JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

04 October 2013

Berita baik buat pelabur emas Keluaran Public Gold Marketing Sdn Bhd

Assalamualaikum w.b.t

tahniah kepada pelabur emas public gold yg setia sejak ditubuhkan tahun 2008 hingga sekarang.....
pada bulan october 2013...ada berita baik dan peluang untuk anda...

tapi?

apa dia pokli?

terbaca status di wall kawan2 di facebook..1/10/2013.....contoh wall ramai pengedar2 public gold.......surat pekeliling dari bank rakyat kepada branch...



selepas 3 tahun Bank Rakyat tidak menerima emas keluaran Public Gold ( December 2010)....atas sebab sebab ramai syarikat yg buat skim cepat kaya a.k.a Ponzi Skim......bank rakyat telah tidak menerima semua pajakan emas jongkong dan dinar....mana2 keluaran kecuali Poh Kong & Kijang Emas....skim yg ada syarikat buat tu adalah contoh

1. Skim 70:30
2. Skim Beli dan pajak hingga tinggal 1
3. Skim Gadai tak tebus hingga kena lelong
4. mcm2 skim yg beri pulangan % bulan bulan
5. ada mcm2 la di luar sana.....wallahualam....


alhamdulillah saya baru test memajak emas di bank rakyat arini
bukan apa....saje nak kembangkan lagi perniagaan...maklum la...emas tengah murah sekarang ini
baik saya pergi cepat2 pajak takut  nanti kena stop plak...ahaks........max 100k seorang......

pagi tadi 4 october 2013, jumaat saya try call 3 cawangan semua tidak menerima...aikkk? saya pelik...kata dah dapat pekeliling...tapi masih belum terima.......saya pun terus la ke cawangan...mana tau terima......kan?
lepas pergi ambik nombor dan beratur untuk masuk ke kaunter ar rahnu.......masuk2 je En .Zain Pegawai ar rahnu seremban kata " Maaf Hj.Pokli, kami tak terima pajakan emas jongkong"
(muka frust)

Dengan hampa saya pun keluar la ingatkan dah terima...tapi masih belum boleh saya gunakan untuk kembangkan perniagaan saya....maklumla saya ni tak kerja.....xde pendapatan tetap....org tak bekerja mana mudah utk buat Personal LOAN....loan perniagaan lagi la susah...interest 9-10% sebulan......(maybank)

tapi....bila pegawai tu tengok muka saya sedih.....dia kata...kami dah dapat pekeliling...tapi kena tanya approval Timb. Pengurus Cawangan....Pn.Mastura.......hehehe

saya pun terus ke bilik pegawai dan berbincang sambil merayu...tolong la kami insan2 yg memerlukan sumber kewangan bagi rolling perniagaan kecil kecilan kami ini.....hehehe...kalau bank tak tolong..sapa lagi nak tolong..takkan nak cari ALONG or pajak gadai cina....wowowowo interet 2% sebulan tu.....mahaiiii

selepas 1 jam berada di bilik beliau.....terus puan mastura buat call ke cawangan2 lain....senawang....HQ.....alhamdulillah...dapat jugak.....hehehehe saya bersyukur alhamdulillah...dapat jugak

apa lagi...terus keluarkan emas2 dalam kocek...dan pajak dalam ar rahnu bank rakyat.....islamic...patuh syariah...dan bantu peniaga kecik2 macam kami ini....tapi kami janji tak nak salah guna kemudahan ini utk buat skim cepat kaya ( nasihat saya...anda jgn la buat skim mcm2 nanti bank rakyat stop.....semua org susah)


ni saya nak share pengiraan ke?


isi borang....dekat 1 jam proses...dan test ketulenan emas


harga hari ini RM157.70 utk 999.9


alhamdulillah...berjaya

nak belajar???? boleh set appoitment dgn saya....atau beli ebook dengan saya sebanyak Rm100 RM50 utk belajar ilmu ar rahnu......insha allah saya akan ajar.....berminat utk dapat ilmu ar rahnu boleh buat bayaran RM100 rm50 ke akaun pokli wealth management sdn bhd maybank 555171506309 dan email slip bayaran ke admin@pokli.com utk pembelian tips dan teknik ar rahnu cara bijak...smart investor....
saya share ilmu pada yang nak sahaja.......atau anda malas nak beli ebook boleh isi minyak kereta....bayar tol...dan luangkan masa utk datang ke kelas saya...sama je cost dia....hehehehe

kegunaan duit ar rahnu??? gunakan dgn bijak...jgn salahguna...takut nanti anda kantoi.....bebanan CCRIS pun naik...dan...takut emas anda kena lelong nanti.....

disclaimer : apa yg saya buat adalah sesuai utk saya dan berdasarkan ilmu2 yg saya ada....pada yang belajar dan baca.....anda kena nasihat pakar emas dan ukur baju di badan sendiri

sekian

Hj. Pokli
019-6645066

1 Komen:

Mohd Fairuz January 13, 2014 at 12:16 AM  

Alhamdulilah saya Bakal menjadi pelabur emas dengan berbanyakkan Dan menimba ilmu emas Serta Perak. Sebelum ni seminar ir Sofian dah pergi, berminat jug a nak ta bah ilmu Dari hj pokli ni. Inflasi pun makin nail saban tahun..

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP