, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah perusahaan. Tolong, bantu saya untuk berterima kasih kepada ibu muslim yang memberikan pinjaman besar kepada pemilik perusahaan, pabrik burung hantu dan orang pribadi. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia, Jika Anda ingin pinjaman modal besar, Anda dapat menghubungi mereka dan melihat situs web mereka Anda perlu tahu bahwa ada banyak scammers di blog ini yang tidak memiliki situs web di google map, saya menawarkan pinjaman dengan tingkat sangat rendah 1% dan saya mendapat pinjaman dalam 1 jam. .
                              Kontak Aplikasi pinjaman besar
Domin: ... *******info@aasimahaadilaahmed.loanfirm.site
web https: //www.aasimahaadilaahmed.loanfirm.site
E-mel: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
WhatsApp ::: ************ + 447723553516
Email saya; ***************** nenisyahir@gmail.com
Bismillâh ar-ra.hmân ar-ra.hîm

Muhammad Abdul January 16, 2020 at 9:44 PM  

Assalamualaikum
Nama saya muhammad abdul
Dari jakarta selatan indonesia
email muhammadabdul5151@gmail.com
nomor telepon +6285574670570
nomor whatsapp +6285574670570
Saya berterima kasih kepada ALLAH karena telah mengakhiri penderitaan saya melalui Anthony Yuliana Lenders, untuk beberapa waktu sekarang bisnis saya sedang turun dan saya telah mencari pinjaman besar untuk meningkatkan bisnis saya kembali ke kehidupan, saya telah ditipu berkali-kali semua berjanji pada saya pinjaman tetapi mereka selalu menipu dan berbohong kepada saya, sampai saya menemukan ibu yuliana dan memberi saya jumlah pinjaman sebesar Rp 1,3 miliar, saya hanya melakukan pembayaran untuk asuransi pinjaman saya dan biaya transfer sebelum pinjaman saya ditransfer ke akun saya, bagi mereka yang mencari pinjaman harus berhati-hatilah karena 75% pinjaman online palsu, bagi mereka yang mencari pinjaman harus menghubungi Anthony Yulinana Lenders adalah 100% pemberi pinjaman online yang sah,
anthony.yulianalenders@gmail.com
whatsapp +13234026088

Novia Antonus April 22, 2020 at 3:03 PM  

Nama saya Novia Antonus, Pemilik petshop dan toko pakaian di Malaysia, saya ingin menceritakan kisah saya kepada dunia dan bagaimana saya mendapat pinjaman dari RIKA ANDERSON PINJAMAN DAN PERUSAHAAN INVESTASI BITCOIN untuk memulai bisnis saya., Beberapa bulan terakhir lalu, saya tidak punya uang atau pekerjaan untuk memulai bisnis toko, jadi saya mulai mencari pinjaman di bank dan pemberi pinjaman di mana-mana tetapi tidak ada yang mau membantu saya.

Jadi saya putus asa dan mencari online tetapi saya tertipu karena biaya pendaftaran tetapi tidak ada pinjaman yang diberikan kepada saya. Saya hampir menyerah tetapi saya membaca sebuah artikel yang ditulis oleh seorang wanita tentang bagaimana dia mendapatkan pinjaman di facebook dan blog kesaksian dari RIKA ANDERSON PINJAMAN DAN PERUSAHAAN INVESTASI BITCOIN.

PINJAMAN ANDERON RIKA ANDERSON DAN INVESTASI BITCOIN memberi saya pinjaman 2% pada bulan Maret 2020 dan dapat menawarkan jumlah berapa pun yang Anda inginkan. Ini adalah satu-satunya perusahaan online, sehingga Anda dapat memiliki perubahan cerita.

Hubungi RIKA ANDERSON PINJAMAN DAN PERUSAHAAN INVESTASI BITCOIN Melalui email
rikaandersonloancompany@gmail.com
Whatsapp: +1323 689 3663
dan saya di: noviaantonous@gmail.com

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP