JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

03 January 2010

Berakhir Tahun 2009 dan Selamat Datang Tahun 2010

Salam

belum terlambat lagi pokli ingin mengucapkan selamat tahun baru.....tahniah, moga2 tahun baru ini kita sama-sama bekerjasama untuk keluar dari RAT RACE dan menjadi financial freedom...tu je matlamat utama...kena keluar daripada COMFORT ZONE dan mencabar diri sendiri menjadi yang lebih baik dari tahun lepas.


Kalau tengok perkembangan hari demi hari...bulan demi bulan...tahun demi tahun...banyak perkembangan terkini yang telah terjadi ke atas diri kita....yela makin ramai orang dah sedar kepentingan menyimpan / savings untuk TABUNG kecemasan masing-masing......So......Pada pendapat pokli.....setiap orang ada cara dan matlamat masing2....nak LOCK kekayaan...kalau dulu cara pokli beli hartanah.......lepas tu ada duit lebih....duit komisen...duit gaji....duit Durian runtuh pokli akan invest/simpan dalam Harta yang ada Capital Gain.........harta yang kita simpan akan naik nilainya...seperti Hartanah + Emas.....so......pokli bayar rumah perabisssss.....dan refinance rumah tu.........tapi proses tu agak lama la........sbb melibatkan ramai pihak...lawyer.....bank....tapi kita dah ada matlamat yang jelas dan jitu kita buat je la....FOCUS......"Forget Other Commitment Until Success"......


Sejarah Tahun 2009...

-harga emas naik sehingga 37%.......best buat untung masa tuh....

-kejayaan membeli beberapa rumah lelong.....buy low sell high....beli 82k...jual 135k...vista M di puchong
+ve cash flow bagi hartanah yang di beli .....bayar bulanan rm200...sewa Rm450 & rm500.....+ve cash flow yang dapat pokli guna untuk beli lagi emas pelaburan ;)

-Senarai Agen di bawah rangkaian PWM dah ada 62 orang.....tu beli yang Sub Agent....Sharing Profit...."Sharing is Caring".....

-tambah network dan pelaburan yang menjana pendapatan lumayan...alhamdulillah......pokli berjumpa ramai orang yang baru setiap hari melalui Facebook....blog....forum......facebook group....wow....mmg best.....pokli berkongsi camna nak jadi kaya dan berjaya melalui apa yg pokli dah alami.......termasuk jumpa orang yang terlibat dengan MLM....hehehehe...apa lagi cabuutttttttt............pokli mmg tak minat MLM.......taja orang...jual barang.....jual produk.....hehehehe.......mmg betul join MLM kena tambah aset..kena tambah stok....tapi stokk yang susut nilai......buat apa......baikkk pokli beli hartanah dan emassssss...tu jeee.......so...nak financial freedom kena ada pasif income melebihi PERBELANJAAN.....contohnya.......paling senang......ada ada emas 1 kilo......beli masa awal 2009 harga RM100k.......tapi harini 3/1/2010 harga sekilo emas adalah rm132k.......apa lagi..jual je la emas tu........dah dapat pulangan berganda2...jual kat sapa??? jual la kat pokli dan agen2 pokli.....kami membeli balik emas2 yang tuan2 dah dapat capital Gain la.....hehehehehe.........

-hadiri banyak seminar dan talk pasal pelaburan dan motivasi.......untuk pengetahuan anda....pokli dah melabur duit yang begitu banyak untuk diri pokli sendiri hadiri seminar dan Majlis Ilmu untuk memantapkan lagi Ilmu di dada......antaranya pokli pergi ke Kursus Rahsia Tarikh Lahir ......Seminar Perniagaan Emas.....Kursus Keusahawanan...Seminar Bebas Hutang (OD/ASB)....Kelas Pemasaran Online...pendek kata.....Ilmu tu la yang pokli gunakan untuk mendapat lagi kefahaman tentang pelaburan....pemasaran......bebas hutang...pengurusan kewangan dan lain-lain......sambil tambah kenalan dan kawan2

-Bermain / Implement games Case Flow 101......games ini banyak membantu bagaimana nak keluar dari Perlumbaan Rat Race ..yela setiap hari kita dapat Gaji.....kena bayar bil....bayar....cukai......belanja dapur......installment kereta.....cukai tanah.....belanja anak2....mcm2 laaaa........yang buat duit kita keluar dari poket....duit yang Leburrrrr.....................dengan games ini yang pokli belajar/beli dengan Sifu Hafizal (juru Ukur) dan alhamdulillah dah keluar daripada Rat Race dengan Cepat......yellaaa....implement konsep seperti OD/ASB....+ve cash flow hartanah......pasif income Emas.....KOLUM Aset yang menjadikan Net Worth Pokli menjadi 1 juta......(Aset - Liabiliti)...... Rm2 juta - 1 juta......so dah jadi jutawan laaaa........aset tolak liabiliti...tapi bukan jutawan dalam bentuk CASH....jutawan dalam bentuk Aset.....dalam bentuk hartanah dan EMAS.....semua pokli belajar teknik Umpilan.....Rempit......dan Leverage.........

-Konsep "Pay Your Self First"........kalau kita dapat gaji......kita savings utk diri sendiri dulu.......contoh macam menyimpan 1 dinar setiap bulan sebagai satu tabung jangka masa panjang........

-Daftar syarikat di SSM - Pokli Wealth Management.......syarikat ini adalah untuk manage kekayaan pokli dalam hartanah dan emas......bukak akaun bank dan transaksi yang ribu-ribu setiap hari...yela2..tiap2 hari orang bank in duit kepada pokli untuk beli emas.....sewa rumah....seminar.....mmg syok...senang buat Loan kat bank......

-Bayar Zakat 2.5% dari sumber pendapatan + perniagaan Pokli+Emas.....alhamdulillah dapat menunaikan KEWAJIPAN....

Plan tahun 2010...

- ada CASH in Hand 1 JUTA Ringgit Malaysia.......bagaimana caranya??? kena jual semua aset2 yang ada...seperti buy low sell high...........beli flat rm40..jual rm70k......ada 5 bijik pokli jual dah ada cash rm100k...pastu beli emas banyakkkkkk2222..........tahun ni pulangan emas akan naik kepada USD1500...........baik lock cepat2......

-kena tangguh dulu kemewahan untuk diri sendiri....contohnya Impiam nak beli kereta BMW x6......yang bernilai RM590k...........kena hold dulu....kena make sure duit ada dan rempit secukup2 dan implement OPM utk beli...pokli dah ada plan...tapi tunggu

-tangguh dulu percutian ke luar negara dan dalam negara semata2 nak TANGGUH....bukan tak nak pergi.....sebab pokli dah melancong banyak dah.....dah pergi Turki....Bahrin.....Europe....Taiwan....China....Shanghai...Singapore.....Jakarta.....kena put on HOLD....sbb mmg nak pergi tapi nak ke LONDON dan Paris pulak.........budget rm10k seorang.....

-tambah network/agen di bawah Rangkaian Pokli Wealth Management kepada 1000 orang.......yela....tahun 2009 dah ada 62 orang............setiap hari 10 orang agen........mmg best....share what ever profit yang ada......sharing is caring..............

-guna duit ASB yang boleh dikeluarkan pada 4/1/2010 dan beli emasssssssssss.......yela......simpanan asb pulangan 7.3%............baik pokli beli emas..............alhamdulillah sekarang dah ramai orang sedar dengan kepentian melabur dalam emas........

-banyak lagi plan yang pokli nak buat...yang tu kena tulis dalam personal diary dan white board di Rumah pokli.......kekekekekeke....


Sekali lagi pokli nak ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang mengucapkan Takziah atas pemergian Ibu mertua pokli  Allahyarharmah Hajjah Zainun Binti Ismail yang Meninggal Dunia pada 30 December 2009 jam 2.15 pagi........semoga Rohnya kekal bersemadi dan dicucuri rahmat darimu Ya Allah....

Pokli masa balik Terengganu sempat bermalam di Homestay milik sepupu isteri pokli.......sebab nak tidur rumah mertua dah penuh dengan sanak saudara.......ni antara salah satu projek PENCEN pokli nak ceburi...mempunyai Homestay yang pokli ada "share" di dalam itu....pada kawan2 yang nak menginap di homestay di Terengganu boleh datang ke sini..harganya mmg murah...RM80 je satu malam untuk Double Bed........rujuk http://rumahrehatdayabakti.blogspot.com/

okla....jom sama2 kita Kayakan diri kita sendiri...............buat apa nak kayakan orang lain...baik kayakan diri sendiri..nak belajar??? boleh tanya pokli

Ingat Emas Ingat Pokli
019-6645066

4 Komen:

RosyFitrah January 4, 2010 at 12:34 PM  

Selamat Tahun Baru 2010 buat Pokli & rakan2.. Semoga bertambah rezeki tahun ni..Ke arah Debt Free.

-2bz4money

Put3nia January 5, 2010 at 8:30 PM  

selamat tahun baru...hope not too late...
pay ur self first.

Pokli.com January 6, 2010 at 1:44 AM  

selamat tahun baru.........yezaaa.......pay yourself first.....mari menyimpan + tambah tabung simpanan tua anda banyak2

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP