JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

02 April 2020

Menyantuni Para alim ulama tahun 2020 #berjayaduadunia


Belajarlah konsep 'unfair advantage'. Konsep ini amat relevan dalam bisnes. Rugilah andai kita mempunyai 'unfair advantage' tetapi kita tidak sedar akan perkara itu.Sering kali sahaja orang luar nampak 'unfair advantage' yang ada pada kita, tapi kita sendiri tak nampak! Di sinilah pentingnya kita mempunyai banyak kawan sesama orang bisnes. Mereka boleh memberitahu kita di mana 'unfair advantage' pada bisnes kita.Kita dapat leverage-kan 'unfair advantage' yang ada pada bisnes kita itu. Inilah yang paling penting. Di situlah letaknya nilai 'unfair advantage' kita itu. Businessman yang otai-otai memang mahir menggunakan 'unfair advantage' dengan sepenuhnya. 
"Perjuangan kami dalam perniagaan adalah untuk membiayai alim ulamak mengembangkan Islam ke seantero dunia"...ini ayat yang saya dapat apabila jumpa para alim ulamak.....best betul mindset diaorang...nak ajar orang suruh kenal Allah..... Allah di hati , Dinar di tangan.....

wowowowwowo..best kan kalau kita buat perniagaan dengan Allah...nak marketing Allah...nak kenalkan Allah pada semua orang? aaaikkk orang tak kenal lagi ke Allah??? ke orang tak percaya kepada Allah....ke Allah ni suatu benda GHAIB? yang percaya rukun Iman je faham pasal Allah.....pasal Rasul...pasal beriman pada kitab.....pada Qadar dan Qada'...pada hari kiamat......pada malaikat........perrhhhhh........kita nak cari ilmu...better berguru.....

nak berjaya dua dunia
nak kejar akhirat....pasti dunia akan ikut...
sebab tu bila pokli nak start niaga akan pergi cari guru guru nak tambah ilu di dada
nak cari mereka yang lebih alim...lebih bertakwa...nak dapat kan ilmu agar menjadi bekalan di akhirat kelak...ilmu yang bermanafaat untuk dikongsi kepada downline pokli seramai 70,000 orang yang beriman kepada Allah dan Rasul
wowowowow
best kan kalau kita fokus kepada akhirat.....dua kedua kita selepas ini.....kita fokus nak cari ilmu yang benar mendalami al quran dan hadis....
bulan lepas sebelum PKP dilancarkan pokli sempat balik ke Kuala Terengganu........
sempat menziarahi Syeikh Abdullah Al Majzub di surau Al-Zhakirin Petai bubus Manir Kuala Terengganus.yang best dapat berjemaah subuh dipimpin oleh Sheikh sendiri...beliau merupakan founder tentang tarikat abdullahiyyah..apa tu??? 


BIODATA

 • Wakil Tuhan Kurun Ke-15
 • Terima Zikir Dari Tuhan
 • Wakil Tuhan Yang Haq
 • Abdullah Bin Muda
 • dilahirkan pada 1945
 • isteri ialah Wok Binti Embong
 • memiliki cahaya mata 9 orang
 • Pernah menjadi kontraktor di salah sebuah kilang
 • Pernah berguru dengan salah seorang tenaga pengajar di Universiti Sultan Zainal Abidin iaitu Prof. Dr. Abdul Manam Mohamad. Syeikh belajar tentang ilmu ketuhanan seperti ilmu tasawuf, ilmu tentang kalam hikam.
 • Tiada Seorang Pun Yang Benar-Benar Layak
 • Kalimah Yang Tidak Dapat Dipastikan Maksud Sebenarnya


SEJARAH PENUBUHAN

 • Bermula pada tahun 1982, ada sekumpulan menziarahi Syeikh Abdullah untuk meminta Tarekat daripada Syeikh.
 • Selepas daripada itu, Syeikh berdoa kepada Allah untuk memiliki satu Tarekat khusus untuk diberikan kepada masyarakat.
 • Pada 15 sa’aban, Allah menilhamkan satu wirid khusus kepada Syeikh untuk diberikan kepada masyarakat luar.
 • Maka dengan itu, wujudlah satu Tarekat khusus yang dinisbahkan oleh Syeikh Abdullah iaitu Tarekat Abdullahiyyah al-majzub.
 • Amalan khusus tarikat Abdullahiyyah ialah zikir Allah. Zikir adalah proses untuk memperbaiki diri untuk mengingati Allah dalam setiap masa.

KITAB YANG DIGUNAKAN

 • Syarah Hikam Abi Madyan Yang Dikarang Oleh Syeikh Daud Syeikh Wan Abdullah Al-Fattani.
 • Kurnia Rabbani Limpahan Rahmani Yang Dikarang Oleh Sidi Syeikh Abdul Qadir Al-Jailani Yang Diterjemahkan Oleh Syed Ahmad Semait.
 • Hikam Tokku Pulau Manis
 • Tanwir al-kulub

TAREKAT ABDULLAHIYAHalhamdulillah lepas balik dari jumpa sheikh pokli dapat macam ilmu yang bermanafaat untuk di amalkan........tapi kena istiqamah la.....amalkan.....insha allah saya budak baru belajar.....mmg nak ilmu sebagai panduan hidup...nak pimpin 70,000 downline #teampokli agar menjadi orang beriman kepada ALLAH


nanti sapa2 dari #teampokli #pokliwealth management nak coaching ilmu #tahannuts quran dan hadis boleh set appoitment
atau layari channel telegram dan whatsapp utk maklumat terkini amalan2 soleh yang di kongsi bersama utk dijadikan panduan hidup

channel telegram ->> tinyurl.com/Pokliwealth

jumpa di sana yer

Admin 019-6645066Tok guru saya Sheikh Abdullah Al Majzub Kg Petai Bubus Manir Terengganu anugerahkan doa ini sewaktu bersilaturahim dengan beliau. Di minta kongsi ilmu ini agak mendekat diri dgn Allah swt.

1.Wajib bagi sesiapa yg hendak mengamalkan wirid ini terlebih dahulu mempelajari ilmu usuluddin tauhid bago mengesahkan pegangan akhidanya dan ilmu fekah. Bagi menyempurnakan ibadah zahirnya. Qadar terlafaz fardhu ainnya. Dan hendaklah ia melakukan dgn bersungguh2. Mempelajari ilmu tasauf (kesufian) bagi mengetahui perkara yang membiasakan tentang pembersihan hati daripada segala sifat2 yg keji.

2. Hendaklah mematuhi perintah Allah swt dan menjauhi segala laranganNya. Sentiasalah memelihara dirinya daripada melakukan perkara perkara yg menyebabkan dosa. Samada dosa besar atau kecil. Juga berwaspada dgn perkara2 yg syubhah dan berqanaah(berpada pada) di dalam mengambil yg halal. Sentiasa bertaubat kepada Allah swt dan yang paling utama ialah terus seius mengekalkan zikir Allah di dalam hatinya di mana sahaja dia berada

Boleh refer attachment ayat2 tok guru saya bagi

4 Komen:

matlang June 3, 2020 at 1:32 AM  
This comment has been removed by the author.
Anonymous,  January 8, 2021 at 9:41 PM  

Assalammualaikum...admin...tujuan sy tulis ni ingin meminta pertolongan admin atau jemaah2 boleh sesiapa yng ade no telifon ustaz mat melaka...kalau ade minta sgt2...konon2 nya tgh jejak kasih la kata kan...skian amat bertrima kasih di atas bantuan admin dan jemaah2 surau sheikh..

Abd Latif November 3, 2021 at 4:28 AM  

Dah minta izin pada Sheikh untuk pamirkan wirid ke dalam media ke?

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP