JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

26 November 2016

Hala Tuju 2017

Assalamualaikum wbt

Terima kasih pencaba blog pokli yang masih setiap sejak berblog tahun 2008 hingga 2016....tengok pada angka yang sampai blog ini dekat 1 juta orang.....wowowowoowowwoo....agak glamer la juga...mungkin carian yang datang sebab melihat sejauh mana pengaruh internet dalam kehidupan seseorang... kadang2 kita suka tengok dan baca...kita rasa tersentuh apabila orang memberi nasihat yang baik kepada kita...tapi...tahukah....sebenarnya memberi nasihat kepada orang bukan suatu yang mudah....sebab setiap orang nasihat tak sama...... jadi selalu saya yang bagi nasihat kepada pembaca blog, peserta seminar, pengunjung wisma pokli, pembaca di fb, penghantar msg di whatsapp, mesej di tel..dan juga2 macam2 medium sosial....ini adalah tanggungjawab yang besar.....maklumla macam2 orang.....tapi kadang2 kita kena sabar.... ok say anak minta tolong anda..... boleh tak bagi nasihat yang baik buat pokli.... bagaimana caranya..... boleh msg...text di fb...wall...inbox...email....atau hantar surat...email....dan sebagainya sebagai nasihat yang baik....kadang2 kami ada buat silap....sepanjang berjumpa dengan masyarakat online jumpa macam2 ragam...jadi anda tolong nasihat saya yer.....tak perlu malu.... inbox je...... sebarang nasihat yang baik saya akan bagi hadiah istimewa.....OK

orait nak cerita sikit pengalaman.....
mula2 berblog masa tengah bekerja di sebuah syarikat IT milik sebuah Firma milik Jepun... Fujitsu di Cyberjaya..... masa tu... sambil2 kerja..sama2 menulis.... hehehehe hobi menulis ni sebenarnya hak personal....tulis di blog sebab takut lupa....yela..... ilmu kena rekod....bila tak rekod nanti takut dia jadi lupa.......OK....antara nak rekod tentang kerjaya sebelum sekarang.

selepas grad dari sebuah universiti di selatan tanah air...saya pun bercita2 nak kerja di KL...dapat la tawaran kerja di sebuah syarikat IT di Setapak... masa tu saya pernah bawa motor Kriss dari JOHOR > Kuala Terengganu > Kota Bharu > KL.....wwowoowowowow datang ke Kuala Lumpur dengan harapan besar nak cari KERJA.....adoiiiiiiii......besar hajat nak ubat hidup...maklumla.....naik motor berbekalkan ijazah dan diploma cabuk...cukup2 makan...boleh la mengharap kerja ...........adoiii kalau ingat kisah tu balik nak nangis.. pernah duduk bawah jambatan semata2 hujan di KL........terpaksa naik motor dengan gaji permulaan RM1300.00 sebulan tahun 2000........walaupun pelajar cemerlang di universiti... hehehehehehe best student ker? hehehehehe tapi GOOD student.....ada la belajar2 meniaga di universiti tapi ambil pengalaman2 sikit2...... nak tahu boleh PM....geng2 universiti saya tahu la,,,,

tapi..... harapan nak tawan KL.....hahahahaha...... ( jgn kecam ) biasa la impian kena tinggi...tapi bila sampai...rupanya KL tu besar beb.. tak tertawan...malah bila mula kerja di KL macam2 pengalaman pahit manis saya kecap.........teringat menyewa di Sentul........ pada tahun 2000 sewa bilik dengan rakan saya yang dah jutawan sekarang....KLIK SINI dia skrg dah banyak berubah....

OK sambung balik

cerita lama usah di kenang..kalau di kenang banyak nostalgia lama terbongkar...... hehehehe lepas sampai kl di tawarkan kerja sebagai seorang pengurus akaun di sebuah syarikat IT..... skrg dah jadi AIC

jadi masa kita mula2 kerja..... tahun 2000 join syarikat besar umur baru 23 tahun......saya macam organisasi yang besar....ibarat kapal besar.. kita sebahagian dari JENTERA yang besar yang banyak department.....jadi saya pilih boss saya yang banyak train saya dari zaman susah dan senang......saya follow dia dan hadam ilmu2 dia.......saya jenis percaya pada BOSS...dia berpengalaman dan hehehehee gaji mahal pada saya.....tapi sebelum company tu di jual kepada company besar......syarikat saya kerja masih kecik.... banyak proses2..flow...DRD..dan digram proses.....mcm2 la kena belajar.....saya belajar proses...... proses...proses......woowowowowowowwo umur 23 tahun sampai 30 tahun belajar proses je...maklum la kita jentera kecil dari kapal besar....kena cepat belajar dan belajar.....SABARRRRR....kalau harap gaji mmg la tak cukup...mmg sedih.... huhuhu tapi...sabar itu indah... ingat tu....

teringat masa saya join company 1st tu masa masih kecil...saya belajar PASSION dan DREAM boss saya.....saya hadam...telan....yakin dan YESSSSSS kena FOLLOW walaupun masih mentah.... teringat cerita no 1 kena follow boss.....item nombor 2 follow no 1...banyak benda kena belajar cepat dan fast learner.......hahahhahahahaha aku la jumpa customer......aku la buat tender / sebutharga..aku la beli tender... aku la taip..aku stayback...dan aku la pergi tender briefing dan macam2 la... kerja2 paperwork.....kerja2 belakang tabir........ huhuhuhuhuhuu alhamdulillah tq boss lama saya En Zokry & En Mohd Nor yang banyak didik saya jadi macam ni....saya doakan anda kaya dan berjaya.....bahagia bersama keluarga di ampunkan dosa2 boss lama.... hehehehe biasa la masa jadi kuli kutuk boss belakang2.....hahahaha --jgn gelak plak.......standard la...... kalau korang jadi bos... kena hadap la kutukan dari staff..... huhuhuhu roda tu bulat........whats go around will be around....
jadi apa yang saya nak tekankan di sini...saya mmg teringat sampai sekarang pesan boss boss saya.... apa yang di ajar.. sepak terajang dan ilmu2 taici taucu...... hahhahahahaa boss mmg best....sbb tu nak jadi boss kena follow bosss........setiap boss2 saya ajar saya ilmu2 yang berlainan...teringat boss2 saya yang lain En Hisham GAMO..... En Nuzurul Anwar Technitium... Pn Liza FSBM.... dan En Khairul Nizam...Technitium.....wowowowoowowowowowow mmg hebat la boss2 saya ni...saya mmg semat dalam dada ilmu2 mereka dan boss terakhir saya makan gaji adalah En Jamadi Ofisgate, Shahriman & En Shamsul Ofisgate.......tu semua masa tahun 2009.....mmg hebat mereka2 ni ilmu semua berbeza2.......alhamdulillah pengalaman 9 tahun makan gaji pelbagai syarikat menjadi saya seorang yang bijak pandai....wowowowo mahal pengalaman tu nak beli........ sanggup berkuli kuli sebab nak ILMU.. nak jadi macam mereka....

masa tengah kerja tu pun sambil2 tulis blog dan belajar2 pelaburan dan perniagaan...... blog ni la....

tapi..... jeng jeng jeng...lepas umur 30 tahun....saya dah fikir dengan jelas dan start bekerja untuk diri sendiri...cari pengalaman kerja untuk test kekuatan dan kejantanan diri sendiri...... hehehehehe maklumla....... baru tahu...terrer ke tak terrer...dulu  boleh la sembang...ada gaji....buat salah pun.....boss kita kena taruk....tolong cover kita.....maklum la kita masih berada di bawah naungan bos2 ni......tapi bila saya berumur 30 tahun...saya start kerja untuk diri sendiri.... saya selalu follow blog masa tu www.jutawanemas.com ..... www.pie2020.com.... www.mindahartawan.com... dan beberapa blog2 dan bicarajutawan.com

perhhhhhhhh bila belajar dari blog2 sifu2 ni lagi la tercabar... mereka start berhenti kerja dan bekerja untuk diri sendiri.... mereka berniaga....... wowowowowowowowowowoow mereka ni kekuatan saya...takkan la sifu2 berhenti kerja MMU....Telekom....boleh bina empayar perniagaan sendiri.....saya tak boleh... .masa tu antara tahun 2008...2009...2010.....zaman2 sub prime crisis.... masa tu baru2 belajar beli hartanah lelong.......emas2 pelaburan..... dan leverage ilmu2 kewangan OD asb...ar rahnu.... skill ASB...dan tips2 pengurusan CASH FLOW.....wwowowowowowowowowo
bila kerja untuk diri sendiri lagi kena kerja dan belajar cepat...... sebab tu saya tulis ni.... takut saya ni lupa sejarah..lupa cerita silam dan sebagainya....saya kerja untuk diri sendiri sebab nak jadi USAHAWAN.......... huhuhuhuhuhuhuhuhuhhu ..... bukan senang nak jadi usahawan...aku nak jadi model yang mana satu...... banyak ilmu di dada ni.....

tapi sekarang pokli dah nak masuk 4 series..... hehehee mujur takde kereta BMW 4 series....kalau tak nak booking sebijik.....sebab apa...... bila masuk 40 tahun saya kena buat benda yang memang kekuatan dan BAGUS yang ada dalam diri saya.....saya kena FOKUS...tak boleh SILAP.....dah tak boleh nak jadi mcm boss2 saya yang saya pernah bekerja dulu...... sebab dah terlambat bro...dah 4 series...... kalau kisah Nabi Muhammad SAW..... umur 40 tahun di angkat menjadi RASUL......Allahumma solli ‘ala muhammad, wa ‘ala ali wasalam ( jom perbanyakkan berselawat setiap masa)

jadi PERANCANGAN SAYA....apa nak BUAT masa UMUR 40 tahun ni??????


jadi untuk menjawab persoalan saya ini
saya memohon sangat2 dari pembaca blog pokli....yang kenal dengan saya....yang nampak kebolehan dan kekuatan saya...boleh bagi NASIHAT........BERI PANDANGAN....FEEDBACK...apa yang perlu saya BUAT......buntu buntu ni....please...sapa bagi cadangan baik dan saya akan follow mmg saya akan bagi hadiah.....mana tahu...sekilo emas jadi hadiah....ada sebuah wisma pokli sebagai hadiah...mana tahu.......jadi.....cepat PM yer....PM LAJU LAJU saya tunggu komen anda...... PM Tel saya 019-6645066, 011-11514916 , 019-2282404 , 019-2747726 , 06-6030916 , 06-6307797 atau email admin@pokli.com atau pos surat kepada alamat 101,Jalan S2F2, Garden Homes, 70300 Seremban , Negeri Sembilan. OK  terima kasih.





1 Komen:

Unknown January 16, 2017 at 6:35 PM  

FX Copy Trade! Diam-diam Profit 10~30% sebulan! Tak perlu trade sendiri

Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 460 
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 

Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 

===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 4,600.00 
Bulan 1 = RM 5,290.00 
Bulan 2 = RM 6,083.50 
Bulan 3 = RM 6,996.00 
Bulan 4 = RM 8,045.40 

Bulan 12 = RM 24,611.20 
BULAN 13 = RM 28,302.80 
Bulan 14 = RM 32,548.20 
Bulan 24 : RM 131,675.80 
Bulan 25 : RM 151,427.20 

===================== 
Bulan 36 : RM 612,607.40 
===================== 
Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

DAFTAR PERCUMA

IGOFX KL 
http://igofx.com/?code=357423
 

Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP