JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

10 August 2009

Penambahan Agen Public Gold Pokli Macam Tambah Lauk

Salam,

Hari saya ada masa sikit nak update blog...update hari2...selepas pokli terlibat dalam Secara Serius business Emas ni.....Alhamdulillah Rezeki datang melimpah-limpah ruah.....sedap lepas ni nak tambah Kolum Aset banyak2...kalau ada CASH boleh gandakan ASET seperti Hartanah...Emas....Kolum Aset Tuh...mcm main games Cash Flow 101 Robert Kiyosaki...lagi besar Aset vs liabiliti lagi cepat la kita mendapat Net Worth Jutawan..kan???

Ilmu yang kita kongsi memberi peluang kepada rakan2 blog agar mendapat pasif income yang berlimpah-limpah....pertama sekali Pokli ucapkan Tahniah..kepada Saudara Pudin.....En Shahrel..En Muksa...En Suhaili....yang telah mengambil langkah bijak menjadi agen Public Gold di bawah networking Pokli..Insya allah rezeki diaorang ni makin berlimpah2...dapat je Emas terus ada pembeli....Rugi tak?????? mesti la untung....ingat ke nak simpan emas tu jadikan pasif...tapi rupa-rupanya Emas Pun adalah PERNIAGAAN....mcm PERTANIAN adalah PERNIAGAAN.......tapi tagline baru Pokli "Emas Adalah Perniagaan".....cuba kita tengok tokey-tokey Emas di Kampung-kampung kita...di bandar-bandar seperti Habib Jewel....Poh Kong....Tomei....tokey2 diaorang semuanya Kaya-Kaya....rumah besar-besar....kalau tokey2 emas ni ada FQ yang tinggi.....Wang Hasil Jualan Emas di laburkan lagi dalam Sektor Hartanah seperti yang Pokli telah Lakukan...mmg lagi cepat la nak jadi jutawan...ROAD to Millionaire...perrrrhh......."Ya Allah Permudahkan Aku dan Agen-Agen aku menjadi Jutawan Emas & Jutawan Hartanah"....kita sama-sama membantu satu sama lain......

Selepas kelas yang Pokli jalankan Sabtu lepas...sambutan amat menggalakkan...Pokli dapat Sms...Email....Call daripada pembaca blog agar adakan lebih banyak kelas lagi selepas ini.....wah..ini sudah bagus.....kalau setiap sehari ada seorang agen yang mendaftar...best wooo.....network kita makin besar...kepada sesiapa yang nak join...bakal join....tunggu duit OD masuk......OK...pokli bagi masa....Pokli nak ada agen Public Gold ni seramai 1000 Orang di Seluruh Malaysia......lebih kurang 100++ agen setiap negara....cover setiap Daerah.....perhh banyak lagi dalam negara kita nih nak explorer...kita nak educate ramai rakyat Malaysia melabur dalam Bakul yang selamat seperti Hartanah & Emas......

Kebanyakkan yang menjadi agen Public Gold adalah mereka yang mempunyai ILMU yang tinggi pasal EMAS nih.....mereka tahu...harga emas makin naik dan naikkkkk saja.....Cuba anda ingat kembali....."Waktu Anda Kawin dulu berapa Harga Emas per gram???"
masa Pokli kawin dulu tahun 2000 rasanya emas untuk hantaran kawin adalah RM39/gram....cuba la Pokli dah start menyimpan Emas 1 kilo pada waktu tu???


RM39,000 satu Kilo (1Kg)......sekarang??

cuba tengok kat tepi kanan blog pokli nih...

harga Adalah RM114,000 per Kilo..so kenaikan adalah

RM 114,000 - RM39,000 = RM 75,000........
9 Tahun....tahun 2000 hingga sekarang 2009
RM 75,000 / 9 Tahun = RM8,333.33 Setahun.......
modalnya RM 39,000.00(SAHAJA)......
kenaikan purata 21% setahun....

Bestkan??? 9 tahun adalah 189%...........

okla.......tak perlu berbuat apa-apa.....beli je 1 Kilo dan Simpan dalam Peti Besi Pajak Gadai Ar Rahn KOTANI....Ar Rahnu bank Rakyat........

Sejak pokli dah tahu pasal ni...baik Pokli Start...terima kasih kepada Shukor Admin JutawanEmas.com kerana telah memberi kesedaran pasal Ilmu emas ni sejak tahun lepas 2008....selepas pokli baca blog Shukor ini.....terbuka Mata & Telinga pokli untuk berbubah.....Pokli Follow apa yang Shukor buat....Mula-mula sekali Pokli sama-sama dengan Shukor Join Etika Emas....hehehehe...nasib baik selepas 6 bulan Pokli tamatkan kontrak tu..dan atas nasihat kawan baik Pokli...Iaitu POKKU.....dalam masa yang sama Pokli beli start beli Kijang Emas......Dinar Kelantan......Syiling Emas UOB.....maple Leaf......sayangnya Nak jual beb......sbb dapat tengok tahun lepas Pokli Beli Kijang Emas RM2,803 (19 Ogos 2008) sekeping....tengok sekarang??? RM 3528 (10 Ogos 2009)....beb....berapa kenaikan tu yer??
RM3528 - Rm2803 = RM722.....so kenaikan 25%.....so tak best ke pelaburan EMAS ni........tapi kalau beli emas Kijang Emas.....mana dapat Komisyen/Diskaun 1.5%...tapi Public Gold.....hehehehe dapat diskaun tu beb....apa lagi....cepat-cepat la ambil langkah Bijak Jadi Agen Pokli...kita sama-sama menuju Wealth Creation.......mcm sifu-sifu pokli yang lain....

P/s-Insya Allah minggu ni ada lagi kelas Pelaburan Emas macam biasa Jam 3 petang di Melaka....:-)

21 Komen:

abdul muthalid August 10, 2009 at 9:36 PM  

Awat Jauh sangat sampai kat Melaka Bang....

PoKLi August 10, 2009 at 10:43 PM  

huhuuuhuhu...bini aku ada kerja kat UiTM Melaka...so aku join la event dia....bagi talk....hehehehe

ylukeman August 11, 2009 at 12:33 AM  

congrate2 boleh tambah network melaka lak tu...apa lagi org melaka....serang pokli :)

asraz,  August 11, 2009 at 1:35 AM  

Kelas pelaburan emas ke talk pelaburan emas Pokli...kalau talk mcm yg Pokli biasa buat la kan? Seminar2 tu...kalau kelas baru siri 1 kan? yang bebaru ni?

Saiful August 11, 2009 at 2:59 AM  

salam pokli, nak tanya satu soalan.
apa kebaikan beli emas public gold kalau dibandingkan dgn beli dgn maybank dan public bank guna buku. Ni soalan dtg dari kawan saya yg gagal saya jawap dgn baik. Insyaalah saya pun berminat nak jadi agent Public gold..Cuma masa je yg belum mengizinkan..sekian

PoKLi August 11, 2009 at 12:43 PM  

azraz...nanti pokli arrange talk emas utk Asraz...one to one..sbb dekat dgn opis pokli di cyberjaya....hehehe kat Kopitiam Cyberjaya...very nice area..sambil makan Hazelnut Coffee....+ Roti Bakar...best tuh...


Saiful
kebaikan Emas Public Gold....
- calar /kemek masih laku utk jual beli
- spread yg rendah
- agen ramai seluruh malaysia
- dapat diskaun kalau beli
-harga PG adalah 5% atas www.kitco.com


Keburukan Maybank & Public Bank
-emas tak boleh kemek/calar (rujuk blog jutawanemas.com)
-stok selelu kurang...pupus dah kijang nih..kalau ada jauh nak kena beli....kena pergi Shah ALam...PJ Old Town...
-Public bank....takde EMAS...cuma buka buku akaun jer...kalau ada masalah/kecemasan....tak boleh gadai...malam2 bank tutup
-agen public gold merata2 tempat senang nak cashkan duit...mlm2 boleh beli emas...hehehhe
-semua di tangan anda......maybank beli harga tetap tiada diskaun....PG ada 1.5% utk agen...hehehhee..anda pilih lerrr

wakata August 11, 2009 at 2:01 PM  

pokli,

sy musykil la mcm mana cara nak jual emas ni.katakanlah org taknak beli emas,boleh jual balik kat bank ke?

sy tanya sbb nak riki market jual emas..tq

PoKLi August 11, 2009 at 3:02 PM  

wakata.anda dah start beli VM tu dah kira bagus..sapa nak beli emas??jawapannya org yg nak invest wang mereka.simpan wang kena inflasi.simpan rumah hartanah dan emas.harga naik

cdanhash August 11, 2009 at 3:36 PM  

Syabas PokLi... dah bertambah-tambah lauk, kawe masih makan nasi dgn kicap...

Betul kate PokLi tu... kalau beli emas GIA atau GSPA, kalau ada masalah/kecemasan tak boleh gadai... nak dijual pula masa tu harga jatuh, akan mengalami kerugian... kalau emas fizikal, boleh gadai untuk dapatkan wang sementara, lepas tu tebus balik

Masa harga jatuh juga boleh pajak untuk dapatkan modal beli emas tambahan - tambah pelaburan

PoKLi August 11, 2009 at 7:16 PM  

cdanhash

tahniah,anda dah paham ilmu yg pokli cuba sampaikan...yg penting BAKUL yang selamat....

wah orang sabah nanti EN Shah akan jadi agen baru...en mahmud boleh contact Agen Baru Pokli Di Sabah....Kota Kinabalu

PoKLi August 11, 2009 at 7:16 PM  

Pra perlantikan agen Kota Kinabalu
En Shah 016-8020419

Pudin August 11, 2009 at 11:38 PM  

Pokli, sepakat membawa berkat..

Home User August 12, 2009 at 10:33 AM  

kuching dah ada ke belum bos?

semalam saya nak beli dengan ejen lantikan PG, takde stok lak 20g. 50g je ada dangan dinar.

zamri, kuching

juanita August 12, 2009 at 2:08 PM  

Pokli,

wat la TT kat cyberJaya..:D

ojah August 13, 2009 at 12:02 PM  

tgh usha hubby kongsi jadi agen emas pokli.. stengah kerteh.. stengah KT ok dok??? rasa rugi dok jadi agen nih

nak wat TT emas tunggu umah saya siap eh pokli.. mid 2010 insyaallah :)

PoKLi August 13, 2009 at 4:34 PM  

welcome agen terbaru pokli en halim..last week datang kelas emas pokli dan harini dah jadi agen emas.lock kekayaan dalam emas..sapa2 duduk kajang call en halim 0123248740

PoKLi August 13, 2009 at 4:36 PM  

emas adalah perniagaan

PoKLi August 13, 2009 at 4:38 PM  

tahniah dr mazrina dah jadi agen pokli area ampang 0126277599.harini Dr pun dah tambah kolum aset.baik simpan duit dalam aset compare dalam cash..cash ni inflasi

PoKLi August 14, 2009 at 12:20 AM  

Zamri

tu peluang anda nak jadi agen..kalau ada 10 orang pun Agen PG di Kuching belum tentu mereka ada stok so..apa lagi......grab la peluang tu....tapi kalau nak beli sikit2 boleh tepon En Suhaili.....dia dah jadi agen pokli di Kuching..Sarikei/Betong - Sarawak
En Muhamad Suhaili
013-4266151


Juanita

call pokli..nanti Kita TT di Cyberjaya......Kita TT kat Kopitiam Oldtown ataupun kedai Nasi Arab....kekekeke...banyak ilmu nak kongsi ni...ni no tepon pokli 019 6645066


Ojah

Teknik JV beli emas sama macam beli Hartanah....JV dengan hubby lagi best sbb satu akaun......kalau kawan2 ni susah skit...tapi untuk pengetahuan Ojah...emas ni senang di bahagikan.....boleh potong2.....kalau hartanah...susah skit......tapi janji anda JV dalam bakul yg selamat....nak tahu bagus tak jadi agen call la agen2 pokli mcm Pudin..Nuar..En Shahrel..Dr Mazrina....En Suhaili...En Muksa...mereka semua dok happy sbb dah boleh buat duit daripada emas nih...EMAS ADALAH PERNIAGAAN

ada demand banyak di Trg...ada kawan pokli kerja di Poli Dungun nak beli Emas...nanti Ojah jadi agen pokli bagi no tepon En Kamarudin Ripin nih..dia mmg nak beli...

Cahaya Azmi August 19, 2009 at 1:57 AM  

pokli sy berminat nak tauu ..nii pasal emas. ke ada agen yg dok area rawang ...

PoKLi August 24, 2009 at 3:57 PM  

cahaya azmi

kalau nak kontek je agen2 pokli

contoh...pudin....halim...sharel..diaorg boleh hantar emas di mana2

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP