JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

17 May 2009

Apa Korang akan buat???

Soalannya....sebelum kita jadi jutawan...meh kita bincang apa yg korang akan buat jika ada duit 3 juta Ringgit.........Plan dari sekarang...senang bila dah ada duit kita boleh implement dah....kalau aku la....

1) Simpan dalam ASB aku-200K....setiap thn dapat dividen 14K..base on 7%
2) Simpan dalam ASB Wife-200K...setiap thn dapat dividen 14K..base on 7%
3) Simpan dalam ASB Emak-200K...setiap thn dapat dividen 14K..base on 7%
4) Simpan dalam Emas 10 Kilo....setiap tahun dapat pulangan 25-30%.....sekilo 100K..10kg=1 juta........kira2 dalam RM250K-RM300K setahun....mmmmm.....masyuuukk.....(kena bayar zakat..jgn lupa)...simpan je la kat bank..jgn jual......
5) Simpan dalam ASW 1 Juta....pulangan RM70K setahun.....7%...bulanan ambil gaji RM5833
6) Simpan dalam ASB/Didik Akaun Remaja Anak Sulong ....200K...
7) Simpan dalam ASB/Didik Akaun Remaja Anak kedua ...100K...
8) Simpan dalam ASB/Didik Akaun Remaja Anak ketiga ....100K...

No 1 - 3...kita buat OD......dapat 90%.......from RM600K...dapat la RM560K....boleh buat berniaga...beli rumah lelong..rumah kedai..pejabat.....ambil sewa....

pehhhh...mmg masa tu duit akan bekerja untuk kita kan?...goyang kaki jer...kalau korang takut nak berniaga......korang buat la kerja2 kebajikan.....amalan....tolong orang2 susah....tak pun isi/cari minat anda...kalau saya bukak Pusat Latihan Usahawan.....latih bakal2 usahawan utk jd jutawan mcm kita...

besar sungguh cita-cita aku.......!!!! ............tapi tu la plan aku.......

boleh ker?

8 Komen:

sourplum May 18, 2009 at 11:20 AM  

tape2
plan x salah
tgk pok li nye bisnes emas pon mkin rancak
satu hari nti dpt la 3 juta tu
insya allah. mudah2 an

pOkLi May 18, 2009 at 3:11 PM  

amin...agak senang skit buat apa yg kita minat...insya allah.doa dari ibu bapa,isteri,anak2,kawan2.

pOkLi May 18, 2009 at 3:14 PM  

saya bukan jual emas.tapi menggalakkan ramai org MENYIMPAN...seeloknya menyimpan ASB...RUMAH...TANAH...EMAS...SAHAM...yg mana selepas ini dipanggil Aset...bukannya tambah kolum liabiliti.

merdeka May 18, 2009 at 4:15 PM  

Wah,
Saya akan lebih berdisiplin untuk mengikut jejak langkah kawan-kawan.

Khai,  May 19, 2009 at 9:44 AM  

Pokli mesti ingat....terbang boleh tapi jangan terlalu tinggi... nak capai cita2, benda yang disekeliling jangan lah diabaikan..ini just nasihat...

pOkLi May 19, 2009 at 10:05 AM  

ok.tq..apa yang saya cuba sampaikan matlamat saya adalah MENYIMPAN...simpan sebanyak yang boleh...tak kira ada duit rm100 ke..rm1k..walaupun rm3juta..takde pun saya punya plan nk enjoy..bergaya..berlagak..beli keta bmw..rumah banglo..kawin ramai...berjoli...barula kita akan bebas hutang sepjg hidup... Terima kasih atas nasihat tu..tp saya akan focus

ojah May 19, 2009 at 5:10 PM  

syabas pokli.. best cita2... sy ade cakap gak dgn org berniaga.. diaorg slalu niat dapat lebih duit / untung untuk niat lebih mampu bayar lebih banyak zakat.. tu makin berkembang niaga tu.. berkat kut.. aminnn...

Lukeman Yusoff July 11, 2009 at 5:06 PM  

Semoga cita2 pokli jadi kenyataan. Kawe pun ada bercita po demo. Loni baru nak try masuk lelong. Rumah ada dah 1, ingat nak refinance utk buat modal, saving xbanyak lagi...

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP