JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

07 May 2009

Dinar Kelantan untuk dimiliki sebagai Portfolio........Pelaburan Selamat...tak payah susah2....Simpan je,Harga emas naik...Kasi Jual....hati gembira

Selamat Tengah hari

Kepada anda yang masih tercari-cari kat mana nak melabur....ni ada sedikit tips saya nak share....skrg ni saya ada beberapa keping dinar kelantan untuk di jual......Harga Emas ni seperti yang saya beritahu akan sentiasa naik.

Saya jual Dinar Kelantan ini nak galakkan lebih ramai pelabur-pelabur membeli emas dan melabur dengan selamat.

Kalau berminat boleh call or sms saya....019 3516478

ni saya upload gambar dinar kelantan
Set Tujuan Kenapa Anda beli Emas
1) Melabur - pulangan 25%-30% setahun
2) Hantaran Nikah-Kawen
3) Hadiah - Hari jadi Isteri/Kawan Seopis/Kekasih
4) dan lain-lain yang boleh

harga di jual adalah harga semasa.harga Harini 7 Mei 2009 RM 460.10

boleh cek dekat http://www.dinarkel.com/


peh..cantiknya...berkilat2....mmg tertawan hati tgk emas ni

mmmmmmmmmmm....sedapnya

makin banyak ada....makin kaya....katakan ada 1kg....harga beli skrg rm107k........simpan 1 tahun naik RM130K.....perhhh....untung dah 27K....sapa nak bagi kan?...tu andaian kalau ada
1kg.....ikut kemampuan kita la..jgn ikut yg aku tulis


Tgh nak upload entry nih.....

6 keping dah sama harga dgn Handphone Nokia E90 tu...tapi kalau jual handphone tu..berapa harga kedai nak skrg.....RM800 jer...tapi kalau jual Emas Dinar Kelantan tu..berapa kedai nak?...lu pikir la sendiri....bak kata Nabil Raja Lawak.

27 Komen:

Abd Samad Awang May 7, 2009 at 2:18 PM  

saya ada 200k tak tau mana nak letak. Setelah mengikuti blog pokli ini, saya rasa berminat nak beli emas. boleh tak kita jumpa dimana-mana. saya nak dapatkan penerangan pasal emas ni.

Khairul Nizam May 7, 2009 at 2:23 PM  

Saya ada x sebanyak en Samad, tapi betul2 berminat dgn pelaburan emas dan hartanah ni.. bole ajar ke?

pOkLi May 7, 2009 at 2:23 PM  

boleh aja....terima kasih kerana blog ini dapat membantu anda..tahniah....selamat menuju lebuhraya bebas hutang

Abd Samad Awang May 7, 2009 at 2:28 PM  

ada ka lebuhraya bebas hutang. semua lebuhraya ada tol. en pokli kena kan tol jugak ke?

pOkLi May 7, 2009 at 2:29 PM  

eh...mmg ada...mmg kena bayar...tapi kita tak pakai duit kita.....kita pakai duit keuntungan emas atau duit sewa rumah...+ve CF

nexel May 7, 2009 at 2:50 PM  

berapa gram ni pokli...pokli..kalau blog ni.. ko open boleh tak.. susah la mo login..

ctfarazila May 7, 2009 at 3:12 PM  

pergh pokli dasatnye... jual emasss... masyukkkk...

sourplum May 7, 2009 at 3:21 PM  

kencang bisnes..ramai menunjukkan minat tuh

saiful May 7, 2009 at 4:51 PM  

pokli aku minat nak beli public gold..minima harga berapa..

pOkLi May 7, 2009 at 5:15 PM  

harga hari ni

Dinar Selling Price Buying Price
1 dinar RM 459.00 RM 431.00
5 dinar RM 2286.00 RM 2160.00
10 dinar RM 4550.00 RM 4323.00


20 gram RM 2,207.00 RM 2,075.00
50 gram RM 5,491.00 RM 5,189.00
100 gram RM 10,930.00 RM 10,384.00
1 kilogram RM 109,300.00 RM 103,835.00

kalau nak clear masuk je website dia

http://www.publicgold.com.my/
http://www.publicdinar.com/malay/index.php

pOkLi May 7, 2009 at 5:16 PM  

nexel...saya dah open..semua boleh komen skrg

pOkLi May 7, 2009 at 5:17 PM  

dinar kelantan = 4.25g.....harga RM460..satu gram = Rm108/gram

juruukur,  May 7, 2009 at 6:29 PM  

uyooo.. pas nii.. kita main emas lak.. he he

Kunang-Kunang May 7, 2009 at 7:17 PM  

Salam pokli,

Selepas membaca blog pokli dari first post sampai last rasa berkobar-kobar menceburkan diri dalam pelaburan hartanah.

syada,  May 7, 2009 at 10:37 PM  

wowwee...emas...emas...emass...heheehe...

pOkLi May 8, 2009 at 2:16 AM  

so saya dah kongsi cara nak labur lps ni kena cargas melabur dalam bakul yang selamat..mana bakulnya.anda yg tentukan.tepuk dada tanya sifu..

Anonymous,  May 8, 2009 at 9:59 AM  

sifu pokli, antara emas dgn property yg mana lagi untung?

pOkLi May 8, 2009 at 10:10 AM  

mmm...kalau boleh kena ada kedua duanya..sbb..kena time nak pakai duit repair rumah ke..ada emergency ke..emas boleh bantu kita.caranya ..gadaian..atau jual..tapi rumah kalau ada emergency tak boleh senang2 nak jual mcm tu je..nak kutip sewa pun tunggu hujung bulan saje...rumah kita target utk dpt pasive income..aka sewa rumah tu byr gaji kita tiap2 bulan

JamalJutawan,  May 8, 2009 at 12:36 PM  

saudara pokli, saya amat berterima kasih kerana, walaupun saudara telah menjadi jutawan saudara tetap berkongsi ilmu agar lebih ramai lagi jutawan bumiputera di malaysia ini. Teruskan usaha baik saudara itu. saya peminat setia blog saudara. Harap-harap saya juga boleh menjadi jutawan seperti saudara

leen,  May 8, 2009 at 2:53 PM  

boleh tumpang tanya sikit. Ada buat seminar tak? Kalau ada saya minat nak join.

pOkLi May 9, 2009 at 1:55 AM  

buat masa ni saya tak buat seminar.tapi byk kpd hands on training.kalau berminat bole contact.

Wida May 10, 2009 at 2:47 AM  

Wow.. pokli.. ada hands-on training lagi.. bestnya..Dinar kel banyak lagi tak? Nak beli.. tp bulan ni.. duit mo guna untuk lain..tp.. kalau aku target under 100/per gram sempat tak.. hehe

-nexel aka Wida

Mikael May 10, 2009 at 7:42 PM  

Pokli,
Macam mana yang dikatakan hands on training tu? Sesi TT ke?

pOkLi May 10, 2009 at 11:37 PM  

hands on training ni mcm kita buat terus...dan mendapat guideline daripada sifu...mcm kalau beli rumah lelong...sifu2 duduk kat belakang ajar...kita buat ler....kalau emas nih....pegang emas....rasa....feel...lepas tu...cargas

Mikael May 11, 2009 at 5:39 AM  

Jadi kenalah ada duit sikit lepas tu ikut pokli pegi house auction.

pOkLi May 12, 2009 at 10:43 PM  

bole aje.tp saya takde la hari pg beli rumah.tp kalau faridzaswadi tiap2 hari pg bid rumah..tp nak ikut saya 16hb ni nak pg..

azmir August 27, 2009 at 12:36 PM  

tapi heran se je,nk tnya..kt mna pokli bli dinar tu ye; bukanke kene ado lesen ko nk bli pukal gitu?
buke po, bimbang jah

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP