JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

15 August 2009

Mobile Computing - Kemudahan Teknologi Mobile

Salam

Harini pokli berpeluang dengar TALK & Lunch dengan orang yang ternama di Malaysia ni...kalau korang nak kenal nama dia En Azli Bin Paat....blogger..facebooker....Bisness Online..dan...Executive Vice President DAPAT...kalau korang selalu tengok TV..tepi jalan ada iklan untuk SMS ke DAPAT (32728).....so beliau ni adalah seorang usahawan yang berjaya....memang mengunakan teknologi Mobile dalam kehidupan seharian....byk dpt projek2 kat kerajaan.......cuba tgk http://www.mysms.gov.my/

Tengok Plet Kereta Tokey DAPAT1 ni...

Pokli & En Azli Paat (www.azlipaat.com)


Korang bayangkan melalui Handphone (tak kira model) kita boleh hantar email menggunakan SMS...wah...FREE pulak tu tiada bayaran....gunakan khidmat DAPAT ni.....nak belajar???

ni pokli nak share camna nak EMAIL secara percuma kepada kawan2 anda di mana2 walaupun tiada kemudahan enternet...mula-mula

1) Pergi Ke Telefon Mudah Alih Anda...pergi ke ruangan Messsage > New Massage >

2) Untuk Register -Taip "E [email anda] dan hantar kepada DAPAT (32728)"
contoh E fazli.technitium@gmail.com hantar ke DAPAT (32728)

3) Bila dah register anda pun dah boleh hantar EMAIL secara percuma kepada kawan2 anda melalui SMS caranya

pergi New Message taip "E [email penerima] [mesej] dan hantar kepada DAPAT (32728)

contohnya

taip "E fazli.technitium@gmail.com Salam Pokli saya berminat nak jadi Agen Public Gold...saya berminat dalam pelaburan emas yang menguntungkan ini.sila daftar saya untuk Negeri Pahang"

so bila anda dah gunakan kemudahan percuma ini....kita akan sama-sama boleh berkomunikasi di mana-mana walaupun tiada line internet tapi boleh hantar email....best kan????

di dalam Talk yang dikelola oleh Pelajar-pelajar UiTM & Pensyarah menggalakkan agar pengunaan IT sepenuhnya dalam kehidupan seharian kita...bagaimana kita mengguna telefon mudah alih sebagai Mobile Computing....tak perlu bawak komputer ke mana-mana untuk berniaga...cukup hanya membawa HP....wahh...bestnya...lepas ni pokli boleh update blog & Facebook di mana2 sahaja menggunakan Mobile Computing....

Agen2 Pokli di seluruh negara pun boleh menggunakan IT dan teknologi Internet untuk memasarkan produk yang kita sama-sama pasarkan...menurut Encik Azli.....bagaimana untuk mendapat trafik yang banyak di Blog kita adalah

1) Share information......sbb ilmu yang kita share akan berfaedah kepada orang lain....sbb internet ni kan FREE..yang untung adalah Penyedia khidmat Internet seperti TM...TMNET....CELCOM.....tapi kita sebagai pengguna memanafaatkan kemudahan Internet untuk memasarkan produk jualan kita...macam pokli menggalakkan / berkongsi bagaimana menyelesaikan masalah "RICH DAD"...kira anda semua la...hehehhee.......iaitu bagaimana nak "JANA PENDAPATAN & PROTECT THIS MONEY FROM INFLASI".......so.....melalui EMAS la....simpan EMAS anda akan protect kekayaan anda...kan?

2) Ibarat berniaga Kedai Cina.....apabila kereta kita ada problem kita bawak ke Bengkel Kereta Melayu.......sure korang perasan muka tokey melayu macam mana? mesti masam sbb tokey kedai selalunya garang dengan pekerjanya & pelanggan tapi...cuba anda pergi nak repair kereta kedai Cina....tengok tokey dia.....baik hati...senyum....pemurah....jemput minum.....itulah Sifat yang perlu anda bagi peniaga-peniaga melayu macam kita untuk lebih berkembang.....

kena jaga customer ibarat Seekor Ayam Telor...kita nak ayam tu datang bertelur di sarang kita...bagi makan....information.....kita mahu ayam telur akan datang balik dan bertelur di tempat yang sama..hasilkan telur setiap masa...bukan mcm ayam daging...lepas dah gemok..sembelih dan jual.....

macam pokli , mmg pokli akan jaga agen/customer/kawan-kawan/client pokli sebaik yang mungkin sbb mereka semua boleh compare bisnes Emas ni dengan bisnes emas yang lain....seperti Kedai Emas Poh Kong, Habib.....Tomei....CAP AYAM di Kota Bharu....hehehee

kedai emas2 di luar sama banyak yang hanya mahu menjual EMAS. tapi tak cerita pasal ILMU EMAS..RAHSIA Di sebalik emas..walhal boleh buat duit dengan EMAS....hanya MENJUAL....anda pon beli sbb tgk sbb cantik...tak tahu yang nilai emas tu mahal..tinggi dan ada kos upah........tapi....tapi Networking Pokli ini adalah golongan yang mahu menjadi PENYELESAI MASALAH ANDA!!!!...pokli dan agen2 nak SELESAI kan masalah-masalah anda semua yang risau di mana nak laburkan duit.....DI MANA? di tempat yang selamat......kalau nak untung lagi......kena jagi Agen......sbb jadi agen ANDA umpama membuka perniagaan sendiri....SYSTEM..METHOD..KOMISEN....semua telah di sediakan oleh pihak PUBLIC GOLD.... macam bisness KFC.....McD....Secret Resepi..Pizza Hut....Kopitiam Old Town...1 station....semua tu adalah Franchais yang ada di malaysia...tapi bagi Pokli...nak kembangkan Sistem Franchais Bisnes Emas secara GLOKAL.....nak tolong orang-orang melayu jangan terpedaya dengan skim-skim MLM...Ponzi....duit haram....labur di tempat yang berisiko tinggi......Tugas pokli adalah menyelesaikan masalah anda untuk menyimpan Kekayaan anda di TEMPAT YANG SELAMAT.....di mana?? di dalam Pelaburan EMAS ler.....

kepada agen2 yang berminat nak jadi AGEN POKLI dah boleh "E fazli.technitium@gmail.com mesej adalah nak daftar sebagai agen di kawasan XXXX" dan SMS ke DAPAT


Okla....selamat belajar...

Sharing is caring

6 Komen:

ylukeman August 15, 2009 at 5:47 PM  

wow...pokli, nice info sharing. Lepas ni makin laju laa networking, communicating, promoting & marketing...semuanya di hujung jari sahaja....

gokou77,  August 15, 2009 at 7:00 PM  

Ooo dia guna Hyundai Grand starex 11 seater. ada usha gak nak beli tu. Tp skrg dah kuar Hyundai starex royale. 143K. Enjin lg power dr alphard tp body alphard ngan estima gak menang.

PoKLi August 15, 2009 at 10:56 PM  

wowowowowo.....mmg best teknik komunikasi/promosi/marketing yang di ajar oleh sifu DAPAT nih....

kereta dia MPV sbb anak 10 orang....anak2 beliau semua berjaya....ada jadi pilot....belajar di jepun....kena ceduk ilmu nih

ylukeman August 16, 2009 at 7:37 AM  

ya2...kena cedok ilmu tu, ilmu yg sesuai dgn persekitaran negara&agama kita. Kalau Robert Kiyosaki nya anak (CF101) max 3 je, yg ni 10 tapi still boleh berjaya, alhamdulillah...

Itu namanya rezeki & kita xtahu rezeki kita dimana & banyak mana, so usaha & usaha & usaha lagi dan lagi :)

Pudin August 16, 2009 at 2:45 PM  

Pokli, dh dpt ceduk ilmu dr tokei DAPAT, jgn lupa taip E butter_80@yahoo.com hantar ke DAPAT (32728)sama ya..ilmu anak ramai yg berjaya..haha

PoKLi August 18, 2009 at 3:10 AM  

yer yer yer....sselamattttt semuanyaaa

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP