JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

11 September 2019

Kejayaan tahun 2020 - Kesihatan yang optimum , Kewangan yang kukuh dan stabil serta kebebasan kewangan menjadikan wang dan masa bukan satu masalah , Kekeluargaan yang mantap luar biasa bahagia , Perniagaan Yang Luar Biasa Berjaya dan meraih keuntungan lumayan serta kehidupan spiritual yang bergantung sepenuhnya pada Allah s.w.t demi kehendakNya serta dipayungi Baginda Rasulullah saw.


Pelaburan hartanah sejak 2004 baru skrg baru nak merasa Hasilnya.... Korang bayangkan dah berbelas tahun semai benih, siram, baja, lepas 15 tahun baru boleh merasa kecap nikmat dia. Lama tempoh masa..ada yang berputus asa berkerat rotan....lambat kaya..lambat dapat hasil......kalau boleh buat arini...esok dah kaya..bulan depan dah kebebasan kewangan......nak teknik dan tips yang supper power.....cepat nak kaya....huhuuhu tu yang ramai terpesona dgn skim skim cepat kaya yang menjajijan pendapatan LUMAYAN....yang bagi bulan dan BINTANG....huhhuhuhuhu...gambar tu baru den sign SNP jual beli rumah pertama den yang beli tahun 2004....hehehehe......best kan.....ada la untung geli geli dalam 330k lepas jual 2 biji rumah tahun ni........bole la membahagiakan dan menceriakan hidup tahun 2020 ni.....ada plan yang baik den akan buat....den akan LABUR......dan siap2 pun lock awal2 jadi ASET......jadi HARTA....jadi BATU ASAH.....
Rezeki ni sebenarnya tak salah alamat.... Alhamdulillah makin ramai anak muda yang datang kocing dgn den... Share ilmu dan motivasi buat mereka... Biar kecil asalkan berhasil... Start small... Go big....den suka bagi motivasi dan insipirasi kepada anak muda kerana pokli dulu pun dicelikkan oleh Allah swt agak muda utk berkecimpung dalam bidang ni...ada yang pokli kenal dah berumur 65 tahun tapi masih tidak pandai berniaga dan asyik kena tipu.dah beratus ribu duit kena tipu oleh scammer2 yang diluar sana tak sabar2 nak ngappp harta org secara batil....huhuhuh...nate sungguh....bodo la hahahahaha......bakpo la dia tak cari rezeki yg halal lagi bersih yg akan menjadi darah daging....kalau rezeki yg haram kita makan akan datang akhirat kelak bakal menjadi bahan bakar di neraka kelak....nauzibillah...cepat2 la kita bertaubat kalau dah buat ..dah tipu org...dan makan2 benda2 haram..bertaubatlah..pintu taubat masih terbuka sebelum ajal menjelma.....amalkan baca penghulu istifar setiap hari agar terhapus segala dosa dan noda kita......manusia mana yang tidak melakukan kesilapan dan sesungguhnya Allah tu maha pengampun....bertaubat dan cuba untuk beri manafaat kepada warga manusia sekalian alam



Mmg anda tak rugi kalau diberi kesedaran sejak mula lagi. Sejak umur den 26 tahun dan start berjinak jinak melabur oppsss menyimpan dalam hartanah...(umur 29 tahun baru kenal emas dan perak)...... Pakai duit kwsp yg ada tu buat downpayment.... Dan fokus setiap bulan menyimpan / tanam duit dalam bentuk bayaran bulan (anggap saving) simpan lama hartanah tu naik harga...ikut masa....kaslis inflasi....


Lepas dah beli rumah pertama tu baru la belajar cari cari sifu belajar ilmu hartanah.. Belajar ilmu Od.. Belajar ilmu leverage.. OPM.... Opt.... Mcm2 la term dalam hartanah yg tak pandai... Bayangkan den umur 24 tahun.... Dah start beli rumah..... Takde murah time tu.. Rumah apartment di serdang harga rm100k.... Dpt diskaun 8%...harga rm92k... Tolak kwsp 10k...beli cuma 82k...huhuhu...Time tu nak bayar rm550 sebulan menanah jgk la... Gaji baru rm2200.... Kerja account manager....berani ambik risk... Tapi calculated risk la.... Skrg korang berani ke nak buat mcm ni? Pejam mata buat jer... Apa adahal.. Bkn mati pun
Bila dah tua tua ni.. Umur dah 42 tahun....... 15 tahun berlalu..... Dah seramai 4 org sewa rumah tu... Not bad la.... Walaupun ada la penyewa India tu lari tak bayar sewa.. Takpe la.. Allah ganti rezeki kot lain... Redha dgn ujianNYA....bukan senang la nak senang...ada hikmah setiap yg berlaku....

Apa yg nak Diceritakan di sini... Sifu sifu den selalu bagi nasihat dan panduan macam mana nak berjaya dalam pelaburan... Perniagaan dan motivasi.... Perrhhh den ni jenis copy paste ilmu tu.... Telan bulat2.. Kalau dia tipu.... Abis la kena kencing dgn sifu.. Tapi....... Ilmu hartanah.. Pelaburan.. Perniagaan ni ada aura dia.... Ada roh dia... Pelaburan yg kita buat tu nampak.. Boleh pegang... Boleh materialised.... Takut apa.... Fokus je la....kita yg ctrl.. Bkn org lain...


OK.. Tahun 2020 ni den nampak adalah tahun yang paling perfect dalam kehidupan den.... Tahun Yang paling bahagia..... Paling bermakna.... Wawasan 2020....yela..telah di seeding oleh Tun M tahun 2020 nanti negara akan maju.. Makin ramai orang melayu akan bersatu..support each other...BUY MUSLIM FIRST.. Orang melayu akan terlihat dalam perniagaan berskala besar.. Makin ramai hartawan dan jutawan lahir dari Wawasan 2020... Kena pulak skrg ni kempen Buy Muslim First. Insha allah makin banyak kawan2 den berani Invest duit dan masa untuk menjayakan usaha ni..... Makin banyak syarikat syarikat muslim mengeluarkan produk produk yang follow syariah.... Tidak menunggang agama.... Bukan nama je muslim.. Tapi tauke dia bukan.... Mcm yg viral byk skrg... Cth safi...puteri..bihun cap tudung labuh tu..... Mcm2 la.. Korang follow la group #BMBF.....so skrg korang nak jual beli emas, perak, rolex, hartanah, korang bantu orang ISLAM kita...MUSLIM yang bayar zakat.....bantu mereka...biar mereka kaya...biar mereka dapat meneruskan aspirasi utk membantu sesama ISLAM...bangsa lain dah ke depan..mereka dah maju...mereka dan bersatu...kita ni je baru nak UP...baru nak NAIK...tolong la........insha ALLAH den akan istiqamah bantu LEPAS ni beli dgn MUSLIM....walaupun MAHAL den tetap akan SUPPORT....biar la den miskin di dunia tapi den kaya di akhirat...den tahu den beli emas dan perak dengan kawan2 den yang MUSLIM dapat membantu mereka bayar zakat....walaupun takdela dia umumkan di media sosial yang mereka bayar zakat.bagi sedekah tapi hati kecil den boleh RASA..........thanks yer......sahabat #teampokli dan #pokliwealth yang support beli produk emas, perak, rolex, hartanah dgn kita yang membayar ZAKAT ni..kalau kita tak buat...sapa lagi nak buat???????


Tapi apa yg penting.. Korang yang diberi peluang ni akan rebut masa yang muncul ni.. Bukan senang oooo...... Korang buat produk dan invest.... Pasarkan.. Dapat keuntungan.. Korang bayar zakat.... Gunakan ke jalan Allah.... Masjid dah banyak buat.. Tapi.... Korang bayar dalam bentuk masa..... Bagi ilmu kewangan.. Share ilmu.... Knowledge dalam bidang yg kita pandai.. Dulu ceramah di masjid dan surau byk kepada ke arah agama je... Skrg ni.... Semua bidang yang kita pandai masukkan nilai nilai ke agama an... Cth.... Dalam zon kuliah skrg pun byk Berdakwah pasal aspek kesihatan dalam bidang agama.... Mcm2 la nak explain detail... Malah bab bab diet pun boleh di ajar di masjid. 2...panggil coach coach ni bagi ceramah.... Baru power..... Nampak tak???panggil guru kewangan buat ceramah.. Guru sublet... Guru emas 🤣🤣🤣.. Last2 jadikan semua tempat tu sebagai masjid... Sebagai Madrasah.. Baru la syokkk.... Kita boleh pesan memesan suruh ingat Allah... Buat kerja tu ibadah.... Beli rumah pun ibadah.. Beli emas pun ibadah.. Beli dgn peniaga muslim pun ibadah👍🇲🇾
pokli bergambar dgn arwah NADIR...tauke emas NADIR di turki semasa melawat kilang NADIR METAL REFINANRY di sana..di istanbul...... korang baca kat sini
insha allah NADIR antara syarikat muslim yang mengeluarkan emas LBMA dan keluarkan zakat.....moga berkat bisnes emas kita ni yer......alhamdulillah......thanks sbb support pokli sejak 2008 lagi yerrr.

Dalam masa yang sama boleh dakwah coach coach ni pergi masjid jugak.. Bukan fokus semata2 nak buat badan je🤣🤣🤣
Ahli sukan buat talk kat masjid? Waooo padu ni.. Anak2 muda yg idol pun sure akan penuhi masjid sbb mereka pun nak jd mcm mereka....


Macam Mana Tahun 2020 adalah tahun yang terbaik buat saya....
Den bayangkan tahun depan.... Syarikat makin berkembang maju..makin berdaya saing.....wisma pokli dah berusia 7 tahun berdiri teguh....dah Ramai kawan2 den dan dealer2 dalam rangkaian #pokliwealth #teampokli dah ada fizikal kedai...skrg dealer dan client ada dalam 40,000 orang...plus minus......wowo.....mereka dah start beli kedai dan shoplot.... Pemilikan hartanah komersial di seluruh Malaysia, Singapore, Sabah, Sarawak, Indonesia....wow oooo... Bestnya... Mereka support kita macam yang den pernah tengok di Istanbul turki tahun 2016... Sekali mamat depan den beli emas dekat 300k euro......
bukan sikit2 orang turki borang emas ni..pakai euro lagi..terbeliak mata den tgk....kikikikiki.....awal kesedaran mereka tentang emas dan perak ni

 Walauwehhh.. Tu baru seorang dealer.... Bayangkan pokli dan team dah ada lebih 40k orang pelanggan dan dealer.... Makin banyak la transaksi emas dan makin banyak la den boleh keluarkan ZAKAT.... Makin kurang la orang miskin..... Bestnya....usaha untuk dakwah tauke2 non Muslim convert pada Islam pun di Teruskan.... Kita buat kerja bukan untung dunia semata mata.... Kita usaha nak tambah makin ramai yang kenal Allah.... Makin ramai ingat allah.. Syurga Allah tu luas..... Takkan kita je masuk syurga.. Korang tak terasa nak masuk syurga bersama sama dgn kawan2 kita yg non muslim.. Takkan di dunia kita berurusniaga jual beli... Tapi kita tak cerita pun pasal syurga Allah..... Cerita kehidupan selepas ni..... Kehidupan yg paling perfect adalah di syurga... Orang dalam syurga macam yg ustaz selalu cerita ahli syurga bila bin tabah, Abdul Rahman Auf, Abu Bakar, para Suhada yg mati berjihad di jalan Allah.. Mati syahid....

OK macam mana Career kita tahun 2020 nanti? Adakah masih sama.. Atau makin baik.... Kerja sambil berlibur pusing semenanjung... Pusing dunia... Wowoow.. Tu impian den... Nak bekerja sambil berjalan.. Travel.. Sambil2 berjalan boleh jadi personal shopper hehehehe.. Ada kirim barang boleh tolong belian.. Mana tau pergi Swiss kirim jam rolex ke... Pergi dubai kirim emas ke... Pergi USA kirim levis, coach, lv ke hehehehhe.... Bukan tangan kosong bila travel.... Boleh tak agak dari sekarang.... Ada 4 bulan lagi... Tahun 2020 pencapaian terbaik kita capai.... Nampakkkkkkk takkkkkkkkkk???? Kita jadi tauke besar maaa...... Laku keras produk yg kita jual tu.. Org support... Ntah dari mana datang pelanggan Allah hantar... Allah gerakan hati mereka datang berpusu pusu beli dgn kita... Perrhhh.... Insha allah... Den dah nampak.. Org support muslim first... Beli emas dgn tauke muslim... Dealer Dealer Pokli yang bayar zakat tiap2 tahun.... Siap bayar lebih lagi..... Sbb bayar lebih... Dapat lebih.... Emas dalam arrahnu pun dia bayar zakat..... Sbb emas tu emas dia..... Untung jual beli rumah pun dia bayar zakat..... Yela bkn sekadar Rpgt je dia bagi pada LHDN....tapi zakat profit pun mereka keluarkan.. Tak percaya pada institusi yg ada skrg... Dia buat sendiri.. Cari asnaf... Cari yg layak... Bangunkan Madrasah dalam hati insha allah makin ramai kita boleh bantu.... Insha allah.. Teringat jumpa dgn billionaire dari Indonesia.. Pak kiyai Yusuf Mansur bagi nasihat kat dan.. Sampai skrg masih ingat dan praktikkan.... Kalau korang nak ilmu dia taip je yusuf mansur dlam youtube.. Byk ceramah agama beliau.... Kekayaan dia siap ada kapal terbang sendiri.. Ada hotel.. Ada saluran TV sendiri.. Ada syarikat penerbitan,, Tahfiz.. Macam2.. Umur baru 40an....teruja den nak jadi mcm beliau.. Role model orang yg berjaya.. Bisnes juta2.. Ramai usahawan dari malaysia datang jumpa dia nak belajar dan sedut kepakaran beliau... Tapi sbb pokli dah jumpa dia depan2... Kat Hotel dia.. Antara ilmu yg dia bg.. Banyakkan sedekah.. Amalan seharian penting untuk berjaya.. Baca quran... Al waqiah.. Al mulk... Ar Rahman.... Al baqarah... Buat yg ni dulu secara istiqamah setiap hari.... Kalau yg ni pun susah nak buat.......buat sikit2 dulu. Insha allah.. Dapat kekuatan... Buat dhuha.... 2 rakaat.... Max 12...boleh kan... Tahajjud.....subuh berjemaah.. Fardhu berjemaah.... Tu baru financial freedom.... Dapat jemaah je.... Masuk waktu je terpacak di saf.. Bersama iman dan makmum.....insha allah.. Tu impian kita semua.. Macam kat madinah....masuk waktu je.. Berjemaah..tutup kedai.. 5min je pun.... Pastu sambung balik...


Korang nak berjaya 2020 kena cari seorg role model.. Seorang mentor... Seorang sifu yg korang idol.... Duduk dalam circle mereka... Hanggukk hangguk... Geleng2 bersama mereka.. Masuk group wasap mereka... Belajar.... Buat apa dia buat.... Bukan buat apa dia cakap (hehehehe)
nak masuk group wasap den boleh join sini :

Selepas tu Nampak TAK BILA pejam mata.. Tahun 2020..kita macam mana... Duit banyak... Emas banyak.. Hartanah banyak kk.. Pasif income banyak.. Keluarga bahagia.. Takde gaduh2.... Anak2 sihat Sejahtera... Travel jepun... Usa... East euro... New Zealand... Wow..... Sambil tu 24jam mulut ingat pada Allah... Sebut subhanallah wabihamdih.. Subhanallah hilazim... Banyak kali.. Istifar selalu.. Selawat sentiasa... Nikmat mana satu yg ko dustakan.... Pencapaian terbaik tahun depan.... Boleh beli macam2 yang ko suka.... Boleh travel mana ko suka.. Boleh buat apa saja ko suka dan boleh pakai pakaian apa yg ko selesa..... Badan pun makin sihat... BMI dah ideal... Body fat cantik.... Tiap2 minggu lari 10km...2x......buat workout 2x seminggu.. Darah cantik... Kolestrol cantik... Pendek kata... Tip top condition.. Low mileage... Seldom use🤣

Setiap kali jumpa orang... Ko bagi nasihat.. Bagi motivasi.. Bagi kata kata semangat.. Bagi ilmu dan tips serta teknik nak berjaya... Bagi hadiah.. Bagi bunga.... Lemparkan senyuman... Maafkan orang yang bersalah dgn kita... Halal kan hutang dia dgn kita....
Move on je.... Best kannn......bahagia luar biasa.......nak tidor malam je maafkan semua orang.....redha dgn ketentuanNya...setiap yang berlaku di dah ada dalam track dia...follow je jatuh bangun..kena kianat...kena tipu..kena bash..kena pulau...relax..laa...tu kan sebahagian dari journey kita...dari pejalanan kita..journal kita nak kaya..nak berjaya... nak jadi jutawan..nak jadi hartawan..nak cari kebebasan kewangan.....


Inilah sedikit sebanyak kehidupan dalam syurga... Enjoy je... Pemaaf... Tak berdendam.. Berbaik sangka..... Sapa yg pegang kalimah tauhid... Kita bagi dia ilmu... Bagi bonus.. Bagi lebih... Bagi yg belum.. Kita buat akhlak terbaik.... Kita ajar dia dgn kebaikan.. Jgn kita bermusuh dan dendam kesumat.. Kita jaga akhlak.... Senyum..mendoakan....ingat tu.... Niat nak suruh dia jadi macam kita.. Suruh dia masuk Islam... Insha allah.. Dgn izinNya.. Hidayah bila Allah suntik.. Kejap je.... Berapa orang dah aku ajak dan Islam kan mereka?? Dan berapa ramai yg dah mualaf dan istiqamah dalam agama Islam.. Apa usaha aku.. Apa yg belum aku buat.. Tanya soalan tu pada diri.... Huhuhuhuhu..... Nangis dibuatnya....

Boleh boss... Tahun depan sebelum kita melelapkan mata kita.... Meninggal dunia.. Kita dah Tinggal dunia awal2.. Kita Infak harta kita ke jalanNya... Harta kita subur beri manafaat pada orang.. Ilmu kita ajar tu makin ramai dapat manafaat synergy dalam ilmu bersama sifu la menjadikan kita jutawan di dunia dan akhirat...... Aamiin

Panjang lagi denn nak tulis tapi.... Nak masuk zohor dah ni.... Insha allah Moga Allah bantu kita untuk berjaya... Untuk maju.. Untuk beri manafaat pada semua orang... Peluang ada beberapa bulan ni.... Cari 5 ilmu yg kita tak ada... Ilmu syarikat.. Ilmu marketing.. Ilmu buat video.. Ilmu bercakap depan orang..... Ilmu public speaking.... Ilmu melalui coaching.. Ilmu melalui buku.. Cari kitab.... Cari ilmu.... Contoh buku 5am club, the monk who sold his ferrari... Richest man in babylon, think and grow rich baca buku2 tu....
Untuk yg mentor tadi.. Ko follow fb dia.. duduk dalam circle dia...... jadi macam dia.....cakap pun seperti dia.....wowowowowoo...tak boleh ke??? mesti boleh punya....insha ALLAH....allah maha KAYA..maha berkuasa....kun faya kun....
YouTube dia.. Tiru cara dia cakap... Ambil ilmu dia.... Decide apa yg dia rekemen..

Mulai skrg.. Install habit dalam otak kita.. Install perisian apa yg nak dalam otak kita.... Bubuh apps yg berguna jer.. Contoh apps quran..... Apps memberi.. Apps amanah... Apps menepati masa..... Bangun awal pagi.... Tidor awal... Berbaik sangka.. Husnuzon.... Sebelum tido maafkan semua orang.... Duit orang duit orang... Bkn duit kita.. Jgn ambil harta orang secara batil..... Dan boleh la start uninstall HABIT, FEEL, attitude yang tidak baik dalam diri kita... Contoh.... Suka bertangguh.. Tak menepati masa... Tak amanah... Bangun lambat... Pemalas.... Malas senam... Lebih makan... Pastu suka gemok kan badan...buang benda2 maksiat... Tgk benda2 yg diharapkan.. Buang kata kata pedas yang menusuk jantung dan merobek hati orang lain.. Sindir menyindir.. Pulau memulau... Taruk menaruk.. Buang je.. Tekan button delete.. Buang perasaan buruk sangka pada orang.... Nampak org minta sedekah.. Terus bagi.. Terus hulur.. Walaupun ko rasa macam2..... Kucing datang tu bagi je makanan kat dia.. Besar mana pun perut kucing tu... Seketul ayam goreng pun x abis... Order je.. Belanja kawan makan
. Kalau dulu kedekut dgn bini.. Dgn anak2.. Dgn adik beradik.. Dgn keluarga.. Ko jadi pemurah.. Buang.. Delete.. Habit yg tidak baik mulai skrg... Insha allah 2020 ko akan jadi tahun yg penuh makna... Ko berjaya luar biasa.... Berjaya yakk mat... Follower ramai... Insta famous... 🤣🤣🤣🤣
Apa ko cakap orang follow... Wowo
Insha Allah anda boleh berjaya
Saya doakan
Semoga anda kaya dan berjaya
Punyai macam2 yg anda nak
Bro....

Sebenar-benarnya kita semua patut ada banyak duit💵 💰 💵 dalam akaun bank. 

Ye..... Anda membaca ayat diatas dengan betul.

Duit kita sepatutnya banyak....maacaam ni...korang pernah ke merasa pegang duit banyak nih???? mesti tak pernah kan......


Tapi kenapa duit kita tak banyak2 ye? mesti ada sebab...meh sini pokli nak cerita sikit......

Antara puncanya dan penyebabnya adalah kita buang duit dengan membeli benda-benda yang kita NAK, bukan beli benda yang kita PERLU...setiap kali kita NAK je kita beli....kita berkenan je kita beli....kita RASA sedap je kita habiskan...tu la punca dia....semua benda nak....orang tu ada kita pun NAK....sedara kita ada kita pun NAK ada jgk.....terutamanya kawan2 opis kita ada lagi la di racuni fikiran kita suruh NAK jugak....apa2 hal la dari sekecil benda sampai la sebesar2 benda...takc aya cuba korang masuk bilik stor bawah tangga rumah korang tu...tgk barang2 tu....agak2 berapa nilai dia....berapa RM korang spend dan kat mana korang beli...serta berapa kali korang guna......huhuhuhu...nate sungguh...kena.....beli pastu guna sekali jer........kannnnnn patut la duit abisssssss.

Contoh lain Kita nak kereta bergaya yang harga beratus-ratus ribu, tapi padahal kita perlukan sebuah kereta yang boleh bergerak dan selesa yang berharga belas or puluh ribu je.....kenapa kena yang mahal2.....yela...nak lawan dgn orang...nak stylo...nak tingkatkan SOSIAL STATUS....pakai kereta cash dan geran di tangan agak lekeh.....agak kebelakang..........

Kita nak beli rumah mahal setengah juta sedangkan kita cuma perlu rumah yang selesa yang berharga RM250 ribu....kenapa nak bebankan kesihatan kewangan kita yang tenat setiap bulan.....sabar la duduk rumah biasa2 dulu....rumah kampung pun apa salahnya........rumah jgk...malah selesa lagi............

Tak pun kita nak beli kasut ratus-ratus ringgit sedangkan kaki kita boleh selesa dengan kasut puluhan ringgit....cerita bab kasut ni korang cuba buka almari kasut korang...tengok balik...kasut mahal mahal yang korng beli tu berapa kali guna.......ada yang beli pastu pakai sekali dua tak selesa tapi tak pakai....ada yang lagi teruk...pergi shopping beli 2 -3 pasang beli dan masih dalam kotak tak pakai sampai skrg......huhuhuh tau ke korang kasut tu ada expired date.....pakai la...manafaatkan la.........

Cuba kita ingat-ingat balik, benda yang kita beli sebab kita nak, kita suka, kita minat tapi kalau takde pun takpe. Tak jejaskan hidup pun....kadang2 sebab buka FB, buka blog, buka lazada, buka mudah.my , buka shoopeee..........cisssss.......baik la korang jgn spend masa pergi tempat2 macam ni....umpan tu tuan tuan nak habiskan duit tuan2 yang dok kerja siang malam cari duit..........selamba je beli benda2 tak berfaedah......

Itulah PUNCA yang menyebabkan duit kita kurang...duit kita ABIS...duit kita tinggal sikit......

Bila kita STOP beli barang yang kita NAK dan fokus kepada beli benda yang kita perlu percayalah, simpanan kita akan meroket....menggunung..........kalau korang bijak tiru je amalan pokli.....SIMPAN DULU BARU BELANJA..ada duit simpan awal2...dapat gaji...dapat komisen...dapat insentif...dapat keuntungan...terus PARK awal2 dan simpan...simpan la dalam hartanah ke...dalam rumah ke...dalam tanah ke...dalam emas ke..dalam perak ke....dalam rolex ke...dalam ASB ke...tabung haji ker....janji aku simpan...ini tak...ada duit ke beli beli yang kita NAK...create more NEED......CREAT NEED.......kannnn??

Bila simpanan meroket, peluang untuk invest besar dan cipta income besar adalah lebih cerah...agak2 la..berapa orang pembaca blog pokli dah ada 1 kilo emas....dah ada 1kg perak...dah ada 1 biji rumah invest..dah ada jam tangan ROLEX?????  kalau ada bagus la....

Aamiin
Doakan saya yer
Sama2 berjaya macam anda
Love 💕❤️♥️💓Haji Mohd Fazli Ismail


nak iklan skit yer

Sesiapa nak jual emas talkala harga emas tinggi ni kan.. kami #teampokli #pokliwealth sedia membeli#goldbar #publicgold #emas916 #pamp #emas999 . biarpun jutaan ringgit sekalipun...kami beli....kami mmg hobi simpan emas........😍😍

Http://pokli.wasap.my/
Http://pokli.wasap.my/
Http://pokli.wasap.my/
 


Kuasa jual dan beli dan memilih di tangan kita....kita jual beli sesama kita..sesama #teampokli #pokliwealth....jgn support mereka yang kufur kepada ALLAH....yang lawan ALLAH....yang tidak buat apa yang Allah suruh.......kita jihad EKONOMI......den rela buy back emas pada kawan2 den yang muslim dari bagi ke non muslim yang perangi Allah...yang perangi rasulullah saw....yang terang2 ingkat pada perintahNYA.....insha ALLAH tangan2 anda yang mampu merubah.....bawa emas dan perak jumpa dengan kami balik......cari #teampokli.... 019-6645066...insha ALLAH kita di mampukan oleh ALLAH untuk membeli balik.......allah bantu ekonomi kita.....siapa lagi nak tolong kalau bukan ALLAH? percaya je la.....

Kita mampu mengubahnya
Support produk dan penjual muslim..cari agent2 muslim....dealer2 muslim yang amanah..yang baru2 nak up.....baru2 nak berjaya.....beli je dgn mereka...insha allah kita niat nak tingkatkan ekonomi mereka.......percaya lah..mereka pun follow sistem....follow cara yang betul....jual beli berakad.....redha meredhai......insha ALLAH...allah bantu

Biar ekonomi kita berlegar sesama Muslim..sesama kawan2, sedara mara, sahabat
Jual dan beli balik emas dan perak...jam rolex..hartanah...pemilikan aset sesama kita....wowowoowowowowo bestnya bila tengok kawan2 den ramai kaya raya.....mewah2 tapi sempoii jer...... hati mulia......jumpa den asyik cerita pasal rasulullah...cerita pasal sahabat...pasal quran...pasal agama....yang selalu pesan pasal apa yang Allah suruh buat.....thankssssss kawan

Insha allah
Moga Allah bagi kekuatan, taufik dan hidayah kepada orang Islam untuk bersatu dan maju
Semoga anda kaya dan berjaya
Jangan lupa keluarkan ZAKAT dan SEDEKAH
bangunkan lebih banyak pusat-pusat pengajian Al Quran, Sekolah, Tahfiz, MADRASAH, SURAU MASJID. Dan jangan lupa hadirkan diri... Tak guna kita buat MASJID TESERGAM INDAH TAPI SOLAT SUBUH BERJEMAAH CUMA 1 SAH. nasihat buat diri sendiri dan juga kawan-kawan maya. Kita pakat berjemaah solat fardhu insha Allah salah satu hijrah menuju jannah..
HIJRAH 1441H

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP