JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

10 January 2010

Perniagaan banyak Persaingan

Salam

Selamat Bercuti di Hujung Minggu...boleh bawak bersama-sama keluarga bercuti dan melawat sanat saudara....ada yang mengambil kesempatan cuti untuk berjumpa prospek pelanggan untuk menjual produk mereka......tahniah.......tapi bisnes emas ni kita boleh libatkan keluarga kita bersama-sama dlm perniagaan ini....contohnya semlm pokli sempat berjumpa kawan-kawan yang berminat nak melabur dalam emas...siap boleh bawak anak2 sekali.....masa seisi TT...mereka bertanya pada pokli best ke simpan emas dan melabur dalam emas ni.....sebenarnya logam emas ini selepas di bongkar rahsia oleh admin jutawanemas mengenai pelaburan emas ini....pelbagai jenis emas yang anda jumpa di malaysia ini......ada PAMP SUISE....ada Kijang EMAS...ada Dinar Kelantan...ada Public Gold & Public Dinar...ada Dinar Muslim dan pelbagai2 lagi jenis emas......tak termasuk barang kemas.....sbb barang kemas ini bukan pelaburan....utk perhiasan.....



Kenapa makin banyak produk emas pelaburan di Malaysia?
senang jer....sbb demand tinggi.......sbb kesedaran dari masyarakat....sbb spekulasi dari peniaga2 emas.....so sebab itulah ramai yang mula risau WANG FIAT mereka di mamah inflasi.......tentang spekulasi harga emas akan naik kepada USD1500....USD2500....USD5000.......he he he he.....bila spekulasi berlaku....sapa yang untung????? mesti la tokey2 emas......tokey emas bersedia menunggu je orang beli dan orang jual......sbb apa???? yela......bayangkan tokey emas dapat beli emas dengan harga murah....harga below market....harga kitco....dan dapat jual dengan harga semasa......bijak tak????

untuk jadi tokey kita tak perlu belajar sampai menara gading........apa2 perniagaan di dunia ini memerlukan modal...........hatta nak bukak tadika pun perlukan modal....so......pada individu yang nak jadi tokey emas...mereka tak perlu takut sbb apa....modal mereka naik harga.........mula2 mereka berniaga emas harga murahh jer......ada orang nak beli...sampai sekarang orang tetap beli..........walaupun harga naik kepada USD2000 sekali pun..orang tetap beli.......mungkin emas ini sendiri ada auranya.......emas ini indah di pandang manusia.......emas ini tak perlu cakap banyak untuk di jual...orang datang kepada peniaga emas sbb dari rumah lagi Nawaitu dia ingin membeli emas.....cuma emas yang bagaimana perlu mereka beli......

Kalau tanya tokey A....mesti la mereka kata emas mereka bagus.....begitu jugak tanya kepada tokey B....mereka turut kata emas mereka bagus.....tanya pokli pun...pokli akan kata emas yang pokli jual bagus......hehehhehehe.....anda yang pilih dengan tokey emas mana yang anda nak deal......sebab pembeli mesti  nak dapat emas yang terbaikkkkk untuk mereka......satu lagi...pembeli ini kadang2 suka di layan sebaikkkk yang mungkin.....ada pembeli yang mahu emas di hantar terus ke rumah mereka.....servis2 extra ini yang menjadi kita lebih berjaya daripada orang lain.....agen2 di bawah rangkaian PWM boleh hantar emas ke rumah anda....di mana anda berada...anda tak perlu pun habiskan minyak kereta pergi ke kedai kedai emas pelaburan contohnya Public Gold.....itulah kelebihan kedai emas online ini....agen2 pokli tidak perlu bayar sewa kedai......bayar bil elektrik.......bayar gaji pekerja.......semuanya adalah Part Time Tokey Emas yang bergerak dari mulut ke mulut dan dari Facebook ke Facebook......dari blog ke blog....wah power sungguh bisness emas online ini kan? apa yang cuma perlu bayar adalah Sewa Webhosting secara tahunan....

Sebenarnya setiap hari ada je orang yang call pokli nak jadi tokey emas...nak jadi kaya dengan emas...yela.......orang yang ada emas dah tentu orang yang kaya...orang yang call pokli semestinya memang dah kaya dan nak bertambah2 kaya.......mau tak...beli emas satu kilo pun dah rm136k.......banyak tu duit...diaorg mana ada beli hutang...semua cash....sebab tu tokey emas dia bisness makin maju setiap bulan.....setiap tahun.......takde orang hutang...sapa yang bagi hutang alamaknya tak lama la......lingkup.....

Hehehehe.....so...apa yang perlu pokli tekankan di sini...setiap orang yang ingin melabur.....menyimpan emas....carilah yang tulen.....yang ada sijil ketulenan....kalau rasa ragu2 dengan ketulenannya pergi la ke kedai emas.....ke wakala yang terdekat ataupun Ar Rahnu.....emas tu uji pakai densimeter orang punya...kononnya nak test ketulenan......nak gadai.....

tapi kalau anda yang begitu serius nak buka wakala...nak bukak cawangan....kena la beli densimeter sendiri......ada safe box sendiri......setiap orang yang serius nak bukak kedai emas kena fikirkan aspek keselamatan......dan pelbagai jenis anasir2 yang yang perlu di elakkan.....sekarang ini zaman kemelesetan ekonomi.....semua orang tensen.....ada pelbagai masalah kewangan..kena buang kerja...VSS...potong gaji...barang naik harga...gula naik harga...harga teh tarik meningkat......so...tahun 2010 adalah zaman kejatuhan dan kemelesetan ekonomi.......untuk langkah berjaga2.....anda kena berhati2 dan mempunyai simpanan yang banyak samada dalam bentuk wang tunai......asb.....emas.....make sure simpanan anda mudah untuk di cairkan...di tunaikan....

setiap orang ada masalah masing-masing.......dan ada yang datang berjumpa.....call....sms pokli nak belajar...nak kaya...nak berjaya.......even mail box pokli banyak pokli dapat mesej yang bertanyakan tentang pelbagai soalan2 berkenaan Pengurusan kewangan......mungkin pokli di anugerahkan oleh Allah mahir dalam pengurusan kewangan peribadi......x list untuk diri sendiri la....untuk organisasi kena ada penasihat yang khas memantau kewangan syarikat....ramai orang yang pandai2 di luar sana........sbb tu ilmu yang ada boleh di kongsi dan di tunjuk pada yang memerlukan....

semalam pokli mendapat sms dari pelanggan yang tanya pasal games cash flow 101....sebenarnya games ini mmg best main kalau anda nak financial freedom....anda nak bebas kewangan...bebas hutang..bagaimana nak keluar dari perlumbaan makan gaji yang setiap bulan di habiskan untuk membayar hutang......membayar kereta...membayar bil-bil...membayar segala jenis hutang piutang.............

so..untuk mencapai kebebasan KEWANGAN yang sebenar....anda kena ada PASIF income yang melebihi dari perbelanjaan....contohnya......kalau perbelanjaan anda bulanan sebanyak RM3000.....anda perlu ada pasif income melebihi RM3000........Pasif income ini adalah Income yang anda dapat semasa anda tidur......Mesin Cetak Wang bekerja semasa anda bercuti...semasa anda tidur...semasa anda pergi haji...semasa anda berhibur.....best kan kalau anda ada banyak MESIN BUAT WANG......

senang ke nak buat mesin buat wang?????? untuk mendapat Multiple Source of Income(MSI) anda perlu ada banyakkkkkkkk mesin cetak wang.........contoh mesin cetak wang adalah...sumber hasil dari Sewa Rumah....Sewa Tanah......Sewa Tapak Hosting...Iklan di Blog.....Jualan Ebook...jualan emas....simpanan ASB......Simpanan emas yang naik harga.......Hartanah yang naik harga setiap tahun....dan mcm2 lagi......

semua itu bergantung pada MINAT dan PASSION anda........bagi pokli....minat dan PASSION pokli pada Hartanah + EMAS....cukup dah.....2-2 ini harta-harta yang naik harga...yang tidur malam dengan lena.......ada orang tolong bayarkan sewa.......capital gain yang tinggi.........

panjang dah pokli tulis blog kali ini....ini pokli nak kongsi gambar EMAS Putih...aka Platinum yang ada orang nak jual kat pokli...........tapi......Pokli pergi jumpa beliau dan tengok secara fizikal emas Putih ini.....Emas Putih ini katanya seberat 1kilo...kalau tengok pada hallmark adalah jenama JM.....PLATINUM 9999 dan berat 32Oz.....tapi....bila pokli pergi timbang beratnya cuma 748gram? so mana pergi beratnya yang lain??


hehehehehe.......senang jer.......kalau kita tengok sesuatu Precious Metal/Commodities tu....apa yang PRINT atas nya adalah sama dengan timbangan beratnya.....kalau tak sama....paham-paham sendirila.....dah tentu FAKE...keh keh keh....so berhati-hati kalau nak cepat kaya.......jangan tertipu oleh skim2 yang membuatkan anda nak kaya dan nak jadi jutawan tapi jual benda2 yang PALSU....


atas tu tulis 32oz...tapi kenapa timbang hanya 748gram??

macam emas public gold...anda boleh tengok ketulenan.....tengok hallmark...kalau di atas Jongkong emas 20g...maka kalau kita timbang beratnya mesti 20g.....kalau kurang....hehehehe...pergi buat report POLIS.....anda telah ditipu......

so.......kami peniaga-peniaga emas di bawah rangkaian PWM hanya jual emas Public Gold & Public Dinar......di sertakan Sijil Ketulenan dan no siri di atas sijil sama dengan No Siri Di Atas jongkong emas tu.........Jom Lock Kekayaan anda Dalam EMAS.......Untuk jangka masa yang sederhana dan panjang emas ini akan naik harga...........kalau anda dah cukup modal RM39k...boleh join dalam rangkaian PWM........ambil borang di kiri blog ini atau http://www.emaspokli.blogspot.com/ .........kalau nak email boleh emas kepada fazli.technitium@gmail.com
saya email borang kepada anda...............

tapi pada yang nak beli emas pelaburan Public Gold...boleh cari agen2 di bawah rangkaian pokli yang terdekat anda....jangan buang minyakk nak pergi cari mereka....biar KAMI datang kepada anda....hehehehee



Ingat Emas Ingat Pokli

10 Komen:

RosyFitrah January 11, 2010 at 1:13 AM  

Persaingan ni bagus..semestinya produk dan servis terbaik pilihan pelanggan..Terlalu banyak multitasking atau portfolio biz, akan menyebabkan hilang tumpuan dan kepakaran khusus sesuatu bidang..ilmu pengetahuan penting supaya kita tak mudah tertipu..dalam keghairahan mencari untung, berhati-hatilah dengan anasir-anasir jahat yang juga sentiasa mengambil kesempatan atas kelemahan kita..Saya lihat Pokli memang praktikal dalam menggunakan konsep pengurusan kewangan peribadi aliran Robert Kiyosaki..tak hairanlah ramai yang berminat menjadi mentee..
-2bz4money

Pokli.com January 11, 2010 at 1:27 AM  

terima kasih atas komen yg pertama....kita sama2 naik....sama2 berjaya......win win situation

Azman/Jeman January 11, 2010 at 3:15 PM  

sama2 berjaya, aku suka ayat tu, jangan ada sikap hasad dengki.
dan aku telah ternampak huruf 'R' disini

Pokli.com January 11, 2010 at 5:51 PM  

man...aku tak paham apa yg ko cuba sampaikan
sama2 berjaya.....ke sama2 bejaya.....jom pergi berjaya time square.......

Pokli.com January 11, 2010 at 5:51 PM  

cepat la beli emas dgn azman...orang banting...cian dia....dia ini mmg aktif....man apa no tepon ko?

Azman/Jeman January 11, 2010 at 10:16 PM  

no tepon aku adalah...019 640 2315 = ini adalah talian postpaid, so, anda tidak akan mengalami gangguan kekuragan top up

Matjoe January 12, 2010 at 5:13 PM  

ASB - Hartanah - ema..... err emas lum lagi.
menjadik pilihan aku. btul jgk byk2 x termanage.

pokli patut terapakan nilai Islamic dgn meletakkan model yg bertudung. Isteri Pokli pun xde salahnya. bayaran boleh dibincang selepas anak2 tidur

encik jeman kene story what's behind the letter 'R'

pokli,
1) 32oz tu patutnya braper gram?
2) jom layan crispy creme kt berjya time square, sedap oo donut dia

Pokli.com January 15, 2010 at 1:16 AM  

ok thanks mat joe...

insya allah
model ini ambil masa pameran di PWTC....Perhimpunan UMNO.....

1oz=31.105 gram
so 32 oz =?

Matjoe January 15, 2010 at 9:49 AM  

wokeh pokli,
32oz = 31.105g*32
= 995.36g

woiyyo dekat 200 gram lari. memang kencing menipu

aku nk jadi male model pegang emas ni nanti. upah krispi creme donut sedozen sudah laa

Pokli.com January 18, 2010 at 2:05 AM  

bila nak lock kekayaan dlm emas pulak?

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP