JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

14 September 2009

Risiko Melabur dalam hartanah

lama pokli tak sembang pasal hartanah, duduk cerita pasal emas.maybe ramai yg boring jgk asyik "Ingat Emas Ingat Pokli" jer...sampai anak2 pokli buat jokes sambil2 makan diaorg gunakan ayat tu.....mau tergelak rasanya....yela.....duduk je dgn abah dia tak lain tak bukan pasal emas...harga naik la...harga turun la...ada org nak jadi agen la....nak lock harga la...wahh...meriah sungguh....UNTUNG & BEST..korang bayangkan berniaga emas ada CASH FLOW setiap hari....ada duit masuk jer..walaupun paling kecik 1 dinar = RM500.....wah....dulu masa mula2 pokli jual emas pada syakirah di Nilai...boleh cek berapa harga ....tgk sekarang......(syakirah merupakan 1st customer pokli)....sama jugak mcm pudin adalah 1st Agen Emas Pokli...that why pokli amat menghargai 1st Customer & 1st Agen...thanks for your trust.

Korang rasa berniaga emas ni lebih untung dari Hartanah ker? Mmg pun......kalau emas nih....ada fizikal....hartanah pun ada fizikal....2-2 untung..."saya mesti pilih" cuma pulangan Emas ni laju dan mudah berbanding hartanah...Hartanah nak tunggu jual makan masa Setahun atau LEBIH....Tunggu Kelulusan PBT...Lawyer Aggreement...Pembinaan...Loan Disbuss..Repair/Renovation....dll...Kalau ada Ilmu,Network & Sifu sure lagi menarik.....Emas tidak perlu Kos Guaman.....Kos Duti Setem.....Maintenance....Repair...workmanship..renovation...cuma beli dan simpan jer...lagi untung kalau jadi AGEN di bawah Rangkaian Pokli....sehingga sekarang dah ada lebih Kurang 1000 ....silap 25 orang Agen seluruh Malaysia...kalau dulu pokli sorang2 je berniaga emas......sorang2 menghantar emas....ke hulu dan ke hilir....tengok rangkaian pokli sekarang makin maju...makin berkembang...dari Perlis Sampai Sabah....semua mempunyai hala tujuan yang sama...sama2 nak FINANCIAL FREEDOM...nak tolong orang Menyimpan...pendek kata nak KAYA...nak JUTAWAN....nak LOCK kekayaan dalam perniagaan & EMAS....mana ada nak senang tanpa berbuat apa2....

Pokli sendiri pun tidak duduk diam untuk Keluar daripada Comfort Zone...pokli berusaha bersungguh2 membantu Diri Sendiri...keluarga....Agen-agen....untuk membesarkan Empayar Perniagaan Emas Online Ini....biarlah apa carabaran yang datang....Pokli dan agen2 tetap teguh Berjuang dalam memperkembangkan Ilmu Pelaburan Emas Yang Menguntungkan Di Malaysia.Tanggungjawab kita untuk Mendidik Masyarakat Agar Melabur Dalam Pelaburan yang Selamat, Menguntungkan dan HALAL.........(sbb ramai yang tidak berminat dgn ASB/OD)....

so anda boleh implement Public Gold/Ar Rahnu...Konsep OPM yang sama...yang mana menggunakan duit Bank....untuk mengembangkan lagi perniagaan...samada hartanah....pertanian....ataupun REMPIT beli emas lagi....best kan?kena cuba dulu baru rasai kenikmatannya...boleh jumpa agen2 pokli berhampiran anda untuk melihat EMAS tersebut.

kalau nak tgk gambar Gambar2 Pokli bersama Syukur & chairman Public Gold Mr Loius Ng Pada Seminar Sedinar....Di ILIM Bangi.boleh masuk Facebook..Pokli pun duduk bersama-sama peserta Seminar untuk tambah Kolum Ilmu....sesi bersosial dan networking.....bukan apa.....lagi best kalau banyak ILMU dan ramai KAWAN-KAWAN....pergi je mana-mana seluruh Malaysia Akan jumpa Agen-Agen dan kawan-kawan....hidup Tenang Ramai Kawan

Tahniah Kepada Agen Baru Pokli Dari Johor En Iskandar, En Hazizi, En Paklong, En KhairulNizam dan Kuala Lumpur/Putrajaya - Pn Nurul Huda, Lt.Fitri & En Nazul....Semoga Kita sama-sama berjuang mendidik BANGSA Malaysia...Melabur dalam EMAS.........

24 Komen:

Anonymous,  September 15, 2009 at 8:26 AM  

tapi pokli tertinggal emas x boleh disewakan kepada orang lain..

Anonymous,  September 15, 2009 at 10:08 AM  

kalau xde rumah/hartanah nak simpan emas kat mane...hehehee..

emaspuri,  September 15, 2009 at 10:55 AM  

Saya rasa betul kata pokli, dua2 tu untung...tapi apabila saya mlli beli rumah lelong..saya rasa byk pakai modal...lawyer fee, maintenice yg tertunggak, loan agrrement...saya ada beli satu rumah lelong..harga yg saya dapat 44K..so kos yg saya kena bayar setakat ni...(4400- 10%) + (5800 utk maintence) + (4500 - lawyer fee) + (2200 - untuk loan agreement dan spa) w/pun utk maintenance tu boleh dpt balik),masa yg diambil utk tukar nama dah hampir 6 bulan belum settle lagi...tapi bila saya join emas ni...saya dapati laju dia punya return...

Anonymous,  September 15, 2009 at 11:14 AM  

kalau nak lagi laju main saham..lagi masyuk...

Anonymous,  September 15, 2009 at 5:08 PM  

forex lagi masyuuukkkk...

Pudin September 15, 2009 at 10:15 PM  

Betol pokli..aura emas sgt hebat..x terkejar..haha

PoKLi September 15, 2009 at 10:27 PM  

pandai2 korang la..bergantung pada objektif hidup...nak kaya cepat...beli murah...jual masa mahal.....kalau ada duit.....biar je duit tu kerja utk kita.....emas kerja utk kita...kita simpan je duit dalam emas...& hartanah....

Azman September 15, 2009 at 11:56 PM  

bg aku....bila kita beli emas pun dah kira untung....xyah pening2...janji jgn emas palsu dahla ye tak...hehehe

Anonymous,  September 16, 2009 at 12:38 AM  

Setiap pelaburan ada risikonya yang tersendiri.
Emas jugak mempunyai risiko . yang paling ketara adalah kena ROMPAK.. risiko ditipu emas sadur pun banyak.
bila guna teknik rempit emas, sila lah cerita berapa caj yang bank kenakan bila kita simpan emas tersebut di bank selama sebulan.
bila kata return emas lagi cepat, cerita jugak berapa lama cepat.
berapa byk pelaburan di buat.. berapa lama emas tersebut di pegang dan berapa keuntungannya.
Berapa ROI nya.

PoKLi September 16, 2009 at 7:46 AM  

hehehhe......semua pelaburan di dunia ni ada risiko..kalau tak nak ada risiko jangan la MELABUR..simpan je duit dalam ASB....event ASB pun kita tak tahu berapa % dividen pada thn nih kan??? hartanah....ada risiko...emas ada risiko..masalah pada yg takut pada risiko adalah orang yang tidak mempunyai DUIT.....sbb duduk dlm confort zone.....malas nak pk...semua nak kena spoon feed....nak kena suap...semua percent..keuntungan nak kena ajar...apa kata saudara pergi beli emas dulu..pastu rempit sendiri di Ar Rahnu...lepas tu tahu untung ke tak emas nih? kalau tak untung...tak payah beli...senang....

PoKLi September 16, 2009 at 7:47 AM  

kalau takut bermain OMBAK...jgn berumah tepi Pantai...

Anonymous,  September 16, 2009 at 8:46 AM  

ala pokli, saudara tu bukan malas nak pk..bukan nak tunggu di suap jer..sy rasa saudara tu pun bayak duit tu..bukan calang2 ayat pertanyaan dia tu..nak mintak sharing2 jer tu..sharing is caring kan..apa pun cheers

PoKLi September 16, 2009 at 9:02 AM  

hahahha...good...pie dah ada entry pasal emas....tapi aku bengang satu je pasal hartanah nih....apsal la duit refinance aku kat CIMB yg diuruskan oleh lawyer Ram Rezaa ni lemmbapppp...loan dah approve bln 4 lagi..sampai skrg pun x disbuss..kalau tak boleh tambah kolum ASET banyak2.....cari pasif income byk2
haru biru sungguh lawyer RRM nih......sapa2 nak main hartanah kena hati2 dgn LAWYER

arep September 16, 2009 at 9:43 AM  

Salam.. 1st time komen.. just nk bgtau ade pro n kontra investment ni.. kite sendiri kene kaji.. man yg sesuai dgn kite.. adakah emas or hartanah..o laen2.. lu fikir la sendri.. huhuhuhu..

Wida September 16, 2009 at 3:11 PM  

Saya dah pun tulis sedikit komen di blog saya tentang pro dan kontra emas dan hartanah. Sila berkunjung ke http://www.emasdantanah.com

Pokli.. e-book tu saya dah beli. Terima kasih for the offer. Tapi pokli ada e-book report pelaburan emas yang dari jutawanemas.com tu tak?

TQ.

PoKLi September 16, 2009 at 5:25 PM  

of cos la yg tu wida.nak ebook nanti sms pokli emas awak!

sepul_besut,  September 16, 2009 at 10:02 PM  

Pokli,

ada satu mende y sy rsa emas xkan boleh lawan rumah.. hehe.. nk beli emas at least kne ade duit.. nk untung besar.. modal pon kene besar.. tp nk beli rumah.. xde duit pon boleh beli... siap dpt cash lg...

cth nyer gune pakej nie.. beli rumah subsale bawah MV.. kautim rm0 downpayment.. buat loan FMC.. markup max loan.. siap dpt cash dlm tgn.. bg sewa siap dpt +cashflow..

emas boleh buat mcm nih x?? klu ada boleh share.. sy pon mau menuntut ilmu OPM.. hehe..

Amalirfan November 12, 2009 at 10:04 AM  

la ni nak beli rumah untuk investement, ekonomi dah makin pulih and there is no FMC dah, so banyak nak kena bayar utk beli rumah, mcm aku beli rm333k kat nilai, tapi nak kena keluar rm40k, tujuan utk investment, jadi pokli instead of aku bayar rm40k rumah as deposit utk dapat return in 2 years, mana bagus rm40k kalau guna beli emas?, ada nasihat?, email pada shaheira@streamyx.com

Aziz Riadi November 12, 2009 at 9:54 PM  

Risiko yang pali ng besar adalah tak amik risiko langsung.

PoKLi November 13, 2009 at 10:46 AM  

betul tu aziz....jgn ambil risiko simpan duit banyak2 dalam bank biar di mamah inflasi...

pokli dah email kpd shaheira@streamyx.com

gunakan sepenuhnya OPM....sampai dah tak leh buat loan

kekekekekkee


duit kita simpannnnn..nak invest best pakai duit org....
spt beli emas + hartanah...

duit kita simpan dalam ASB + OD + EMAS + ....gunakan tools utk generate more income...

sapa2 yg tak minat melabur jgn melabur.......
betullll tgk je org lain berjaya

Matjoe December 30, 2009 at 9:35 AM  

byk cash kene keluar utk beli umah ni, here's my post

http://matjoe9498.blogspot.com/2009/12/kos-membeli-rumah-lelong.html

risiko lain ialah penyewa xnak bayar

http://matjoe9498.blogspot.com/2009/12/masalah-penyewa-aku.html

mana ada pelaburan xde risiko. mana ada pelaburan xde kene keluar duit.

pokli, aku sangat setuju dgn statement: jgn ambil risiko simpan duit banyak2 dalam bank biar di mamah inflasi, bank punya interest dalam 3% annual. No wonder dierorang boleh kasik pesonal loan rate 5%.
Aku memang pindah terus duit aku kt bank masuk asb. dh sukup banyak kt ASB, for sure kita jadikkan OD utk invest lg

Matjoe December 30, 2009 at 9:46 AM  

risiko hartanah memang ada tapi kalau keuntungan tu mmg berganda.

mcm kes penyewa aku, walaupun x berbayar, sebulan, tolak deposit semua, aku rugi rm100, tp positive cash flow sebelum ni ialah rm1000. so untung rm900

by the way, invest in gold pun bagus. tgh accumulate asb nak dioverdratkn ni. target jadik agent, muahahah

diversify laa katakan...

Pokli.com December 31, 2009 at 1:56 PM  

betul matjoe.....2-2 best....emas & hartanah....yg penting ke 2-2 adalah kolum aset.....jom hjadi agent...dpt emas diskaun 1.5%....

Housing Loan Solution August 2, 2010 at 12:42 PM  

HOUSING LOAN SOLUTION HAVE SUPPLY THE LOWEST HOUSING LOAN FOR YOU

we are cooperation with many bank to such as OCBC, RHB, Standard Charted, Alliance n many more selection banks. your cases directly go through to Managers banks to easier get approval of Housing Loan. our Housing loan is:
1) fixed rate 4.99%
2) 90%financial
3) loan from RM100k up to RM2 million
4) approved within one day

how to apply:
Just call me directly Mr Ahmad 0136455994 and I'll settle down immediately only for you!!!
don't waiting so long to apply the housing loan, call now n the house is yours n don't let its go away from you!!! grab now.............

LOG ON OUR WEBSITE: http://housingloansolution.blogspot.com/

FOR MORE DETAILS JUST CALL MR AHMAD 0136455994

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP