JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

20 August 2009

Trip ke sabah- Kota Kinabalu

salam

harini 20hb Ogos 2009, Pokli berlepas pulang daripada Kota Kinabalu Sabah Ke Kuala Lumpur.Trip Ke Sabah sambil bekerja,makan angin, berehat & riadah tercapai..mmg best betul la kalau selalu dapat berjalan-jalan sambil bekerja...lepas tu dibayar oleh orang lain (OPM)...hehehehhe claim lerr.....:p

Pokli ke kota kinabalu kerana dihantar oleh majikan untuk menghadiri seisi Tender Briefing di UMS.....tender Data Centre....Besar tender ni berjuta-juta....hehehe..syarikat pokli kerja masuk tender nih..kalau menang. best woooooo tambah kolum aset banyak2....

Disebabkan pokli mendapat arahan pada saat2 terakhir...iaitu pada hari Isnin...korang tahu la air asia ni kalau beli awal mmg la murah tiket dia..kadang2 RM0 pun boleh..(pokli pernah dapat) tapi..kalau orang bisnes macam kita mana boleh rancang...kena bersedia je la apa2 arahan samada daripada Majikan atau pelanggan. Customer alwayz right...sbb tu kena ikutkan Customer nak apa......UMS adalah customer Pokli.....walaupun tiket untuk
pergi sabah pada hati Isnin....RM630....mahal giler kan? Satu hala KL-KK.....jam 7.30 ptg....kalau korang beli tak tiket tu? tapi orang kaya....orang tokey besar bagi diaorang tu adalah biasa....kan?kadang2 kita terpaksa berbelanja untuk mendapatkan sesuatu...kepuasan pada kita kalau kita berbelanja untuk mendapatkan
projek....Ilmu....jumpa customer...mcm2 la....that why kadang nampak rugi pada masa skrg...tapi MASA DEPAN... bukan senang nak berjaya..betul tak? kena usaha....mana ada jalan mudah...kalau mudah....lahir2 dah kaya..

minta dgn mak jer duait utk belanja...BEST kan? tu kalau mak ayah yang KAYA...mcm mana yg miskin? sederhana..
makan gaji dan masih berada di RAT RACE.....masih mencari2 peluang perniagaan....mmg la sedih....dapat gaji terus
habis....

masa pokli tulis entry ni tgh berada di dalam flight...sambil2 nak tunggu perjalanan 2jam 30 minit.....baik pokli menulis...update blog...best woooo.....lepas nih korang boleh manafaat masa yang ada sebaik mungkin...ini yang pokli belajar daripada Sifu Dr Azizan Osman (Jutawan Rahsia Tarikh Lahir).....kalau ikut peribahasa lama..Masa itu Emas...sebenarnya tidak......kalau emas....mmg la berharga...ada nilai..naikjer tiap2 tahun...hehehe...tapi MASA tu adalah ibarat mengejar Kapal terbang....cuba anda terlepas waktu check in? katakan flight anda pukul 2.05pm..tapi anda sampai di airport pukul 2 ptg..anda ingat boleh naik ke kapal terbang
so..kapal terbang itu akan meninggalkan anda....that why...masa ibarat mengejar KAPAL TERBANG....kalau anda miss kapal terbang itu....maka rugilah.....burn tiket.....badan penat.....so???? nak tunggu apa???

cerita pasa projek pokli di Sabah ini...insya-allah akan close projek di sini bernilai RM2 juta....amin...dapat projek lagi...seronoknya.....orang lain dok terkejar2 projek di KL..tapi pokli lari ke Sabah cari projek di sana. Projek di Sabah ni best....tak ramai persaingan.....hehehe.....so sapa yg untung? orang yg REBUT peluang......so nak bagi orang lagi?so pada orang sabah.....semestinya negeri di bawah bayu tu banyak lagi yang boleh di buat di Sini...ibarat pepatah melayu

Hujan Emas di negeri orang...hujan batu di negeri sendiri..........mana lebih baik?

baik negeri orang....hehehhe.....sbb tu pokli cari emas di negeri orang.....hehehehhe
anda yg tentukan...bagi pokli tu la....tapi hujan batu di negeri sendiri adalah lebih baik....best....
dapat makanan...minuman...mcm pokli pergi sabah..nak makan pun susah...sambal belacan pun tak jumpa....huhuhuuh
lagi la kari......so...baik lagi negeri sendiri.....


semasa pokli berada di sabah sempat la melawat Nexus Karambunai......perrhhhhh...cantikkkk woooooo.....mmg best satu hari nanti pokli akan bawak anak2 & isteri bercuti di sini.....semasa pokli berada di sana..kebanyakkan adalah pelanc0ng asing....dan orang yg kaya-kaya......patut la.....best la rupa2nya tempat orang2 kaya nih..AMAN..tenang pokli sempat berehat di tepi pantai mencari KETENANGAN....layan keindahan pantai dan sempat tengok SUNSET....
matahari terbenam....perrrrhh romantik gilerr......mcm dunia ni ana yang punya....hehehhehehe
korang pernah ker tgk matahari terbenam dan layan keindahan yg Allah cipta.....mmg best..kalau ada duit kita kadang2 kena REWARD to your self...kerja-kerja jugak....tapi kita pon kena hargai diri kita..sel2 dibadan kita pun perlukan rehat.....minda pon perlu ketenangan...lari daripada kesibukan kota semata2 nak rest.....tenang..best kan?
anda bagaimana??? setiap orang ada kepuasan masing2....

Berbakti pada masyarakat

kalau ikut tagline tu....pokli ni mmg suka berbakti pada orang...ibarat JAMBATAN EMAS....hehehhe...bagi kesedaran pada masyarakat malaysia yg berbilang kaum...yang jumlah 20juta orang......kalau 10% baca blog pokli dah 2juta orang....OK la kan? x list ramai yg dah tahu kepentingan melabur...menyimpan....dan JANA INCOME....mengikut perspektif masing-masing...kadang2 duit ada banyak2 dalam ASB...pun nak buat apa??? baik juta Unlock your ASB tu become money......macam mana?? hehehehe......buat OD ler....gunalah kemudahan yang disediakan oleh kerajaan kepada orang MELAYU sebelum orang lain ambil....ibarat peribahasa MASA tu tadi la....mengejar kapal terbang kalau dah tutup check-in...pokli rasa sure ramai dah menyesal...kena tinggal flight.....kena tunggu next flight la....kan??? pokli tulis dalam blog nak berbakti...nak cari saham akhirat......nak educate.....nak share...nak tunjuk jalan2 yang mencapat KEJAYAAN.....pokli nak tengok ramai orang2 melayu yang KAYA....yang BERHARTA...dan BIJAK...dan pokli pun mencari peluang pelaburan yang menguntungkan...dan boleh control!!

jgn jadi hamba di muka bumi sendiri........Pokli bukan tulis dalam blog nak harapkan GELARAN DATO'...DATUK.....TAN Sri.....tak semestinya ada gelaran ini baru kita boleh berbakti......www.pokli.com pun dah boleh berbakti pada masyarakat.....boleh semai benih2 KEKAYAAN kepada masyarakat....maklumlam sekaran ni zaman kemelesetan ekonomi.
korang perasan tak?? harga barang makin naik?

Barang Naik

cerita pasal barang nih nih.....Pokli naik teksi dari Hotel ke airport terminal 2 KK....harganya adalah RM30..perjalanan yang mengambil masa 15 minit....dalam 10km...caj adalah RM30....perrhhhhhhhhhh MAHALNYA.....masalah kenaikan harga teksi ni adalah disebabkan oleh INFLASI......nilai RM50 sekarang makin kecikkkk....makin ramai orang yang akan terasa impaknya.....makin ramai yang akan rasa bebannya......dulu RM50 korang rasa besar kan?
skrg.........huhuhuuhu sedih nak cakap la.....mmg kecik beb.....so...korang taknak lock kekayaan anda??? kalau pokli jadi anda...baik la pokli Lock kekayaan...moga2 lepas ni makin ramai yang akan simpan harta dalam EMAS...

emas ni kalis inflasi.....Rasulullah pun pernah bersabda....Di akhir zaman tidak akan ada apa yang tinggal kecuali EMAS & PERAK...so............mulai hari ni...simpan emas walaupun 1 dinar......sedikit2 lama2 jadi bukit....nak beli emas call
je Agen2 Pokli di seluruh tanah air....nak jadi agen Pun boleh.....ambil borang di www.emaspokli.blogspot.com......

lepas download borang....isi dan fax or email kepada Public GOLD (Ms Patricia)....


Okla...sambil2 pokli meneruskan perjalanan di atas fligt air asia nih.....ternampak iklan di kerusi depan pokli..kerusi kulit....AirAsia.com.........perrhhhh ada di mana2 promosi Air Asia nih.....dah jadi macam BRAND yang masyur..dengan TAG line semua borang terbang.....wahhh..mmg tercapai matlamat air asia nih...semua orang boleh terbang...dah la tambangnya murah......mcm kes pokli...kalau pokli beli awal tiket sure murah..tapi sbb beli lambat...jadi
mahal lerr......so sama juga macam EMAS..kalau la aku beli awal2 emas dulu...sure untung kan??? beli skrg harga makin naik.....huhuhuhu...so anda nak tunggu apa lagi? semua di tangan anda....matlamat pokli selepas ini nak jadikan www.pokli.com ada di merata2 tempat...di seluruh dunia...bagi orang tahu pasal bisnes pokli.com......mula2 pokli start kecik2 dulu....selepas inih...besar besaran la...,benda yg bagus orang tetap tahu nilai BAIK ke buruk
kan??

Okla..semoga selamat berjaya dalam pelaburan yang selamat



2 Komen:

Pudin August 20, 2009 at 10:30 PM  

Salam pokli...biar betol shah skang..dh mcm otai KK dah..hahaha

PoKLi August 22, 2009 at 11:39 PM  

shah dah jd otai kk.semlm dia dah jual 20g.

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP